Új hozzászólás Aktív témák
-
justgiveup
tag
Én eddig melegvízzel használtam, szóval hideg vízzel csak minimális tapasztalatom van, de hideggel finomabbak sikerültek. Általában sötétebb pörkölést teszek bele, mert barátnőm azt kedveli. Néha napján próbálkoztam világosakkal, azok nekem meleg vízzel is korrekt eredményt adtak, de majd rápróbálok hideggel is.
Véleményem szerint az őrlemény finomságával és mennyiségével sokkal többet lehet befolyásolni és maximum "finomhangolni" érdemes a hőfokkal. -
justgiveup
tag
válasz RetepNyaraB #7502 üzenetére
Nekem is van C2-m, tudom ajánlani. Nem tudom a jelenlegi árát, valószínűleg inkább áll közel a 30-hoz, de én ez alatt nem kísérletezgetnék.
Elsősorban filterhez használom (V60, Tricolate, AeroPress) és néha kotyihoz. Abszolút használható őrleményt ad, de én néha azért szitálok rajta egyet, mert azért akad benne fine és néha, bizonyos kávéknál szignifikánsan jobb a kávé, ha ezeketől valamennyire megszabadulok. -
justgiveup
tag
Nitro brew-val kisérletezett már valaki? Milyen szifon-patron páros lehet alkalmas erre?
[Ennyit] nem szívesen fizetnék érte -
justgiveup
tag
válasz Beni2360 #7002 üzenetére
Nincs magába szívott nedvesség. Kibontás után rögtön légmentesen lezárni és úgy fagyasztani. Kiengedésnél pedig előző este kivenni a fagyasztóból, nem kinyitni és várni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Így nem lesz hirtelen párakicsapódás a kávészemeken.
A sütővel csak ártani tudsz. Nem kívánatos hőhatás, oxidáció.
Szóval a fagyasztás nyugodtan mehet, hardcore is. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Bedobnék egy ötletet, kíváncsi vagyok lenne-e rá igény vagy csak magányosan szenvedek ezzel a problémával.
Szeretnék kipróbálni minél többféle kávét, több pörkölőtől. Viszont nem feltétlen szeretnék mindegyikből negyed kilót sem, hanem elég lenne pár cuppingra való, mondjuk 50 gramm. Szóval vagy az a vége, hogy kevés félét tudok rendelni vagy az, hogy egy részük megmarad és én mindkettőt szeretném megúszni, ha lehetséges
Ezért gondoltam, hogy ha néhányan össze tudnánk állni (szerintem akár már 4-5 résztvevővel is működhetne), akkor közösen kiválaszthatnánk pörkölőket és 4-5-6 tételt is tudnánk akár tőlük rendelni. Aztán, ha valami megtetszik abból már nyilván lehet egy nagyobb kiszerelést rendelni és belőni a recepteket.
Én ezzel boldog tudnék lenni és a külföldi nagyobb pk sem egy embert terhelne (nyilván még esetleg országon belül szét kell dobnunk, akár személyesen, akár postán).
Ennek a logisztikáját be is vállalnám és nem szeretnék belőle meggazdagodni, szóval nyilván beszerzési áron és a plusz logisztikai költségeken tovább tudnám adni.
Egyelőre igényfelmérés jelleggel érdeklődöm izgat-e valakit az ötlet, mert ha vagyunk elegen akkor létrehozok egy közös platformot az egyeztetéshez.
Köszi! -
justgiveup
tag
Kísérletezni mindig érdemes, lehet számodra simán ad megfelelő eredményt és hát az a lényeg Ha úgy érzed nem tudod belőni az ízeket, mert nagyon inkonzisztens a szemcseméret vagy nem tud elég finomat darálni és nem tudod kifőzni belőle az ízeket, stb., akkor kell új daráló után nézni.
Én a Brikkámhoz a Timemore C2 kézidarálót használom és tudom is ajánlani. Áraban hasonló, talán kicsit drágább, de még 30k alatt megkapod. -
justgiveup
tag
Mit ajánlotok most kotyogós kategóriában? Azt olvastam, hogy az új Brikka már nem az igazi. Ígyis érdemes annál maradni vagy mondjuk egy másik Bialetti, mondjuk egy Moka?
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Birkka vásárlásnál mire kell figyelnem? Olvastam, hogy van régi és új típus, más szelepekkel gyártva, illetve azt is, hogy van román gyártású, ami nincs olyan jó, mint az olasz. Milyen ismertető jeleket kellene keresnem, vagy tudtok olyan boltot, ahol biztosan az ajánlottat kapom? Köszi -
justgiveup
tag
válasz RetepNyaraB #6473 üzenetére
Gépem az éppen nincs Egy brikkaval és egy french pressel operálok. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy a kávé ízét mennyire befolyásolják.
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Ki milyen vizet használ a kávéfőzéshez? Én egyelőre sima csapvizet és olvastam már több megoldásról. Szűrt víz, ásványvizek, desztillált víz + ásványokkal, direkt kávévíz, stb. Mekkora ugrások vannak a csapvízhez képest és kinek mi vált be?
Köszi! -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Van egy french pressem és szeretnék venni egy kávédarálót, amivel megfelelő méretűre tudnám darálni a kávészemeket. Egy egyszerűbb, kisebb, akár manuális darálóra lenne szükségem, amit már azért érdemes megvenni és mondjuk nem fog 2 hét alatt elkopni vagy összevissza nagyságra darálni. 10k körül költenék rá, ha ez lehetséges.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget