- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
Köszönöm mindenkinek a "koffeinszegény" választ, cserébe hátha érdekel valakit, amit a citromsavról találtam:
A leggyakoribb háromféle vízkőtelenítő a kávégépekhez a citromsav, a tejsav és a szulfonamid sav.
A citromsavnak két hátránya van, egyik, hogy könnyen megmarja a fémeket (ha jól értem, nem csak a rezet, de a rezet azt biztosan), ezért nagyon óvatosan kell bánni az adagolással és hogy mennyi ideig áll a felületen, a másik, hogy magas hőmérsékleten kiválik belőle kálciumcitrát, ezért ha a kávéfőző forró vízkőtelenítés közben (márpedig az enyém működéséből adódóan fűt közben, ráadául a fűtőszál a bojler belsejében kígyózik), akkor bizony kiválik, és pont, hogy eltömíthet dolgokat, több kárt okozva, mint hasznot.
A tejsavról nem kerestem infót, de annyiba belefutottam, hogy az alumíniumot és a cinkezett felületeket megtámadja.
A gépem gyártója a szulfonamid-ot ajánlja (Puly Descaler Espresso), ez nem támadja az anyagait, ráadásul sokkal gyorsabb és hatékonyabb is a másik kettőnél (úgy írták, hogy 10-szer gyorsabb és 6-szor hatékonyabb, ki tudja, hogy hasonították össze...), ezért amikor csak gyorsan átnyomatja a gépen az ember (ahogy kell), akkor sokkal jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest