Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz bandus #12367 üzenetére
Értem a gondolatodat, de FLx-nek igaza van.
Hacsak nem fél évre visszamenőleg kifizetik a béremelést, akkor elég szomorú, hogy fél évig húzzák. Ha kifizetik akkor viszont le a kalappal, egy igen korrekt cégről van szó.
Fél évig húzták az emelést, azt nem tudni, hogy a 15-20% emeléssel te elégedett vagy/leszel?
Tegyük fel fél éve elégedett lettél volna ennyivel, de ha már fél évet kellett rá várni te inkább 30-40+%-ban gondolkoztál, nem lett annyi, a cégnek ennyit érsz, ezt tudván elkezdesz mást keresni. Ettől függetlenül miért mondanál le a másik hely keresése közben az emelésről?
Ha fél évbe telik mire sikerül egy jó ajánlat, akkor majdnem 1 havi extra pénzről mondanál le, csak azért mert eldöntötted, hogy itt nem jó. -
dptrsk
addikt
válasz Shin Chen #22040 üzenetére
Azért a fesztiválozás nem épp alapszükséglet…
Kikapcsolódás, oké, de nem kötelező, ha van rá keret, akkor megy a (megfontolt) ember.Én sem kezdenék az interjún ezzel a tanulmányi szerződés dologgal:
- Ha tudja az új hely, hogy jelenleg ilyen kiszolgáltatott vagy, akkor esetleg kevesebbet ajánl, mint, amit amúgy.
- Meg is ijedhet, hogy nem vagy kitartó(/hűséges, az nem feltétlen jön át neki, hogy a körülmények miatt menekülsz), s egyből feltételeket szabsz…A fentiek miatt, ha már van valami ajánlatféle, akkor mondanám el ezt, s hogy ez lassítja az eljöveteli folyamatot. Az meg rajtad múlik, mit is szeretnél az új helytől (kamatmentes kölcsön, részleges átvállalás, stb), hogy gördülékenyebben válthass.
Azt látnod kell, hogy a túloldalon nem kis rizikót vállalhatnak ezzel: kb. egy vadidegenbe feltetnek, akit jobb esetben 2 órája ismernek. Egy másik pályázó hozzád képest 880ezer forinttal kisebb költséggel indul, ha esetleg 10-15%-al magasabb a bérigénye, jobban megérheti ő a cégnek, mert ha nem vált be, nem bukik, nem vár az előzetesen Neked adott összegre, ha beválik akkor pedig megérte a felárat és kevesebb bonyodalmat.
Gondold át mit szeretnél, reális igényeid legyenek és ne az új munkáltatótól várd, hogy az általad kötött előnytelen szerződést fizesse, hogy megkapjon. (Inkább választ vagy vár egy kevésbé költséges pályázót)
-
dptrsk
addikt
Ez a te karriercélodtól (is) függ.
Ha szakértői szinten szeretnél mozogni és ott minél magasabb szintet elérni, akkor nem valószínű, hogy érdemes elvállalnod bérnövekedés ide vagy oda. (Nem mindenki vezető alkat)
Ha későbbiekben tervezel vezetői pozicióban elhelyezkedni, akkor az extra terhelés ismeretében lehet érdemes elvállalnod, bérnövekedés ide vagy oda. (előnyt jelenthet a későbbiekben a csoportvezetői tapasztalatod)
-
dptrsk
addikt
válasz bilimbalam #23596 üzenetére
Nem lehet, hogy félévente kap extra feladatot és ezzel együtt emelést/juttatás kibővítést?
-
dptrsk
addikt
válasz MrSealRD #26601 üzenetére
Szerintem a CIO/CTO, vezérigazgató-helyettes lenne.
Itt szerintem “csak” app fejlesztés és üzemeltetés van, mint főosztály.
Szerintem másik főosztályba tartozik pl. az IT eszközgazdálkodás, IT SM, platform üzemeltetés, networking.
Sőt banki területről van szó, simán lehet, hogy a főosztályba, monjuk csak a digitális megoldások vannak, másik főosztály a behajtás, fióki rendszerek…S ezt a jó néhány főosztályt fogja össze a CIO/CTO… (nem hinném, hogy ezek mind 1 főosztályt alkotnak, az baromi sok ember lenne egyben.
-
dptrsk
addikt
-
dptrsk
addikt
válasz Oppenheimer #26681 üzenetére
"kiveszem a penzt osztalek(eloleg)kent"
Ezzel óvatosan, a hatóságok nem szeretik, ha havi rendszerességgel veszel ki osztalékelőleget...
Ha beáll és évente 1x előleg, 1x meg rendes osztalék az szerintem nem gond, de havi osztalékelőlegre szerintem hamar gyanús leszel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- PC RTX 4070 Super , Ryzen 5 7600x AM5 , 3 hónapos használat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest