Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apophis

őstag

válasz tboy93 #41496 üzenetére

Érdeklődve olvasom a beszélgetést, látok számomra meglepő dolgokat, mint teljesen más területen dolgozó (élettudományi kutatás).

Nekem a törzsidő és a kötetlen munkarend kb. azt takarja, hogy az ember legyen bent (vagy HO esetén elérhető) pl. 10-től 2-ig (ez a törzsidő), a maradék idővel meg azt csinál, amit akar, pl. elhúz haza, mert semmi dolga. Ha ezen sávon belül nem elérhető, jelzi előre, és a főnök jóváhagyja, vagy nem. Ha nem kell minden szarért szólni, az a kötetlen. Persze itt telejesen más a dinamika, mindenki a saját dolgaiért felelős, nem kell várnom másra, másnak se rám, ha pedig valami group projekt van, azt megbeszéljük előre. Ha korán vagy későn van a kísérlet, mert a sejt/állat nem ismeri a pause-t, akkor csinálod, hétvége, ünnenap dettó.

Ezért, amikor interjún ecsetelnek olyasmit a PI-ok, hogy "lazák vagyunk, alap 8:00 - 16:30, persze néha több, + hétvége és ünnep, mellé oktass is", akkor azért fel szoktam őket világosítani, merre az annyi, de sajnos itt rengeteg a madár, noha a bérek sehol nincsenek az IT-hez képest (pedig PhD a beugró). Én egy napig sem bírnám olyan közegben, amiről itt szó van :D.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés