Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lanszelot
    addikt

Persze, hogy hibás, mert kivetted a kódból azt az elemet ahova ugrani szerettél volna. :)
    Ha már egy módosított kódba illeszted be az első verziódra készített kódot, nagy eséllyel nem fog működni.
    Nyilván tesztelés nélkül nem írok ide egy kódot, hogy nézd meg Te magad jó lett-e.

Volt egy <span id='jump'></span> elemed a fffz ID diveden belül, legfelül és erre írtad a kódodat is, hogy oda ugorjon ami nem működött. Ebből kiindulva lett megírva a kódom.
    Ha csak a tetejére szeretnél ugorni, nem pedig egy adott elemhez a szövegen belül akárhova, akkor document.getElementById('jump').offsetTop - 250 helyett csak írj egy nullát, tehát: document.getElementById('fffz').scrollTop = 0;

Elnézést. Nem vettem észre a telefonom csinálta. :R
    Nem vettem ki, telefonról csináltam és folyamatosan frissíti az oldalt, és sokszor képtelenség beírni egy szót is.

Mivel beillesztést csináltam, igy össze vissza jelolgetett, és próbáltam gyorsabb lenni mint a frissítés.
    Valószínű ekkor véletlen töröltem.
    Nem vettem észre.
    Borzasztó idegesítő így használni. A telefonos progikkal is ugyanez a gond.
    Ha billentyűt csatolok akkor nem csinálja, csak amikor a telefon billentyűzetet használom.

Vissza írtam a sort és így tökéletesen működik. :)
    Köszönöm szépen.

• lanszelot
    addikt

Cseréld le a my2 functionodat erre:
    function my2() {
    document.getElementById('fffz').scrollTop = document.getElementById('jump').offsetTop - 250;
    }
    Így gondoltad?

Először is köszönöm szépen a választ.

Közben sikerült megoldani, csak nem tudtam meg ide megírni.
    Több módon oldottam meg, mind benne van a linkelt kódban.
    A legörgetés alatt van egy szöveg, és a box-on kívül 3 szöveg.

A te megoldásod hibás, 4ik boxon kívüli szövegnek raktam be, és my3 function-t hívja meg.
    hibakód:
    "Uncaught TypeError: Cannot read properties of null (reading 'offsetTop')"

Azért hagytam benne, hogy meg tudd nézni.

• Gardaai
    senior tag

Ez jónak tűnik.
    Mintha próbáltam volna, csak ilyenkor mindig az van bennem, hogy ha egy reláció félremegy akkor mindegy, hogy a logika jó volt-e. :))
    Köszi, jövök vissza! :R

Mégsem ez lesz a megoldás, de nem amiatt, hogy nem helyes, hanem az én logikám nem volt megfelelő, így a kérdés sem..
    Tehát a válasz jó, az én rendszeremet kell még kicsit faragni. :R

• cattus
    addikt

Mi a matek / logika arra, hogy van egy object amiben van egy szám tárolva
    pl.:
    {
    'objNumb' = 42,
    ...
    }
    Van egy számok lista amit egyesével végigtolok egy cikluson, hogy megnézze az adott sor értékét, ami lehet bármilyen egész szám pl.:
    700
    49
    300
    24
    51
    44

A feladat az lenne, hogy ha a soron következő számot összehasonlítva az objectben lévő értékkel és:
    Ha legalább 5-tel kisebb az értéke a vizsgált számnak mint az objectben lévőnek, vagy ha maximum 5-tel nagyobb, akkor cserélje le az objectben lévőt az éppen vizsgált számmal.
    Tehát bent van 42, jön egy 44-es szám, akkor az objectben 44 lesz az érték amihez a következőt hasonlítja.
    Ugye itt az a csavar, ha 42 van bent és jön 48, akkor nem cseréli le, de ha 48 van bent és jön a 42, akkor lecseréli.

A vizsgált számból kivonod az object-ben lévőt. Ha a kapott eredmény kisebb vagy egyenlő mint -5, vagy nulla és +5 közé esik, akkor átírod az object-ben lévő számot.

• Gardaai
    senior tag

pl.:
    {
    'objNumb' = 42,
    ...
    }
    Van egy számok lista amit egyesével végigtolok egy cikluson, hogy megnézze az adott sor értékét, ami lehet bármilyen egész szám pl.:
    700
    49
    300
    24
    51
    44

A feladat az lenne, hogy ha a soron következő számot összehasonlítva az objectben lévő értékkel és:
    Ha legalább 5-tel kisebb az értéke a vizsgált számnak mint az objectben lévőnek, vagy ha maximum 5-tel nagyobb, akkor cserélje le az objectben lévőt az éppen vizsgált számmal.
    Tehát bent van 42, jön egy 44-es szám, akkor az objectben 44 lesz az érték amihez a következőt hasonlítja.
    Ugye itt az a csavar, ha 42 van bent és jön 48, akkor nem cseréli le, de ha 48 van bent és jön a 42, akkor lecseréli.

Kezdtem akkor kicsit az alapoktól, példa kóddal.

let finalObj = {
       //object elemei...
       'containerNumber' : 800,
        //object elemei...
    };

let querySelector = document.querySelectorAll('.container .item-container');

[...querySelector].forEach(function(container) {
       let containerNumber = container.querySelector('.number').innerHTML;
       //innen jönne a feltétel a fenti logika alapján ami a kérdés, most csak egy példa:
         if (containerNumber < finalObj.containerNumber) {
           finalObj.containerNumber = containerNumber;
        }
    });
    console.log(finalObj.containerNumber);

Nincs sok köze a kódomhoz, mert jóval komplikáltabb, csak hogy szemléltessem mi a feladat.

• martonx
    veterán

pl.:
    {
    'objNumb' = 42,
    ...
    }
    700
    49
    300
    24
    51
    44

For ciklus? Vagy mi is a kérdés?

Új hozzászólás Aktív témák