- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Sziasztok,
Szeretnék egy hónap választót csinálni az oldalamra de egyelőre csak teljes date picker-eket találtam neten. Valaki esetleg tud erre egy egyszerű kódot ami a kiválaszott értéket el is menti változóba?
Annyit szeretnék csak, hogy:
< January >És itt a kacsacsőrökkel tudjam változtatni az inner html értéket.
Előre is köszönöm a segítséget!
select control
pont erre való
HTML select tag (w3schools.com) -
tick
aktív tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Van egy oldalsómenüm, ahol szeretném ha az egyik menüpont betöltené a két jobb oldali frame-et különböző oldalakkal. Ez annyira egyszerűnek tűnt számomra azonban már 1 órája szenvedek vele. Valaki esetleg tudna segíteni?
Ezt szeretném egybegyúrni:
<a href='aggregated.php' target="aktiv">Aggregated</a>
<a href='bottomagg.php' target="bottom">Aggregated</a>top.frames['aktiv'].location.href = 'aggregated.php';
top.frames['bottom'].location.href = 'bottomagg.php';pl ezt egy onclickben?
-
martonx
veterán
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Van egy oldalsómenüm, ahol szeretném ha az egyik menüpont betöltené a két jobb oldali frame-et különböző oldalakkal. Ez annyira egyszerűnek tűnt számomra azonban már 1 órája szenvedek vele. Valaki esetleg tudna segíteni?
Ezt szeretném egybegyúrni:
<a href='aggregated.php' target="aktiv">Aggregated</a>
<a href='bottomagg.php' target="bottom">Aggregated</a>css grid
-
instantwater
addikt
Sziasztok,
van egy tömbböm aminek a 4. eleme a következő: "# 1 request"
Ha alerttel kiiratom a tömb elemeit szépen meg is jelenik ez az elem is, azonban mikor egy txt fájlba írásakor használni akarom ezt az elemet, a kapott txt ettől a résztől teljesen üres. A # jel nagy valószínűséggel bezavar az egésznek. Tudtok segíteni abban, hogy ez miért lehet, hogy tudok utánanézni, hogy mi ez a jelenség?var textToSave ='/*Request ID: ' + finalrequests[0][0]+ '\nNamef: ' + finalrequests[0][1]+ '\nRequest Type: ' + finalrequests[0][2]+ '\nTelephely: ' + finalrequests[0][3]+ '\nDB felhasználó név: ' + finalrequests[0][4]Eredmény:
/*Request ID: XXXXXX
Namef: XXXXXX Viktória
Request Type:finalrequests[0][2] = # 1 request
Ugye nem GET requestben küldöd, mert ott valóban bezavar a # karakter. És ráadásul a méretkorlát is kisebb, mint a POSTnál.
Amúgy pedig ahogy a kolléga mondja #8088ban: object és stringify.
-
K1nG HuNp
őstag
Sziasztok,
van egy tömbböm aminek a 4. eleme a következő: "# 1 request"
Ha alerttel kiiratom a tömb elemeit szépen meg is jelenik ez az elem is, azonban mikor egy txt fájlba írásakor használni akarom ezt az elemet, a kapott txt ettől a résztől teljesen üres. A # jel nagy valószínűséggel bezavar az egésznek. Tudtok segíteni abban, hogy ez miért lehet, hogy tudok utánanézni, hogy mi ez a jelenség?var textToSave ='/*Request ID: ' + finalrequests[0][0]+ '\nNamef: ' + finalrequests[0][1]+ '\nRequest Type: ' + finalrequests[0][2]+ '\nTelephely: ' + finalrequests[0][3]+ '\nDB felhasználó név: ' + finalrequests[0][4]Eredmény:
/*Request ID: XXXXXX
Namef: XXXXXX Viktória
Request Type:finalrequests[0][2] = # 1 request
csinalj egy objectet a sztringed helyett majd JSON.stringify.
-
Jim-Y
veterán
Sajnos nem férek hozzá az adatokhoz csak így ebben a formában, egy weboldalon mint felhasználó. A feladatom ezen adatok kimásolgatása egyesével, ezt szeretném gyorsítani egy chrome extensionnel, ami szépen kiszedi az adatokat nekem úgy ahogy nekem arra szükségem van mivel napi szintű feladat.

-
whYz
őstag
Sajnos nem férek hozzá az adatokhoz csak így ebben a formában, egy weboldalon mint felhasználó. A feladatom ezen adatok kimásolgatása egyesével, ezt szeretném gyorsítani egy chrome extensionnel, ami szépen kiszedi az adatokat nekem úgy ahogy nekem arra szükségem van mivel napi szintű feladat.

Eleg gany modon jon az adatod, de ha jol ertem akkor valahogy igy kellene kineznie az eredeti adatnak. Ezzel mar tudsz valamit kezdeni...
-
Csepe
aktív tag
Ha tudsz az adatok szerkezetén módosítani, akkor használj inkább JSON formátumú adatokat, elkerülhető vele ez az egész probléma.
-
martonx
veterán
0 = ID.
2 = Type.Az a lényeg, hogy a weboldalon a jogosultság igények 4 sort kapnak mivel az igénylés beadásakor 4 db speciális mezőt tölthet ki az igénylő. Ebből számomra minden esetben 2 mezőnyi adatra van szükségem, x-re és y-ra.
Példa:
A telefonszámra és mailre nincs szükségem.
Ezekből szeretnék 1 sort csinálni valahogy így:
result = [AAAA, Kiss Tamás, Jogosultság, Budapest, 40000]
Jsfiddle példát linkelj légyszi.
-
sztanozs
veterán
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni kiszedni egy 2 dimenziós tömbből pár adatot az alábbiak szerint egy új tömbbe..
original =
['AAAA','B','C','x','2'],
['AAAA','B','C','y','4'],
['AAAA','B','C','z','null'],
['AAAA','B','C','v','null'],
['BABA','D','W','S','null'],
['WWWW','S','A','Q','null'];0-nak és 2-nek egyeznie kell minden sorban, hogy használjuk a továbbiakban.
['AAAA','B','C','x','2'],
['AAAA','B','C','y','4'],
['AAAA','B','C','z','null'],
['AAAA','B','C','v','null'],Valójában azon két sor utolsó adatára van szükségünk ahol 3 = x || y.
result = ['AAAA','B','C','2','4'];
Ne haragudj, de nem értem mit szeretnél. Milyen 0-nak és 2-nek kell egyeznie?
Miért nem jó a második tömbben a 3. és 4. sor?
Mit jelent neked az, hogy 3 = x || y? -
sztanozs
veterán
a[onclick^="SelectStatID"] ha csak azok a linkek kellenek aminek ezzel kezdődik az onclick
-
cattus
addikt
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy kattintásra cserélődjön az évszám az oldal linkjenek URL-jében. Addig eljutottam, hogy minden kattintásra hozzáadja pluszba azt az évet amire kattintok de nekem arra lenne szükségem, hogy ugye cserélje csak.
Tehát esetleges folyamatos kattintások esetén is ez helyett:
rock.php/?year=2019?year=2020?year=2019?year=2020a kettő közül valamelyik legye:
rock.php/?year=2019
rock.php/?year=2020Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget és tanácsokat ha esetleg túlbonyolítottam.

<div id="box"><p align="center" class="title">DATE <span id="2019" class="clicks" style="color: #e2007a;">2019</span> - <span id="2020" class="clicks" style="color: #8a8a8a;">2020</p></p><a href="rock.php">LINK</p><a href="rock2.php">LINK</p><a href="rock3.php">LINK</p></div><script type="text/javascript">var links = document.getElementsByTagName('a');function toggleBold(el) {var siblings = document.getElementsByClassName('clicks');for (var i = 0, len = siblings.length; i<len; i++){if (siblings[i] == el){el.style.color = el.style.color = '#e2007a';var year = siblings[i].id;for(var i = 0; i< links.length; i++){links[i].href = links[i].href + "?year=" + year;}}else {siblings[i].style.color = '#8a8a8a';}}}var paragraphs = document.getElementsByClassName('clicks');for (var i = 0, len = paragraphs.length; i<len; i++){paragraphs[i].onclick = function(){toggleBold(this);};}</script>Csinálsz a '?year=<évszám>'-ra egy regexet. Ha már tartalmazza a link, akkor kicseréled, ha nem, akkor hozáfűzöd.
const regex = /\?year=\d{4}/
if (links[i].href.match(regex)) {
links[i].href = links[i].href.replace(regex, `?year=${year}`)
} else {
links[i].href = `${links[i].href}?year=${year}`;
} -
cattus
addikt
Array.map()-et és String.slice()-ot használva meg tudod oldani egyszerűen.
-
bandi0000
nagyúr
-
cattus
addikt
-
Jim-Y
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ilyen scriptem, ami egy tábla adatait szépen leszedi, tök jól működik jelenleg, de nekem csak a sor 2. cellájának és a 4. (egyben utolsó) cellájának adataira lenne szükségem. Tudna segíteni valaki ezt megoldani?
var oTable = document.getElementById('table');
var rowLength = oTable.rows.length;
for (i = 4; i < rowLength -1; i++) {
var oCells = oTable.rows.item(i).cells;
var cellLength = oCells.length;
for(var j = 1; j < cellLength; j++) {
var cellVal = oCells.item(j).innerHTML;
console(cellVal);
}
}Nem írtad mire használod, de talán így is működhet. Ha későbbi interakcióra kell, vagy frissíted, akkor, egyben azt is megfoghatod.
var c2Data = [...document.querySelectorAll('tr td:nth-child(2)')];
c2Data.forEach((v)=>{
console.log(v.textContent);
}); -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen scriptem, ami egy tábla adatait szépen leszedi, tök jól működik jelenleg, de nekem csak a sor 2. cellájának és a 4. (egyben utolsó) cellájának adataira lenne szükségem. Tudna segíteni valaki ezt megoldani?
var oTable = document.getElementById('table');
var rowLength = oTable.rows.length;
for (i = 4; i < rowLength -1; i++) {
var oCells = oTable.rows.item(i).cells;
var cellLength = oCells.length;
for(var j = 1; j < cellLength; j++) {
var cellVal = oCells.item(j).innerHTML;
console(cellVal);
}
}Első for direkt megy 4-ről?
Mert ugye mivel 0-ról indexelődik így írhatsz egy feltételt, hogy
rowLength[i]%2!=0 // tehát csak a 1.és 3. indexű sort nézi ami a te esetedben a 2. és 4. -
Doink
aktív tag
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, hogy tudnék beazonosítani egy iframe-et javascriptben úgy hogy csak a title értékét tudom és annak is csak az első felét? A lényeg az, hogy az oldalon 3 iframe dolgozik, minden betöltésnél egyedi ID-t kapnak, nekem az egyik iframe-ben kellene megkeresnem egy táblát de ahoz hogy ki tudjam nyerni a tábla adatait be kell ugye azonosítanom előtte az iframe-et ami pedig csak a title alapján sikerülhet.
Az alábbi kódot szeretném kiegészíteni hogy működjön.
var iframe_random_number = document.querySelector('[title="change"]');
var elmnt = document.getElementById('iframe_random_number').contentWindow.document.getElementById('table').value;
alert (elmnt);megoldás:
var matches = document.querySelector('[title^="Valami kezdete "]') -
martonx
veterán
Sziasztok!
Az alábbi dologban szeretném a segítségetek kérni:
Egy adott mezőnél (mellékletek száma) kiválasztott érték alapján megjelenjen egy táblázat annyi sorral amilyen érték kiválasztásra kerül? Fontos, hogy csak HTML használható, illetve a táblázat minden sorában oszlopában (20x3) alapból olyan fix "hivatkozások" szerepelnek amivel az űrlap adatot visz be az adatbázisba.
Űrlap:
IV. MELLÉKELTEK
Mellékletek száma: [legördülő, érték=1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20]
<table border="1px" bordercolor="white">
<tbody>
<tr bgcolor="#efebe9" align="center">
<td>Mellékletek sorszáma</td>
<td>Mellékletek típusa</td>
<td>Mit igazol?</td></tr>
<tr bgcolor="#efebe9"><td>${T:3030:n=melleklet31:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3031:n=melleklet32:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3032:n=melleklet33:border=false:style="color:black;width:250px"}</td></tr>
<tr bgcolor="#efebe9"><td>${T:3033:n=melleklet34:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3034:n=melleklet35:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3035:n=melleklet36:border=false:style="color:black;width:250px"}</td></tr>
<tr bgcolor="#efebe9"><td>${T:3036:n=melleklet37:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3037:n=melleklet38:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3038:n=melleklet39:border=false:style="color:black;width:250px"}</td></tr>
<tr bgcolor="#efebe9"><td>${T:3039:n=melleklet40:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3040:n=melleklet41:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3041:n=melleklet42:border=false:style="color:black;width:250px"}</td></tr>
<tr bgcolor="#efebe9"><td>${T:3042:n=melleklet43:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3043:n=melleklet44:border=false:style="color:black;width:250px"}</td>
<td>${T:3044:n=melleklet45:border=false:style="color:black;width:250px"}</td></tr>
</tbody>
</table>Legközelebb kérlek használd a Programkód formázást, vagy kapásból JSFiddle linkkel demonstráld a problémát!
jsfiddle?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- EA Sports WRC '23
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G8 AMD RYZEN 3 Pro 5400U/8GB/256 SSD/14 " HD laptop magyar bill.
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Thrustmaster t-lcm pedál
- AMD FX-6300 CPU + ASUS M5A97 EVO R2.0 + GeForce GTX 1060 3GB
- Új - MacBook Pro M5 Pro Chip 14" 15C / 16C / 24 GB RAM / 1TB SSD / Silver / Black - 27% Áfás
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor X8a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- (10x15.000Ft/BANKMENTES-RÉSZLET) GAMER PC // i7-6700 // DDR4 8GB RAM // 128 GB SSD // AMD RX580 8GB
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pont erre való