Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
megvan!!!!
<script>
var $origForm;
var $newForm;
$(document).ready(function () {
$origForm = $("#rsvpForm").serialize();
});
$('#rsvpForm :input').on("change input", function () {
$newForm = $("#rsvpForm").serialize();
if ($newForm === $origForm) {
$("#rsvpSubmit").prop('disabled', true);
}
else {
$("#rsvpSubmit").prop('disabled', false);
}
});
});
</script>Na még nem teszteltem rendesen ki, de úgy tűnik azt csinálja ami nekem kell:
betöltés után eltárolja a form állapotát szerializálva, ezután minden változás után automatikusan újraszerializála és ellenőrzi hogy megegyezik-e az új állapot a kezdőállapottal. Ha igen akkor a gombot letíltja, ha nem, akkor a gombot engedélyezi... -
joysefke
veterán
Köszi a választ!
Ja és a pastebin-es kódban a jquery-t meg hasonlókat korábban húzd be, mint a saját kódod.
Persze, próbáltam úgyis (sőt most már úgy van), de úgy sem ment.
Nem kell semmit szerializálni, nem is tudom ezt honnan vetted.
A te megoldásodban -amennyire ezt olvasni tudom- ha a user megváltoztja a form-ot, majd visszaváltoztja az eredeti állapotára, a disabled attribútum már nem fog visszakerülni ugye?
Pont erre lenne a szerializálás, hogy elments a form eredeti, oldalbetöltés utáni állapotát és azzal tudd összehasonlítani az aktuális állapotot.
Ma este még kipróbálom amit küldtél...
-
joysefke
veterán
Sziasztok! Kéne egy kis help, mert semennyire sem értek a javascripthez.
A feladat egyszerű. Van egy user facing oldal, ahol van egy darab HTML-form. Szeretném a html form input mezőinek változását detektálni és csak abban az esetben láthatóvá/kattinthatóvá tenni a Submit gomot, ha változás történt.
Bootstrap és jQuery is van, ezért jQuery-ben szeretném a megoldást. Egyébként az oldalt ASP .NET Core platformra fejlesztem VS-sel.
Utánaolvastam és a megoldásnak úgy kéne működnie, hogy oldalbetöltés után szerializálom a formot és elmentem. Ezután a form minden input mezőjéhez hozzárendelésre kerül egy "change input" event handler ami a beviteli mező változásakor újra szerializálja a formot és az elmentett értékkel való egyezőség esetén eltünteti/deaktivála egyébként meg engedélyezi a Submit gombot.
Ezt sikerült összekendácsolnom, de nem működik:
<form id="rsvpForm">
<button id="rsvpSubmit" class="btn btn-primary btn-submit" type="submit">
Send
</button>
</form><script>
var $origForm;
var $form
$form = $("#rsvpForm");
$origForm = $form.serialize();
});
$(document).ready("#rsvpForm:input").on("change input", function () {
$("#rsvpSubmit").toggle($form.serialize() !== $origForm);
});
</script>
Új hozzászólás Aktív témák
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Corsair 64GB KIT DDR4 3200 MT/s CL16 Vengeance LPX - bonatlan, új
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest