- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Nem tudom, hogy most hogy néz ki egy emeltszintű informatika/számtech érettségi, de az én időmben 60%-át a programozás adta, 10%-át az adatbázis ismeretek (nevezzük inkább SQL programozásnak) és 30%-át a word meg excel meg ilyen lófütty, aminek köze van az Officehoz. Utóbbi olyan 6-8 óra alatt leadható anyag, utána kis gyakorlás és kész.
Azt a 90%-ot meg majd meglátod, hogy valójában mennyi. Informatika faktos is voltam anno (programozás volt a középpontban), de ahhoz a programozáshoz, amit egyetemen adtak le, körülbelül semmi köze nem volt az addig tanultaknak. Legfeljebb az egyszerűbb algoritmusok voltak azok, amikről már hallottam, és nagy részüket ismertem is.
Technikusi papír nem annyi plusz pontot ér, mint egy felsőfokú nyelvvizsga?
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #3096 üzenetére
ja, a 90% kicsit kemény lenne
ez a szoftlab4 viccesebb lesz, mint a szofttechnikák (pt), mindezt 2 nyomorék kreditért
-
Geli
senior tag
válasz
FehérHolló #3092 üzenetére
Bennmaradással valószínűleg nem lesz gondom, Bolyaiba jártam 6évet(az a 2év a technikusi,nem az ismétlés
), csak a nagyonfaszán átalakított felvételi rendszerrel. Lenézi a technikusi papírt(egy multifunkciós lóvári nyelvvizsgával egyenértékű,szerintük...), nincs felvételi vizsga, helyette az iqhuszár office a mérvadó
(ami általános óta nem tananyag...)
Felveszik a sok gimist,beszedik tőlük a pénzt,aztán kivágják őket. Ahogy néztem az első 3félév 90%-át már tanultuk. -
Silivrian
csendes tag
-
Geli
senior tag
Sziasztok!
Jövőre mennék a bme-re (mérnökinfó),de nem tudom, hogy az új pontszámítási rendszerrel bekerülök-e az államira. Azt szeretném kérdezni, hogy mi alapján raknak át államira költségtérítésesről? Kreditek száma alapján, vagy tanulmányi átlagot számítanak és az első x fő automatikusan átkerül? Áthelyezés félévente van? -
válasz
concret_hp #3083 üzenetére
Valamit valamiért...
-
concret_hp
addikt
első héten az óráim több mint feln bent voltam
-
válasz
concret_hp #3080 üzenetére
Nyilván nehezebb lesz, de itt már kissé unalmas, hogy fél napos tanulással megvannak a tárgyak. Másik dolog, hogy matek-közgáz bukási arány 60%, dehát ez van. Kellenek az új kihívások
Meg hát azért BME az BME..
Azért kockaság látszik, hajnali fél3-kor még fórumozik a nép.
-
neduddki
nagyúr
válasz
concret_hp #3080 üzenetére
HI!
mi van!!!????
megszuntetek a jo ki 2+1 es sziget szakval elott???
afene:- (((udv
neduddki
p.s. hogy mennyire incs foglamam az msc bsc nyalnsagairil azon kivul hogy pofasitotoma oket akred biz elott:- )))
-
concret_hp
addikt
"Nem az a lényeg, hogy hány karó van, hanem hogy a tied legalább kettes legyen" milyen igaz
amugy nekünk még volt szigó, de egyik se volt számomra olyan húde halálos
(igaz évfolyamtársaim jelentős részének még vna vissza szigorlat)
mondjuk arra azért készülj fel hogy a bme infó valszeg durvább lesz, mint amit eddig toltál
főleg ha még a másikat is csinálod mellette
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #3058 üzenetére
HI!
Szabad orszag
Szabad emberek
Szabad egtemre jarni /de nem kotelezo/Bozso mindig ezzel vigasztalt minket meg 92-ben:- )))
udv
neduddki
-
válasz
REDeath #3075 üzenetére
Egy dolgot megtanultam 1,5 év alatt: sok a buta ember a fősulin/egyetemen. Nem az a lényeg, hogy hány karó van, hanem hogy a tied legalább kettes legyen
Előző féléves Műszaki Mechanika emlékek villantak fel bennem hirtelen, amikor Zh-t még aznap kijavították, vissza a suliba, nézem a vizsgalapot, karók végig. Nevem után semmi, előtte egyesfölé. Mondom WTF? Megkerestük a Zh-t, nagy kettes ráírva. Csodás boldogság egy 3 kredites tárgy miatt. Készülj fel ilyenekre
-
válasz
concret_hp #3074 üzenetére
Van benne valami!
Most adtam be 2. szakra a jelentkezésem, BME mérnök infó. Jelenleg BMF-KGK-n nyomom.
Csak egy szó BMF-NIK ellen: alaphangon van 2 szigorlat, ezek közül szoftver szigorlat Csink Laci bácsival halálos, 4. féléves búcsúzó tantárgy.
BME-n nincs szigó, tehát ő kell nekem -
9CS
senior tag
válasz
REDeath #3072 üzenetére
Uhh, ha ezt most ide beírnám, akkor elszabadulnának az indulatok.
Ha meg hozzátenném, hogy mikor érettségiztem, akkor meg nem is tudom mi lenne... Egyáltalán nem voltam jó tanuló középsuliban. Se kedvem, sem szorgalmam nem volt. Talán ezt is érdemes megemlíteni a továbbtanulási célpontokat keresőknek, hogy ne azért tanuljanak, mert az a szokás. Aztán valahova benyomják magukat, amit utálni fognak. Én több ütemben is hagytam ki éveket. Több hullámban lelkesedtem be, hogy tanulni kéne. Közben meg rájöttem mit szeretnék, illetve dolgozni kezdtem, bár ezek összefüggnek.
Épp most gondolkodtam, hogy írok valami szépet, arról, hogy nézőpont kérdése a feladatok nehézsége. Mert van ugyebár a zseni akinek a feladatok szépek és érdekesek. Ugyanezek egy kevésbé felkészült diáknak egyszerűen lehetetlen nehezek és kibabrálásnak érik meg. De van, hogy az oktató is belátja, „kicsit” túlzásba estek a feladat kitalálása közben.
-
REDeath
őstag
Drizzt és 9CS, ti jó tanulók voltatok gondolom középsuliban ugye?
-
Drizzt
nagyúr
"Én most kezdtem, jelenleg második félévemet taposom, nem túl jó eredménnyel, de ez részben az én hibám is. Viszont elég kevés olyan ember van akinek minden tárgya sikerült, elég nagy a lemorzsolódás. Nincs felsőoktatásbeli összehasonlítási alapom, de azt hiszem, ha még egyszer belevágnék a továbbtanulásba akkor is ide szeretnék kerülni. Pedig nem megy jól, és néha már tényleg az a vicces, hogy mekkora szívás az egész. Van tanár is aki megmondja, hogy nem szégyen innen kihullani előfordul ez, de egyáltalán nem biztos, hogy a suli a nehéz, lehet csak rossz területre jöttél."
Ha ez vigasztal, első félévben én is megbuktam fizikából kétszer is(utolsó vizsgán fél pont kellett volna), szóval 25 kreditet sikerült elérni, de ehhez képest most negyedik év felénél csak a grafikával vagyok lemaradva, útközben volt már 3 tárgyas lemaradásom is, de rá lehet érezni az ízére, s kitartó munkával eredményre fogsz jutni. Nemmellesleg nem szégyen a csúszás sem.
Java után meg még lesz nagyon sok programnyelv alapképzésben is, ne félj!
-
REDeath
őstag
thx for the info
amúgymeg arra van emberi magyarázat hogy a tanári szadizmuson kívűl mi értelme van, vagyis mit élveznek abban hogy szopatják az embereket?
az egyetemek nem gulágokFehér Holló: miaz hogy a szokásos? ez szokás? cak a BME-n vagy bmf-en és máshol is? mer ez szerintem nem szokás hanem faszfejség, már elnézést a kifejezésért.
a vádlottakat se lövik le, és csak a hullájukat viszik a tárgyalásra -
9CS
senior tag
válasz
REDeath #3059 üzenetére
BME-VIK költségtérítés (lehet más szakon is így van) 7700Ft/kredit annyit fizetsz egy félévre amennyi kreditet felveszel, a normál tanrend szerint 30 kredit / félév az ajánlott.
A programozzunk miben kérdésre a válasz az, hogy első félév C, majd C++ utána Java elvileg, most a C++ van terítéken nekem. A programozási nyelvek viszont csak arra voltak eddig valók, hogy az elméletben leadott dolgokat valamin be tudják mutatni / ki tudjuk próbálni (/legyen miből megszívatni...). Viszont rengeteg nyelvet tanulhatsz szabadon felvehető tárgyak keretében. Eddig a C és a C++ oktatásban végül is mindegy, hogy Te MS vagy más területen szeretnél villogni, mert ANSI kódot kell írni, ha nem az akkor gáz, ha meg az akkor mindegy min írtad.
Én most kezdtem, jelenleg második félévemet taposom, nem túl jó eredménnyel, de ez részben az én hibám is. Viszont elég kevés olyan ember van akinek minden tárgya sikerült, elég nagy a lemorzsolódás. Nincs felsőoktatásbeli összehasonlítási alapom, de azt hiszem, ha még egyszer belevágnék a továbbtanulásba akkor is ide szeretnék kerülni. Pedig nem megy jól, és néha már tényleg az a vicces, hogy mekkora szívás az egész. Van tanár is aki megmondja, hogy nem szégyen innen kihullani előfordul ez, de egyáltalán nem biztos, hogy a suli a nehéz, lehet csak rossz területre jöttél.
A legfontosabb, hogy jól válaszd meg a kart ahova jelentkezel, mert ha jön a kegyetlen világ, akkor azt csak úgy lehet túlélni (vagy legalábbis megpróbálni küzdeni érte), ha van valami célod, ami előrevisz, még ha a nagy menetelés közben néha hasra is vágódsz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #3061 üzenetére
Nem kellenének, de szerintem a fóliák bár látványosak, de a tanulásban már nem feltétlenül nyújtanak megfelelő segítséget. És érdekes az anyagot a végén kezdeni.
-
KMan
őstag
megorulok ettol a neptuntol.
1. kezdjuk ott hogy nem megy, mar megszoktam.
2. ami mondjuk nem a neptun hibaja, de nem ertem en ezt, hogy meghirdetnek egy targyat hozza a kurzusokkal egesz vizsgaidoszakban+regheten cca. 2 honapig jol ossze van rakva az orarendem, erre most hetfon valtoztatnak 3 targyon is, iderakjak-odarakjak, van ahol torlik az egeszetmost persze tele vagyok utkozesekkel meg lyukakkal de jo vazze leadni nem tudom mert kell de 3 helyen egyszerre necces ottlenni bar nem lehetetlen
-
hőtan rulz
ez érdekesen szopatós tárgy lesz
még jó hogy felajánlották belőle, hogy választhatunk a számonkérésekből: 5zh, vagy 3zh+2házi. és a sok barom nem az 5zh-t szavazta meg
mod2: valaki elmagyarázná mi az a görgetett átlag?
-
concret_hp
addikt
hm egész érdekes volt a mai grafika előadás
csak azok a csúnya integráljelek nem kellenének
-
REDeath
őstag
válasz
FehérHolló #3058 üzenetére
lol miafuck?
mielőtt leadták volna mgiratták? panaszkodni sincs értelme mer leszarják vagy mi?
-
FehérHolló
veterán
Ma reggel informatika2 gyakorlat, amiről kiderült, hogy valójában számítógépes labor. Előadás még nem volt a tárgyból.
Csodák csodájára minden előzetes bejelentés (email, neptun üzenet, akármi...) nélkül irattak abból az anyagból, amit a holnapi előadáson fognak leadni. Az eredményt beszámítják a félévi jegybe.Házi beadási határideje pedig holnap reggel 8 óra.
Ez itt a BME.
-
concret_hp
addikt
asszem szerda reggelente inkább aludni fogok ezentúl
-
REDeath
őstag
gyakorlat nélkül nem rizikós kicsit? szóval nem olyan mintha elméletben tanítanák az autóvezetést?
-
concret_hp
addikt
reklámszoc jó
bár egy idő után kicsit unalmassá vált hogy volt olyan sztori amit 3adszor mondott a figura a félév során. de legalább van 1 kis értelme1ik szakirányos tárgyam 71%tól 3as
(általában 70%tól szoktak 4est adni a legtöbb tárgyból)
meg ilyeneket beolt az előadó, hogy követelmény: órai jelenlét (sima előadás).
nemtom hol él a nő aki tartja -
fene se tudja, én azthittem inkább valamiféle gondolkodásmódról lesz beszélgetés, vagy ilyesmi, gonolom a "stratégiai gondolkodás" miatt. az nem esett le, hogy a nash is ezért kapott nobel-díjat. meg amúgyis, a terem szinte csak közgazdászokkal volt tele, és olyan fogalmakat mondott az előadó, hogy csak néztem
az egészhez nincs még meg a matematikai és közgazdasági alapom, így elég érthetetlen.
-
hát ez a játékelmélet egy kurvaszar valami.. le lehet még adni ezeket valahogy? bejárni tuti nem fogok, a tárgy nem teljesítése még ennél is biztosabb
-
Drizzt
nagyúr
válasz
REDeath #3042 üzenetére
Hát, programoztunk már mindenfélében.
C,C++,Java,Sql,Sml,Prolog,Html,Xml,Php,Javascript,Php, ....
Arra se kell bemenni amit felveszel amúgy, ritka az olyan tárgy, amire kötelező bemenni, előző félévben nekem 5 laborfoglalkozá volt mindössze, ami kötelező volt, de szerintem most voltam eddig a legtöbb előadáson.
Hát, elmélet-gyakorlat arány megfogalmazása érdekes. Gyakorlat nagyon kevés van, s nagyon gyakori az, hogy elméletet tanítanak, de gyakorlatot (is) kérdeznek. -
REDeath
őstag
egyiks ismerősöm ma válaszolt iwiw-en, ő villamsmérnökire jár, és azt mondja hogy C-ben programoznak az infósok bme-n. de gondolom nem csak abban. pl bmf M$ beállltottságú, meg C#-t nyomják 80%-ban
meg még azt szeretném kérdezni, hogy hogyvan az órarend?
[link]
én ezt néztem, de gondolom ez az összes óra, és mindenki arra jár be amiket felvesz, mer ha az összesre bekell menni az azért kicsit durva.Drizzt: az elm-gyak azért ugye nem ilyen 80%-20%
egyébként bme-nél is van valamilyen beállítottság? M$ vagy inkább unixos rendszerek vagy ilyesmi?
-
KMan
őstag
en ismerek embereket bmf-nik-rol, bmf-kando-rol es bmf-kgk-rol is.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
REDeath #3023 üzenetére
Annyit azért egy év alatt nem rúgnak ki, ha jól rémlik, bár mostmár módosultak a szabályok, hogy minden év végén, talán félévkor is el lehet tanácsolni a delikvenst, ha nagyon lassan halad. Mi időnkben még ha túléltünk 2 évet, akkor már csak öszszántunkból távozhatunk kb.
Amúgy általában aki ráfordítja az időt, megküzd a dologgal, az bent fog maradni. Ami nagyon idegesítő, az az, hogy van néhány ireális tárgy, mint pl.: szglab5, amikor 2 kreditért minden héten szenvedni kell rendesen. Szóval lelki erő nagyon nem árt.
BMF-ről nem nagyon tudok semmit.
I épület ismerős lehet, ha néztél régen mindentudás egyetemét, eleinte innen nyomták. Első évben mondjuk nem itt fogsz lebzselni időd nagy részében valószínűleg. -
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #3002 üzenetére
Felvettem 38-at, utolsó előtti nap a beavatkozókat, de be nem megyek rá, állítólag 1-2 nap tanulással 4-5, jó lesz az 5 kredittel az ösztöndíjba. Plussz grafikus játékok fejlesztése még(remélve, hogy 10 kreditnyi grafikáért mégjobban összekaom magam, s akkor meglesz a sima végre... Plussz 1 két kredites ergonómia, meg az alaptárgyak. De így se kell dél előtt mennem csak kétszer.
Plussz mostmár várhatóan 4-szer fogok focizni egy héten, meg kéne dolgozni is, csak igazából nem nagyon értek semmihez így belegondolva. -
msgt.fubar
senior tag
Üdv, heló sziasztok, BME-GTK-ról jelentkezem
-
Santses
aktív tag
válasz
REDeath #3021 üzenetére
Az első félév gépész nagyon durva.. Ha rendesen akarsz készülni és már az elején nem akarsz feladni 1-2 tárgyat akkor bizony nem lesz sok szabadidőd.. Én utolsó hónapban szinte minden nap éjjel 3 ig tanultam (vagy leckét írtam), de megvan az eredmény mert minden tárgyam meglett. Ja egyébként igen most voltam elsős
(nem tom hányan buktak, de asszem kevés az olyan ember akinek minden tárgya meglett)
üdv
-
peterszky
őstag
válasz
concret_hp #3030 üzenetére
K-ban az alagsor volt a kedvencem
(ott volt anno a matekelőkészítő)
-
REDeath
őstag
válasz
concret_hp #3027 üzenetére
és melyikkel jár jobban az ember ha nem tervez mesterképzést?
bár ez lehet kicsit banális kérdés, mer egyetemi diplomát mindenhol szívesebben látnak szerintem.
meg bme környéke is tetszik azon kívűl hogy közelebb van.
olyasvalaki van amúgy it Ph!-n aki átment bme-ről bmf-re esetleg? márcsak azért , hogy neki hátha van konkrét tapasztalata hogy mennyivel "könyebb" esetleg a bmf vagy ilyesmi.
szerk: emlékszek is hogy olvastam valahol előbb, hogy valaki átment "2 évnyi szívás után" a bme-ről, holnap meg is keresem újra, kiváncsi vagyok mitől nagyobb szívás mint bmf
kösz az eddigi infókat
Jóéjt mindenkinek!
amúgy pl egy délután belehet csak úgysétálni és megnézni, bejárni az épületet?
-
REDeath
őstag
válasz
concret_hp #3025 üzenetére
és mennyire elméleti-gyakorlati a képzés? elte ik-n, attól függetelnül hogy nemmegyek oda mer ott csak progtervező van, nincs mérnökinfó, azt mondják hogy nagyon elméleti, míg bmf gyakorlatiasabb, 2 évtől vagy félévtől már laborok vannak.
bme-ről viszont nemhallotam még erről semmi információt. vagyis de, annyit hogy több a tananyag mint máshol. ezekből sejtem hogy ittis kicsit elméletibb.
igaz amíg nemjárok sehova se addig úgyse lesz róla valós képem -
concret_hp
addikt
válasz
REDeath #3023 üzenetére
azért ekkora lemorzsolódás nincs. én azt mondanám, hogy kb. a fele nép fégez rendesen 5 lv alatt, még a negyeda valamikor, a maradék meg sosem
van aki ellógja, van aki nem idevaló.modern-e? I épületet nemrég építették
(ha néztél régebben mindentudás egyetemét, az pl. az informatika épületből volt közvetítve
bandus: szerintem azért annyira nem lerobbant
az E elég ratyi, de a többi tűrhető
-
válasz
REDeath #3023 üzenetére
hát, konkrét számadatokat csak a mi matek és mechanika kurzusunkrl tudok mondani neked:
matekból a ~90 emberből 42-nek nem lett aláírása, tehát vizsgázni sem mehetett, és még a vizsgán is kiszórtak szerintem 15-20embert, de leht sokat mondok. mechanikából nagyjából ugyanezek a számok.
a bme-n a karok nincsenek külön épületekben, inkább egyes tanszékekamúgy az I-n, D-n és R-en kívül mindegyik elég lerobbant
dea most épülő Q tuti valami szupermodern izé lesz.
légkör meg no.1. -
REDeath
őstag
és azokról van tapasztalatod hogy az a 300 spártai katona mér lett kirugva?
szóval alapból roszabb tanulók voltak csak makkerként bejutottak, vagy szartak az egészre és lógtak összevissza?
és arról esetleg valami tuti infó, hogy milyen viszonylatban van a bme a bmf-el? pl légkör,elvárások stb...
bmf nekem szimpatikus volt a nyílt napon nagyon, BME nyíltnapján sajnos nemvoltam.
viszont mivel Halásztelken lakom, a bme még közelebb is van, volánbusz után egy hév és ottis vagyok, igaz még átkell mászni a hídon. míg bmf-re menni kell még buszal sokat, igaz eddig egyszer voltam ott, akoris kocsival vittekde reggel meg még dugó is van a rakparton szerintem. 1-es villamos meg megkerüli budapestet
Belülről BME-VIK is olyan modern mint a bmf épülete?
-
válasz
REDeath #3021 üzenetére
tandíjról valami 240k-ra emlékszem.
a kérdezés tanárfüggő, de nekem eddig csak segítőkész tanáraim voltak. előfordult, hogy előadás után majd két órát maradt ott velünk beszélgetni Csom professzor úr
Nehéznek nehéz, talán még az arányok is stimmelnekviszont nekem volt időm mindig mindenre
-
REDeath
őstag
szaisztok!
énis továbbtanulás előtt állok, de a sorrendet még nagyon nemtudom eldönteni, úgyhogy egyenlőre csak megjelölök minden felsőoktatási intézményt ami szóba jöhet, aztán a sorrendet leeht módosítani még pár hónapig.És konkrétan azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi a tandíj egy félévre a VIK mérnökinfó szakán?
bmf-en ha jólemlékszek 185 ezer
persze elsőnek államilag "támogatott" képzést szeretnék jelölni, de ki tudja hogy sikerül érettségim[OFF]ja és mégegy lehet hogy hülye kérdés: ha előadáson valamit nemértesz lehet kérdezni? vagy ez felejtős a felsőoktatásban?
mellesleg rendesen bevagyok pánikolva ezzel a jelentkezéssel, mindenki mond összevissza mindent, egyesek szerint bme annyira nehéz hogy első évben a felvett 600-ból marad kb 300, meg nincs 2 perc szabadidejük. (ez igaz? )
ugyanakkor szerintem sehol se könnyű, de bme-n tényleg nehezebb?
[/OFF] -
válasz
FehérHolló #3018 üzenetére
Szakosodni mikor kell,mert most még csak a kart választom meg nem?
-
FehérHolló
veterán
válasz
grabber #3014 üzenetére
Technikusi végzettséget szerintem mindenképp érdemes megszerezni. Az már egy biztos pont és többet ér, mint az érettségi.
Autót tervezni a közlekkaron is lehet autógépész szakirányon. Bár gépészkarral jobban járnál szerintem.
Mint már előttem is mondták, jobban jársz, ha aszerint választasz, hogy mit szeretnél.
A második év után nem sokat számít, hogy ki milyen helyről jött. (Gimnázium, szakközép, technikum, ilyesmi.)
-
Sose néztem mi a rövidítése
amúgy is csak a vik volt a szemem előtt mindig.
Silivrian:Autógyártás,szívesen terveznék autót
Környezetvédelemre sokat figyelek,jó lenne valami ilyesmi,csak hát a kémiával nagyon nem vagyok jó viszonyba+csak alig tanultunk kémiát,ami gondolom elengedhetetlen ehhez a területhez.Mivel műszaki iskolából mennék,így az elektronikával nagyon nem lennék gondban ami nagy elöny gimnazistákkal szemben szerintem.Ezen a pályán belül még a távközlés ami érdekelne(ezt tanulom itt),nem az optikai kábelforrasztásos illetve a antennaépítéses része,de hogy mi érdekelne azt még én se tudom megmondani.
-
Silivrian
csendes tag
válasz
grabber #3014 üzenetére
Ne a pontszámra koncentrálj, hanem, hogy mit szeretnél tanulni. Ezek alapján kell szakot választanod. Van valamilyen konkért szakirány-szakterület, ami tetsztik, ami alapján öt éve tudod, hogy mi szeretnél lenni?
Egy jó darabig energetika és villany között vaciláltam, mivel villamosenergetika van megcélozva. Aztán a tárgyakat nézegetve villany lett, pedig sima gimiből jöttem, semmi elektronikai előképzettség, programozásból is molyfingnyi, de így is meg lehet csinálni mindent azelső félévben legalábbis, szóval bármelyik képzés elvégezhető.
-
válasz
FehérHolló #3012 üzenetére
Én is azt akarom.Elsőnek a VIK,mert több a pontszáma,aztán GÉP.De idén csak a GÉP-re vennének föl,mert a nyelvizsám addigra nem lesz meg és még a technikusi pontokat sem kapom meg idén.Akkor mit csináljak?
Felvesznek idén a GÉP-re,de jövőre mégtöbb pontom lenne és ha a VIK-re szeretnék menni,akkor most menjek beiratkozni a GEP-re,hogy legyen egy biztos helyem.De ha meglesz a pontszámon a VIK-re akkor lehet átjelentkezni,vagy hogy megy?
Vagy idén csak a VIK-et jelölöm meg és jövőre megpróbálom legfeljebb újra és akkor 2-nak bejelölöm a GEP-et így nincs passzív évhalasztásom.
Meg még azt se tudni,hogy alakulnak a ponthatárok,mert pont a 480-as rendszerbe esek bele,ami eddig nem volt.Kb. megsaccoltam a ponthatárt a 144-es rendszerből,de kitudja mennyi lesz idén. -
válasz
FehérHolló #3012 üzenetére
ja, ez jó ötlet. nekem eszembe sem jutott
-
FehérHolló
veterán
válasz
grabber #3010 üzenetére
Az elmondottak alapján szerintem mechatronika tetszene neked a gépészkaron.
Tantervet és szakirányokat érdemes megnézni, és azok alapján dönteni. [link] [link] (e=előadás, g=gyakorlat, l=labor, kr=kredit, v/f=vizsga/félévközi jegy)
Bejelölheted VIK-et is meg GÉK-et is, azt majd később cseréled a sorrendet, ha változik a véleményed.
-
válasz
grabber #3010 üzenetére
hát, szándékozok. fizika nemvészes, két félév.
mechanika egy félév, ugyanez a gépészmérnököknél 4 félév, külön van a statika, sziltan, dinamika és rezgéstan, valamint szigorlat is van belőle. matek 3 félév.
itt meg tudod nézni milyen tárgyakat fogsz majd tanulni.
nekem tetszik az energetika, maradnék is a "szakmában", de egyelőre még cska az első félévemen vagyok túl -
Azért fontos mert most kell jelentkezni 15-ig a felsőoktatásra.De szerintem mindenképp maradok egy évet technikum miatt,mert azt mondják megéri.
Háát engem jobban érdekel a gépészmérnöki szak,mint az energetikaDe most fogalmam sincs.Nálatok mennyire erős a fizika?Mondhatnál egy-két dolgot milyen az a szak.Maradsz ezen a pályán ha végzel itt?
-
válasz
grabber #3008 üzenetére
hehe
na most ketten vagyunk itt gépészkarosok, a többiek majdnem mind villanyosok (kivéve KMan, ő gtk-s). szóval mi ketten azt fogjuk mondani, hogy gyere gpk-ra (HaKo gépészmérnöki szakon van, én energetikán), a többiek pedig, hogy vik ftw
nem tudom mennyire kaphatsz itt objektív képet. -
Sziasztok!
Már több mint 5 éve eldöntöttem,hogy BME-VIK-re fogok menni.Viszont az elmúlt 1-2 hónapban azt hallom vissza állandóan,hogy nagyon kemény lett a VIK és sokkal több hallgatót vesznek fel mint amennyi elférne valójában.Így azon töprengek,hogy jobb lenne a gépészmérnöki karra menni,mert ez még az ami érdekelne,könnyebb is mint a VIK és talán jobb is lenne nekem mert az elektronikát nem nagyon kedvelem(tranzisztort utálom,legalább a diferenciál erősítőket vágom,nyáktervezés még nem tudom milyen,de gondolom nem kellemes).Voltam nyílt napon összel és sikerült bejutnom mikroelektronikai laborba,háát érdekes volt,de hogy nem unalmas azt nem mondanám.
Tudnátok segíteni a pályaválasztásban,mert ti jobban látjátok a helyzetet. -
KMan
őstag
válasz
concret_hp #3002 üzenetére
elindultal lefele a lejton..
en le se merem irni mennyi kreditet vettem fel mert menten agyverzest kapok.
-
concret_hp
addikt
na kemény 27 kredittel állok neki a következő félévnek +1 tesi
ez a legkevesebb amit eddig egyetemi pályafutásom alatt felvettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest