- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
srácok, szerintetek mi a teendő akkor, ha jövőhéten 3 zh-t írunk, de tvsz szerint kettő a megengedett. érdemes/ajánlatos reklamálni, vagy inkább írjunk 3zh-t ha jót akarunk magunknak
-
Drizzt
nagyúr
,
-
Drizzt
nagyúr
Bakter! Még mindig nem írtak semmit msdnaa-ról. Már elég rég megvolt a második levél is.
Mit csinálok rosszul. Msdnaa@bme.hu-ra küldtem a kívánt tartalommal bíró levelet. Hmmm.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kedves Kollegaim a BME-ben...
Most olvasom a Kozhir-ban hogy /sokka altal lesajnat es ruhetl aprocsak, de nekunk kedves / karunk buciba tette a egesz egyetemet a napokon!!!:- )))
Akkor szojjon meg egyser:
KAR-KAR-KOZELKKARRRRRRRRR!!!!udv
neduddki
-
FehérHolló
veterán
Kellemes dolog, hogy az elektrotechnika témaköröket ZH előtti este változtatták meg... Gratulálok!
-
bpx
őstag
hát ez az elektronika rosszabb bármelyik eddigi tantárgynál...
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #2061 üzenetére
ezen a héten asszem 2nél fog megállni a számláló
-
KMan
őstag
Na becsekkoltam a Typoklubba.
-
holnap fenntartható fejlődés és atomenergia zh. még egy órát rászánok, meg a délelőttöm egy részét és jó is leszek. levlistán kaptunk mikro jegyzeteket, feladatgyűjteményeket, meg analízis feladatgyűjteményt és korábbi zh meg vizsgafeladatsorokat. ezek segítségével remélem összejön minden zh
-
Drizzt
nagyúr
Ejj, mai nap tanulsága: ne feküdj az első sorban szélen a padon adatbizten, mert kihívnak táblához megoldani valamit, amit meg kéne tudnod.
Ráadásul a héven is 6-ból 3-szor volt ellenőr, fura egy nap.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hopp elfejtettem szolni, Szoval:
ZilahyGyula atvandorol az angy vizen es ma 10-tol eloadat tart st424-ben /a cimet azt nem tom, de team sejtheto/udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #2083 üzenetére
HI!
MIt akarsz Te egy Karos anygtol:- )))
udv
neduddki
p.s. Babcsanyival volt az a szotri, hogy ebresztoorval jart orara, eygszer a hujjje broker 40 min-val elore vette, hogy rohant a gyakrol!:- ))) /nekunk meg volt szabad idonk:- )/
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #2083 üzenetére
Most nézem csak, nem sikerült túlzottan jól a mondandóm szerkesztése, a ctrl+x helyett ctrl+c lett belőle.
-
FehérHolló
veterán
Babcsányi - Gyurmánczi - Szabó - Wettl szerzőktől a Matematika feladatgyűjtemény 1.
Van benne feladatcsoportonként (vagy témánként) egy elméleti összefoglaló, ami a ZH-ra és a vizsgára bőven elég, és gyakorolni is tudsz belőle.
A 2dik és 3dik feladatgyűjtemény már nem használható ilyen jól, mert
gépészen és villanyon nem fedi le az anyagot.Egyébként az órai és gyakorlaton leadott anyagból a saját jegyzetet nem pótolja semmi tapasztalatom szerint.
A 2dik és 3dik feladatgyűjtemény már nem használható ilyen jól, mert
gépészen és villanyon nem fedi le az anyagot. -
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2077 üzenetére
Karai.
-
válasz
FehérHolló #2075 üzenetére
helyette esetleg más, jobban használható cuccot tudsz ajánlani?
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #2069 üzenetére
grafika + adatbiztonság zh nem tudod mikor lesz? mert nekem kb. lövésem sincs, pedig mondták mindkettőt már...
-
-
KMan
őstag
válasz
en ma elkezdem
-
én még a kitapasztalási időszakban vagyok, vagy hogy kell mondani
szerdán egy fenntarható fejlődés zh, jövőhéten pedig analízis, mechanika, mikro zh. meglátjuk miből mi lesz. a fejlődést és a mechanikát úgygondolom képes vagyok 4-5-ösre megcsinálni. matekból egy hármast legalább szeretnék, mikróból pedig nem értek semmit, de jólenne minél jobb jegyet szerezni, hogy megajánlottat kapjak belőle.
-
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
Ki nyomja?
udv
neduddki
-
KMan
őstag
Na lassan el kene kezdeni tanulni, mert 6-7. het es csavan
-
Drizzt
nagyúr
Jó, akkor küldök újra, kösz!
-
Drizzt
nagyúr
Jah, Msdnaa-t már vagy 1 hete kértem, de még semmi válasz. Mi legyen az a határidő, amikor újra írjak?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #2061 üzenetére
Ejnye!
Remélem akkor dolgozol mostmár.
Én most gondolkodok rajta erősen, hogy el kéne húzni, mert végülis kedd napközben, meg péntek teljesen szabad, illetve szerdán is csak grafika van, ami érdekes, meg vagy 3 héten mérés. Szóval gyakorlatilag 3 hetem szabad. A grafikát meg nagyszerű, hogy mindig úgy van, hogy zutána lyukasórám van, így túl nagy a kísértés a későbbkelsre.
-
concret_hp
addikt
na a héten már megint sokat voltam egyetemen
~ 4előadás -
nemi
tag
Látom nem csak műszakin vannak kivételes vendégek, a GTKn is.
ZAWADOWSKI ÁDÁM
(BME TTK egykori hallgatója, PhD hallgató, Princeton University)Tőzsde: hatékony piac vagy össznépi szerencsejáték? címmel
-
bdav
őstag
beeep téves válasz, ez nem egészen így megy. Múlt héten voltam egy állásinterjún egy kicsit nagy nemzetközi cégnél (cca 55 ezer alkalmazottjuk van). Nekem úgy nézett ki hogy volt 30+15 perc telefonos interjú félig angol nyelven nyáron, majd élőben reggel 9től délután 3ig interjúk közben egy 1órás ebédszünettel meg 5-10 perc szünetekkel (tiszta interjú idő 5-6 óra körül volt). Ez teljesen angolul ment. Nyelvvizsga bizonyítvány és diploma fénymásolatot nem kértek
Ha kis céghez mész, akkor az is elég jól meg fog néni, mivel nem engedheti meg magának, hogy felvegyen és fizessen egy nem alkalmas embert.
Bónusz: jelenleg magyarországon IT szakemberekből hiány van, olyan állást nem tudsz ahova 1000 jelentkező lenne. Ha már 10 van akkor az nagyon jó.
Vki mondta h. IT tanácsadó akar lenni. Közgazdász diplomát el lehet hozzá felejteni (nem baj ha van), mérnöki diploma és megfelelően megválasztott szakosodás a járhatóbb út odafelé. Lehet másképp is de az nem IT tanácsadó lesz csak sima tanácsadó.
-
nemi
tag
válasz
concret_hp #2045 üzenetére
Szabadbölcsésznek kellet volna mennem, mégnemkéső.
Akarod elfilozofálhatok még eme porbléma mély társadalmi gyökereiről is -
nemi
tag
válasz
concret_hp #2037 üzenetére
Az embernek életképesnek kell lennie ha sikert akar elérni az életben. Kell tudni kiállni önmagáért, döntéseket hozni és végrehajtani illetve gondolkodni.
Sok ember a felvételipont gyüjtögetésen tul nem mér élni.
neduddki: imádom az irasmododim lovin it
-
bbazsy
őstag
válasz
concret_hp #2042 üzenetére
nemár.
nem publikus?!
-
bbazsy
őstag
sziasztok
nincs valaki érintett, aki bármilyen formában hozzáfér, a kármán várólistájához (itt)?
(felsőbbéves kell mindenképp)ha esetleg igen, akkor írjon, v küldjön egy privit legyen szíves, elég fontos lenne...
köszi
bébé -
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
Ez most nagyon kellemtes lesz:- ) MD nagyon kemeny, ha kell /amugy hihetken jo fej:- )/ es az tszcse nagy resze nagyon szeretne mar komojj es valoban mives dolgokat muvelni, amugy egyre tobbszor ahllom odabenn, hogy vegre vannak szinvonalas gardak:- )
udv
neduddki
-
Drizzt
nagyúr
DigtiXT: neked mi volt az önlabtémád, illetve mi az?
-
KMan
őstag
válasz
tudom, de nemi most benn van, vagyis mindjart kinn, aztan lehet h ujra bennt, szval neki nem mind1.
-
concret_hp
addikt
a ponthatár az semmire nem garancia
csak megjegyzem.
pl. láttam olyat h 114 pont informatikus könyvtáros meg 12x pont alkalmazott közgazdász olyan helyen ahol a béka s*gge alatt van a színvonal.tudom, ez nálunk azért nem jellemző, de önmagában a pontszám semmit nem jelent.
nemrégiben írtam itt, hogy onnantól hogy az ember bentvan teljesen mindegy hogy 125 vagy 78 ponttal vették fel ill h mennyi volt a ponthatár
nemi: kifejtenéd bővebben mire gondolsz?
-
9CS
senior tag
Kicsit mintha bepöccentél volna.
Mit tudom én mit lehet bizonyítani 20 perc alatt. Valószínűleg olyan ember az aki interjúztat, akinek van ebben gyakorlata. Bár ezt csak úgy gondolom, mivel még csak 1 állás "interjún" voltam és ott is dolgozom már 7 éve. Mondjuk ha rajtam múlna, akkor a jelentkezők közül először a más szakmából bepályázók önéletrajzát dobnám ki. Majd ha nem maradna megfelelő az adott szakot ismerőből, meghirdetném ismét a helyet.
-
KMan
őstag
Na figyelj.
1.Meghirdetnek egy poziciot, jeletkezik ra mondjuk 1000 ember.
(mailben oneletrajzzal, kiserolevellel, motivacios levelell, stb.)2.Elso korben kiszorjak a 90%-at. (diploma, nyelvtudas, elozo munkahelyek alapjan)
3.Abbol az 100 emberbol aki maradt, vegul behivnak mondjuk 20-at.
Mindenkire jut fejenkent kb 20 perc.Azalatt a 20 perc alatt te mi akarsz nekik bebizonyitani szakmailag?
-
neduddki
nagyúr
HI!
HA jo emlexem /akkor az alk kozgaz???/ irtozatosan meghuztak felvettek szmat a miniszterm /~20+30/, mire tszcse elnok csak annnyit mondot, hu de kibaltoztt jo evfojamok lesznek: - ) hat szolid is volt a pontok:- ) az volt a poen hogy ugye en naprol napra lattam es csak azt hogy fokjjmatosan emlkedik:- )))
udv
neduddki
-
9CS
senior tag
Jujj, nem kell itt megölni egymást. Én utána néztem, és az jött le, hogy mecaráns a legális ügyintézés. Ezért kérdeztem, hogy akkor most mi is van. De ezek szerint tényleg nem ér annyit. Persze akikre nem vonatkozik az MSDNAA ők jobban rá lehetnek utalva.
Majd meglátom, hogy ha vége az első sokknak (tanulási iram), akkor lesz e kedvem ezzel foglalkozni. Addig meg Open lesz az Office, ha végre megjön hozzá a vas.
-
nemi
tag
válasz
FehérHolló #2028 üzenetére
ez van, egy mocsadék vagyok.
-
nemi
tag
válasz
FehérHolló #2026 üzenetére
Campusos letöltésről.
Amugy én nem használtam még a kulcsokat, szoval lehet mondasz valamit. -
-
nemi
tag
Nagyon rosszul tudod.
1,Nem kell semmi papir. MSDNAA arcnak elküdöd neved nemtpunkodod, kiallit egy accot és már töltheted Vistat Xp, VS 05(ezt ugye te is írtad). Ha office kell vagy Frontpage akkor bemesz laptoppal analizisre(ami jobb esetben az I épületben van) felcsatlakozol wifire, bepötyögöd a ftp://software.eik.bme.hu címet és lehuzod.(van külön könyvtár a CD kulcsokhoz).
2,
Valoszinűleg ha huszadrangu egyetmről vagy GDFről jössz, megnézik mit tudsz elötte. BME végzettségből következtetnek arra hogy tudsz valamit. Tudnod is kell, mert akkor hogyan dolgozolKMan: az alkalmazott közgadaságtani végzettség jó valamire ?
-
FehérHolló
veterán
Szerinted érdekel valakit is, hogy neked van igazolásod, vagy sem?
Legfeljebb akkor rohangálnék papír után, ha bajba kerülök, és bizonyítani kell, hogy én a tisztaszoftver keretein belül használom. Egyébként az adott linken a BME mennyiségi licenszhez tartozó kulcs van, külön kulcsokat nem osztogatnak.Szerk.: Rosszul tudtam, egyetemen belüli használathoz vannak azok a kulcsok, otthonra igényelni kell. De még nem találkoztam olyan emberrel, aki igényelt volna.
Bővebben: [Link] - itt a Campusos rész. -
9CS
senior tag
válasz
FehérHolló #2022 üzenetére
Nem kell ehhez még valami licensz igazolást beszerezni? Úgy tudom, hogy kérni kell a kulcsokat, és küldenek papír alapon is igazolást, hogy használhatod a termékeket. Jó lenne ha kiderülne, mi is a pontos feltétel, mert akkor lehet mégis tennék fel Ms Office-t is. A papíros küldözgetős igénylés viszont nekem nem ér annyit, mivel csak az kell a tisztaszoftveres programokból, minden más megvan az MSDNAA-ból.
KMan: Ez érdekes, én egyre több helyről hallom, hogy a diploma léte egy dolog, a tudást nézik. Ekkor viszont gondolom, az adott szakon végzett tudása áll közelebb a kívánalmaknak. Mondjuk ahol most dolgozom is egy ideig csak azt nézték diploma van e, most már, hogy milyen, egyszer lehet megnézik az emberek tudását is. Mondjuk ez nem a fejvadásszal kerestetünk embereket típusú cég.
-
tudja valaki hogyan működik ez a tisztaszoftver dolog pontosan.az okés, hogy csk az egyetemi hálóból lehet letölteni, de ezt muszáj a saját gépemre? pl valaki leszedi nekem a koliból, kiírja dvd-re, és én ithon feltelepítem. ez lehetséges?
-
Drizzt
nagyúr
Ó de jó, ospf mérésre megint elém van vágva az ospf rfc leírása, aztán nesze 244 oldal.
Még szerencse, hogy nem kell tudni csak a lényeget.
-
nemi
tag
válasz
FehérHolló #2017 üzenetére
tanacsado, ugyintezo, bankinformatikus, projektmenedzser, IT stb. vagy diplomás munkanélküli.
-
nemi
tag
concret_hp: Mivel nemrég jutottam info bírtokába apám ismerősei által.
Én sem értek sokmindent. "Amugy én ugy kérdeztem tölük hogy van- e közgáz diplomájuk ?" Majd tovabb kerdezösködök
Inkább szakleírást olvasgattam itt-ott, tovabbtanulasi lehetosegeket amit mernök infonal nem nagyon tettem. Muszaki menedzser idaig a favorit, de marketing német nyelven a BGF KVIFK sem lenne rossz.
-
9CS
senior tag
Komoly, hogy IT területen tanácsadó, gazadási szakember? Nem biztos, hogy az általa megálmodott rendszert szeretném használni.
Nem lehet, hogy lapul ott egy másoddiploma? Mondjuk van, hogy nem a diploma a lényeg, de akkor meg nem a GTK képzésben tanultak miatt alkalmazzák Őket.
-
nemi
tag
válasz
concret_hp #2010 üzenetére
Két IT tanácsadót ismertem meg az elmult napokban, BME GTK MBA diplomás mindkettő.
Altálaban a műszak infosok komolyabb dolgokkal foglalkoznak(hc szint). IT tanácsadó gazdasági szempotokat tart inkább szemelött, de nem mernöki szinten kell érteni az infohoz.
De amit KMan felvázolt, az se tünik rossznak. -
M@trixfan
addikt
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt a prog infón való megtanulhatóságával kapcsolatos kérdésemre!
Azért szerintem is kéne érteni magához az IT-hez is ha valaki IT szakember szeretne lenni. Viszont az is igaz, hogy gazdasági képzés legalább annyira kell hozzá.
DigitXT: Azt, hogy a zsenik nomináljanak arra értettem, hogy akinek az első szava az volt, hogy C++ az konvertálja át a véleményét átlagos szintre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest