- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMan
őstag
hat ez a digit eppenhogy kettes lett, kicsit jobbra szamitottam. mondjuk egy harmasra, ido is keves volt, na majd meglatjuk.
erdekes eddig minden zh-m megvan.
na kedden szamvitel in englishaz fasza lesz meg.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #2197 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #2195 üzenetére
Ösztöndíjasra gondolsz?
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2194 üzenetére
lehet rola szo.
-
concret_hp
addikt
hmhm megint megy a mizéria a vik-hk körül
én emlékszem rosszul vagy szinte minden évben van valami ?
-
KMan
őstag
Na holnap digit.
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2188 üzenetére
en sem voltam. bar minden cimbinek ugye szunet volt. en is kivettem a szabimat.
csak most lehet potolni a jegyzeteket persze. -
concret_hp
addikt
hm múlthéten az sap tanfolyamon kívül asszem nem is voltam egyetemen. most eddig egy statisztika labor kedden kódelm+statisztika bár mind2ből kihagytam a legutóbbi 2 ea-t ...
egyre lsutább és lustább leszek
-
Drizzt
nagyúr
Áhhh, én nagyon elcsesztem, tuti bukta.
Mondjuk ez az este 6-kor 40 perc van rá dolog se segítette elő a sikerességet. Össze-vissza kevertem a dolgokat. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy tökéletesen fel lettem volna készülve, mert egyáltalán nem. A prog részére nagyon rá kell feküdni a tárgynak, csak ha berakják az utolsó hétre a pótzh-t, akkor ott nem sok esély lesz. -
bdav
őstag
T minus 77 min
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2170 üzenetére
van mar mindenfele anyagom hozza gyakokrol, regi zhk, kidolgozott zh sorok, mar csak tanulni kene.
de most el is kezdem.
-
concret_hp
addikt
az R-ben hol vannak modernebb gépek? a 3.-on az összes teremben elég lassúak ennyit tudok
-
Tomics
addikt
Köszi az infókat, ottleszek
-
concret_hp
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Grafikából: az antialiasingos fólia az tiszta grafikát szintén hallgatóknak? Elég szűkszavú...
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2170 üzenetére
dobj linkeket pls. koszi
-
Tomics
addikt
Nyílt napra érdemes kimenni? Nov. 16-a péntek, tudtok róla valamit? BME honlapján nem találtam róla semmit. Üdv
-
megjelentek a corvinusosok is a ph-n
remélem nemlesz nagyon szopó ez a ma délutáni zh, ha már berakták nekünk ide. gólyabál nov. 15, közöségi jelleggel résztveszek a nyitótáncban -
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2167 üzenetére
ja szkuzi, de vmit csak elovettel zh elott gondolom. iit honlapjan ami fennvan meg nem neztem meg, letoltottem, de vmi baszott sok.
hat ami az utobbi 2 hetben volt az full nem vilagos, most nem kapom elo hajnal4kor a jegyzetemet, de vmi moore-mealey modellek meg tomenytelen hazard jelenseg stb. ott mar nemtiszta, szamabrazolasok meg karnough tabla azok meg mennek, csak az kb 3-4 het alatt lement.
ja meg flipfloppok kicsit levagyok maradva, inkabb penzugyes targyakra gyurtam az utobbi idoben.
mondom majd vasarnap megnezem.
-
KMan
őstag
Digitet honnan erdemes tanulni ugy hogy meg is ertsem? Vasarnap el kene kezdeni mert szerdan zh, eddig minden oran benn voltam, de mar olyan dolgok mennek, hogy el vagyok tevedve. Ti honnan tanultatok ra? Ja Hotvat Tom tartja nalunk.
-
nemi
tag
válasz
concret_hp #2164 üzenetére
másra nem is nagyon tudja
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #2162 üzenetére
F@szom!
Az amúgy egy másik meló.
Az nem annyira érdekel, csak kiváncsi vagyok mit fizetnének, meg mit akarnak pontosan, de kb. egy hónapja minden ilyen jellegű levlist levél küldőjének ment egy válasz ilyesmi jelleggel. Felelt is szépen mindenki konkrét összeggel. -
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #2160 üzenetére
A bruttó/nettóra odafigyelek offkorz. Hmmm. Nem is rossz ötlt az 1K/hónap múlva meglátjuk, mert ami 1000-1300-as volt, az úgy lett volna, hogy első hó 400, második 800, aztán az intervallumból valamennyi. Azért ha ezzel túl alulra tenném a mércét, vagy valami, akkor szóljon a topicból bátran, aki már dolgozik. Bár úgyis legalább 1300-at mondok szerintem, mert nekem nem fontos, hogy már elmenjek dolgozni, de a melóhely meg most gyorsan keres embert.
-
concret_hp
addikt
-
Drizzt
nagyúr
Hmm... Van egy állásajánlat, amin annyit mondtak eddig, hogy javat, sql-t kell ismerni, meg majd valami olyan szoftverrel kéne dolgozni, amiről még nem hallottam, az a probléma, hogy fizetési kérdésemre viszontkérdés: mennyit szeretnék. Namost: honnan tudjam, hogy mennyi a reális. Órabért kéne megadni szerintem, mert részmunkaidőről van szó. Szóval valami javaslat? Akár priviben. Thx.
Jahh, amúgy a java említése ellenére azt mondták, hogy nem kifejezetten programozni kell, de kell ismerni. Namost ez is fura.
Egy ismerősöm dolgozik ott amúgy, ahol van a meló, onnan tudok róla, s csak az ismerőssel beszéltem.
Eddig amik levlistás melók voltak, azokban az órabér 700-1300 között mozgott. Bár azok egyértelműen nemprogramozósak voltak, mégcsak programnyelvről se volt bennük szó. -
válasz
concret_hp #2149 üzenetére
mikro zh is megvan
már csak a matekto nem tudom, de nemsokára az is kiderül.
-
bdav
őstag
Elolvasod a könyvet + fóliákat megfelelő számszor, majd implementálsz C++-ban pár progit (nurbsrajzolo, raytracer, stb..) és megpróbálod megérteni h. hogy működnek. Legalábbis én ezt tervezem, de lesz rá kb. 2 napom... igaz nurbs rajzolot már írtam de még nem értem h. miért működik
-
KMan
őstag
Ha felveszek haromszor egy targyat es harmadjara sem sikerul teljesiteni ugye nem basznak ki?
szerk: ha most vki gonoszan linkel nekem egy TVSZ-t hogy keressem meg inkabb ne is tegye.
-
Drizzt
nagyúr
Nah, grafikára miből lehet jól felkészülni? Könyv megvan, de őszintén szólva nincs sok kedvem az összes képletet bemagolni, gondolom nem is az lenne a helyes út. Tehát a kérdés: mi a helyes út a grafika aláírás felé vezető rögös úton?
-
33 pontos lett a mechanika zh-m, a 40ből
pedig bukásra számítottam, az egyik lapot meg be sem akartam adni. szóval mostrohadtul örülök -
M@trixfan
addikt
válasz
concret_hp #2146 üzenetére
Dude, just kiddin' right?
Use the Google Luke!
[Tárgyi adatlap]
[fóliák, stb] -
M@trixfan
addikt
válasz
concret_hp #2144 üzenetére
A honlapra felteszik a tételeket és azokat kérdezik vissza. Nem lesz semmi szívatás
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #2141 üzenetére
hm 10től statisztika...
majd meglátjuk fel tudok-e kelniszerdán meg zh tőzsdei spekulációkból. egyetlen para, hogy 2szer voltam bent és asse tom mire kéne számítani
no risk no fun
-
na zh-k letudva. fura módon a mikro letta legjobb, ez talán még ármas is lehet
a többi meg valószínűleg bukta, bár még reménykedem.
-
bpx
őstag
válasz
concret_hp #2141 üzenetére
az előadót + tárgyat nem ismerem, de ez vmi hihetlen jó
-
concret_hp
addikt
hát ha engem kérdezel...
aki még nem vágja wikin Levendovszky féle legyen ön is milliomost, az csekkolja (legalul):
Kódelm milliomos -
Drizzt
nagyúr
Menjek-e grafikára, vagy ne? Ez itt a kérdés...
-
KMan
őstag
Ha vege ennek a tragya hetnek, bekajalok a mekibe de vmi kegyetlenul es alszok 3 napot.
-
válasz
FehérHolló #2136 üzenetére
és a mikrot is kezdem érteni
-
-
Drizzt
nagyúr
-
megvolt az első matek zh-m. kezdem érteni miért kell örülni a kettesnek
mikrobol fejlődök, remélem a kettes meglesz ebből is. déltől rászánom az egész napomat.amúgy zh-t hogyan lehet javítani? a tanszék honlaján az van írva, hogy pótlás a 8. héten. ez azokra vonatkozik, akik nem voltak valamiért, vagy azokra is akik javítanának?
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #2130 üzenetére
majd akkor fog leesni, miutan lediplomaztam
-
KMan
őstag
Most ez nekik miert jo, ha 30 ev mulva is ide fogok jarni, mert olyan ZH feladatsor allitanak ossze hogy falnakmegyek?
-
Drizzt
nagyúr
Én se szeretem az ilyeneket, de azért pont az elektrora készülés jó volt a csomóponti törvény elsajátításához, meg a másiknak nem ugrik be a neve, de azzal a kettővel jól el lehet bolondozni.
Jaaaaaj, megint kell olvasni sokat önlabra. Ha egész félévben olvasni kell minden hétvégén, akkor megkattanok, főleg hogy a mérésekre is kell. Lassan úgy vagyok, hogy inkább kezdtem volna valamit programozni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #2110 üzenetére
Ja igen, te még az elővizsgára csempészted be magad. Az első vizsga már nehezebb volt, de utána tényleg voltak, akik az elmélet miatt szoptak rendesen. Az első vizsgán még azért a kikérdező progival átlehetett menni.
-
bpx
őstag
no ezzel én is így vagyok, mármint az előadás részével
eleinte bejártam, akkor is alig értettem valamit, utolsó 2-3 alkalommal már nem voltam benn...amúgy infon nem tudom ki hogy van vele, de nekem már attól égnek áll a hajam, ha meglátok egy kapcsolási rajzot benne ellenállásokkal és hasonlókkal
-
KMan
őstag
Nezd, most mit is varsz tolem?
ha konkret peldaban kerdesed van, nekem ki van dolgozva az osszes feladat a hivatalos feladatgyujtemenyekbol, amit a Budafoki uton kapni lehet. Abba vissza tudom nezni.
a wikipedian sok jo dolog van fennt, en onnan tanultam mikrot.
ezt a banoczy-s dolgot most latom eloszor.szerk: mikor irsz?
-
concret_hp
addikt
-
válasz
concret_hp #2114 üzenetére
hát ez a baj, hogy kb semennyire se vagyok képben
pedig minden előadáson ottvoltam. illetve elmélettel, fogalmakkal tisztában vagyok, de a feladatmegoldásokat nagyon eldarálta, nem nagyon sikerült megérteni. ezért lenne jó egykét kidolgozott példa, hogy rájöjjek a lényegre.
neduddki: Bánóczy egyik doktorandusza
ennyi infot kaptam a jegyzetről a levlistán.
-
a bánóczy két feladatgyűjteménye van meg. namost az elsőnek a tartalomjegyzékében ilyen feladatok vannak,hogy fogyasztói magatartás az output/input piacon. ez nekünk asszem nemkell, mert az elején megjegyezte már, hogy fogyasztói magatartást nem fog kérdezni. amugy meg gyakorlatilag a második példatárból minden. én ebből a jegyzetből (próbálok) készülni a zh-ra. ez még majdnem érthető, és ráadásul vicces is
(kb 2 mega, Bánóczy egyik doktorandusza, Andriska csinálta, énis ugy kaptam a senioroktól) -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #2110 üzenetére
jameg szakközép rulz
-
bpx
őstag
válasz
concret_hp #2094 üzenetére
info
na ezaz, tipikusan olyan tárgy ahol csak a túlélésre tudok játszani...(ergo jó ha kettes meglesz...
)
-
válasz
FehérHolló #2105 üzenetére
a fenntartható fejlődés és atomenergia nálunk is 3 kredit, ha jól tudom. illetve amit kaptunk papírt, azon 2 kredit, de a tanszék honlapján 3-at írnak.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #2104 üzenetére
Van belőle 3 kredites is (pl: fizika kultúrtörténete).
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #2103 üzenetére
közismereti az ilyen 2 kredites büfétárgy
-
FehérHolló
veterán
Ez azokra vonatkozik, akik már többedszerre vették fel az adott tárgyat, és egyik előző alkalommal már szereztek aláírást belőle, tehát jogosultak vizsgázni. Ha nem írják újra a zárthelyiket, akkor 12 pont. Ha újraírják és jobban sikerül 12-nél, akkor a jobb pontszámot veszik figyelembe, ha pedig 12-nél rosszabbul sikerül, akkor 12-ként számítják.
Közismereti = szabvál vagy kötvál.
-
válasz
concret_hp #2101 üzenetére
mindegyik kötelező tantárgy (anál, mikro és mechanika), a közismeretit nem tudom mitjelent
a matek tanszék honlapján találtam még egy ilyet:
Aláírással rendelkező hallgatók választhatnak az alábbi 2 lehetőség között:a. Nem írják újra a zárthelyiket, ekkor a vizsgajegy megállapításánál félévközi munkájukat az aláírás megszerzéséhez szükséges 12 ponttal vesszük figyelembe.
b. Újra megírják a zárthelyi dolgozatokat, akkor az ott elért eredményt, de minimum 12 pontot számítunk.ez azt akarja jelenteni, hogy hiába írom meg max pontszámmal a zh-imat, a vizsgánál ezt akkoris csak 12 ponttal veszik figyelembe, ha nem írom újra őket
remélem rosszul értelmezem, mert akkor ez igen nagy hülyeség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Hálózati / IP kamera
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest