- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #5099 üzenetére
HI!
miota korbe nyitva a k3 azota semmi izgalom ott se:- )))
udv
neduddki
-
REDeath
őstag
am tűzvédelmin, ami eljutott a fülembe alvás közben, azis annyi volt, hogy a tűzvédelem milyen fontos és hogy mennyi munka megtervezni és hogy kiknek a munkája stb de semi konkrét hogyha tűz van akkor merre menekülj, lépcső melyik oldalán fussál lefelé hogy tűzoltók felférjenek stb... szal viccees volt
főleg mikor a "bácsi" bemutatkozott, hogy ő a katasztrófavédelmi minisztériumból vn vagy honnan (lehet hogy a hivatal a megfelelő szó, nememlékszek, hamar elaludtam)
onnan szerintem akkor kéne embert hívni ha felrobbanna valami kobalt-bomba a bme-n -
neduddki
nagyúr
-
REDeath
őstag
csak oda találok valahogy, bkv valami hülye buszt írt ki, amivel prielle kornélinál szállok majd gyaloglok. nemhiszek benne. mindenesetre szép mutatvány lesz félre odaérni
-
Drizzt
nagyúr
Az érzékelők eddig könyebb volt,csináltam mindkettőt.
Érzékelők: 2 nap tanulás,97%-os vizsga, webprogon meg ugyanebből csak egy hármas lett ugyanennyi idő alatt. Utóbbihoz gyakorolni is kell.Elsőhöz meg 400 előre megadott kérdésből kell megtanulni a megadott helyes választ kb. Elektronika kikérdezőprogrammal gyerekjáték.
-
Senhi
aktív tag
válasz
REDeath #5091 üzenetére
Csak nem kosárra mész te is?
Én úgy tudom a hauszman alajos utcában lesz a Gabányi sportcsakrnokban. Oda talán 4-es majd 41/56/18/118-as (volt skálától 2. megálló) villamossal a legegyszerűbb.szerk: Én meg azt nem tudom, hogy vigyek-e labdát... adnak tudom, de az elején ha nincs ott senki akkor legalább lesz mivel dobálnom
-
REDeath
őstag
az I épülettől hogy a legeccerűbb eljutni a Bogdánfy úti sportpáylára? elvileg ottlesz a kosártesióra
-
Drizzt
nagyúr
Most látom, hogy érzékelőkből már két zh van, meg vizsga, s nem multiple choice single answer jeleggel. Tehát a legkönyebb 5 kredites tárgy átalakult az egyik legnehezebbé a jelek szerint.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #5080 üzenetére
Én már szerintem vagy 4 féléve nem voltam ott se személyesen, se más által aláírt formában. Nem igazán érdekel.
-
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #5080 üzenetére
jah, mindenki a sátorban lesz ilyen csoda időben.
-
[link] innen szeddle a jegyzetet a mikmak alól, én abból tanultam. órára nem tudtam menni, mert ütközött, és meg lett a hármas..
de ha előadás jegyzetet vettél meg, akkor sztem rosszra ruháztál be.
van klülön példatár, nem néhány, hanem többszáz példával
ezt keresd, mert benne vannak a megoldások is, és a zh-n is ebből vannak a példák -
bpx
őstag
válasz
Sk8erPeter #5079 üzenetére
igen, minden évben be kell menni (csak őszi félévekben)
pontosítok: minden évben rajta kell lenni a lapon, amit körbeadnak
-
9CS
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5077 üzenetére
Azt, hogy Vigh ugyan jó fej, de az előadásai katasztrófák. Ahhoz képest a többiek sokkal érhetőbben mondják el a dolgokat. Tehát ha Lacit megérted, a többinél kb órán meg is tanulod az egészet, de hát lehet csak nekem nem jött be Vigh órája (meg akiket ismerek...).
-
concret_hp
addikt
válasz
Sk8erPeter #5079 üzenetére
elméletileg igen ...
Bandus: lesznek annyian, hogy nem kell fűteni sztem
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5078 üzenetére
Bocs, már megint lejárt a modidő...
Még egy kérdés a Tűzvédelemmel kapcsolatban: ezt minden évben le kell nyomni? Csak azért kérdezem, mert a vik.bme.hu Általános információk a 2008/09. tanévre c. oldalán felsőbbéveseknek is hirdet időpontokat...
Már megint nem fogok túl sokat aludni
6-kor kelés, mert megyek Tűzvédelemre...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
neduddki #5056 üzenetére
Várjunk, most lemaradtam, milyen feladatgyűjteményről van szó?
BSZ?
Mert 700 Ft-ért igen jutányos az ár...
Hogyan lehetne akkor hozzájutni?Más: elég idegesítő, hogy évfolyamtársak közül rengetegen eddig majdnem mindent értenek analból és BSZ-ből is, mert sokkal jobb tanáraik voltak...
Lesz mit behoznom...
(#5055) 9CS: "Aki Vigh Lacit érti, az menjen át egy másik előadóhoz, akkor már +-ban tanulni sem kell a tárgyra. Legalábbis érzésem szerint kb. ennyi a különbség a többi előadó és Vigh között."
Mi a logika abban, hogy ha valaki érti Vígh-et, akkor menjen át más előadóhoz? Hogy ne értse ugyanazt az anyagot, amit érthetően is elő lehet adni? Vagy mire célzol? -
Drizzt
nagyúr
Még egy, hátha tudja valaki. Bme napokon ezek a koncertek csak úgy a pusztában lesznek jéghidegben, vagy mi a helyzet?
-
REDeath
őstag
nemtudom bemenjek-e a holnapi tűzvédelmi izére, inkább aludnék szívem szerint
-
whitezo88
nagyúr
-
REDeath
őstag
n dimenziós vektorterek, pontosabban bebizonyítani hogy ez meg az ilyen tér, az meg lin. független... elméletet 99%-ban értettem, meg is lepődtem, aztán Mr. Richlik György "gyorsíró és fejbenszámoló" univerzum bajnokság győztese küldte rám a sokkot. Persze van rá esély hogy felfogjam a jegyzetből hogy mi történt a táblán, de hogy realtime-ban felfogjam ahhoz minimum 4 év fazekas kellett volna.
legalábbis volt egy csaj aki fazekasból jött, ő csak annyit mondott, hogy "annyira nem fekszik neki ez az anyagrész, ezért jár be gyakorlatra a táltos csoport helyett". AHAAAAAAAAmmm egészségéreplusz elméleten leszívta erőimet a lépcsőn jegyzetelés, mert mióta mindenki felfogta hogy kb fizikával azonos a bukásarány (juj ebbe bele se merek gondolni) ezért célszerű bejárni és épp ezért sosem lesz ülőhelyem mer mire R-ből átcammogok már 110%-os a terem kihasználtsága, motorom meg nincsen
ui: hozzáteszem hogy a felkavart állapotomhoz hozzájárul az is, hogy majdnem meghalt a monitorom fél órája
nedugdki: azért bmf-en se sokkal könyebb szerintem, bár ninsc összehasonlítási alapom
-
TwentyS1X
csendes tag
válasz
norbiphu #5050 üzenetére
Erről beszélünk ugye ? Akkor lehet besétálok és ha van akkor megveszem. Ha nem akkor bemerészkedek a tigris barlangjába. legvégső esetben ott van Daruka tanítónéni bölcs tanácsa
9CS: Ez az oldal káosz.... A legjobban az idegesít, hogy impotens a gyakvezérünk, az órán szó szerint magának beszél. Amit a táblára ír olvashatatlan, feladatok megoldását nem ismeri, akármilyen számot be lehet kiabálni, felírja mint jó megoldás. Ráadásul más gyakorlatokon fénymásolt a fgy.-ből az előadó.... Még szerencse, hogy vannak beépített embereim :- ))
Ezzel találkozott már valaki ?
Drizzt: Gondolom több dimenziós koordinátageometria vagy micsoda
-
REDeath
őstag
átkell gondolnom az életemet a mai bsz gyak után. annyi szép szakma van. pl virágkötészet
-
9CS
senior tag
válasz
TwentyS1X #5049 üzenetére
Mondjuk mik-makból elég volt ez. (Meg egy kereszt...) Meg persze a "baltás", aki segít eligazodni abban az őskáoszban ami azon az oldalon van.
Aki Vigh Lacit érti, az menjen át egy másik előadóhoz, akkor már +-ban tanulni sem kell a tárgyra. Legalábbis érzésem szerint kb. ennyi a különbség a többi előadó és Vigh között.
-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5053 üzenetére
a digerrel e mellett az a baj hogya jegybe is jelentősen beleszámit
-
Sk8erPeter
nagyúr
Látom titeket már jó korán elkezdtek sz×patni...
Nálunk még egyelőre szerencsére nem volt számonkérés, még nagyon nem tudtam rávenni magam, hogy tanuljak végre...pedig már ideje lenne!Kváncsi lennék, mi az etimológiája ennek a "diger" szónak...
Azért nem rossz, hogy van ilyen, így rákényszerítik a diákokat, hogy figyeljenek, ha valaki alszik, akkor gondolom digerből bukik...
-
Béló
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5038 üzenetére
Diger: mini zárthelyi: matekbol, kémialaborbol, vegygéptan laborbol (mérések) van: az aznapi orán amit venni fogunk pár kérdéses számonkérés: igen iol irtam amit aznap veszünk nem ami már volt
, matekbol szerencsére a leckékből irunk (tiszta gimieffektus: van lecke...)
muszáj tanulni: aki megbukoptt a mai zárthelyina z laboron nemv ehet részt amig nem irja meg ujra a nehezitettet
istennek hála átmentem: tegnap este sikerült bevágni a 70 oldalnyi munkavédelmet ami telavan táblázatokkal mire milyen orovosság stb..)
a héten még 1 diger és 1 zh van hátra: aki a zh-n nem megy át az sziv emrt okt 17 a javitási időpont és akkor van a 2. zh javitási napja is és azoj többen buknak joval: lévén ez ismétlés..
2 hét alatt siekrült olyanokat tanulni ami emeltszintű érettségin még szoba sem jön, és mára 2. héten zh is belőlükhm a mai napon durva volt: reggel 8tol este fél7 ig szünet nélkül...
holnap szerncsére csak 4 orám lesz -
TwentyS1X
csendes tag
Srácok, holnap ez a sportnap hogy lesz ? Fél bagázs kint lesz, a másik fele meg bent az órákon ?
A másik az, hogy meséltek valami budafoki úton található boltról, ahol fénymásolt könyveket, jegyzeteket lehet kapni. Ez így mennyire igaz, mert nekem szükségem lenne a Bánóczy feladatgyűjteményre. A mi gyakorlatvezetőnk nem írja össze, hogy kinek kell is kinek nem....(Ráadásul még azt sem mondta el,hogy pontosan melyik tanszéki szobában lehet kapni) Az nem csak egy sima fénymásoló, ahova viszek egy könyvet azt lefénymásolják és lefűzik ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
REDeath #5041 üzenetére
Miről beszélsz? Operát be lehet állítani úgy, hogy teljesen ugyanúgy nézzen ki a felülete és minden más is, mint a korábbi, 9.27-esnél. Én is átálltam már a 9.52-re, és ugyanúgy ki lehet rakni fullscreenre az egyes füleket (ha jól értem, hogy mit mondasz), panelfeliratok is normálisan látszanak, tehát nem értem, mi a problémád.
Ja, és kis trükkel a Neptun is normálisan működik Opera alatt (ahogy korábban írtam).Én úgy vagyok a "potyakredites" tantárgyakkal, hogy inkább minél előbb túl vagyok rajta, ezért is vettem fel még most. Mondjuk nekem mákom van, mert 3 tantárgyat elfogadtak a fősuliról, így csak kettőt kell elvégeznem!
Amúgy szerintem nem "érzi" az ember, hogy mit bír el, hanem előre végiggondolja, hogy mennyi elvégzendő tárgy van, és azok arányában előreláthatólag mennyi ideje lesz a plusz tantárgyakra.
Azért is gondoltam, hogy már első félévben felveszek plusz tantárgyat, mert fősuliról tudom, hogy később egyre szarabb, ha sok tantárgy van, mert sokszor nehezednek is a tárgyak, több a követelmény (persze szakiránynál már nem így van), és olyankor jól jön, ha már elvégezted a pluszokat. Szerintem.(#5039) bandus: az szép, respect!
Miből áll a ZH? Teszt? És totál evidens kérdéseket tesznek fel?
Csak mert akkor tényleg nem rabolom a drága időmet ezzel a sz@rral, inkább gyakorlok addig analízist, annak még van is valami értelme... -
REDeath
őstag
válasz
concret_hp #5045 üzenetére
nemcélom hogy totál 2esel nyomjam végig x(x --> végtelen) év alatt, de ha mégis úgy alakulna, azért örülnék annak is hogy nem buktam meg, de nyílván a maxra kell törekedni.
bár ha tényleg csak kettesem lesz, akkor valamit eltévesztettem az életemben -
norbiphu
őstag
válasz
REDeath #5043 üzenetére
Szakirány Minimum Átlag Létszám Létszámkorlát
AMIaut - Autonóm rendszerek 3.64 4.17 11 11
AMIinfokom - Infokommunikációs hálózatok és szolgáltatások 2.84 3.41 18 17
AMIintr - Intelligens rendszerek 2.87 3.65 21 21
AMImédiainf - Médiainformatika 3.32 3.78 16 16
AMImédiatech - Médiatechnológiák 2.36 2.9 17 17
AMImob - Mobil infokommunikáció 2.51 2.97 17 17
AMIrendszfejl - Rendszerfejlesztés 3.41 4.01 12 12
AMIrendszterv - Rendszertervezés 2.24 3.27 19 21
AMIszoft - Szoftverfejlesztés 3.62 3.99 23 23
AMIvállinfr - Vállalati információs rendszerek 2.62 3.16 13 13ez volt a tavalyi ha jó a forrás. a kamutárgyak ha jól sejtem nem számítanak bele a szakirányhoz szükséges átlagba.
-
REDeath
őstag
a szakirányt úgy értem, hogy bekerülni a szakirányra kell bizonyos átlag, informatikai technológiákra pl. egy harmadéves srác mondta hogy tavaly 3,8 volt ami azért elég kemény szerintem.
szóval szop az ember 2 évet az alapozó tágyakkal, aztán ha nicsn meg azátlaga megint szop mer nemtanulhatja azt amit szertne mer nemkerült be a szakirányra, és jóesetben van olyan szakirány ami még érdekli, rosszesetben csak aválsztható tantárgyak keretébn tanulhatja ami szeretne -
REDeath
őstag
hmm felraktam 9.27-re a 9.52-es operát és kb csak hátrányom származik belőle
a paneleket nemlehet kirakni fullscreenbe, ezt minek vették ki nemtudom, csak egy picinyke gomb volt, aztán a panelek feliratai is eltűntek bár ezt lht hogy visszalehet állítani de inkább nem keresgélem meg hanem emgszokom a piktogrammokat. viszont a js kezelése 1-2 oldalán meghülyült. ha elvégzem bme-t (szóval nem a közeljövőben xd) akkor megírom a saját operámat
am ezeket a kötelezően választható "potyakredit" tárgyakat melyik félévben érdemes felvenni? vagy mindenki érzi hogy mikor mennyit bír el? én speciel semmit se vetem fel első félévre, és nem is hiányzik, de majd ha egyszer szakirányra kerül a sor, a tanulmányi átlagot a potyatárgyakkal majd kicsit felkéne tornászni
-
norbiphu
őstag
válasz
hú lnye-t én is felvettem, de én csak zhra tervezek bemenni
-
válasz
látásnyelv: egy előadáson nem voltam benn, egy percet se, tanulni nem tanultam rá egy percet se, és 28/30ponttal zártam a félévet
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
REDeath #5032 üzenetére
Jól teszed, hogy készülsz, én is elhatároztam erre a hétvégére, de ebből eddig az lett, hogy szombaton haverokkal kirándulás, ma meg tökvakarászás és pakolászás a szobámban, úgy csináltam, mint aki csinál valami hasznosat, de mégsem...
Na, csak nehogy ez legyen még hetekig (már ismerem magam
), mert akkor nagyokat fogok nézni az első ZH-nál...
(#5033) Béló: azért az tényleg durva, ha egy előadó olyan pofátlan, hogy 20 perccel tovább tartja... Amúgy még ráadásul hülye is: mi a francnak dumál annyit, ha azt már nem fizetik?
Mi van veled, hogy ennyit tanulsz??
Szinte még el se kezdődött a suli, de máris bújod a könyveket...
Mi az a "diger"?Én valószínűleg "Látás, nyelv, emlékezet" előadásra nem fogok bejárni... Az első órán ugyanaz volt, mint ergonómián: tömegesen vonultak ki emberek az előadásról, mert annyira uncsi volt. Mondjuk én bentmaradtam, ha már elmentem, nem leszek akkora paraszt, hogy kivonulok óráról... Bár ez még mindig jobb, mint ha valaki végigdumálja az előadást.
Amúgy MikMak szerintem Vígh Lászlónál kifejezetten jó, ezt a tantárgyat sokkal rosszabbul adták elő nekünk annak idején, úgyhogy elismerésem Vígh-nek, hogy viszonylag érthetően tudja előadni magát.
Úgyhogy erre speciel be fogok járni, ezt nem linkelem el. -
REDeath
őstag
hát én emg úgyterveztem hogy ma aztántanulok, és még most se tanultam eddig, mer eddig csak rendzereztem a jegyzeteimet, de legalább ezután mindent tudni fogok hol tlálom. most meg már tényleg elkezdem átnézni, gyakorolni analt és bszt
amúgy utólag lehet jelentkezni koleszba? mármint pl 2ik félévtől? mer szerintm tökömtelelesz a napi odavissza ~ 1,5-1,5 óra utazától pedig csak 22 km-re lakok, de éljen az M0-ás és a balesetek
-
KMan
őstag
válasz
FehérHolló #5034 üzenetére
Nálunk az ötödik héttől kezdődött el igazán az egyetem
Nalam meg el se kezdodott ezalatt az x ev alatt
-
Béló
aktív tag
válasz
REDeath #5032 üzenetére
igen több mint valószinű hogy ugyanarróla nőről van szó: nálunk annyira beleélte magát a kereslet-horgászat elemzésbe hogy a rohadt 4 orás orát még 20 perccel tovább tartotta
Gyerekek elmondom az első hétvégémet: pénteken elintéztem h ne legyen több pénteken bejárásom: hazajöttem: nekiálltam gyakorolni a jövöheti kémszám zh-ra, este megnéztem 1 csillagkapu részt, másnap reggeltől du- folytattam, szombate du. tol lefekvésig megirtam 2 jegyzőkönyvet a hétfői laborhoz, ma még megoldottam pár példát, és most fogok nekiállni megtanulni a 70 oldalas munka védelmet amiből hétfőn zh, ugyanazon az órán hogy mér ne szivassuk a vegyészgolyákat jeligére a szombaton megirt jegyzőkönyvből digert is irok
ugyanezen nap: digert irok analizisből ugy hogy a fele lecke nincs meg (senki sem tudta eddig azokat megcsinálni...)
és rádöbbentem h ma mikor ezt befelyezem már vége is lesz a 3 naposnak kikiálltott hétvégémnek
Mindenesetre "jo" érzés...
remélem a 3. héttől ez a hullám elül: mert elkezdhetek gondolkodni mire nem fogok bejárni (eddig a mikmak vezet toronymagasan)
-
REDeath
őstag
válasz
Sk8erPeter #5031 üzenetére
jah azt csak elírtam, keresletet akartam, de akkoris kicsit túlsűrítette a dolgokat
am bszre készülök majd minnyá mag análra -
REDeath
őstag
Hi srácok, hazatértem péntek délután óta. most meg tanulhatok
jah pénteken mikmakból elsőre a piac működésérő volt szó meg iylenek, egész érdekes volt, aztán az óra utsó harmadában valami kereset árrugalmasságról meg iylenekről volt szó, amin elaludtam kb, mer semit se értettem, nő kicit megőrült.
Viszont legalább azt tudo, hogy jövőre ha találok jó szobatársakat akor lehet megkéne próbálnom a koleszt, nyernék napi 3 órát plusz a kocsmák is közelebb vannak -
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #5025 üzenetére
HI!
hat kerlek majd legkozelebb benyujtok3 miniszteri alairassal sujjobitott kervenyt aszemenek hogy ne verezen be a tali alkamaval:- )))
udv
neduddki
-
KMan
őstag
Ki volt a talin?
-
TwentyS1X
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5018 üzenetére
HVGs példa rossz volt, elismerem, itt inkább arra próbáltam utalni, hogy megváltozott az érdeklődésem.
Az hogy ki milyen eséllyel talál majd munkát, az még a jövő zenéje. Mindenki csinálja azt, amit szeret csinálni és amiben jó :- ))
bdav: Huh, ez korrekt összefoglalás volt.Mondjuk ilyen szempontból tényleg gáz és fölösleges így a tantárgy.
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #5019 üzenetére
éppen ezen vagyok kiakadva h. mi a francért raknak bele a tematikába ilyeneket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
TwentyS1X #5013 üzenetére
Értem az indokokat, így már talán elfogadható. Ha tényleg jobban érdekel, amit most csinálsz, akkor magasról szard le a véleményét az ilyen hülye infósoknak, mint mi leszünk.
Bár azért sajnálatos, hogy kárba veszett az az idő, amit azon a szakon elvégeztél. De ha időben "kiszálltál", akkor bölcs voltál. Jobb tényleg időben abbahagyni, mint a végefelé rájönni, hogy rohadtul nem érdekel, amit csinálsz.Nekem is van némi közgazdász előképzettségem, és HVG-t olvasok, mégis mérnök informatikusnak készülök... Tehát nem tudom, mi az ellentmondás a HVG és a mérnök informatikus szak között...
Attól még, mert valakinek a szakterülete a későbbiekben az informatika lesz, ugyanúgy lehet széleskörű érdeklődése, nyitott lehet a gazdaság és más területek felé is (sőt, ez igencsak előnyös), nem kell minden infóst egyből totál kockának tekinteni, nevetségesek ezek a sztereotípiák. És ez mindenkire és minden szakra vonatkozik!
A lényeg: erre mondják, hogy egy jó mérnök NEM szakbarbár, nem olyannyira korlátolt, hogy csak a saját területe érdekli.Én pl. nem gondolom, hogy "szart sem ér a kar", amire jársz, de az tény, hogy sokkal könnyebb frissdiplomásként (is) elhelyezkedni informatikusként, mint közgazdászként.
Az infósokért csak úgy kapkodnak fejvesztve, míg a közgazdászoknak azt mondják, hogy először húzzál le 2 évet valami szar munkahelyen, hogy legyen "gazdasági területen szerzett szakmai tapasztalatod", utána már beszélhetünk. -
bdav
őstag
válasz
TwentyS1X #5013 üzenetére
hát nézd... én már annak is örülnék hogyha minimálisan megértenék a manapság divatos hagyományos imperatív programozási nyelvek alapvető logikáját, illetve a szintén népszerű objektumorientált - komponens alapokon nyugvó szoftvertervezés elveit. Ha ez megvolt akkor valami egyszerűbb mai technológia alapjaival kén ismerkedni, úgymint Java, .net/C#. ha ezis akkor pedig relációs adatbázisok működéséről sem baj ha valami fogalmuk van. azért ezekről mert ezek alapvetően befolyásolják azt, hogy egy mai szoftver amit használni fognak hogy épül fel, és ha megértik akkor könnyebben tudnak majd szót érteni a programozókkal.
az AJAX ezzel ellentétben egy max. pár éves múltra visszatekintő Javascript alapú (Javascript ráadásul mint scriptnyelv tipikusan olyan hogy kínálja magát hogy az ember gányoljon vele, ahelyett hogy rendesen végiggondolná a megoldást) cucc, amihez ráadásul érteni kell az XML és a HTML alapjait, valamint a HTTP protokoll / webszerverek működéséből is valamennyit. És akkor ezek után mégcsak nem is alapvető szükség ahhoz hogy a webalkalmazások működjenek (10 évig megvolt nélküle a világ), hanem csak UI tuning.
fontossági sorrendet nem állítok, de az AJAX hátul van. a felsoroltakon kívül pl. webservicet, css-t is tennék elé. Ez amúgy úgy cca 8 félévnyi tárgy, amit nekünk tanítottak + választhatókat felvettem, szóval ha csak minden témával 1 órát foglalkoznak a bevinf tárgyban, akkor is bőven elvagytok AJAX meg P2P nélkül (utóbbihoz nem írom le hogy milyen előismeretek kellenek, de hasonlóan hosszú lista lenne)
-
Béló
aktív tag
válasz
FehérHolló #5015 üzenetére
pontosan emiatt találom fel a tomibombát( Tomi a nevem ezért+sejhaj vegyészélet
) és ledobálom rájuk
-
TwentyS1X
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5010 üzenetére
Röviden ? Nem jött be. Igazából ez a fajta műszaki matek nekem annyira nem fekszik és a programozás is olyan volt, hogy egy bizonyos szintig élveztem, utána már nem. Az hogy 30% több szerencsétlen jár oda mint GTKra, az engem annyira nem érdekelt, van anélkül is társadalmi életem.
Igazán az zavart,hogy időközben felfedeztem a korlátaimat és rájöttem, hogy nem akarok egy középszerű programozó lenni. Ráadásul a habitusom is más, szeretek pofázni, szeretem hangoztatni a véleményét, szeretek a pénzzel dolgozni. Meg időközben megváltozott az érdeklődésem is CHIP meg PCWORLD magazinok helyett már inkább csak HVGt olvastam.A családomban is körülnézek, ott is felemás a helyzet. Van egy erős műszakis,TTK-s beállítottságú ága(Hajós György(matematikus), Dr. Hajós György(kémikus), apukám(építőmérnök), anyukám(élelmiszertechnikus,HPLCs) a család másik fele meg közgazdász.(pénzügy, marketing)
Igazából mindenki jól keres, mondjuk a közgazdásszal foglalkozó rokonaimnak kicsit könnyebb volt az út a millióig és elég jó kapcsolataik is vannak.
Én ezt szeretem csinálni, ehhez értek többé kevésbé és még a végén a jó, hasznos szakember is lehetnek.
bdav: Igen elírtam, láccik már fáradok
Pl mire gondolsz ?
Amúgy GTK induló, utolsó versszak:
"Szólj le bátran, mondd, szart sem ér a kar,
mondd, hogy nálunk csak tengenek,
na de jól gondold meg mérnök,
mert a főnököd leszek;" -
bdav
őstag
válasz
TwentyS1X #5007 üzenetére
Az Morgan Stanley (nincs benne &), és egyébként inkább a programozók közgazdászkodnak.
Programozás tárgynak önmagában lenne értelme közgázosoknak, de egy ilyen bevinf típusú tárgyba AJAXról mesélni, hát pff... 1000 dolog lenne amivel azt a fél órát hasznosabban tudnátok tölteni
-
Béló
aktív tag
válasz
FehérHolló #5008 üzenetére
Ez valóban gonoszkodás volt
, bár i...
Fura módon mi is vegyész-biomérnökként programozni tanulunk: pascal, vba...
cserébe aki tanitja elég rendes: bevallotta hogy zh-n gyakon. nála nagyon ritka volt az oylan hülye aki még diktálásra sem tudta megcsinálniEzzaz ha minden igaz hétfőn meglesz a kondibérletem: bár igy kissé hosszú napom lesz 8tol leszek este 8ig
cserébe a másnap elég laza lesz.
-
TwentyS1X
csendes tag
válasz
FehérHolló #5008 üzenetére
Ezt megkaptam, rám számoltak, de felállok, úgy bizony :- )))
-
TwentyS1X
csendes tag
Ezt említette, de ne gondolj sokra, fél-egy oldalnyi jegyzet van róla, szóval csak tölteléknek, bár a programozást komolyan gondolta.. Ja igen, meg azzal kezdte hogy az a közgazdász 2x többet keres a Morgan&Stanley-nél aki tud programozni is. Ilyen erővel vízvezeték-szerelő is lehetne még, ha eldugul a budi, legalább helyben valaki megcsinálja.
-
TwentyS1X
csendes tag
válasz
concret_hp #5004 üzenetére
Nálunk első óra kettes és tízes számrendszer volt és ugye mint volt mérnök infós meg gimi info tagozatos, hát nem tudom, kicsit alap volt
A legfájóbb az, hogy szerintem rajtam és pár kivételen kívül senki sem vágta, még előadás után se
De mivel élvezetes az óra, meg később lehet, hogy hallok pár okosságot, azért bejárok, max viszek olvasni valót :- ))) -
concret_hp
addikt
válasz
TwentyS1X #5003 üzenetére
bevinfó lol
anno olyan 2 óra "tanulással" sikerült egy hibátlan zh-t írnimás: rutinos öreg csókaként már 1. héten se voltam bent egy csomó órán
konkrétan jövő héttől kb. németre fogok járni, adatbányászat laborra (2 hetente 2 óra), szabtek labra (szintén) + előadásra talán, meg egy 2 hét múlva majd már grafikára (elejét még vágom remélem). -
TwentyS1X
csendes tag
válasz
neduddki #4913 üzenetére
Gyyáááá, na ki a király ?
Első hét summázása és rank:
I. Marketing power, Petruska nagyon jól adja elő. respect!
II. Közgazdaságtan(mikromakro). Darukaaaaa!!!Gyakorlat viszont egy nagy nulla.
III. Menedzsment Gyökérrel. Ez is nagyon izgalmas tantárgy :- ))
IV. Bev. az infóba. Azt hittem hogy Office lesz, de lesz itt felületes AJAX,P2P stb., elvileg kis prog. meg minden! Halácsy Péter jóvoltából, szintén korrekt.
V. Vállalatgazdaságtan. Igazából még nem nagyon tudom, hogy miről akar ez szólni, mert csak az előadó életrajzát tudjuk kívülről, de azt legalább élvezetesen adja elő.Ami nem annyira okés:
VI. Szili által prezentált Anál. Nem a legjobb előadó, gyakorlat egy pöppet laza(
), de legalább könnyű az anyag(mármint nekem a műszaki análhoz képest
)
VII. Pszichológia. Hát erre csak azt tudom mondani, hogy uncsi, ráadásul nekünk ezt már leadták gimiben.Összességében nem csalódtam a GTKban, bár azért a Corvinusra kíváncsi lennék
-
Béló
aktív tag
huhh de jó: sikerült ma lezsirozni a szabad pénteket, bár még gondolkodom h péntek estére felvegyem-e a válogatott kémiát +2 kreditért
schöngerzben rohadtnagy felujitást végeztek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest