- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
concret_hp #3397 üzenetére
OK, sorry.
Csak szúrta a szememet. De max. majd becsukom, ha az ő hsz.-ét látom.
Ezzel a téma lezárva.
Egyébként igazad van: "száradjon le a lába az összeS biciklitolvajnak !!!"
Ez volt az utsó OFF. -
Drizzt
nagyúr
Amúgy a munkalehetőségek közül meg az állásbörzén kellemes meglepetés volt a Crytek szereplése, aztán elnézve az elvrásokat már lehervadt a mosoly az arcomról.
CV-t ha küldtök valahova, valami egyszerűbb sablonok közül mit szoktatok használni?
-
Drizzt
nagyúr
Ok, de ez már nem a c++ tárgy.
Amúgy ez a vége, innentől már nem látom értelmét a további munkának:
Kép. Mostmár heterogén bizonyos fokig az adatszerkezet, beraktam két gömböt is. A törések nekem picit furák, illetve a jobb oldalo gömbön nekem furának tűnik, de a konzin azt mondták, hogy így már jó. Remélem tényleg. -
concret_hp
addikt
válasz
Sk8erPeter #3396 üzenetére
eddig senkit nem zavart a kollega írásmódja, jól elvoltunk így, ugyhogy a flémelést, meg az offolást be lehet fejezni
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
neduddki #3395 üzenetére
Jé, nocsak, mégis tudsz értelmesen írni?
Akkor miért nem teszed ezt meg az itt lévők kedvéért? Vagy olyankor nincs ki korrigálja a hibáidat?
Nem izélgetésnek, meg beszólogatásnak szánom, csak nem értem meg.
-
ben88ce
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3393 üzenetére
más:
A kozgazos anált ne is akard osszehasonlitani a VIKessel. Az jobban fáj. -
Sk8erPeter
nagyúr
Elsősorban közgázos tantárgyakról, mert nem lennék rá kíváncsi még egyszer.
De most néztem az órarendet, úgy látom, nem viszik túlzásba az ilyen jellegű tantárgyakat...
Az Analízist meg tartok tőle, hogy nem fogják elfogadni az előző sulimból, mert ott csak operációkutatás-statisztika kombót tanultam.ben88ce: rossz lehet neki, hogy ennyire diszlexiás-diszgráfiás... Keményen kell koncentrálni, ha az ember értelmezni akarja az irományait...
Abba is rossz belegondolni, hogy a rangja "PH! nagyúr", tehát volt már jópár hozzászólása, és mindet így írta meg... -
ben88ce
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3391 üzenetére
Ez vedjegye mar mondtuk
bar szvsz. igy nehezebb irni (raadasul ugy hogy ertheto legyen :-) )
-
válasz
FehérHolló #3384 üzenetére
nálunk harmadik volt. deutálom. de asszem nekem is egész jó lett
-
KMan
őstag
válasz
Sk8erPeter #3379 üzenetére
persze, mindenkeppen erdemes megprobalni.
milyen tanrgyakrol lenne szo amugy?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Infokommunikáció menedzsment ez, csak lusta vagyok írni. Na, mostmár a lehető legdinamikusabban megírtam a raytracert, heterogén kollekcióval(azért ha valaki tudna írni a c++ gyors seígtség kellene topicban, azt megköszönném.
, már csak a törési irány van hátra. Sokkal egyszerűbb így a renderelési hibákra rájönni, mint amikor egyesével kerestem a legközelebbi metszéspontot, csak nagyon kijöttem már a c++ból, azért kezdtem el ilyen hülyén, de legalább most szerzek egy kis gyakorlatot, úgyis kell mindenhova a c++ developer.
-
sekli
addikt
válasz
hat valami olyasmi, hogy egy egy ilyen objektum egy file-t reprezental (szerintem egy ra mutato pointerrel) es csak open, close, read, write, seek funkciokat kell megvalositania, de generikusan..., na akkor eloszor ugy gondoltam, hogy akkor majd egy txt tarol hol int-eket, hol float-okat, hol karaktereket, de ebbe belekotott, hogy int file kell, vagymi...
-
sekli
addikt
válasz
Sk8erPeter #3381 üzenetére
szerintem meg de...
-
Drizzt
nagyúr
Megvolt a másdoik management zh, szerencsére azt a feladatsort kaptam, amiből tudtam majdnem mindent, a másikból kb. a felét ha tudtam volna. Most pedig átírom a grafházit végre heterogén kollekciós megoldással, egyszerűbb lesz úgy rájönni az esetleges hibákra.
-
ben88ce
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3379 üzenetére
Tud o irni, csak nincs hozza kedve. En mar megszoktam
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem is lett zavaros, teljesen érthető volt.
Szóval magyarul igencsak körülményes, és egyáltalán nem garantált az eredmény, még ha a tematika 70%-át teljesíti is az előző tantárgy, mert hangulatuktól függően rosszul is dönthetnek, idióta indokkal. Remek.
Köszi a tájékoztatást.
Egyébként ha felvesznek, szerintem vállalom ennek a kockázatát, mert jobban megéri rohangászni egy kicsit, mint bejárni minden órára, és megírni a ZH-kat ezekből az "alibi tantárgyakból"... Legalább annál több időm lenne melózni.neduddkinak szóljon már valaki, hogy tanuljon meg magyarul írni!
-
KMan
őstag
Na ez kicsit zavaros lett, lenyeg:
1. Hivatalos tantargytematikat kersz a fosuli TO-tol, pecset, alairas, stb... lecekekonyfenymasolat is kell arrol az oldalrol.
2. BME-s targy eloadojat megkeresed, elviszed alairatni vele. neptunon/neten kinezed hol lehet megtalalni.
3. KTH-ban vagy kari dekani hivatalban leadod a tantargy akkreditacios kerelmet ha ala lett irva.
4. Utana a Kari Akkreditacios Bizottsag elbiralja, de meg mindig visszakurhatjak attol meg hogy ala van irva.
5. Ha elfogadtak, neptunban megjelenik.
Ja es a targyat nem kell felvenni a neptunban es felev vegen nem is kell beiratni a jegyet, az egeszet a KTH vegzi ingyen
-
KMan
őstag
válasz
Sk8erPeter #3364 üzenetére
Kerni kell a fosulidtol eloszor is egy hivatalos tantargytematikat hogy mit adtak le, pecsettel, alairassal a TO-tol. Utana ezt elbiraljak az alapjan hogyha a bme-s tantargy tematikajaval 70%-ban eggyezik akkor mehet a dolog. kulonben nem.
szerk: es utana meg ket kor van. az elsoben szemelyesen meg kell keresned a bme-s tantargy koordinatorat, vagy eloadojat a papirokkal ami nem kicsit nehez, mert soha senkit nem talalni meg. utana kell a tantargy akkreditacios kerelemre az eloadotol egy alairas hogy javasolja elfogadtatni. na itt mar bukhat a dolog, mivel megnezi a tematikat, de megha jo is, lehet hogy rossz kedve van es nem megy bele, hulyebbnel hulyebb indokokkal, pl: a tantargy neve nem teljesen egyezeik ( bevezetes, alapjai, stb..) de volt nekem mar olyan is hogy mi csak otost fogadnuk el, negyest, harmast nem
-
FehérHolló
veterán
válasz
Sk8erPeter #3371 üzenetére
neduddki nem gondolta komlyan.
Pontosan választ ad, mert nincs olyan, hogy valamit biztos elfogadnak, hanem egy bizottság dönt arról, hogy elfogadják-e. -
Drizzt
nagyúr
Mostmár az van írva a grafházi egyhez, hogy elfogadták.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FehérHolló #3369 üzenetére
Köszi.
(Bocs, valahogy erre nem leltem rá.
)
Itt van a lényeg, ha valakit érintene: "Ha a tantárgyat más felsőoktatási intézményben, vagy a BME másik karán végezted, akkor a kérelemhez a részletes tantárgyprogram, az indexmásolat és - helyettesítő tantárgy esetén - a tanszéki javaslat csatolása kötelező. A formai követelményeket a Kari Kreditátviteli Bizottság határozza meg. A döntésről a vizsgaidőszak 3. hetének végéig értesít a Kari Kreditátviteli Bizottság."
Ez az idézet mondjuk nem ad választ a kérdésemre, mert kb. azt fejezi ki, hogy a bizottság vagy elfogadja a más intézményben elvégzett tantárgyat, vagy nem.
Ezek után meg végképp nem értem neduddki megjegyzését, miszerint a közgázt már nem fogadják el. Főleg, hogy indoklás nélkül hagyta. -
FehérHolló
veterán
válasz
Gugli csodákra képes: [link]
-
Drizzt
nagyúr
Légyszíves grafikában jártasabb egyének mondjanak már valamit erre:
kép
A feladat: raytracer, 1 ideálisan törő+visszaverő gömb, legalább 1 diffúz, legalább 1 spekuláris sík, meg mégegy sík. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek van-e valami hiba ezen a képen, vagy jó-e így. Ha nem, akkor mi lehet a gond. Jobb oldalt a fehérség simán a paint hozadéka, szóval arra ne figyeljetek. -
neduddki
nagyúr
válasz
HI!
Nked mar a kozgazt nem!:- )))
udv
neduddki
-
ben88ce
csendes tag
huha, talalkoztam ma 3 leanykaval az ujpestkozpontnal akik BME GTKra akarnak menni
Csak azt tudom mondani: soha rosszabbat !
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tiszteletem a BME-s kollégáknak!
Tudtok mondani valami infót arról, hogy a BME-mérnökinfón elfogadják-e az előző főiskolán elvégzett közgáz, marketing és hasonló jellegű tantárgyakat, amelyek közvetlenül nem kapcsolódnak a szak fontos tantárgyaihoz?
Előre is köszi!
neduddki: nem hagytál ki véletlenül az aláírásodból egy vagy két betűt?
-
neduddki
nagyúr
HI!
Erdeks, ma nagybb atomeg mint tegnap:- )))
udv
neduddki
-
bdav
őstag
válasz
FehérHolló #3355 üzenetére
csinalj servicet
(ha windoze)
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #3355 üzenetére
Utolsó bekezdést hagyjátok figyelmen kívül. Az ciki, amikor már olvasni sem tud az ember, és úgy próbál megoldást találni a problémájára.
-
FehérHolló
veterán
Hülye kérdés: Hogy lehet eltüntetni a konzolt?
Azt szeretném, hogy ne lássa az egyszeri user, hogy fut valami - se konzol, se ablak.C vagy cpp kód, Visu 2005 fejlesztő környezet.
Eddig eljutottam, de nem tudom, hogy milyen header kellene hozzá, és a linkerrel hogy etessem meg az mscorlibet: [link]
-
bdav
őstag
tipikusan a << >>operátorok jutnak eszembe amikkel írni lehet az adott szutyokba vagy olvasni belőle, mire ezt megcsinálod 3 típusra az típusonként 4 operátor, máris 12
persze ha nagyon elegáns akarsz lenni akkor templatelt az egész és akkor nem kell ennyi
==, != , = ez mindenképp értelmes += az csinálhatja ugyanazt mint a <<, ++ -- olvasási pozíciót állít mondjuk, + konkatenál, ha ennyit megcsinálsz azt én már elfogadnám -
sekli
addikt
válasz
FehérHolló #3352 üzenetére
no jo, majd valamit kitalalok... akkor is rossz...
-
FehérHolló
veterán
Egy operátornak nem feltétlen kell két operandus.
De például össze lehet hasonlítani két file tartalmát, össze lehet őket fűzni, egyik tartalmát át lehet másolni a másikba (értékadás), ki lehet szedni egyikből a másik tartalmát, meg ilyesmik jutnak most így első nekifutásra eszembe.
-
sekli
addikt
nahat, ilyen egyszeru...
Egy olyan objektum, ami a tipikus fájlműveleteket (open, close, read, write, seek)
valósitja meg a generikus parameterként kapott adatra.
(Persze lehet az fstream műveleteihez hasonló is)
Nincs feltétlenül fájl a dolog mögött, csupán egy tároló, aminek ilyen műveletei vannak.
Ha kiterjesztjük úgy, hogy fájl is legyen mögöte, akkor a perzisztenciával is kellene foglalkozni,
ami persze nem lehetelen. -
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #3346 üzenetére
én már tavaly tudtam, hogy sztrájk lesz úgyhogy páros hétre vettem fel a mérést
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #3344 üzenetére
ja pótmérés marad akkor, de igazolt hiányzásnak veszik mérés2-nél, gondolom akkor másnál is
.
-
bpx
őstag
na hát fasza vazze
én minden nap vidékről járok be egyetemre, de holnap bkv+máv sztrájk is...
ha nem lenne 2-féle labor is holnap akkor nem érdekelne, de így be kell jutnom reggel 8-ra...
főleg, hogy párban csináljuk a labort és így még az a lehetőség sincs meg hogy másik időpontban bemegyek... -
peterszky
őstag
Csak egy tipp (mondjuk fogalmam sincs, hogy mi a franc lehet a fájl adatstruktúra
):
Olyan adatstrukturát kell megvalósítani, amiben tetszőleges típusú cumót lehet tárolni. Pl. C++ template vagy Ada generic.
C++ templatere itt van példa. Template gráfot kellett csinálni, aminek a csúcsai lehetnek intek, stringek, ... (példányosításnál dől el, hogy melyik). -
norbiphu
őstag
cs.bme.hu csak nálam nem jó?
-
concret_hp
addikt
belegondolva a héten csak szabtek gyakon voltam bent
múlt héten meg 2* bementem zh-t írni és enniy (meg talán 1* grafika?)nem viszem túlzásba
-
KMan
őstag
válasz
neduddki #3327 üzenetére
Azert mert ilyen nincs. Oda bekerulni nehez, bennmaradni konnyu. Nalunk pont forditva. Olyan emberrol meg nem is hallottam akit onnan kibasztak, aztan olyanrol vegkepp nem aki utana meg atjott ide. Amugy ha megnezed a tuloldalt milyen tantervek vannak meglepodsz majd a heti oraszam es a hozzajuk tartozo krediterteken.
-
sekli
addikt
franko, megkerdeztem a laborvezetomet, hatha tudja, hogy mi a fenet kene csinalni progHF cimen, de o se tudta, sot a csoportbol a nagyokosok se, bemasolom, hatha valaki erti, hogy mi a frasz ez...
Készítsen GENERIKUS fájl adatstruktúrát!
Valósítsa meg az összes értelmes műveletet operátor overload-dal,
de nem kell ragaszkodni mindenáron az operátorok átdefiniálásához!
Amennyiben lehetséges használjon iterátort!
Demonstrálja a működést külön modulként fordított tesztprogrammal!elore is koszi...
mod: termeszetesen semmifele megoldast nem varok, csak egy kis utbaigazitast...
-
ben88ce
csendes tag
válasz
concret_hp #3328 üzenetére
ehhe. pedig info=bme info. Eleg monopol helyzetben vagytok.
Bar a BMFt is sokan dicserik.
-
neduddki
nagyúr
válasz
ben88ce #3325 üzenetére
HI!
en mar evek ota ertlemtlenul nezem a hvg diploma kiadasat, renduletlenul nyomjak a kozgaz-t, de szemejjes kapcsolatokban meg visszajelzeskeben igencsak mejjebn van a respektjemint az ujsatgban nem ertem ez ezt /nem a bme-s ize huz el, hanm ugy unblock/ amugy azt gondolom a szemejjes kvalitas tobbet szamit, mint a hol vegesztel ize...
udv
neduddki
p.s. de az is lehet, hogy akik nyilatkoznak a kozgazrol azok belulrol lattak es latjaka dolgokat az meg meg nem csapodott le a kintikorokre
mod: mongyuk azon filozok hog van-e ojjan, aki a tulpatrol atcsamborgott ide es nem vagyok vele iszonyban???:- ))) /soroljatok a neveket!!!/
-
Drizzt
nagyúr
Dejó, első grafika házimat nem fogadták el. :S
-
ben88ce
csendes tag
jo, pl van ez a HVGs diplomas kiadas. Pl van egy olyan szempont hogy diploma utani munkavallalas. AVF az elso vagy masodik helyen szerepel. Unokatesom azt vegezte el es sehol nem kap allast-es a csoporttarsai se nagyon dicsekednek-.(gazdmen)
Most angliaban tanul es dolgozik egy bankban(mert tud ő azért
).
Amugy nem hinnem hogy kinezek. Felvetelim elment a mai nemet nyelvvizsgan.
-
KMan
őstag
válasz
ben88ce #3321 üzenetére
Amugy ne hagyd magad befolyasolni azzal hogy megkerdezel egy Corvinusost, vagy pl engem
Ugyis mast fogunk mondani, mindenki a sajat intezmenyet preferalja minden mast meg lehuz, de ez kulonosen igaz erre a kettore.
Statok, rangsorok, olvasni, tajekozodni, tajekozodni, tajekozodni.
Jovo heten allasborze, gondolod gyere el es kerdezoskodj korbe par nagyobb cegnel hogy melyiket preferaljak jobban.. ja es a Corvinus is kiallito lesz -
Drizzt
nagyúr
Spekulárisnál rájöttem, hogy a nézeti vektor helyett a pixel-t metsző vektort adtam meg. Ez van... De már jó. Most meg már megvan elméletileg az ideális törések, s ideális visszaverődések irányából is a fény számítása. De így kettes rekurziós szintet engedve, 600*600 pixelnél már 20 mp-ig szenved a cpu.
És még a gömböt nem csináltam meg/ nem raktam bele...
-
Drizzt
nagyúr
Na, ez a második gfx házi már suxx. Legalább eljutottam addig, hogy első körben az első sugár jól adja vissza a síkok képét, de a spekuláris visszaverődésemmel van valami para.
Menedzsment zh 16 pont a 20-ból.3 zh-n kell 21 az aláíráshoz. Ez már csak meglesz...
-
ben88ce
csendes tag
Koszonom a pontos felvilagositast KMan es neduddki(bar a te lexikai kepessegedet meg szoknom kell).
Irany a BME !
-
KMan
őstag
válasz
ben88ce #3309 üzenetére
En es neduddki akik aktivak vagyunk itt.
nem akarok BME-GTK vs BCE-GTK flamet, de mar asszem tavaly vagy tavaly elott beertuk oket, nezz meg barmilyen statisztikat, oktatok minositese, phd-s,mba-s oktatok, kulfoldi oktatok, diploma hazai elismertsege, diploma nemzetkozi elismertsege, hallgatok velemenyeze, stb.... mindben jobbak vagyunk mar
Ami szemely szerint engem izgat hogy kevesebb kurzusunk indul el idegen nyelven, pl. matekok, kozgazdasagtan, gazdasagpolitika, szamvitel ezek igen, foleg angolul de van nemet ul is, ugye a BCE-re sokkal tobb kulfoldi hallgatot vesznek fel mint hozzak, foleg nigeriabol etc... azert itt is lehet mindenfelevel talalkozni de nem annyira, tehat a BCE-re kell is, szerintem erre kellene meg gyurni nalunk, dehat ebbe nem lesz beleszolasom asszem.
kerdes johet akar itt akar priviben.
-
sekli
addikt
válasz
concret_hp #3306 üzenetére
na, csak figyeld majd az enyemet...!
-
Foxi
senior tag
válasz
Nekem azthiszem ma sikerült is
De mindenképp közel leszek hozzá
-
bpx
őstag
nem semmi ez az önlab
8. héten már van végre témakör + feladat
és ebből nekem még 15 perces beszámolót kell tartani vizsgaidőszakban, mi lesz itt... -
ben88ce
csendes tag
sziasztok,
remelem van koztetek gtks.
Egyik informatikus haverom mesélte(BME VIK):
(18:58) sZTojKa's the RO: BME-n jó előadók vannak
(18:58) sZTojKa's the RO: egy csomót átcsábítanak Corvinusról
(18:58) sZTojKa's the RO: gtk-ra
(18:58) sZTojKa's the RO: mert többet fizetnekEnnek mennyi az igazsagalapja ?(igencsak tobben jelentkeztek a gtkra mint tavaly)
-
Drizzt
nagyúr
Hozzákezdtem lassan a második gfx házihoz, egyelőre szépen csináltam egy osztályhierarchiát, aztán kész, majd máskor folytatom.
-
bdav
őstag
válasz
Sztem Szirmaynál is volt már ilyenre példa
-
Drizzt
nagyúr
Ergonómián volt egy elég szemrevaló felügyelő hölgy. Megérte felvenni.
Nameg a padsorokban is akadtak halgatói státuszban. De a tárgy elég uncsi.
-
norbiphu
őstag
válasz
FehérHolló #3302 üzenetére
idén már nem, mert akkor egy 5össel és 3 simán megjelenéssel meglehetne a 2-es átlagod. ehelyett inkább megfelezték az 1-est, alsó fele lett a 0, és így nem lehet 1 zh-val megúszni
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR