- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #4192 üzenetére
Én most kezdek majd valószínűleg dolgozni, s valószínűleg nem programozást.
De remélem azért az utolsó évet már nem bővítem ki, heti 20 óra lesz várhatóan a meló. Viszont önlabon lehet váltani kéne, eddig a konzulesn mindig végig szart bele a dologba, sose mondott konkrét feladatot, aztán így meg mit csináljon az ember...
-
bdav
őstag
válasz
pantanamera #4197 üzenetére
még nem kellett fizetnem a plusz kreditjeimért soha
-
pantanamera
csendes tag
válasz
concret_hp #4196 üzenetére
30kreditet finanszíroz az állam félévente, vagyis én ezt hallottam.
-
concret_hp
addikt
válasz
pantanamera #4195 üzenetére
nem, mér lenne
-
pantanamera
csendes tag
válasz
concret_hp #4194 üzenetére
és ha felveszek 46kreditet, akkor +16*8000Ft még annak is aki nem fizus ?
-
concret_hp
addikt
válasz
pantanamera #4193 üzenetére
azt hittem értelem szerű, hogy a felvett kreditekért kell fizetni
-
pantanamera
csendes tag
válasz
concret_hp #4192 üzenetére
Ha fizetősre vettek fel és nincs kreditem mert semelyik vizsgát se tettem le ? Akkor nem kell fizetni ?
-
concret_hp
addikt
válasz
pantanamera #4191 üzenetére
na abból mondjuk nem sok mindent lehet akkreditáltatni
Radeon: szted ha nem infón végzett, mint ahogy már korábban írta, mégis honnan kenné a progot komolyabban? (ha kenné alapból nem kérdezett volna ilyesmiket, mert tudná mi a helyzet amugy
)
hogy on is legyek, sztem mondjuk heti 20-24 órás meló mellett minimum +1 év az egyetem de inkább +1.5-2 (5 éves képzésen meg még több lenne), bár ha már úgyis költségtérítéses lenne, akkor ezen kívül komolyabb hátránya nem lenne belőle, csak okosan kell felvenni a tárgyakat (kreditenként kell fizetni nem félévente)
-
bdav
őstag
válasz
Sk8erPeter #4185 üzenetére
tantárgy akkreditáció nem játszik? azzal lehet spórolni ha az analízist megúszod például; arra csak akkor van szükséged ha hardver közelébe mész vagy szabályozás / irányítástechnika a szíved csücske
informatikusként elhelyezkedni nem fogsz tudni az első félévekben, ha nincs máshonnan tudásod már; ha más területen dolgozol akkor lehet próbálkozni. De ha jól sejtem te ígyis úgyis fizetős leszel másoddiplomásként, akkor viszont ilyen levelező / esti tagozat nemtudom mi van pontosan.
-
pantanamera
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #4185 üzenetére
Olvastam a hszeidet, az első nagyobb gondolatmenetednél azt tanácsoltam voltam hogy ne akarj egy seggel két lovat megülni.
BME diploma nem véletlenül ér sokat, mert olyan helyzetekre is felkészítenek ami csak nagyon ritkán történik.
Most olvasom hogy 23 éves vagy... Mondjuk jobb későn mint soha!
Átlagos képességű ember munka mellett nem nagyon tudja értékelhetően elvégezni az infot. Szerintem a tanulás fontosabb, mert az itt megszerzett tudás alapozza meg hogy az elkövetkezendő 30-40évben hol és mit fogsz csinálni. Hogyan építesz ezekre a képességekre stb.
Nem bonyolult a helyzeted csak kicsit komplikált. És szólók: 26 évesen nem mindenkinek van saját lakása...Az eltelt három év alatt nem jutott az eszedbe az hogy amit csinálsz az nem érdekel ?
Én egy embert ismerek aki bme info mellett(4.9-5.0 átlag) + ketrecharc edzéseket is beszámítva felvette a nappali BCE közgázt...( a jó tanulást meg innen-onnan ösztöndíjakkal jutalmazzak , havi 100-115e körül visz haza)
Sok sikert!bdav munkáról és tanulásról alkotott képével teljesen egyet értek!
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #4171 üzenetére
Attól függ, miylenek az alapjaid. Ha jó vagy matekból digitből meg progból, akkor az első 2 félévet hátrakötött szemmel megcsinálod, meleltte melózhatsz. Utána neccesebb lehet, 1-2 alkalmi meló belefér, de komolyabb sztem nem, csak ha hanyagolod a sulit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az a probléma, hogy már nem vagyok abban a korban (23), hogy elvárhassam a szüleimtől, hogy támogassanak még 2-3 évig...
Igaz, már van egy diplomám, de rájöttem, hogy az a terület k.-ra nem érdekel, és sokkal inkább szeretnék informatikus pályára állni, részben azért, mert ez áll közelebb hozzám, részben azért, mert k. jól lehet vele keresni...és ez utóbbi is igen fontos szempont hosszú távon... Hiába van egy diplomám, és talán tudnék vele dolgozni (vagy nem...), ha nem érdekel, nem lehet vele olyan jól keresni (csak protekcióval
)...
És eddig az volt az elképzelésem, hogy majd valahogy megoldom a melót mellette, max. nem leszek mindenből 4-5-ös.
De akkor ezek szerint inkább mindenből 1-es lennék, ha mégis húznám az igát mellette?Szerk.: ja, egyelőre még az is kérdés, hogy felvesznek-e.
Bár a pontjaim jók lettek.
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #4180 üzenetére
nem mondtam hogy nem, csak egy kis megerősítés
kb. amugy én ezt a pályát jártam be, bár ősszel otthagyom a melót, de nem lenne muszáj. csak meg akarom csinálni a játékfejlesztés dotnet platformra választható tárgyat is
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #4177 üzenetére
ma magyarországon nem lehet jó java fejlesztőt találni, aki állás nélkül lenne. pedig keresnek nem kis cégek nem kis pénzért
a legjobban szerintem azzal jársz, hogyha megteheted, hogy szülői támogatással min2-3évet megcsinálsz egyetemen (JÓL!) és nyáron elmész dolgozni valami szakmába vágót hogy legyen tapasztalatod is. Ekkor amikor kikerülsz már elég könnyen kapsz majd valami zsíros állást és lehet lakásban gondolkodni. utolsó félévekben akár meló is belefér, illetve inkább itt told ki a diplomád idejét, ne az elején, mert már tényleg tudsz értelmesen dolgozni mellette.
vagygoto külföld;
te Panther mi ez a gördítősáv a kódmódban? elég gányul néz ki hogy mindig megjelenik
-
concret_hp
addikt
válasz
Sk8erPeter #4176 üzenetére
konkrétan bármikor felvesznek, ha elég jó vagy, de nagyrészt csak programmer vagy helpdeskes melóra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
concret_hp #4174 üzenetére
Köszi concret_hp és bandus.
Most megerősítettetek abban a félelmemben, amit eddig is tápláltam magamban, meg amit mondtak már ismerőseim (néhányan BME-sek...).
Pedig már ideje lenne normális melót végezni, mert valamiből élni is kell, szülőkből meg hosszabb távon nem jó dolog, de úgy néz ki, akkor emellett nem fog menni... Pedig valamikor már gyűjteni kellene saját lakásra, és még sok egyébre...
Igazából nem áll szándékomban bejárni az összes előadásra, ha nem muszáj, hogy tudjak mellette csinálni valamit (melót), csak sajnos ahhoz valami nagyon rugalmas munkaidejű melót kéne találni (pénzügyi tanácsadás és hasonló undorító munkák kizárva)...Igaz az a pletyka, hogy az első-másfél év után egyes munkáltatók felveszik a mérnökinformatikus diákokat egész normális fizetésekért, mert nagy a kereslet rájuk?
-
neduddki
nagyúr
válasz
concret_hp #4174 üzenetére
HI!
hat ja, zegeny ZodKukac tinna errol meselni:- (((
udv
neduddki
p.s. aze meg felrugom ha a szemem el kerul ehhhhhh:- (((
-
concret_hp
addikt
válasz
hát a remény hal meg utoljára
sztem max pár napos munkákat lehet beválllalni első 1-2 évben, ha rendesen akarsz haladni, 8 órás meló tökkizárt, kötetlen munkaidős kb. 4 órás meló mellett fél/kétharmad tempóval lehet haladni az elején (szakirányon már simán lehet melózni meleltte) -
válasz
szerintem nincs, bár biztos van aki csinálja, de ha rendesen be akarsz járni előadásokra, akkor smemiképp.
-
HaKo
aktív tag
Na, meglett a matek is.
Van remény, hogy időben befejezem az egyetemet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok BME-sek!
Van egy hülye kérdésem:
mi a véleményetek, BME mérnökinformatikus nappali szaka mellett van esély arra, hogy maradjon időm dolgozni is? -
FehérHolló
veterán
Találkozót szerintem reghéten kellene megejteni. Vagy akkor is.
Én személy szerint nyár végéig nem leszek Pesten, csak utána tudnék eljönni. -
bdav
őstag
válasz
concret_hp #4166 üzenetére
hát akkor te lemaradsz a kubai táncoslányról
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma itt jart nalam a cubai tancoslyany es mikro meghallota, hogy kezul az osszerofi togton felcsillnat a szeme, hogy O is szivesen elgyunne, de lehutottam, hogy szerintem nem lenntek vevo Reaja, pedgi ha tunnatok az 20 eves ude testeve mit muvelt mar a tanc:- )))e valjuk be nem egyszal bel, hanem kelloen el vanlatva mindennel ami kell:- )))
udv
neduddki
-
bdav
őstag
Panther, Digit: gratulálok mérnök urak
sör meg lehetne
vegyészlányok is
kettő együtt is
-
neduddki
nagyúr
HI!
HAt forro egy nap van ma az bisztos:- )))
ES TUGGGGYYYYYYYYAAAAAAAAAATOK HOL VAGYOK???????
udv
neduddki
p.s. ojjnjan szar nekem megint:- ))))
mod: Panther na mi van ki akardo kovetelni a Drakulaciokat es furodni a asikerben???:- ))) Drakula!!!:- ))) valamikro Te is renfdes ember vota de hat latom ma csak egy szaros mernok lette:- )))
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #4144 üzenetére
egy jegy az 500 pénz. tavaly is annyi vót.
Panther: grat
-
Radeon_5
aktív tag
Először van hogy minden dolgot beirattam az indexembe. Juhé.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Woo-hoo, ez a topik tegnap óta már nem nekem való.
Lediplomáztam!!!
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #4141 üzenetére
mindegy az az egy nincs beírva, egy 500 forintos tételért meg nem fogok oda vissza 2000 forintot fizetni a buszjegyért már.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #4141 üzenetére
ja vagy esteleg írd be magadnak
(meg ne próbáld !
)
-
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #4126 üzenetére
Hi!
kerem itt rendszer van, ne tessek turelemtlenkedni:- )))
udv
neduddki
-
Foxi
senior tag
Ez elég gyenge vizsgaidőszak lett
De legalább vége -
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #4131 üzenetére
hát nekünk nem. pedig 3an voltunk az ajtó előtt. lehet be kellett volna rúgni.
3.86 lett az ösztöndíjátlagom, 3.9 a tanulmányi. jól lehúzta az algel és a jelek...
-
FehérHolló
veterán
Ma én is végeztem, vizsgaidő utolsó előtti napján.
Ösztöndíjátlag: 3.93
Tanulmányi: 3.86 -
norbiphu
őstag
meglett az algelem.
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #4127 üzenetére
eszembe jutott amikor tavaly délig voltak valamelyik pénteken, én dél után értem oda valamennyivel... bent a titkárságon még ment a nevetés, beszéd, de hiába kopogtam azon kibszott ajtón csak nem nyitották ki.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #4126 üzenetére
ezek az ütis nénik már csak ilyenek
-
FehérHolló
veterán
Neduddki!!! Segíts rajtam! Itt vagyok az R-ben és csak holnapra akarják beírni az utis nénik a jegyet az ismerősöm indexébe, amibe ma még 2 másikat be kellene iratnom, így nem adhatom le nekik. Amire meg visszaérnék, már nem lesznek ott.
-
bpx
őstag
válasz
FehérHolló #4086 üzenetére
pl én
#4099:
IRÜ nem volt vészes sztem,
IRF - az egész előadás szörnyű, slide-ok használhatatlanok, meg ahogy patariczáék is hozzáállnak, na majd jövőre...amúgy végeztem végre én is, 6 vizsgára volt kb 3 hetem (első héten nem sokat voltam itthon)
szoftvertechnikák érdekes volt, készültem rá eleget + jó szokásuk egy előre meghatározott keretből feltenni pár kérdést, ehhez képest a 7-ből sikerült 3 olyan feladatot adni, amire még a slide-ok alapján sem tudtam válaszolni, no mind1, a lényeg hogy megvan
szghálók - ez az új fajta számonkérés vmi hihetetlen egyszerű, 1 évvel ezelőtt vettem fel először, akkor még papíron ment a vizsga, és elég szivatós részeket kérdeztek, keményen kellett (volna) magolni
aztán keresztféléven már a begugrók moodle-ben mentek, amiről mindenkinek az volt a véleménye hogy lehetetlen megválaszolni a slide-ok alapjánvizsga 2. része ugyanúgy papíron, szóval itt se lett meg a tárgy
most viszont harmadik nekifutásra, szinte semmi tanulással 1.5 pont híján 4-es (beugrók sztem könnyebbek, 2. rész meg sokkal könnyebb, az is ilyen beugró style-ban megy), szóval szerintem nagyon jól járt aki most kezdte a hálókatirü - a tananyagban nem sok lényeges elem van, a diák 2-3-szori átolvasásával sikerült egy hármast összehozni (ami miatt az ismerőseim igen nagy mákernek tartanak
)
szakirányos tárgyakból 3-ból 2 megvan (aut-os adatbázisos móka és iit-s java prog LZ-vel)
az intelligens rendszerfelügyelet nevű csoda nem lett meg, ami a legszörnyűbb tantárgy az eddigi 6 félévem alatt...ja és azt elfelejtettem mondani, ebben a félévben volt a szlab4-em is (thx to LZ - szofttech :p), hát mit ne mondjak, jó végre túlleni rajta... D
-
DigitXT
félisten
válasz
concret_hp #4122 üzenetére
igaz nme szakadtam meg a tanulásban
Valahogy a tavaszi félévek már csak ilyenek. -
concret_hp
addikt
jó akkor én is dicsekszem
szumma 13 kredit ebből 10 4es 3 5ös. tanulmányi átlag 4.23
a tanulmányi átlagot leszámítva a legszarabb félévem eddigigaz nme szakadtam meg a tanulásban
-
HaKo
aktív tag
Na én is befejeztem.
Valószínüleg újra egy bukott matekszigó és egy bukott rezgéstan a veszteség.
Az átlag 3,23 az eddigi legjobb. -
neduddki
nagyúr
hi!
na kollegak akkor:
PIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSSSSSSSSSSSSS
udv
neduddki
-
norbiphu
őstag
hálók 4es, most vagyok 3.5ös átlagnál.
algel eredmény holnap, de sajnos van rá egy tippem a tegnapi feladatsor után.
-
concret_hp
addikt
válasz
KilgoreTrout #4115 üzenetére
csak ez nem a többi egyetem, hanem a bme.
-
9CS
senior tag
Igen kínomban én is gondoltam rá. Majd még meglátom sikerül e valami szépet kitalálnom hozzá, mivel igencsak meg kell indokolni. De veszteni ezzel már nem vesztek semmi. 28 kredit + egy digit2 aláírás. Jobb lett volna valami kis vacak tárgy helyett analból átmenni, de sajna nem kívánságműsor.
Komolyan gondoltam, csak az analízis nálam is komolyabb. Államilag finanszírozást meg nem használok, mivel nem államin vagyok. Majd meglátom, előbb úgyis meg kell kapnom a papírt, hogy nekem annyi, addig gondolkodhatok.
-
Foxi
senior tag
válasz
concret_hp #4113 üzenetére
Gondolom egyébként is komoly indoklás kell szinte bármihez amire jó lenne a méltányossági.
-
KilgoreTrout
senior tag
Ha maradni akarsz, és úgy gondolod, hogy érdekel annyira, hogy jövőre rendesen tanulj, akkor szerintem is mindenképpen próbáld meg a méltányoságit (akkor is, ha nem vagy annyira közel a 30 kredithez)!
Nem tudom itt mennyire szőrösszívűek az elbírálásnál, de simán lehet olyan indoklást írni, amit nagy valószínüséggel elfogadnak, ha nincs valami belső szabályozás, ami meghatározza hogy pl. 20 kredit alatt nem lehet.
(Legalábbis nekem sikerült máshol, igaz nem volt sok értelme, mert utána úgyis abbahagytam, csak elbasztam még egy évet... ezért érdemes meggondolnod, hogy akarod-e egyáltalán ezt a szakot/kart/egyetemet folytatni, mert ha nincs elég motivációd, akkor elég szenvedés lesz, és lehet, hogy végül el se végzed, csak elhasználod az államilag finanszírozott féléveidet.) -
9CS
senior tag
Pff, na most már 1-el kevesebb az infós a fórumon.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Sracok fo a nyugi mingyart indulok:- )))
udv
neduddki
mod: amugy meg nem akarom megzavarni lelki nyugalmatokat vizsgazzatok csak lelki bekeben:- )))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest