- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silivrian
csendes tag
A tudománypolitikáért, kutatásfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszteri posztot Molnár Károly [3], a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora vezeti.
Valóban a vik dékánt, Pécelit válaszották meg rektornak, talán most május 1-től asszem.
Egy óra múlva makró zh
-
Drizzt
nagyúr
Hmmm. Úgy látom rektorbácsink miniszter lesz!
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #3495 üzenetére
Aztán még azt mondtad nem érted miért lájt szakiránynak tartják.
-
concret_hp
addikt
ha minden jól megy, holnap 2 szakirányos tárggyal is végzek
-
Drizzt
nagyúr
Felraktam a 3. házit is. Vélemény a házikról: messze a 2. volt a legszopósabb, bár nem tudom miért. Elvileg nem nehéz, mégis sokat szívtam vele.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #3490 üzenetére
van, hogy valahogy tudnak jelentkezni, vagy ilyesmi, de őket mindig kiszórják mielőtt indul a rendes jelentkezési időszak.
-
norbiphu
őstag
na a néni jó kis zht adott, nem volt nehéz
(opre)
KMan: nm
FehérHolló: nem lehet, hogy valami olyan tárgy ahol még maradt egy két ember a hagyomás képzésésesek közül? ők asszem előbb jelentkezhetnek mint mi.
-
FehérHolló
veterán
Hogy lehet május 1 előtt vizsgákra jelentkezni?
Több vizsgán is látok már jelentkezett hallgatókat. Gondolom a tanszékről dobták be őket, vagy kth intézte. Valaki tud pontosabbat? -
concret_hp
addikt
sírok b@sszameg. az még ok, hogy grafikából jun 18 az utolsó vizsga, így majdnem 2 héttel kevesebb időm van megtanulni, mint amennyi lehetne.
de hogy ezen kívül 1 vizsgás tárgyat bírtam felvenni és abból sincs később vizsga... -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3480 üzenetére
asszem ősszel is lesz szabtekem
-
válasz
FehérHolló #3481 üzenetére
belém is belémverhetik a villanytant
de majd cska következő félévben
-
KMan
őstag
Indexet mikortol lehet felvenni?
BA mikortol jelentkezhet vizsgara?
-
norbiphu
őstag
válasz
FehérHolló #3481 üzenetére
remélem nem haragszol, de ettől nem lettem most boldogabb.
-
FehérHolló
veterán
-
bpx
őstag
válasz
concret_hp #3475 üzenetére
szabtech az egy fura jószág
az odáig rendben van hogy én nem jártam be, csak kb minden 2.-3. órára, és a tanulást se vittem túlzásba és nem tudom a zh-t megírni (el se mentem)
de hogy a többiek, akik minden órára bejártak, jegyzeteltek, kidolgozták az elméleti kérdéseket + közösen a számolós példákat és így is 4 pontot érnek el a 30-ból az már sok
és akkor meg jövő héten meg már laborzh lenne belőle...
-
norbiphu
őstag
van egy olyan érzésem, hogy a holnapi jelek zh is kemény lesz. már alig várom, főleg, hogy eddig kb az elméletet néztem még csak át, mert oprééét is kell tanulni közben.
-
még szerkezettanra tanulok, pénteken zh. rugók, tengelyek és csapágyak témakörből. jövőhéten fizika a2, matek a2 és hőtan zh.
aztán menedzsment.
reklámszociológiából is kéne alkotni valamit. a forma-1-ről akartam írni, de virányi doktor lehúzta a témát. talán a választások jöhetnek még szóba. esetleg valakinek valami jó reklámos ötlet, amiről lehet írni 10 oldalban? -
Drizzt
nagyúr
Nagyjából befejeztem az önlabot. A sok fordítás/összegyűjtögetés mellett lelkiismeretem megnyugtatására tényleg végignyomtam azért a Python tutorial, illetve eddig félig, de be fogom fejezni.
-
concret_hp
addikt
válasz
KilgoreTrout #3465 üzenetére
ohv még viccnek is rossz
amugy meg bdavnak igaza van
-
bdav
őstag
válasz
KilgoreTrout #3465 üzenetére
minden olyan tárgy, amiben szerepel az a szó, hogy "módszer", "menedzsment", "projekt" vagy ezek tetszőleges kombinációja, alibi tárgy, de legalábbis semmi haszna nincs
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
concret_hp #3464 üzenetére
De azért gondolom azt megoldhatnák, hogy ne tanítson például terméktervezés módszertanát a terméktervezőknek, ha fogalma sincs róla, életében nem tervezett még semmit és pár éve még a diákokat kérdezgette, hogy van-e valami könyv, ahonnan megtanulhatná ezt az egészet..
Adhatnának neki valami alibi tárgyat, ahol kiélheti magát.
Gondolom amúgy a diákoknak, hk-nak nincs semmi lehetősége panaszt tenni v ilyesmi.
Meg a hallgatói véleményezésben is a gyakorlatoknál csak a másik gyakorlatvezető szerepel mindenkinek, szóval nem is lehet értékelni (nem mintha számítana bármit is az egész ohv). -
concret_hp
addikt
válasz
KilgoreTrout #3463 üzenetére
állami alkalmazottakat nem egyszerű ám kirúgni
-
KilgoreTrout
senior tag
Ha már az iqfighter diákokról esett szó, felvethetnénk az alkalmatlan tanárok témát is...
Pl nem tudjátok h sélley (gszi) kinek a kije? Csak mert róla még saját kollégái is elismerik h teljesen alkalmatlan, ennek ellenére elég fontos tárgyakat tanít. -
neduddki
nagyúr
válasz
FehérHolló #3458 üzenetére
HI!
egy epitESZ hallgato Banko tantot bacsit keresve, de mivel kesven engem tanat meg a szembe szobaba, korbenezven eles elmejevel ragyutt hogy ha egy troger aki egyrakas amitasteknikai szemeten ul es belesen gugyog az csak a rendszergazda lehet, megkerdezte hogy hol van a zh eredmeny kirakva? mondom a hirdetotablakon , err ekerdezi hogy a neten hol, mondo meglepodnek ha lenne, de ha iogen akkor alucifern van, erre kwerdezi hogy azhol? mondom a veblap folapjan ott alink, erre kerdezi mi a veblap, na itt mar en is elhagytam a fonalat es mindekepp a kornygazd veblapjat reklmoztam, de kemu harcok utan csak osszegyutt a kgt, mire mongya hogy azt ismeri de azon nincs lucfer link /mondom az kizart, de bisztos ami bisztos utanna megnesztem es ott van: - )/ aztan szerencsesen lerasztam, mert megyutt tanto bacsi:- (((
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
neha elgondolkodom hogy ez egyetem vagy kisegito bolcsode-e???:- (((
mi a kozgaz tsz veblapja? ehhhh:- (((udv
neduddki
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #3453 üzenetére
Köszi! Ez nagyon kész.
-
bdav
őstag
válasz
FehérHolló #3450 üzenetére
nem én találtam ki
-
norbiphu
őstag
válasz
concret_hp #3453 üzenetére
akkor most bosszút állok az első két zhért
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #3452 üzenetére
evtsztrike
http://kekecmiller.hu/data/fun/evt song meg alapmű
-
norbiphu
őstag
válasz
FehérHolló #3450 üzenetére
hehe. van valami evts emberekre lövöldözős játék is. múltkor mutatták jeleken.
-
bdav
őstag
-
norbiphu
őstag
jó kis tanszék az, én főleg a javítási módszerüket szeretem.
ha nem ők javították volna a második zht akkor most két kettesem lenne. csak náluk nicns részpontszám
más: azt hittem szofttechnikákból nem bukik ennyi ember, és mégis 50%-nak egyes lett. nekem sikerült egy 4est írnom
-
norbiphu
őstag
és igen, fincsi napok következnek:
szerda: szlab leadás
péntek: jelek zh
szombat: opre zh
majd utána lévő kedd: fizika zh
-
concret_hp
addikt
hogy ez a kontrolling ez mekkora egy bullshit
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #3436 üzenetére
#3437:
-
bdav
őstag
válasz
concret_hp #3436 üzenetére
nem csak ilyenkor
-
concret_hp
addikt
ilyenkor örül az ember, hoyg nem közgazdásznak ment
-
neduddki
nagyúr
HI!
Zsombi tantobacsi reggeli orajan 9/9es megjelenes vot:- )))
Balazska alsegedtanero 30/600-as leccamaval mar nem buszkelkedhet:- )))udv
neduddki
mod: Vigh tanto bacsi eppen tavozik es beszolja, hoyg 30/300-bol sacra, hat ez sem egyszep eredemny:- )
-
Drizzt
nagyúr
Nah, két grafházi elfogadva, szóval van aláírásom?
Azért a harmadikat is meg szeretném csinálni, csak itt ez a fránya önlab is... :-\ -
KMan
őstag
válasz
concret_hp #3428 üzenetére
akkor azt a jegyzetet dobd ki a kukaba az tuti hogy check controlt meg sosem lattam helyette. bar lehet hogy csak ez is kulonbseg a hagyomany es uj kepzes kozott
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #3428 üzenetére
egyébként a controlnak van olyan jelentése is hogy ellenőriz, ezért nem volt gyanús
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #3425 üzenetére
szvsz pont ez volt benne a beugratos, de lehet hogy csak rosszul emlekszel..
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #3419 üzenetére
Ez kurvara hamis mar bocs
PDCA loop:
P-plan-tervezes
D-do-vegrehajtas
C-check-ellenorzes
A-act-cselekedes -
norbiphu
őstag
tuti ez a szoftlab. hazajöttem tegnap mérésről, elkezdtem 7-kor megnézni a teszteseteket és volt benne "pár" hiba. emiatt fél 3-kor mentem aludni, és még korábban is kellett kelnem. de szerencsére határidőig le lett adva
illetve a fájlok le vannak adva, a doksit 16:00-ig kell
-
válasz
concret_hp #3419 üzenetére
nekünk ez minőségmenedzsmentből volt nemrég
-
concret_hp
addikt
gyöngyszem a kontrolling igaz hamis tesztkérdésekből:
"A PDCA a Plan (tervezd), Do (csináld, működtesd), Control (ellenőrizd) és Act (avatkozz be, cselekedj) felszólító szavak kezdőbetűiből áll.
Szerinted igaz?"
(persze lehetne más is, de sztem aki még sose hallott ilyesmiről, az is el tudná dönteni, hogy igaz-e, ill. ha valaki még nem hallott erről akkor véülis úgysincs esélye átmenni) -
Drizzt
nagyúr
Önlabbal kb. két héten belül készen kéne lenni, úgyhogy elkezdek vele foglalkozni... Mondjuk szerencsére találtam már dolgokat, amiről rizsázhatok.
-
Drizzt
nagyúr
Ami itt van:
Nézd a Crytek Budapest jobs-ot. Meg elvileg lesz QA állás szakmai gyakorlatként. Amúgy ha van állásbörze kalauzod: 65. oldal.Amúgy csak egy nagy monitoron ment néhány Cryengine-s techdemo, ami úgyis fennvan már youtube-on, meg egy hölgy felvette az alapadataidat, ha megadtad.
-
neduddki
nagyúr
HI!
kedves 3botus elvtarsaim!
kerem jelntkezzen az aki guggol es eyeb rafinariek nelkul tugya mi az a meszoly tanszek
koszonettel
udv
neduddki
-
Drizzt
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #3405 üzenetére
Vagy elég ha elmondja a mac címét, nem? Úgyis át lehet állítani. Vagy Wlan-nál nem?
-
KMan
őstag
válasz
KilgoreTrout #3405 üzenetére
Ketto a maxi jelenleg
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
mikoljan #3401 üzenetére
HI!
idezet az intranetrol:
"A szolgáltatást a Műegyetem oktatói, hallgatói és munkatársai vehetik igénybe. A WLAN infrastruktúra segítségével a felhasználók vezeték nélküli hálózati csatolókártyával felszerelt számítógépei csatlakozhatnak a Műegyetem hálózatára, illetve elérhetik azon keresztül az Internetet. "udv
neduddki
-
mikoljan
tag
Sziasztok,
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy más egyetemek hallgatói is használhatják a wifi-t a könyvtár nagyolvasójában? (Két eltérő infot kaptam, olvastam.)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest