- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biacsia
tag
Nem értem, min vagy kiakadva, az összehasonlíthatóság miatt csináltam ugyanazt a 3 kört,ami 4 Ghz-en kb 5 perc körül van. Ez pont elég arra, hogy beálljon a házban a hőegyensúly(tapasztalat). A linxnél ezerszer többet ért az ,hogy 4 Ghz helyett 4.6 Ghz -en megy jelenleg passzívan. Skalpolás nélkül ez elérhetetlen fesz tartományba esett korábban. Én ennek örülök.
Ha ez nem előny, akkor semmi nem az!
u.i: F1-et jobban kedvelem! -
krx21
nagyúr
A kicentizett tuning beállítások sajnos ilyenek!
Hónapokig stabilnak hittem a gépemet, de mikor kijött a 3Dmark2013 vissza kellett vennem a GPU-ból...
Aztán kijött az új unigine 4.0 és tovább kellett csökkentenem az órajelet, hogy stabil maradhasson...
Így jártunk... És persze felmerül a kérdés egy esetleges fagyásnál, vajon a tuning miatt van, vagy csak valami összeférhetetlenség, beta driver vagy egyéb miatt...
Tuningolás = Állandó tesztelésNem?
-
=HG=
addikt
Most őszintén: Ha te egy kalaptalanított procit megveszel, ami tökéletesen működik. Mi bajod lehet tőle?
De a kockázat persze minden használt cuccnál adott: vagy belemókoltak, vagy nem..(nem csak procinál)(#13878) tomic: Én is tudok ilyet mutatni, meg olyat is, hogy 5,1 Ghz és 100 C ....És elgondolkodtam...
(#13877) krx21: Az már a nagyon csodálkozós.
-
krx21
nagyúr
Eleve nem értem mért vagy ellenkező és támadó jellegű! Már régebben is észrevettem Veled kapcsolatban!
Szerintem Te látod rosszul! Én úgy gondolom, hogy egy sikeresen kupak modolt CPU nem érték csökkent darab, hanem pont ellenkezőleg! Vagy valaki itt máshogy gondolja? Simán talál az ember olyat aki ezt értékeli, annak kell eladni és kész! Nekem eszembe nem jutna értékesítési előnyök miatt visszaragasztani, eleve nem is érezném előnynek!!! Vagy valaki futott már bele ilyen esetbe? Azért mert az esélye megvan annak, hogy valaki örült, (Te elméleted...) ezt el akarná titkolni, azért én és a többiek még leírhatják a tapasztalataikat... De igazából nem értem az problémádat...
Azon kívül én senkit nem győzködök! De ha alapvetően más a szövegértelmezésünk akkor felesleges ez az eszmecsere... -
krx21
nagyúr
Stewen67 azért tűnt el (ha eltűnt egyáltalán) mert beüzemelte a CPU-ját, a ragasztottból meg kulcstartót csinált...Lezárta a témát... Még fel is hívta a figyelmet, hogy nem szabad pillanatragasztóval visszaragasztani...
De nem értem miért említed, vagy Te úgy gondolod, hogy az irományai, után eladta valakinek?A kupak moddolás mindenki saját döntése... Az itt leírt tapasztalatok, segítenek mindenkinek a döntésben!
Ezen tapasztalatokat gyarapította Stewen67...Fura fickó volt mint itt mindenki!De jó szándék vezérelte...
tomic:
Hőmérsékletet és a cpu magokon... Ennek jelentőségét most nem részletezem, de aki 150.000 Ft-ért vesz vízhűtést az is tudna érvelni a döntése mellett...
-
krx21
nagyúr
Hidd el, hogy sok... 386DX volt az első gépem...
Már nem azért, akkor én is kérdezek valamit:
Szerinted melyik CPU az értékesebb? Egy hűthető sikeresen kupak módolt vagy egy hűthetetlen és tuningolásban jóval szerényebb! Kinek melyik...
Én itt a fórumon szívesebben vennék meg egy kupaktalanított tuningos procit...Lehet Te nem...
De nehogy már megmagyarázzátok, hogy alapvetően rosszul járt aki megcsinálta? Ugye érdekes lenne...
Itt 2 dolog van:
Valaki megmerte és meg tudta csinálni, azok közül mind sikeres és hatékony volt, senki nem bánta meg!!!
A másik aki nem meri, vagy nem akarja megcsinálni!
Én nem önigazolásból érvelek... Szerintem elég tényszerű az álláspontom...
A 386DX óta soha nem volt rossz vagy akár később meghibásodott processzorom..."kövi gazdánál meg majd szépen megfö a homok-kupac, mert az mx2 és barátai csontra szárad fél év mulva a leragasztott kupak miatt"
Csak annyira, de inkább jóval kevésbé, mint a gyári! De egyébként volt aki nem liquid pro-t tett alá?
Vagy volt aki vissza ragasztotta??? Mért ragasztanánk vissza???"képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni !"
Bocs, de ezt nem értem... No comment... -
daveoff
veterán
Ez aztán egy értelmes hozzászólás volt! Szerinted aki kupaktalanít, és itt elmondja a tapasztalatait az utána úgy fogja árulni, hogy nem mondja meg mit csinált vele? A másik dolog, aki megveszi annak meg már nem kell kockáztatni, mert megcsinálták helyette a tutit! Én ha most vennék szívesebben vennék egy olyat, amit már valaki megcsinált, és működik rendesen! A gari miatt meg nem aggódnék, mert nálam még nem romlott el processzor, és ezzel sokan így vagyunk!
-
Speed®
titán
Fordítsuk meg a logikát..hány ember nem vesz azért Ivyt, mert tart a melegedéstől és szívesen venne pretested, újrakent példányt? Mindennek ára van..
Csontraszáradást inkább hagyjuk..~1.5 éve kent rendszeren sem száradt csontra..ill. alig 2-3°Ct romlott a hőátadás..személyes tapasztalatom legalábbis. -
reset
senior tag
Most csak azért néztem meg 4.2 GHz-en, mert látom, hogy sokan ezzel a frekivel nyomulnak; legyen róla minél több info...Amúgy én 4 GHz-en szoktam járatni, úgy mínusz 0.100 V offset alatt is elmegy stabilan
(- 0.150 nálam még jó a 4 GHz-en, legalábbis LINX-teszthez). Én csak az LLC mértékével szoktam valamelyest variálni, 4 GHz-en nem is használom.
Érdekes ez a tuningprofil - átkapcsolás probléma. Én kiválasztom először a profilt, aztán betöltetem, ellenőrzöm - és még nyomok biztonság kedvéért egy F10-et is...nem szokott vele gond lenni.
-
ST05
őstag
akkor a h67 deszka, nekem is volt(asrock) ez is az uj z68 is ram fütyülös nagyon picit, talán kisebb prociknak optimalizáltabb, (h67: 2105 és a többi nagyobbik igpu-s procik illenenek
más környezetben lehet nem csinálná, de azt nem mondom ,hogy új lapban tuti nem volna zajod,
ez igy elég lutri, kisztelős játkéosos -
JoolsNOS
veterán
Annyira azért nem baromság. De nem csak a K-sba, hanem az összes ivyba direkt raktak szar pasztát.
1: annyira nem hülyék technikailag intelnél, hogy véletlenül rakjanak olyan cuccot alá, ami távolról se nevezhető jó minőségű pasztának.
2: ha tökéletes lenne a hővezetés, úgy meg lehetne őket húzni, hogy a következő két generációt nem venné senki.
De erről már volt szó.
Persze csak elmélet, de eléggé helytálló. Cikket értelemszerűen nem fogsz róla találni. -
kovsol
titán
BF3 nak kb jóformán mind1 milyen VGA kártyát raksz mellé, mert a fizikát ami miatt kell a proci azt így is úgy is számolja a háttérben. Szóval CPU -t azt eszi mindig. Nekem volt mellette 6850 7850 7870 és a cpu használtság nem igazán változott és a gpu 99% on teker végig. Mondjuk én alig játszok BF3 -al. Amivel játszok oda meg semmi hasznot nem hoz az i7. Pl Starcraft2. Oda egy i3 K proci is elég lenne ha gyártanának olyat
-
eldarin
tag
Hát ennél kisebb fesszel a linx jól szuperál 1.20-őn is de a játékok hibázgatnak kifagynak stb... végig mentem 0.05-sével amíg 1.25 lett a stabil igazából nem zavar mert a hűtőm minimumom van kb hangtalan és a max 75 fok egész jó szerintem csak majd szeretném belőni off-settel ne zabáljon ha nem muszáj neki...a videókártya Nekem tökéletesen működik megvagyok vele elégedve főleg hogy 40-ért vettem nagykereskedésből
-
bodva
aktív tag
Félreértetted
Azt arra mondtam, hogy miért rossz a vdroop
Ha alacsonyra van állítva a vdroop, akkor nagy ennek az értéke. vCore be van lőva mondjuk 1.3V-ra terhelésnél leesik 1.27-re, majd megszűnik a terhelés és visszaugrik 1.3-ra, amikor már semmi szüksége a procinak a plussz feszre.Erről beszéltem
-
LeslieG Jr.
őstag
Ez nagyon tetszett: " intel szolgáltatás ugyanugy mint a turbo vagy a speedstep"
A vdroop az nem egy szolgáltatás hanem egy elektronikai kifejezés. A turbo meg a speedstep az feature a CPU-ban. A vdroop azért nem jó egy tuningnál mert kiszámíthatatlan feszültség ingazodás(negatív irányban) magyarul. vdroop úgy is fogalmazhatnánk hogy voltage droop(vdroop) = feszültség esés mert ez a becsületes neve szegénykének.
Az LLC meg kompenzálja a vdoop-ot(feszültség esést) úgy hogy feszesebben(kisebb tartományban mozog) tartja a feszültséget a CPU-nak.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ezért találták ki a CPU Load-Line Calibration-t. Ez azt csinálja hogy a beállított vCore feszültségére calibrálja a feszültséget. Ergó kissebb lesz a vDroop mert "magasan" tartja illetve a vCore feszültséghez közel a feszültséget az LLC. De ha túl magasra van beállítva az LLC akkor elöfordulhat hogy megjelenik a calibráció során a Peak Voltage effektus ami egy "tüske" feszültség és az már többet add a vCore kalibáriója során mint kéne és akkor jobban melegszik a cpu. Ezért kell megtalálni azt a feszültséget és LLC szintet és nem utolsó sorban Offset beállítást ami optimális mind hőfokban, mind feszültségben.
(#12923) ST05: Bodva kolléga arra érti a "VeryHigh-on szinte már nem is veszít fesz értéket" hogy ha VeryHigh-ra van belőve a LLC akkor annyira közel tartja a feszültséget a beállított vCore-hoz hogy csak kicsit mozog a feszültsége terhelt állapotba és szinte megszünik a vDroop. Persze ez soha nem szünik meg csak olyan kicsi érték lesz hogy elenyésző.
-
bodva
aktív tag
Akkor te valami k.rvára elnézel
Egyetlen egy esetben ad valamennyivel több feszt, az pedig a legmagasabb (vagy egyes lapokon legalacsonyabb) beállítás.Az összes többinél csak terheli a kondikat és a VRM-et, hogy tartsa a feszt. VeryHigh-on szinte már nem is veszít fesz értéket terhelésnél sem.
-
bodva
aktív tag
A vDroop a lehető legrosszabb dolog ami a procival történhet, merthogy mi történik:
Terheled azt a szerencsétlent, csökken a feszültség neki, majd amikor már nem terheled és végre lenyugodna, akkor kap egy rohadt nagy fesz értéket, amire semmi szüksége.
Kb olyan, mint az emberi szív, ha terheled magad, elég kellemetlen lenne ha kevesebb szívverést produkálná, majd ha utána megállnál, akkor kezdene el izomból kalapálni. Gondolom érted a hasonlatot
-
szeva000
addikt
Ha sikerül és lesz időm és lesz egy lap,akkor tuti ki fogom próbálni.Háát igen,számomra is az a legérdekesebb,hogy még 4600-on is hasít rendesen,a 1866-os patriotokat meg tudtam rángatni 2400-on,így még adtam is a memvezérlőnek egy kis plusz feszt
....de nem döglik be
egyszerűen akármit csináltam vele,fix 1,3V-on agyonüthetetlen 4600-ig....Atután már ráhagytam a próbálkozásokat,mert semmi értelmét nem láttam plusz1-2-300MHz-ért agyonfeszelni.Nomeg így már a liquid ultrával nincs melegedés linx alatt sem.
Háát az bizta,hogy néha vannak csodadolgok...Itt volt félredobva egy régi VGA-m mert a 775-ös gagyibájtban az istenért nem akart menni....anno kb 50X próbáltam vele....A múltkor mikor a flasheket forrasztottam vissza és nem volt másik vga, beleraktam....láss csodát ment....majdnem hívtam is Mulder ügynököt
....de most már a proci miatt kellene nagyon....
A nagy szívás akkor lesz,ha tényleg megy egy másik lapban 4rammal...nah akkor mivannnn?
e ebben a lapban meg megy a másik procival mind a 4 foglalat....
-
szeva000
addikt
bocs,de ma már szétakasztottak agyilag....Már kezdek kikészülni idegileg a sok meló miatt,még a hónapban 3 teljes napot voltam otthon.
Most akkor sem értelek....Ha a deszkába beleraktam a másik procit,ott ment a 4rammal a lap,akkor milyen kérdés is lehet még?Majd a másik lapban valahogyan jó lesz a proci memvezérlője?Ugyebár,mint tudjuk a memvezérlő is a prociban van...
Kipróbálni nem tudom másik lapban,mert nincs másik 1155-ös deszkám,csak 775-ből még kettő.Még jó,hogy egy kölcsönkért procit is az ismerősöm elhozott a múltkor,mikor volt egy szabad napom és ki tudtuk próbálni a lapot.
Igazából hála égnek nincs jelentősége most már,hogy váltani tudtam a 4X4GB-ról 2X8GB-ra.Deee azért b*ssza nekem is a csőröm,hogy miért lehet ilyen jellegű memvezérlő hiba.Még egyszer tuti át fogom takarítani a foglalatot is,hátha kontakt,de már ebben nem bízok,mert ezzel kezdtem anno.
De nemsokára sztem megy a proci a lapból,mert kell a HT,az a legnagyobb érvágás nekem. -
szeva000
addikt
méééé okoskodsz?Nem elugattam már legalább ötször,hogy másik proci volt a lapban,azzal ment a négy ram?
De te biztos nagy elektronika zseni vagy és tudod,hogy nem úgy van.....Én meg tudom,hogy valahol az egyik sáv szakadt...ennyi...a felső rétegen nemhogy millió nincs,hanem símán egy jó nagyító alatt me tudnám számolni -
szeva000
addikt
Mivel paszíroztam volna szét?
egyszer volt benne a 4X4GB ram,azután jött le a kupak.Még a ramokat sem húztam.De megsúgom,hogy nem deszka baj van,másik procival megy a 4foglalat.Az sokkal jobban idegel,hogy a 16GB-ot most nem tudom kihasználni.Pedig már valamelyik nap kakukkolt a win 8,hogy mentsek mindent,mert a ramok elfogytak...nah ezért kevés nekem a 8GB sajna....Amúgy le nem cserélném ezeket a jó ramokat,inkább eladnám a másik 2X4GB-ot.
De tényleg az is fura,hogy a procinak sincs hibája,vígan szalad 4,5-ön....
Majd még lehet szétkapom,ha lesz időm,de az sem mostanában lesz -
Bile Demon
őstag
HT tiltása kb. 3W csökkenést jelentett LYNX-ben (minden alapon). Mégis több lett a GFLOPS.
Hogy a gyári I5 alapból mennyivel takarékosabb fene se tudja. Szerintem ugyanaz a mag az is, csak le van tiltva a HT a konfig bitjein.
PLL feszt is csökkentettem 1.6V-ra, de ott kimérni se tudtam a fogyasztás csökkenést (alapon) így visszatettem a gyári értékre, biztos ami biztos.1600rpm-en valóban pár fokkal 2-3 jobb a helyzet, de amíg teszteltem is már zavaró volt a hangja.
A hűtő ígyis úgyis csak kézmeleg a CPU-ra 36-40 fokot ír, a magok belül izzanak, mert rossz az Rth jc. -
R3laX
addikt
Na mert ezt írták itt a prhardveren Hyper Tx/Tx2/Tx3 topikban.
"Hiába, a 775 és az 115x keretek között van 2-2,5mm különbség, és így a tx2 műanyag bepattintói nem függőlegesen állnának. Az eredmény, hogy feszíti az alaplatot, és vagy kitörik a műanyag prücök, vagy pedig tönkreteszi a lapot."
-
k.soma
senior tag
Hűtőm az már van, ennél jobb nekem nem kell. Ha ezzel sem lehet húzni, akkor köszönöm szépen nem kérek az OC-ból
CoolerMaster Hyper 212 Plus
Z77-ből melyik deszka a jó ár/ érték arányú ?
(ha itt lehet ilyet kérdezni)
-
BeLucZ
addikt
semmi gond ezzel, ha te elégedett vagy vele, annak mi csak örülünk, de mégegyszer mondom ne indulj ki a windows élményindexből
anno az 5850esemre is 7,5öt adott, 7970re meg 7,9, tudom hogy az a max de hol vannak az arányok?
valós alkalmazásokban pedig nem tubor orajellel megy de még turboval is gyenguszka, ne tévesszenek meg a szintetikus dolgok...
kb ha 5x erősebb lenne a mostani állapotánál akkor lehetne vele számolni érdemiekben, de ilyet senki nem vár még el az inteltől, ahhoz képest hogy nem rég nagyon gyengék voltak, most már gpu fejlesztés terén is szépen haladnak előre, de ilyen hatalmas lemaradást nem lehet csak úgy behozni 1-2 év alatt, még ha egy óriáscégről is beszélünk
-
BeLucZ
addikt
én a proci miatt vettem a 3570k-t és maximálisan meg is vagyok vele elégedve, jól húzható gyors erős proci, igp eddig sem érdekelt, nem is fog szerintem még egy jó ideig, sztem nagyon sok idő még mire elérik a csúcs diszkrét vgak erejét, fizikai korlátai vannak, fogyasztásban elég jó már az ivy
-
ST05
őstag
1
íme ( egy másik táblázatban láttam/találtam több hibát, ez talán pontosabb )
valamint korábban szó volt, hogy a tdp-be beleszámolták az igpu-t is ( szerintem)
ez most nagyon lejön a haswellnél, ugyanis kisebb fogyasztással kellene birniuk, mégis magasabb tdp-vel rendelkezik mind! ( i5-i7: 86w TDP) stb -
Speed®
titán
Attól, hogy ők nem tapasztaltak nyomást ill. láttak folyadékot, attól még az a hőcső is működött, különben alkalmatlan lett volna pártíz W elvezetésére..netán csináltak előtte-utána mérést, amivel igazolták, hogy bontott véggel ugyanúgy teljesít?
Nem..csak szétbarmolták és csodálkoztak, miért nem dől a lé..miközben nyilván annyira kevés mennyiségileg, hogy nem is történhet ilyen..nem kizárt, hogy a nyomás is úgy van belőve, hogy ne járjon hallható effekttel az elillanás, bár ezt bizonyítani nem tudom, de saccra nem kell semmi extra, hisz maga az elv a magyarázat..
Hidd el, egy lukas hőcső olyan szinten rontja a képletet, hogy hűtésre alkalmatlan vashulladék lesz bármilyen extra fémhodályból..volt is itt egy tag, aki valami sérült batárból faragott magának chipsethűtőt, mert arra volt már csak alkalmas a vas.
Nem tartom magam naívnak/hiszékenynek (laikusnak sem)..maradjunk annyiban, azért vannak dolgok, amikben a tudás okán nem kételkedek. -
WaterWawe
őstag
Nem beszélve hogy ha az Ivy-nál nem "spóróltak" volna a dolgokon akkor behozható lenne tuninggal az X79-es procik teljesítménye, ezért arra már nem is lenne kereslet. A következő beruházásom biztos hogy X(valamennyi) chipset-es proci és alaplap lesz, remélem még nem idén jön, hanem majd csak jövőre.
-
opti06
aktív tag
következő gen. szerintem forrasztott lesz, pont amiatt, hogy jobban meghúzd erősebb stb... ivy meg ha kupaktalanítod csak akkor tudod "jobban" húzni így inkább megveszi köv generációs procikat a nép..
marketing az egész nem csak az, hogy ktg. csökkentés.. mindenhol mindenki a pénzt lesi -
bandika0626
senior tag
Én nem állítottam hogy nincs benne semmi. Sőt lenni kell benne valaminek. Akkor ezek szerint a mai világban ahol a napkollektorokat akarják felvirágoztatni azokban a hőcsövekben sincs semmi. Én tudom, hogy van.
Úgyhogy ebben is kell lenni. Az, hogy az általad linkelt oldalon esetleg ezt elsumákolták én nem tehetek.Ezzel félrevezettek néhány embert. Különben mi a fenének alakítanák ki a hőcső belsejét úgy, hogy különválasszák a két halmazállapotot? Csak pont azt a kis lötyit hagynák ki ami 10 fillérbe se kerül!szerk:
Teljesen igazad van abban amit az intel művelt. Nem akarok vádaskodni de szerintem szándékosan. Tudták ők azt, hogy túl jól fognak sikerülni az ivy procik nyilván tesztelték őket és szándékosan fogták vissza a benne lévő lehetőségeket. Csak arra nem gondoltak, hogy lesznek vállalkozó jellegű emberkék akik majd nem hagyják annyiban a dolgot és látszik, hogy megéri a skalpolás.
-
bandika0626
senior tag
Én se azért hoztam fel a dolgot, hogy egymás torkának ugorjunk. De szerintem ha valamelyik gyártó ezt meg meri kockáztatni, hogy kihagyja belőle az elég nagy pofátlanság. Akkor az a hűtő annyit se ér mint a gyári. Ez olyan lenne akkor mintha a vízhűtésből kihagynánk a vizet a rendszert viszont csupa réz meg alu csövekből meg csatlakozókból állítanánk össze oszt majd eljut a hő a radiátorig valahogy.
ST05: de akkor mi a fenének kínlódnának ezeknek a hűtőknek az előállításával? Akkor marad a régi felállás, hogy sajtoljunk egy kis rezet az aluhűtő közepébe és csókolom. Ha már annyira spórolni akarnak.
-
bandika0626
senior tag
Egy probléma van ezzel. Ha a hőcsőben nincs semmi ahogy állítod akkor a semmi hogyan tudná közvetíteni a kupakról a hőt? Ha csak maga a cső nem teszi de ennek semmi értelme. Akkor megmaradtak volna a jól bevált
rézmag-aluborda kompozitnál. De pont az volt a cél, hogy ezt a pontszerű hőforrás által termelt hőt minél jobban szét tudják teríteni a lamellákon.Ennyi erővel akinek vízhűtése van nyugodtan kihagyhatja a folyadékot mert majd a rendszerbe lévő levegő elvégzi a folyadék dolgát.
-
ffodi
veterán
Ne értsd félre, nem bántani, vagy leszólni akartalak. Alapvetően egy a heat-pipe technológiával kapcsolatos fél szakmai vitába mentünk bele. Eme technológia szinte semmit nem ér folyadék nélkül, ahogy azt tárgyaltuk, ezért mutattam rá, hogy valótlant állítasz. Természetesen előfordulhat 1-2 eset, ahol ilyen elrettentő példákat találunk, nyilván nem is érnek sokat (ahogy az általad linkelt "tesztben" több termék esetén a hőcső nélkül is elegendő lenne a hűtés, és valószínű csak dísznek van rajt).
Peace, off vége.......
-
ffodi
veterán
Lásd be, hogy butaságot írtál ezúttal is. Ezen technológia egyik alapvető eleme a csőben lévő folyadék. Idézem: " A heat pipe egy csőbe zárt kétfázisú (folyadék-gőz) rendszer, melyeben az áramló
gőz a fázisváltozáshoz szükséges energia formájában szállítja a hőteljesítményt a cső
hosszanti irányában. Működéséhez elegendő a két vége közt hőmérsékletkülönbséget
létrehozni."Ha nem lenne benne folyadék, nem szállítaná a hőt (vagyis csak kis mértékben), ilyesformán nem jutna el az alkatrész által eldisszipált hőmennyiség nagy része a hőleadő felületre, vagyis nem érne semmit.
-
Speed®
titán
Kapilláris elven elég érdekes lenne folyadékállapot-mentesen hőt szállítani..nézz utána, miről beszélsz. Nem hiába selejteződik egy hűtő, ha megsérül a cső, elillan a tartalom és nincs mi szállítson. Vékonyabbra húzott lamellákkal és olcsóbb gázzal, netán szennyezettebb anyagokkal (elektrolit-réz vs. vörösréz), nomeg silányabb csúszócsapágyas ventikkel és körítéssel-csomagolással spórolnak, de a fizikát nem tudják kijátszani..
-
ffodi
veterán
-
bandika0626
senior tag
Ez csak egy kis hőtan. De biztosan jó az a hűtés amiben a hőcsőben lévő anyag állandóan légnemű halmazállapotban van. Nincs ideje cseppfolyósodni, hogy újra légneművé váljon és a kupakról a lamellákra szállítsa a hőt.
De ha egyszer lesz egy ivy procim kirakom a D-vga-t és kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest