Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10501) _adaml21_ válasza chester91 (#10487) üzenetére


_adaml21_
őstag

Valóban nem szerepelt az irományban a külföldi készülék, én egy kicsit továbbgondoltam, és a partnerogsm-től vásárolt iPad Air-emet, amihez UK töltő jár, józan átgondolás után tekinthetem "külföldinek".

A jogi dolgokba én nem nagyon szeretnék belemenni, mert a fórumozók többségével egyetemben én csak arra vagyok kíváncsi, hogy hosszabbodik-e a garancia, kapok-e új készüléket. Mert lássuk be, anyagilag nagyon nem mindegy, ha esetleg később eladnám.

A tapasztalataim alapján pedig a garanciázás így történik, ahogy a hozzászólásomban leírtam, nem tudom, abban van-e olyan, amivel nem értesz egyet, és vitatkoznál rajta? :)

(#10502) h1mpi válasza _adaml21_ (#10501) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Mi köze van a garihoz, hogy hol veszed? Az Apple garizza nem a gsm bolt.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#10503) runner 125 válasza Imy (#10479) üzenetére


runner 125
nagyúr

Grat!

Nekem eddig kizárólag a 3G / 3Gs / 4 / 4s korszakban volt fólia a készüléken, akkor is a hátuljukon. Szerintem előre felesleges. iPad-et eddig lenyitható, gyári Smartcase jellegű tokokban (a Tucano tokokat bátran javasoltam, baromi jó az ár - minőség arányuk, lithium.hu-n pedig legjobb áron elérhetőek) tartottam, az iPhone-okat pedig zsák szerű, kihúzható tokokban, karcmentes volt mind, csak havi 1x érdemes letörölni mondjuk szemüvegtörlővel.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#10505) h1mpi válasza Süvi (#10504) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Ezt értem, de az a lényeg, ha elromlik akkor cserélik max a garija nem hosszabbodik meg.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#10506) chester91 válasza _adaml21_ (#10501) üzenetére


chester91
senior tag

Nyugodtan lehet erőltetni, ha a garanciális ügyintézésnél nem hajlandóak elismerni, hogy készülékcsere esetén nem indul újra. De hogy pontosabb legyen, és egy kicsit belemélyedjek, a szavatossági igény az, amit ilyenkor tudsz a tényleges garancia után is érvényesíteni (önmagában persze a jótállás is újraindul, de a kellékszavatosság kedvezőbb, ugyanis a készülék cseréje esetén átvétel után újabb 6 hónapod van, amikor nem neked, hanem a vállalkozásnak/értékesítőnek kell bizonyítania, hogy nem rendeltetésszerűen használtad, és ebből fakad a készülékben jelentkezett kár), ha maga a gyártó (apple), ha maga a gsm bolt adja azt. Ugyanis a jótállás mellett kellékszavatosság is illeti a fogyasztót. Amennyiben nem akarnak adni már vásárlásnál sem jótállást/garanciát, akkor is megillet a szavatossági időn belüli igényérvényesítés, amit rendszerint elmaszatolnak a kisebb boltok/hálózatok (még a használt készülékeknél is élő dolog, ott termékszavatosságnak hívja a jog, de különbséget teszt a bizonyítási teher kapcsán, itt is 1 év általános jelleggel, speciel a mobilokkal kapcsolatosan). De általában csak a jótállás az, ami ténylegesen foglalkoztatja az embereket, vásárlókat (de ez mégis hátrányosabb, mert itt ha nem ismeri el a kedves gyártó/értékesítő, neked kell szakértő révén bizonyítanod a hibát, és annak eredetét). Nyugodtan lehet fordulni ilyen esetekben az 1 év elteltével is a forgalmazóhoz/gyártóhoz, ugyanis jogos igénnyel lépsz fel velük szemben, és neked is megéri, ha sikerül átpaszírozni rajtuk az igényed. De itt már eléggé belemélyedtünk, remélem nem cifráztam túl a dolgot. Sok esetben tartózkodnak ennek eleget tenni, de ilyenkor egyet kell tenni, kellő erélyességgel fellépsz, és elismerik a jogos igényed, számtalanszor tapasztaltam én magam is a hétköznapokban :))

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#10507) chester91 válasza h1mpi (#10505) üzenetére


chester91
senior tag

Nem, ilyen esetben kettő lehetőség van: ha cserélik, elölről indul, ha nem, akkor arra alapozzák, hogy az értékesítés helye szerinti országban tudod ezt megtenni. Annyira nem ismerem azért őket, hogy tudjam, ők hogy adják a külföldön vásárolt termékekre a garanciát, de amennyiben itthon érvényesíthető, úgy a magyar jog lesz irányadó, nem pedig a vásárlás helye szerinti ország joga, ugyanis a fogyasztót ezzel védi a fogyasztóvédelmi szabályozás. Ha lemond a gyártó arról a jogáról, hogy csak az értékesítés helye szerinti országban engedje a garancia érvényesítését, akkor aláveti magát az ide tartozó országok jogi szabályozásának. Pl. vásárolsz a Microsoft-tól egy telefont/surface-t, akkor ilyen esetben tudtommal nem kötik meg a fogyasztót, így a magyarországi hivatalos képviseletnél gariztathatod (ilyen esetben azért a megkötés, mert közvetlen tőlük veszed, de ha már mondjuk akármelyik szaküzletben vásárolod, akkor ha nincs hivatalos értékesítés, a szaküzleten keresztül tudod érvényesíteni, a szaküzlet pedig a Microsoft-on tudja behajtani szavatossági/garanciális igényét. Ettől ugyanakkor el lehet térni, lehet különböző megállapodásokat kötni az arra jogosult képviselettel, hogy mégis adjanak ők jótállási jegyet, így akár szavatossági igénnyel, akár jótállási igénnyel fordulsz hozzájuk, ezt megteheted bármelyiknél, ahogy az Apple esetében is, ha magentáéknál vásároltad.

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#10508) Süvi válasza h1mpi (#10505) üzenetére


Süvi
őstag

Igen, egyetértek veled :)

AppleCare Protection Plan -nel Ipaddel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Köszönöm

(#10509) gzbotii válasza h1mpi (#10500) üzenetére


gzbotii
veterán

Pontosan. En mindig várok 1-2 hetet, önkéntelen béta-teszterek egyszer írjanak véleményt. :D

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#10510) focvis válasza Süvi (#10508) üzenetére


focvis
veterán

Én kb. 1,5 éve vettem egy AppleCare csomagot az akkori iPadhoz, végül nem használtam még el. Az rémlik, hogy online nem tudod beélesíteni, fel kell hívni az Apple 06 80-as számát, ők indítják. Kb. megegyezik a gyári garanciával +adnak talán 3 hónap ingyen telefonos supportot.
Ha lejárt már a gyári garija az iPadodnak, akkor már nem tudod kérni (asszem').

(#10511) Imy


Imy
veterán

Lenne egy két kérdésem....

Ipad Mini 2-n gyárilag 9.0.2 van. Érdemes frissíteni 9.2-re?

Illetve mit érdemes beállítani, letölteni amikor kézbe veszem? Vagy bármi jó tanács jól jöhet. :)

(#10512) Alex91 válasza Imy (#10511) üzenetére


Alex91
félisten

Apple id, icloud fiok csinalasa... PC-re iTunes telepites :).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10513) blakey válasza Imy (#10511) üzenetére


blakey
titán

Mindenképp érdemes frissíteni, a 9.0.2 laggol.
Jó tanács? Olvasgasd a topikot, de használd úgy ahogy tetszik, arra van kitalálva. Menet közben fognak kiderülni a dolgok.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10514) blakey válasza Alex91 (#10512) üzenetére


blakey
titán

iTunes minek? Mac-ket használok, gyárilag iTunesszal de még iOS miatt soha nem használtam. Az tény, hogy gépről csak úgy lehet frissíteni ha az OTA nem működik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10515) Alex91 válasza blakey (#10514) üzenetére


Alex91
félisten

Mert majd zenet, meg filmet szeretne ratenni, aztan csodalkozni fog, hogy a totalcommanderrel nem fog menni:).

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10516) Imy válasza blakey (#10513) üzenetére


Imy
veterán

lagol az mit jelent?

Esetleg mit ajánlott beállítani? Tanácsok?

Illetve milyen kiegészítőket érdemes venni hozzá?
Én eddig rendeltem egy fekete bőr tokot és tempered glass-t.

Lightning csatlakozón mit eszik meg, ami nem eredeti? Vagy csak az eredeti cuccokat? Valami OTG-hez hasonló cucc jól jönne. :) Illetve bármi más, ami hasznos. Még nem tudom, hogy mi kellene.

(#10517) blakey válasza Alex91 (#10515) üzenetére


blakey
titán

:) simán feltolom FileExplorerrel, mint írtam, soha nem használtam erre a célra az iTunest. :)

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10518) blakey válasza Imy (#10516) üzenetére


blakey
titán

A jó tanácsot leírtam, olvasd a topikot, ennél jobbat nem tudok tanácsolni. Nem tudom mit akarsz állítani, használd úgy ahogy szereted, "mindenki másképp csinálja..." Szerintem minden jelenlegi és jövőbeli kérdésedre megtalálod a választ.

A tokot nem ismerem, ill. Samsungon láttam, de ennyit tudok róla, a fólia gondolom jó lesz.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#10519) zolikaDB válasza Imy (#10516) üzenetére


zolikaDB
veterán

Ez nem Android, h faragni kelljen mindig... :D

(#10520) vadászcsiga válasza Imy (#10516) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Semmit nem eszik meg. Mit szeretnél vele etetni?

[ Szerkesztve ]

(#10521) Auratech válasza vadászcsiga (#10520) üzenetére


Auratech
őstag

Az lenne ám a új kánaán,
torrent menne az ájpadán..

Auratech Field Recording

(#10522) Noxy válasza Auratech (#10521) üzenetére


Noxy
veterán

A kánaán már régen eljött, csak te még nem tudszl róla. :D
iTransmission. 4 (Cydia app) [link]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#10523) univerzita válasza Noxy (#10522) üzenetére


univerzita
addikt

Nekem régebben a iPhone 4-esen működött a iTranssmision JB nélkül ( emulátoral lett telepítve)

(#10524) Auratech válasza Noxy (#10522) üzenetére


Auratech
őstag

Meghagyom ezt a boldogságot másnak. köszi! :)

Auratech Field Recording

(#10525) vadászcsiga válasza Noxy (#10522) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Nekem jb nélkül is megy, igaz ez nem az ios érdeme hanem a routeré és vargalexé de mindez ipaden, asztali gép kiiktatásával.

(#10526) Kobor válasza vadászcsiga (#10525) üzenetére


Kobor
aktív tag

Szia,

És hogyan kezeled, programmal vagy böngészőn keresztül?
Ha böngészőben akkor Safari vagy más, hogyan adsz új torrent file-t a letöltéshez?

Köszönöm,

(#10527) vadászcsiga válasza Kobor (#10526) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Magát a .torrent fájlt a store-os iFile segítségével másolom a winchester megfelelő mappájába, aztán safariban látom hol tart, kik és hányan seedelik, stb.
Ismered a vargalexet?

(#10528) NGA


NGA
addikt

Ipad Air témához.

Amikor valaki venni akar Ipad-ot, akkor mit olvasni itt?
- Az 1 GB már nem elég, a böngésző folyamatosan újratölt, szenvedés vele netezni.
- Nem működik az osztott képernyős multitask, az csak az ipad air 2-őn megy
- IOS 9 laggol
stb.

Nekem ott lett azonnal elavult, amikor az apple az IOS-ben kihozott egy olyan, viszonylag fontosnak tűnő funkciót, amit a sima Air már nem tud.

[ Szerkesztve ]

(#10529) Chrystall


Chrystall
senior tag

Sziasztok!

iPad 4-gyel lenne gondom: 16GB a tárhely rajta. Egy jódarabig szűkös volt rajta a hely, de aztán felszabadítottam pár videó letörlésével vagy 1.5 Gb-ot. De az a gond, hogy annak ellenére, hogy semmi újat nem mentettem/telepítette , valami leette a szabad helyet. Utána megint csináltam további videók kitörlésével 1 GB szabad helyet, mostmár megint alig van. És nem igazán jövök rá, hogy mi terjeszkedik így. Valami ötletetek van? A leírtal alapján kellene lennie 2Gb szabad helyemnem, de alig van már 400Mb.

(#10530) vadászcsiga válasza NGA (#10528) üzenetére


vadászcsiga
félisten

És mi az a fontosnak tűnő funkció?

(#10531) Alex91 válasza Kobor (#10526) üzenetére


Alex91
félisten

Bongeszoben a torrent file URL-jet masolom be a Transmission webes feluleten a megfelelo helyre... Letolti az maganak :)!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10532) univerzita válasza Chrystall (#10529) üzenetére


univerzita
addikt

Miszerint van rajta csak 400Mb? A iTunes szerint vagy te összeadás?

(#10533) chester91 válasza Chrystall (#10529) üzenetére


chester91
senior tag

Szia!

Elsősorban nézd meg, hogy a Beállítások --> Általános --> Tárhely és iCloud-használat menüben a Tárolóhely részt, ott ki fogja listázni, mi mennyi helyet foglal (iOS 9-től, nem emlékszem, hogy esetleg 8-nál pontosan hogy nevezi, de ugyan itt érhető el elvileg). Ha megvan, és nem tudod törölni, akkor a Battery (iPhone alkalmazásként) appot szedd le, azon van tárhely tisztító (Junk files). Esetleg azzal érdemes megnézni, hogy mennyi felesleges adatot talál.

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#10534) Alex91 válasza Chrystall (#10529) üzenetére


Alex91
félisten

iTunes-szal csinalj egy Backupot encrypted modon (jelszot jegyezd meg jol!), aztan restore neki...

Esetleg iMessage uzenetekbol torolni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10535) univerzita válasza Alex91 (#10531) üzenetére


univerzita
addikt

Végre sikerült a iTranssmision nekem is beállítani. Sőt sikerült megoldani hogy közvetlenül iPad-re lehessen letölteni.

(#10536) zolikaDB válasza univerzita (#10535) üzenetére


zolikaDB
veterán

JB van?

(#10537) univerzita válasza zolikaDB (#10536) üzenetére


univerzita
addikt

Hát ez a lényeg! Nincs

(#10538) zolikaDB válasza univerzita (#10537) üzenetére


zolikaDB
veterán

Honnan van az iTransmission?
Hogyan kell csinalni ezt az egeszet? :)

(#10539) univerzita válasza zolikaDB (#10538) üzenetére


univerzita
addikt

IPad -re nem a iTranssmisionel lehet letölteni ( legalábbis nekem ezzel nem ment) hanem NAS -ra. A iPadre úgy lehet hogy kell telepíteni valami Downloader Managert ( nekem Download Pro van,de lehet más,pl.iDownload). Amikor megnitod a download managert a böngészőbe a m.zbigz.com kell beírni. Ez ugyanis a torrent link letöltő. Ebben kell bemásolni a linket majd ő letölti a download részébe. Teszek fel képet. Annyit tudni kell hogy a így letöltöt fájlt nemtudod tabletről seedelni.

(#10540) univerzita válasza zolikaDB (#10538) üzenetére


univerzita
addikt

Így néz ki

(#10541) Noxy válasza zolikaDB (#10538) üzenetére


Noxy
veterán

Így-->[link]
A Kodi nekem is fent van már pár hónapja, és ezzel is le lehet le lehet szedni a filmeket, vagy online nézni. (de inkább az utóbbi)
Itt a Kodi topik --> [link]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#10542) Imy válasza NGA (#10528) üzenetére


Imy
veterán

Nekem nem mondták, hogy az iPad mini 2 nem jó....

(#10543) Kobor válasza vadászcsiga (#10527) üzenetére


Kobor
aktív tag

Igen ismerem, nálam most más van (Asus + padavan, transmission-nal), értem hogyan indítasz újat így még nem próbáltam. Köszi :R

(#10544) Chrystall válasza univerzita (#10532) üzenetére


Chrystall
senior tag

Az iPad szerint.

Egyébként végeztem egy kis számolást. Van ez az info panel, hogy: Beállítások->Átlalános->Használat->Tárolóhely.

Ott fel vannak sorolva milyen alkalmazások vannak telepítve, és mennyit foglalnak. Összeadtam a kiírt adatokat. Elég durva: 6,4 GB-ot foglalnak el az applikációk összesen (pontosan átváltottam MB-ot GB-be), 12,2 GB a kapacitás (tehát ebben nincsen benne az iOS), ennek ellenére 329MB a szabad hely az iPad szerint.

Ez bortányos. Így is elég csekély a szerkezet tárhelye (16GB), de 6GB szabad hely szőrén-szálán eltűnt. Tehát gyakorlatilag egy 16GB-os tabletből 6GB-ot tudok használni, kafa.

Mit lehet ezzel tenni? Mi eszi fel így a tárhelyet?

(#10545) Kobor válasza Alex91 (#10531) üzenetére


Kobor
aktív tag

Na ez az, ami nálam nem működik, nem tudom miért, de nem adja hozzá :F
ios 9 től viszont hozzá tudom adni Icloud drive-ról a .torrent file-t, csak előtte oda kell menteni, mivel ez két lépcsőben megy egyszerűbb lenne az URL. Frissítek egy fw-t + transmissiont, hátha úgy jobb lesz.

Köszi :R

(#10546) Alex91 válasza Kobor (#10545) üzenetére


Alex91
félisten

En alapvetoen a magnet linket szoktam...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#10547) univerzita válasza Chrystall (#10544) üzenetére


univerzita
addikt

Nemtudom hogy használsz e valami zene streeming appot (Spotifi vagy más),néha azok is,,elfoglaltak " helyet. Ha iTunes -ra teszed akkor a Other mennyit mutat. Én a cache-t szokom a Junk funkcióval törölni ahogy már valaki írta a Battery -val. Volt hogy akár 1GB -tot is törölt( de nem mindig segít)

(#10548) zolikaDB válasza Noxy (#10541) üzenetére


zolikaDB
veterán

Köszönöm, ránézek!
Egyébként a Kodi tud AC3-at?

Urak, melyik app ez a Battery?
Így, ezen a néven nem találom.

(#10549) Chrystall válasza univerzita (#10547) üzenetére


Chrystall
senior tag

Streaming appot nem használok.

Az iTunes az Others-ben ahogy sejthető volt: 5.5 GB-ot ír.

Itt van egyébként a lista milyen appok vannak:

Nincs valami info arról neten hogy lehet megtalálni a cache fileokat az iPad-en gépről és manuálisan kitörölni? Van azoknak valami felismerhető külön kiterjesztése? Megnéztem rengeteg leírást arról hogyan kell helyet felszabadítani, de bagatell az összes.

[ Szerkesztve ]

(#10550) Alex91 válasza Chrystall (#10549) üzenetére


Alex91
félisten

Mondtam, hogy probalj egy restore-t csinalni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.