- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Rap, Hip-hop 90'
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
les_polish #2601 üzenetére
IBKR mobil app.
-
SzekeresPeti
tag
Befektetnék egy kis pénzt részvénybe a lehető legkisebb költségen. Menet közben viszont összezavarodtam pár dolgon. Pl. évekig abban a hiszemben voltam, hogy BÉTán veszem az amerikei indexet követő ETF-et forintból váltva dollárért az Erste NYESZ számlámra, de lehet hogy a kettő között egy eurós váltás is volt közben, máskülönben miért lenne ott hogy EUR-ban jegyzett?
Ha így volt, jó lenne nem elkövetni még egyszer ezt a hibát. Szal valami Indexkövető ETF-et keresek, ami a lehető legolcsóbb, és ezúttal IBKR TBSZ számlára venném. Hogy melyik ország indexét követi, annyira nem lényeg, szívesen beszállok még ázsiaiba is akár. Feltéve ha olcsó a valutája forintban véve. -
aAron_
őstag
Igen, BÉT-en kereskedett ETF-eket meg lehet venni IBKR-en.
A BÉTa viszont nem BÉT.
BÉTa nem is tőzsde jogilag, hanem egy kereskedési platform (multilaterális kereskedési rendszer (MTF)), amit a Budapesti Értéktőzsde üzemeltet.
#2589SzekeresPeti: BÉT-en nincs SXR8, BÉTa pedig nincs IBKR-nél.
UCITS ETF-ek amerikai jognak nem felelnek meg, így ott nem kereskedhetők.
-
TCr
veterán
válasz
SzekeresPeti #2592 üzenetére
Kicsit lemaradtam... lényegében most mi probléma, vagy mit szeretnél?
-
Kasya
nagyúr
válasz
SzekeresPeti #2593 üzenetére
IBIS2 (XETRA), vagyis német tőzsde.
-
TCr
veterán
válasz
SzekeresPeti #2589 üzenetére
IB-n lehet egyáltalán a BÉT-en forgalmazott ETF-ekből vásárolni?
Gettex, LSE, Xetra... többnyire (de nem kizárólagosan) ezeken a tőzsdéken szoktunk vásárolni. -
fuser123
csendes tag
válasz
Janusz001 #2586 üzenetére
Februárban csináltam, rég volt, nem emléxem - de a könyvjelző még megvan.
IBKR mobile authentication transfer -
Janusz001
őstag
Telefoncserénél az ibkey átvitele hogyan történik? Email hez kötött vagy újra fel kell venni?
-
avl
senior tag
igen: a 10%-kal hülyeséget írtam, sorry
-
Simia
junior tag
válasz
SzekeresPeti #2582 üzenetére
Mostanra már euróban jegyzi a BÉT.
Nekem úgy tűnik Forintban van.
Kereskedés pénzneme HUF
BÉT-en kisebb a likviditás, és magasabbak a költségek.
Persze ha buy and hold-ba beleülsz, akkor hosszú távon ez talán nem számít. -
Joe123
senior tag
válasz
SzekeresPeti #2582 üzenetére
Amikor régebben ránéztem a K&H-nál még Ft-ban jegyezték, de az IB-hez képest ordenáré nagy spreadek voltak.
-
kovaax
őstag
Végül is az utóbbi időben nem nagy összegekért veszek (levásárolom a havi díjat), és én se kezdtem el számolgatni, hogy mennyit enged, de kevesebb szokott így maradni, mint 1 adott etf (és abból veszek még valami olcsót)...
Szerk.: Érzésre vnorbi 1%-a inkább, mint 10%, de csak limitnél.
-
vnorbi
aktív tag
1% plusz fedezetet vár el, ha az ETF vétel mellé rá van bízva a devizaváltás is. Ezt idén év elején módosították, hogy 1%, de minimum ~2 dollárnak megfelelő összeg, amit azzal sem lehet elkerülni, hogy ha magát a tranzakciót úgy állítod össze, hogy a tényleges befektetés mellé a devizaváltást manuálisan kapcsolod limit áron.
Ennek a minimum plusz fedezetnek semmi logikája nincs, ha egyszer nagyon ráérek, megpróbálom rávenni őket, hogy állítsák vissza a korábbi módszert, hogy csak a százalékos rész maradjon.
-
avl
senior tag
nem vizsgaltam szuper alaposan, de ha valtassal egybekötött volt a vétel, nekem ugy tünik mindig rahagyott (ha ETF-re limitarat adok meg, en mindig manualisan kiszamolom hany db jönne ki, es akkor üzent, hogy nincs ra penz ..ha meg nem kell valtani pénznemet a vételkor, akkor "passzol")
-
avl
senior tag
válasz
SzekeresPeti #2566 üzenetére
igen (ha vasarlaskor automatikusan valt, arra ugy emlekszem az szokott lenni a duma, hogy az 0.03% - beepitve, szoval nem külön tételként; esete, elgondolása valogatja, melyik tűnhet jobbnak)
-
Simia
junior tag
válasz
SzekeresPeti #2567 üzenetére
A BÉT-en HUF-ért vehetsz SXR8-at a Béta piacon.
Ennek az az értelme, hogy a magyar brokernél BÉT-en veheted meg ezt a papírt Forintért.
Az Erste-nél, pl. sokkal olcsóbb BÉT-en venni papírt, mint Xetrán, ráadásul a váltási tranzakciót is terheli pártunk és kormányunk, amit az árjegyző vélhetően hatékonyabban old meg mint te.
A másik előny, hogy tudsz NYESZ-re vásárolni.Ha már van TBSZ számlád az IBKR-nél, akkor arra nem éri meg a BÉT-en venni olyan papírt amit máshol is lehet.
A váltással kapcsolatban: A magam részéről már egy ideje nem váltok előre, hanem a beutalt HUF-ból közvetlen vásárolok. Hagyom hogy az IBKR váltson. Az előre váltásnak akkor láttam nagyobb értelmét, amikor nem akartam vásárolni, de azt sem szerettem volna hogy HUF-ban álljon bent a pénz, ezért előre leváltottam EUR-ra vagy USD-re. Ilyen esetben újabban XEON-t vagy IB01-et veszek, tehát ilyenkor is vásárolok valamit a készpénz tartás helyett, amit majd eladok amikor kell a pénz.
-
válasz
SzekeresPeti #2566 üzenetére
igen, ráadásul ott lehetőséged van limitáras devizavásárlásra is
-
SzekeresPeti
tag
Láttam egy olyan furcsaságot, hogy az egyik S&P 500 követő ETF-et euróban jegyzik a BÉTen. Tehát a magyar tőzsdén amerikai ETF-et lehet venni euróért. Ennek mi értelme? És ha megveszem akkor fizetek a forint euróra váltásáért, abból megveszem az ETF-et, az alapkezelő meg szintén az én költségemen átváltja az eurómat dollárra, hogy megvehesse az amerikai részvényt?
-
-
donat_sz
senior tag
válasz
SzekeresPeti #2560 üzenetére
Emlékeim szerint 2$ megfelelő összeget von le. Viszont ha euróban veszel etf-et, akkor euroban fogja ezt a díjat is levonni.
Azért azt még hozzá teszem, hogy a vásárlási stratégiádat lehet finomítani kellene!
Gondolom nem azért veszel részvényt, etfet, hogy a vásárláskori költséget minimalizáld?! Ha a stratégiának megfelelő termékek közt a költségek alapján választasz, annak lehet több értelme volna..
-
Ixion77
addikt
válasz
SzekeresPeti #2560 üzenetére
Elhanyagolható. Hacsak nem nagyon kis tételről van szó, akkor az árfolyam általában néhány perc alatt többet mozog mint amennyi a váltási költség.
Ha nagyon érdekel, valahol megtalálod ebben a fórumban, mert egy időben én is tudtam fejből, de aztán már csak annyit jegyeztem meg hogy kár is vele foglalkozni. -
SzekeresPeti
tag
Sziasztok! Részvényeket szeretnék venni az IB-n. Hogy magyar, amerikai vagy eu-s, az nem számít nekem, ezért a legkisebb költséggel járót venném meg. Szendrei ádám legutóbbi összegzése szerint az amerikei a legolcsóbb, de gondolom itt valutaválási költséggel is számolni kell a magyarhoz képest. Honnan lehet megtudni, hogy az mennyi? Előre is köszönöm a választ!
-
Simia
junior tag
-
Gigicuci
senior tag
Nem tudjátok esetleg hogy mi az oka annak, hogy tbsz-en belül csak forintot akar levonni ha szeretnék vásáron, hiába van rajta elég mennyiségű euró is? Meg sem próbálja átváltani, csak a forint egyenleg számít neki. Állítsam át a base currency-t HUF-ról EUR-ra esetleg? Koszi
-
Sisco2
tag
Valószínűleg rendszer és szabályozási logika eredménye, ami az EU-s jogszabályok és az IB belső működése miatt következik be. Kitöltöd a CLP Suitability Questionnaire-t, az IB rendszere azonnal kiértékeli, és ha elégségesnek találja a válaszokat, ideiglenesen engedélyezi az ilyen termékekhez való hozzáférést.
Ez viszont még nem jelenti azt, hogy manuális háttérellenőrzés is megtörtént, az csak később jön. Néhány napon belül háttér-ellenőrzés fut le a compliance-osztály vagy egy második, automatizált szabályellenőrző rendszer újra lefuttatja az ellenőrzést, és ez alapján: pl. visszavonhatja az engedélyt, ha az EU-s szabályozás (pl. PRIIPs vagy MiFID II) tiltja a hozzáférést az adott termékkategóriához a lakóhely vagy profil alapján esetleg nem konzisztens a profilod a kategória kockázati szintjével stb. -
Declare
őstag
Sziasztok!
IBKR-en van olyan lehetőség, hogy lássam kimutatásban, hogy az adott portfóliómnak az eredménye az milyen mértékben függ az árfolyam változástól?
Konkrétan mi érdekel:
- Forintba utalok be az IBKR-re, ott váltom át vásárláskor (forintban is írja ki az összegeket és az eredményt)
- látom, hogy 1-1 befektetésem önmagában hogy áll (hány %)
- látom az összegzésben, hogy az egész portfólió hány %-os hozammal áll. Ebben azonban benne vannak a befeketések és ugye az árfolyam okozta változás is. Na erre lennék kíváncsi, hogy azt valahogy le tudom kérdezni, hogy a portfólióban az árfolyam változás hatása az mekkora összegben és vagy százalékosan?Köszönöm
-
Sztenly
tag
Sziasztok,
EUR államkötvényt most melyiket érdemes venni?
Románt halottam valahol, meg h talán augusztusban indul.
Valakinek van speckó infója ezzel kapcsolatban? -
Visszatérő probléma, többször láttam említve a topikban, hogy a CPL (complex & leverage) kereskedési engedélyeket nem adja meg az IBKR, vagy elveszik indoklás nélkül, ha korábban volt. Erről mostanában mik a tapasztalatok? Még tavaly próbáltam jogosultságot igényelni, de nem kaptam, a kvízen felül mi az, ami még hasznos lehet az igénylés keresztülviteléhez?
-
kovaax
őstag
Igen, a TBSZ számlákon keletkező költségeket vonják le a 2000 HUF-ból, és ha marad még, azt leveszik hó elején a normál számláról.
Szerk.: Mondjuk volt két minimum díjas tranzakciód tbsz-en, ami 2*1,25 EUR, akkor nagyjából 2000 HUF - 2,5 EUR = 1002 HUF lesz levonva a normál számláról.
-
G@ben
addikt
Ezt kérhetem ilyen for dummies formában?
Van a tbsz díja, talán 2000 Ft havonta. Ezt a fő számláról vonja, tehát ott mindig lennie kell némi pénznek, vagyis ha most -1,85$, akkor simán revolutról rá kell tennem némi pénzt és otthagyni, igaz?
A tranzakció alatt mit értünk? Egy befektetést a tbsz számlán? -
G@ben
addikt
válasz
Moleman #2525 üzenetére
Ok.
Ezt a levelet nem igazán tudom még értelmezni, hogy mit is akar számlázni, mire fizettem elő? Meg hogy tudom ezt levenni?És most jött ez az üzenet:
Following violation(s) have been detected for you account U****0595: - Excess Liquidity: URGENT: Please note that the qualifying equity within your account (i.e., Equity with Loan Value) is insufficient to satisfy the margin requirement and, to restore margin compliance, liquidation of positions may commence without further notice.
Ez mi a fene?
-
TCr
veterán
válasz
muveszno001 #2515 üzenetére
Lehetséges, hogy USD az IB alapszámlád devizaneme?
-
TCr
veterán
válasz
muveszno001 #2513 üzenetére
Szia,
Igen.
Nem számít fel. -
muveszno001
csendes tag
Revorol közvetlenül tudok utalni HUF-ot is IBKR-re? Nem számít fel valamilyen díjat SWIFT utalás miatt?
-
G@ben
addikt
Köszi mindkettőtöknek! Ezek alapján a fenti listából melyiket érdemes választani, ha euro alapon venném?
-
kovaax
őstag
Nagyjából itt, de elég bonyolult: https://www.interactivebrokers.ie/en/pricing/commissions-stocks-europe.php?re=europe
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óvodások homokozója
- Renault, Dacia topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- BMW topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest