Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
A gyenge keresztmetszet a PCI busz. De egy normális, _HARDVERES_ Raid vezérlővel az alaplapi SATA sebességét (ami mérve két eszköz között 80MB/sec), meg lehet közelíteni (olyan 60MB/sec-et tud, 66Mhz-es PCI van rajta)... persze, csak maga a vezérlő olyan 60-70k (1G cache-el), és még nem beszéltünk akkumulátoros cache-ről, mert akkor még drágább... meg lehet vele oldani, de ezzel nem az a cél.
Otthonra, NAS-ként, akár egy diszkkel is, rendszeresen mentve, tökéletes, a piacon található összes - kispolgárnak megfizethető - cucchoz képest.
(Próbáltam párat, mind elvérzett... vagy hangos volt, vagy lassú, vagy hangos és lassú)
Maradok ennél. Jövőre épitek egyből dedikált NAS-t is. Két diszkkel. Nagyobb dobozba (cipősdobozba pl. bár az nem túl macskaálló
). -
spidersoft
senior tag
Nos, nekem a netet nézegetni (blogok, jutyúb, hírportálok, fórumok, ezazamaz) meg egy-két dolgot letölteni kellene... még az is lehet, hogy írót se teszek bele, ha van gigabit ^-^
Ugyanis azzal egy újabb rést kéne ütni a gép oldalán, újabb esély hogy átadjon a noti winyó meg a tápventi némi zörgést, stb
Nekem csendes gép kell (cél kb. az lenne, hogy a CRT tévé (asszem) sorkimenőjének zizgését, amit csak lenémítva lehet hallani ne zúgja túl, de ez lehet nem fog sikerülni
), lehetőleg kevés pénzből, minimális teljesítmény igényekkel... azt a pár írást meg kibírom, akkor áttolnám a másik gépre és ott mehet kifele archívba az anyag.(egyébként így ránézve nem is olyan biztos, hogy gyengébb ez a proci, mint a "nagy" gépemben lévő sempron 2600+, ez is 1.6 GHz-en megy, csak épp egymagos
) -
sazabi
aktív tag
mit nekem raid
az csak a biztonságos tároláshoz kell..én néhány havonta kiírom a fontos cuccokat dvd-re aztán kész..
hdmi+1080p-re csak annyit mondok, s-video kimenet. 1024x768-ba majdnem natívban beleférnek a 720p(1280x720) hd filmek, és az bőven jó(nekem
). blueray meg nem terjedt el még annyira, hogy dvd minőség felett kelljen gondolkodni szvsz..vagy én vagyok igénytelen, hogy mindent csak 720p hd-ban nézek amit lehet. -
sazabi
aktív tag
gigabit lan, nasnak miért lenne gyenge? proci meg 2magos*2hyperthreading simán elég az oda.
szerintem otthoni felhasználók nem fogják kihasználni az összes portot vinyókra,(2 sata, 2 ide 8 usb vinyót)..otthoni NASnak 2x500Gb vagy 2x750/1000Gb bőven elég..
12x1000Gb az elég perverz lenne
HTPC-nek is elég ez sztem..de majd bővebb véleményt tudok nyilvánítani, ha megjött a cucc
DarkByte: szerintem jó ha egy helyen van róla az infó..az atom club túl általános szvsz..
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- EAFC 26
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De akkor lehet megérné a teljesen passzív megoldás, ami a modecomban is van, így azt hiszem, maradok ennél.
Megnézem még más alternatívákat is, de végül is ráérek házat/tápot váltani.