Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
Valahogy csak sikerült belőni, hogy egész elfogadhatóan mennek a HD filmek, úgyhogy marad a gép
.Nem tudom, néztétek-e a fogyasztást, de nekem most olyan 3-5W-tal alacsonyabbnak tűnik a fogyasztás, mint régebben. Lehetséges, hogy a BIOS frissítések közt volt olyan, ami javított a fogyasztáson?
Egy sima ATX táppal, egy 1TB-os Seagate 5900-as winyóval, meg egy 1TB-os Hita winyóval (energiatakarékos módban, lekapcsolva) 40-42W a teljes fogyasztás. Nem rossz!Hiába rendetgetem, még mindg kupi van a házban: [link]
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo
üzenetére
Hát, mikor én vettem, akkor volt az egy magos procis Intel lap, a két magos procis Intel, meg a Giga, ami asszem, egy magos volt. Ebből egyértelmű volt a választás, főleg, mert a gigabites ethernet csatlakozó, meg a tv kimenet kellett.
Csak extra SATA / ESATA port, meg egy rendes videokártya kell ehhez a laphoz, amúgy nagyon frankó.Most lecseréltem a backupként szolgáló Hitachi Ultrastart + Deskstart egy nagy Dekstarra, mikor ez nem pörög, 40-44w a fogyasztás. Eddig volt kb 60. Jóóóó

-
solarix45
senior tag
Az atomos kevesebbet fog enni, ami azért nem mindegy, ha állandóan megy. Nálam több feladatot lát el, mint a torrentezés, és bőven jó. Azon szoktam kitömöríteni a letöltött cuccokat is, szerintem elég baráti teljesítményt hoz abban is. Meg van rajta TV kimenet, ha kell. Egyetlen gond vele, hogy nem az igazi a videokártya benne
.Amúgy ha akarsz venni egyet, akkor lehet, hogy meg tudnánk alkudni, mert mint látod, épp gondolkozom, hogy bővítek / cserélek
. Van hozzá 4 portos SATA raid karim is, meg 1GB Kingston ramom. Cuki alacsony 
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo
üzenetére
Viszont az Asus többet is nyújt.
Az lenne 33 + ~10k a 2GB ram, a Zion 36, és marad az 1GB ram, viszont csak 1x PCIe van rajta, illetve aktív a hűtése.Szóval azért nem biztos, hogy az a jobb vétel. Amúgy nem mindenáron kötöszködni akarok, csak megvitatni. És köszönöm az ötleteket!
Azért a legjobb mégis az lenne, ha olcsón tudnék 8400GS-t szerezni. Mondjuk integrált SATA csatlakozóval

-
solarix45
senior tag
Asusnak van csini Ionos lapja, de az DDR3-as
. Illetve nincs rajta tv kimenet (tv, nem ilyen hiperszuper lapos áram és pénztárcazabáló szörnyeteg, mielőtt belekötnél
, így vennem kéne hozzá vga > tv átalakítót is, ami plusz legalább 5 péz.
Deszka (~35) + ram (~10) + vga átalakító (~5) = 50
Régi deszka + ram (~15 ?) + 8400GS (~12) = 2750-27 = 23, ennyiből meg már majdnem kijön egy WD live, vagy egy Egreat mindenevő lejátszó.
Amúgy egy ismerőst ráállítottam, körülnéz, hátha talál valami nagyker raktár alján egy 8400gs-t

-
solarix45
senior tag
Láttam 13-15 környékén PCI-os Geforce 8400GS videókarit. Elvileg ez tud Cudát, tehát a CoreAVC tudná használni jól.
Szerintetek mennyit dobna ez a filmlejátszásokon? Most az 1080p-s mkv-k zökkenőmentesen mennek, ha Overlay kimenetet használok. Így viszont nincs felirat. Bármi feliratot támogató módban viszont szaggat a lejátszás. Tudom, a Windows 2008 R2 nem épp erre való, de olyan jó kis rendszer!
-
solarix45
senior tag
Csak én vagyok béna, vagy másnál sem megy rendesen az USB-ről bootolás? Hiren's Bootot csak CD-ről tudom használni.
-
solarix45
senior tag
Na, úgy néz ki, hogy a Foobar már megy az USB-s hangkarival, és amúgy is csak háttérzajnak kell, úgyhogy a helyzet úgy néz ki, megoldva

-
solarix45
senior tag
Hát őőő... Nekem az kéne, hogy két kimenet legyen, az egyikre az MPC-HC, a másikra meg a Foobar 2000 kimenete menne, mindkettőben állítható, hogy melyik eszközt használja. De mivel az alaplapi tüsikre nincs dugva semmi, így azt nem is lehet kiválasztani.
Szóval tiltás nem kell, de érzékelés igen. Most feladtam a lecót, mi?
-
solarix45
senior tag
Nem tudja valaki, honnan lehetne olcsón szerezni valami audio előlapi panel kivezetést? Olyat, amit a lap tüskéire lehet rádugni. Igazából nekem csak annyi kéne, hogy a tüskékből jack-re átalakítani a kimenetet, hogy két sztereo kimenetem legyen. Forrasztgatni nem nagyon akarok, mert nem értem, mit hova kéne kötni, láttam, hogy vannak mindenféle érzékelők ott, fene tudja, hogy műxik.
Valami ilyesmi lenne jó: [link], csak ez 3000 péz, mire ideér.
-
solarix45
senior tag
Mi a szöszre használjátok ti ezt a szerencsétlen gépet?

BTW van egy eladó Sapphire Radeon 9250 PCI-os vigyejókártyám, ha kéne valakinek! DVI, tv kimenet, passzív hűtés.
-
solarix45
senior tag
Minek? 1GB bőőőven elég nálam. Most lakom be a Windows 2008 R2-t, és nem hiszem, hogy a feladatok, amiket szánok neki többet igényelnének 1GB-nál.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Én ezt egyszer próbáltam állítani, resetelhettem is a biost, mert nem indult a gép

-
solarix45
senior tag
Na, most beszéltem a bolttal, cserélték gariban a lapot. De jó, akkor újabb egy év gari van rá

-
solarix45
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Az enyém most van gariban hálókártya hiba miatt. Valamikor a nyár elején egyszercsak nem láttam a gépet a hálón. Kiderült, hogy nem érzékeli a hálókari, hogy be van dugva a kábel, a LED sem világított. Beraktam egy PCI-os kártyát, azzal ment egy darabig, majd állt a gép 1,5 hónapot, utána újra működött rendesen az integrált (csoda!). De két hete megint leállt az alaplapi, gyorsan bevittem gariba, mert már csak pár nap volt hátra.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Jó nekem egy ionos is

-
solarix45
senior tag
Nem tudom, emlékszik-e valaki, de a nyár elején siránkoztam, hogy a hálókártya tönkrement az alaplapomon. Ideiglenesen egy PCI-os kártyával pótóltam, és nem volt időm elvinni, mielőtt elhúztam volna külföldre dolgozni. Mikor augusztusban hazajöttem, akkor láss csodát, működött 1,5 hónap pihenés után. Tegnapelőtt viszont megint azt vettem észre, hogy nem elérhető a gépem. Ugyan az a jelenség, nem érzékeli, hogy be van dugva a kábel, a ledek sem világítanak. Szóval holnap viszem gariba, mert 25-én lejár.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Annyira megoldódott, hogy tuti, hogy az MPC HomeCinema 1.3-ban van valami kavarás.
Most viszont más miatt idegeskedem... az ATI is elmehet a.... a 9250 nem támogatott Vista/Win7 alatt! Valami hackelt driver van x86-hoz, de nekem 64 bites Win2k8 R2-m van :S
-
solarix45
senior tag
Weblapok renderelésén tényleg meglátszik, egyből összeáll a kép. Viszont a tv kimenetnél hatalmas fekete keret van, és nem lehet állítani. Lehet, másik Catalystot kéne keríteni? De ez a legújabb.
-
solarix45
senior tag
Na, én beruháztam egy használt 9250-re. Elsőre a fogyasztást néztem meg:
Alapjárat / 1080p lejátszás
Intel: 40w / 52w
ATI: 46w / 54wSzóval azért érződik rajta. És az integrált videót nem lehet letiltani! Meg lehet mondani, hogy melyik legyen az elsődleges, de nem lehet hardveresen letiltani (csak Windows eszközkezelőből). Nálam egy elég hosszú VGA kábelen van a monitor, az Intellel állandóan bezöldült, meg kicsit homályos volt a kép, ezzel nem

-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Igen, egy ilyennel én is szemeztem, csak félek, hogy megdobja a fogyasztást kicsit. Más előnye van ennek azon kívül, hogy nem kell szenvedni a hülye inteles driverekkel? Állítólag az egész gépet a videókártya fogja vissza (pl weblapok lassan jelennek meg). El is tudom képzelni, egy rossz videókártya nagyon tudja fogni a gépet.
Igaz ez ez esetben is? -
solarix45
senior tag
Hoopsz... lehet, hogy nem is az oprendszernél van a gond? Az MPC-HC-ből van új változat, egyből azt tettem fel Win7-re. Most feltettem XP-re is, és ott is szaggat most.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
XP alatt nekem is megy gyönyörűen. Win7 és Win2k8 alatt viszont szaggat. Két 1080p-set néztem (pl Pixar rövidfilmet), mindkettő 10-13fps körül ment. A 720p-sek jók.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Igen, közben megoldódott egy BIOS update-tel. Viszont az 1080-as videjók szaggatnak mint állat. Nálad mennek rendesen? (MPC-HC + Haali)
-
solarix45
senior tag
D945GCLF2-re sikerült valakinek Windows 7-et telepítenie? Felraktam a 32 bites Professionalt, de ugyan azt adja elő, mint a Win2k8, a video driver nem indul, mert az eszköz hibát jelez
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo
üzenetére
Miért akarnál annál nagyobb felbontást kiküldeni? Úgyis PAL-ban megy ki, az meg 720x576 (vagy valami ilyesmi
. Tehát hiába emeled a felbontást, a kép attól nem lesz jobb.
Az más kérdés, hogy így a monitoron is csak 1024-es a világ, de ennél inkább az zavaróbb, hogy nem teszi ki az overlay képet külön full screenben a tv-re, ahogy más gyártók videókártyái.Egyébként a válasz: nem, legalábbis nekem sem sikerült 1024-nél nagyobb felbontást beállítani, ha be volt kapcsolva a tv kimenet.
-
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh
üzenetére
Az attól függ, mire használod. Ha kritikus feladatokat lát el, fontos adatok vannak rajta, vagy produktív környezetben van, akkor nem ajánlott bétát telepíteni. Ha nem okoz gondot, ha esetleg problémák vannak vele, és érdekel a W7, akkor mehet a béta. Ahogy ez minden más esetben is igaz nem stabil szoftverekre.
-
solarix45
senior tag
"Gariztatás kb 1-2hét."
Mi a szöszt csináljak addig a masina nélkül? Nem jó ez így... -
solarix45
senior tag
válasz
kingabo
üzenetére
Hát, ebben nem dicsőség elsőnek lenni
. Bár szerintem én az elsők között vagyok, akinek ilyen deszkája volt az országban, legalábbis úgy kellett felhajtanom, hogy kinél van már végre.Csak most jöttem rá egyébként, hogy tegnap a remote desktop, meg a netrádió meg-meg szakadozott, de azt hittem, a routerem hülyéskedik. Aztán reggelre se ping, se semmi. Szerencse, hogy pont volt kéznél egy ugyan ilyen chipsetes hálókari, ideiglenesen jó lesz. De nem kéne azt az egy slotot elfoglalni hálókártyával.
-
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh
üzenetére
Nem nagyon követtem a dolgokat, de arra emlékszem, hogy miután megvettem, mindenki anyázott, hogy ezer bolt kínálatában ott van, de raktárkészlete senkinek nincs, ezért kérdeztem.
Na kíváncsi leszek. És én hülye meg kidobtam a gyári sz*r ventit :S. Az Intel alaplapok mind ilyen gyengék amúgy? Egy hónap alatt elpusztuló venti, a csavarok is gyenge minőségűek a hűtésen, megpusztuló hálókari... Kicsit csalódás
. -
solarix45
senior tag
D945GCLF2-ből van még az országban? Mert nagyon úgy néz ki, hogy a hálókari tönkrement az enyémben. Nem akarok egy hónapot várni, mire kicserélik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Tőzsde és gazdaság
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Magisk
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.

.
, így vennem kéne hozzá vga > tv átalakítót is, ami plusz legalább 5 péz.