Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Sziasztok! Akinek van ilyen lapja (D945GCLF2D - TV-Out változat) és eladná, az keressen meg, én szívesen megvenném
Legjobb privátban.
Köszönöm! -
F e Z o
veterán
Lehet, hogy csak én vagyok sibra, de az intel hivatalos honlapján nem találom a D945GCLF2 alaplapot, olyan, mint ha nem is lenne. Csak a letöltések működnek.
-
DBob
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Gyakorlatilag amit egyedül látnod kell ezeken a kábeleken, hogy a Foxconn gyártotta-e vagy sem. Ők az ámítástechnikára *sic* specializálódott gyártó, hosszú évtizedek óta. Ők nem szoktak szart gyártani, nem is engedhetik meg maguknak. Mert a presztízs sokat nem ér a szakmában ha más olcsóbban tud gyártani, de még jobbat is.
-
parandroid
félisten
Pirosat sárgára... A piros nem tudom, honnét volt (valószínűleg valamelyik régebbi alaplapomhoz kaphattam), amire cseréltem, az egy Gigabyte alaplap tartozéka volt, most szedtem ki a gyári vákuumfóliájából. Nem tudom, mit kell nézni ezeken a kábeleken, én sok jelölést nem láttam rajtuk.
A lassulás egyébként bármilyen másolásnál bejátszott, két HDD között is, de a vezetékes házaton is, ha az ezt a meghajtót érintette. Onnét lett fura, azért ellenőriztem a kábelt, mert a másik HDD-re/ről normális tempóban másolt.
p
-
DBob
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Tudsz képet mutatni arról, hogy milyen sata kábelt milyenre? Hdd-ről hdd-re másolásnál volt csak lassulás a "rossz" sata kábellel? Foxconn gyártója mindkettőnek?
-
vlaci79
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Szia!
Nekem rendben van a másolás (5GB-os fájl 45-65-MB/s 2,5" noti hdd-re).
Jut eszembe xp-t használsz rajta? Én W7-t használok atomos lapon
Szerintem "Advanced Format Software"-re van szükséged. -
parandroid
félisten
Mivel háttértárként funkcionál főleg a kisgépem (D945GCLF, egymagos Atom), ezért vettem a benne lévő 1,5TB HDD mellé egy 2TB-os WD-t. Ahogy elkezdtem az egyik HDD-ről a másikra másolni, azt hittem, rosszul látok, 2-3 MBps körül másol, ami néha, ritkán felugrik akár 7MBps-re is. Ennyire nehezen boldogul a lap két HDD-vel, vagy nálam van valami elállítva?
p
-
F e Z o
veterán
válasz
szaszlaci
üzenetére
Én személy szerint nem nagyon bizok az ilyen tápokban. Most egy kis FPS tápom megy csökkentett ventifeszültséggel. Semmi hangja sincs. Sajnso fogysztásmérő hiányában nem tudom, mennyit ehet most a gép egy 3,5"-es vinyóval. Csak böngészek, meg torrentezek vele xp alatt.
-
szaszlaci
addikt
Sokat szívtam a következővel:
Intel 945gclf + video driver + win 7.
Indulás után nem akarta betölteni.A megoldás a következő: a videó memóriához rendelt 128 MB-ot kell 256 MB-ra állítani.
Köszi a tippért Billu!
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Egy címben szereplő lapot (gclf2) használok én is már jó ideje, egy darab 3.5-ös merev lemezzel. A táp hozzá a Modecom Feel 302-esé, aminek a DC-DC része 90 Wattosnak hirdetett.
Namost kapott időlegesen (nem először) egy második 3.5-ös vinyót, aminek hatására 1-2 nap alatt megadta magát. Egy lemezzel 40 Watt alatt volt a fogyasztása konnektor felől.Ugyan megpróbálom megjavítani, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Kérdem, mi a véleményetek erről a 80 Wattosnak (de egy nyákos igen szerényen kinéző) pico tápról?
Ja igen, szállításra azt írja ingyenes és nem egy hónapig tart, ahogy kivettem.Esetleg van ilyen teljesítményű, de csak 12 Voltot igénylő alaplap, ami megérné a cserét? Nem kell gyorsabb, nem kell nagyon drága, de lassabb se legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
Billu
aktív tag
OFF
Itt egy eladó D945gclf2.
-
canniball
nagyúr
válasz
RyanGiggs
üzenetére
A 40W az úgy saccolom 3,5" HDD-vel és ATX táppal lett mérve.
A P3-as fogyasztásáról szerintem ebben a topikban tudnak mondani valamit.
-
RyanGiggs
őstag
Üdv!
Szeretnék venni egy ilyen lapot(d945gclf2),csak kérdés hogy meg-e éri?
Ha jól tudom a fogyasztása 40W körüli.
Viszont azért nekem felmerülne egy kérdés.
Van egy ismerősömnek elfekvőben egy P3-as gépe,amit ingyen odaadna,stb.
A kérdés hogy az mennyit fogyaszthat?
Asus Tusi-M lap,1100Mhz-es proci,2x256Mb ram,integrált vga,Mercury 300W-os táp.
Persze ha itt a táp miatt enne többet,azt ki tudnám cserélni a saját FSP 250W-osra.
Igazából az nekem nem érdekes hogy melyik gép az erősebb,
csak hogy melyik ehet kevesebb áramot.
-
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga
üzenetére
-
zoli_varga
csendes tag
Szia!
köszi, meg fogom nézni.
összevetve nem is vészes a kb 40 W fogyasztás ha a router és nas fogyasztását nézem amihez hogy filmet nézzek be kell kapcsolnom a PCt . ezek a procik ( 330 v. 510 atom) le tudnak szabályozni terhelésfüggően?Ja és hol lehet venni olcsón?
I HATE GOOGLE. viszont van Budapest térképem

-
canniball
nagyúr
válasz
zoli_varga
üzenetére
Intel D945GSEJT. De mi is a baj ezzel?
-
zoli_varga
csendes tag
Úgy látom hogy nem ez lesz az én alaplapom, de ha tudtok nagyon alacsony fogyasztású lapot légyszi írjátok meg.
-
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga
üzenetére
Nyilván monitor nélkül.
ui: ha gyorsan írsz mennyi idő a keresőbe beírni, hogy fogyasztás?
nem bántásból kérdem -
zoli_varga
csendes tag
válasz
kingabo
üzenetére
Szia!
Nem nehéz visszaolvasni. Csak gyorsabban írok mint olvasok
.Nem tudom hogy a teljesítmény az monitorral együtt volt e mérve.
Letöltőgépnek lenne használva 24h non stop és skype menne rajta nomeg internet és mail elérés. Semmi játék ésetleg divx avi vagy dvd nézegetés.
A mostani k8 neo2-v moncsival 200W/h fogyasztást eredményez. -
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga
üzenetére
[link](tudom nehéz 4db hszt visszaolvasni!
) -
zoli_varga
csendes tag
HI!
Légyszi irjátok már meg hogy egy intel d945gclf2(d) nek mennyi a fogyasztása. És itt egy működő rendszerét kérném nem a gyári adatokat. Normál atx táppal is megy az alaplap?
-
sazabi
aktív tag
válasz
solarix45
üzenetére
Érdemes lenne lecserélned egy nagyobbra azt a pici ventit.

---
Látom eljárt az idő a fórumtéma, és a lap felett.
Szerintetek lenne értelme újabb generációra váltani? 720p hd-t ez is elviszi, szerver célokra tökéletes, media centernek szintén. Gondolkodom rajta, hogy mielőtt lejár a gari, túladok rajta, és felfrissítek valami újabbra.
Ellenérv: megbízhatóan hang nélkül 100%ot nyújtva igényeket kielégítve megy a cucc.Mire lenne értelme váltani erről?
-
solarix45
senior tag
Valahogy csak sikerült belőni, hogy egész elfogadhatóan mennek a HD filmek, úgyhogy marad a gép
.Nem tudom, néztétek-e a fogyasztást, de nekem most olyan 3-5W-tal alacsonyabbnak tűnik a fogyasztás, mint régebben. Lehetséges, hogy a BIOS frissítések közt volt olyan, ami javított a fogyasztáson?
Egy sima ATX táppal, egy 1TB-os Seagate 5900-as winyóval, meg egy 1TB-os Hita winyóval (energiatakarékos módban, lekapcsolva) 40-42W a teljes fogyasztás. Nem rossz!Hiába rendetgetem, még mindg kupi van a házban: [link]
-
g@bo
nagyúr
szucsati , dob egy árast priviben, meg a gariról pár szó, etc...

amúgy a gclf2d 13510+fa lett /hurrá dollár/, az asis itx 220 12500+fa... mindkettő dobozos.
igy már a d510mo is képbe jön, a maga 14600+fa árával, csak azon nincs ide port, és ahogy olvasom, bizony "izzik" a passziv bordája..
tudtok elérhető itx házat? / chieftec teccik, de sehol nincs... /
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
Nekem is már megvolt a gclf2 amikor jött a htpc láz, de nekem csak egy ati 9250et sikerült nagy nehezen beszerezni, de mivel még dx9et sem tud, emiatt aerot sem, így elég hamar megváltam tőle. Jobb pci-os vga-t nem találtam, ionnal meg drágábban jöttem volna ki mint egy wdtv-vel és még a gépet hurcolásznom is kellett volna... 1 éve volt ez, vagy itt beszéltünk róla, vagy az atomos topikban, vagy a zionosban.
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo
üzenetére
Hát, mikor én vettem, akkor volt az egy magos procis Intel lap, a két magos procis Intel, meg a Giga, ami asszem, egy magos volt. Ebből egyértelmű volt a választás, főleg, mert a gigabites ethernet csatlakozó, meg a tv kimenet kellett.
Csak extra SATA / ESATA port, meg egy rendes videokártya kell ehhez a laphoz, amúgy nagyon frankó.Most lecseréltem a backupként szolgáló Hitachi Ultrastart + Deskstart egy nagy Dekstarra, mikor ez nem pörög, 40-44w a fogyasztás. Eddig volt kb 60. Jóóóó

-
kingabo
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
"Amúgy nem mindenáron kötöszködni akarok, csak megvitatni."
Ez visszafelé is igaz.
"Viszont az Asus többet is nyújt.
Az lenne 33 + ~10k a 2GB ram, a Zion 36, és marad az 1GB ram, viszont csak 1x PCIe van rajta, illetve aktív a hűtése."
Nyilván a Te elvárásaid a fontosak, nem az alapján döntesz, hogy én melyiket választanám.
Én annó vagy 10 lehetőséget vizsgáltam meg, hogy melyik lenne a legjobb végül lemondtam a htpc-ről és vettem egy wdtv-t 
"Azért a legjobb mégis az lenne, ha olcsón tudnék 8400GS-t szerezni."
Ha nem kell a pci slot semmire, és sikerül halk hűtésűt találnod, akkor tényleg."Mondjuk integrált SATA csatlakozóval
"
Zion a Mátrixban volt, az egyetlen emberek által lakott város.

-
solarix45
senior tag
Az atomos kevesebbet fog enni, ami azért nem mindegy, ha állandóan megy. Nálam több feladatot lát el, mint a torrentezés, és bőven jó. Azon szoktam kitömöríteni a letöltött cuccokat is, szerintem elég baráti teljesítményt hoz abban is. Meg van rajta TV kimenet, ha kell. Egyetlen gond vele, hogy nem az igazi a videokártya benne
.Amúgy ha akarsz venni egyet, akkor lehet, hogy meg tudnánk alkudni, mert mint látod, épp gondolkozom, hogy bővítek / cserélek
. Van hozzá 4 portos SATA raid karim is, meg 1GB Kingston ramom. Cuki alacsony 
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Patriot Viper Elite 5 Ultra 48GB (2x24GB) DDR5 6400Mhz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 7000MHz CL32 - Új, Bontatlan, Gari 2035.09.08. -ig -
- ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI - 3 év garanciával
- Új, felbontott Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év bolti garival! -
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Legjobb privátban.

nem bántásból kérdem
)

óta írom néha így a szavakat, a zegyetemet viszont mindig. Viszont meglett honnan jött a zion.
.