Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dangerzone
addikt
-
hunmyke
aktív tag
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha valahol olvastam volna erről a hőmérséklet félremérésről. Az oka az, hogy ezek a processzorok csak 45-50 fok felett mérnek pontosan, az alatt a hőmérsékletek mennek össze-vissza, mint gólyaf*s a levegőben. Végül is ez tök mindegy, hogy 40 fok alatt hány fokos egy-egy mag, inkább afölött lehetnek érdekesek.
Főleg így vízhűtéssel nem aggódnék miattuk.
-
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Hát én már majdnem 2.hete adtam neki oda és kérdeztem mi újság vele aztán semmit nem mondott hogy hol tart vagy mikor várjak is valamit belőle!
Jókis proci a 4300.as ha jó példányt fogtál ki és jó lap van alatta 100.% tuning van benne! volt régen ilyen procim 3600.on szaladgált!

-
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Hát igen érdekes figura eza udi mikor telefonon beszéltem vele azt mondta 1-1,5 max 2.hét lessz a gari intézés, aztán mikor ténylegesen bevittem neki a procit akkor meg már azt mondta 5-6.hét énis meglepődtem kicsit hogy mikor élőben beszélek vele 4.szer annyit mond mind telón beszéltünk!

-
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Nagyon fontosnak érzem, hogy előbb megtaláld a helyes ref feszeket, hidd el sok múlik rajta nagyon is , én is még nem olvastam Gornek oldalát a rossz ref feszeknek köszönhetően, nem akart jó lenni sem kevés sem sok fesszel . 2 napig szarakodtam vele s miután rájöttem el indult mint kés a vajban.
Használd a 9 es szorzót nem hiszem el, hogy nem lehet belőni 400 as fsb-re azt még a legrosszab példányok is hozni szokták.
nézz át minden kis mütyür beállítást,De ha jól emlékszem Qx-et nem nagyon láttam még 1.36v alatt 4Ghz-en de lehet tévedek.
ez a rossz a dq6-ban , hogy nincs benne llc, ami azért egyben jó is, ugyan is könnyü vele meg a cpu term-el kinyírni a procit , nekem anno anusba sikerült 1-et leamortizálni. -
tom_tol
addikt
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
szvsz néz egy ilyet
ha megy lehet finomítani utánaRobust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 8
Cpu host clock: enabled
Cpu frequency: 450
Pci expressz: 100
cia2: Disabled
Perfomance enhance: standard
sistem memory multip.: 2B
Cpu vcore: 1.380 v
CPU term: 1.28 v (1.3v)
CPU PLL 1.5 v
CPU ref1: 0.85v ez az érték kísérletezés tárgya
CPU ref2: 0.860v ez az érték kísérletezés tárgya
Mch core: 1.30v
Mch Ref: 0.810v (0.82?)
Mch/dram ref: auto
Dram V: te tudod -
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Akkor elöfordulhat , hogy az a qx nem nagyon érte meg az árát 24/7 tuningra lehet max oc-re nitróval bitangul menne, de gondolom neked nem arra kell.
Minden esetre azért próbálgasd , s hozd ki belőlle amit bír,
nem tom a többiek mit szólnak hozzá de szerintem jó hűtéssel 1.4v core feszig elmehetsz úgy sincs llc ki kell bírnia 24/7-re hamár qx , de azért kérdezz meg másokat is mondanám , hogy cseréld le egy e0-ás sima procira jobban járnál de hát az is lutri
-
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
szia a feszek nagyon magasak, s nem jók a ref feszültségek azért nem akar az istenér sem stabil lenni , kövesd Gornek oldalán leírtakat s ha megtalálod a hellyes ref beállításokat szárnyalnia kell a cuccnak , ha nem akkor valami szar.
Én így ugranék neki, ha nem megy akkor emelgetnék a cpu term és az mch core-n de a refeket hozzá igazítva természetesen
Robust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 9x
Cpu host clock: enabled
Cpu frequency: 450
Pci expressz: 100
cia2: Disabled
Perfomance enhance: standard
MHC frq: 33MHz
sistem memory multip.: auto
Cpu vcore: 1.380 v
CPU term: 1.28 v (1.3v)
CPU PLL 1.5 v
CPU ref1: 0.810v (0.82?)
CPU ref2: 0.820v (0.83?)Mch core: 1.30v
Mch Ref: 0.810v (0.82?)
Mch/dram ref: 1.00vDram V: 2.00v
A kérdőjelek azt nem tudom mennyire állítja a lap s nem akartam konkrét értékeket megadni nehogy keresd s nincs is olyan.
Nem tudom neked ha változtatod a cpu term feszt akkor elvileg a ref értékeket automatikusan utánna állítja a lap?? mert a ud3 r igen s csak egyszer kell beállítani hellyesen s utánna nem kell a refekkel bajlódni csak a cpu term-et meg az mch emelni.
próba majd írj , nem biztos hogy jó az a 10-es szorzó.
-
dime27
őstag
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Hát az extreme procik azért nem e0asak azt ne felejtsük el de egy ilyen lapban tényleg jobban kéne mennie de egy biosbeállítást linkelhetnél ide hátha tudnánk neked segíteni vagy legalább rálátásunk lenne h miket állitgattál abban a lapban van llc mert én ugy tudom h nincsen?

Ha minden alapon van ugy nem is fog menni....

Max 3.6ghz de ne naggyal kezdj előbb kezdj 3.6ghzel mondjuk és ugy legyen biosban minden normalon mondjuk akkor 10x360 és ramnak adj 2vot h nehogy azon hasaljon el a dolog cpufesz az nehéz kérdés próbáld mondjuk kezdésnek 1.2Val azzal tuttira kéne mennie amugy kevesebbel is sztem ugy állitsd be biosban h cpu-z 1.2vot mutasson ahhoz biosban ki kell tapasztalni h mennyit droppol a lap szal olyan 1.23körülit kell adnod majd neki ha sok cpu-z szerint akkor vegyél majd belőle vissza.Ez egy türelemjáték nem szabad feladni ha feláll a win akkor meg prime blend minimum 25.9es verzsön van belőle 32bites és 64 bites is majd irj h hogy alakul a szitu!

-
NFree
addikt
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Nos inkább ha tudsz szerezni egy e0 q9650-et s jobban jársz kissebb fesszel elmennek jobban ki lehet belőllük hozni az állatot, val szinű ezért olcsóbb lassan a qx mert az alacsonyfeszes tuningot nem szeresse , a qx nitrózni való maxra az overclockereknek. Ha 24/7 4 ghz feletti tuningban agyalsz akkor e0 q9650 , de ha nem számottevő akkor jó a qx is de szerintem nagyon drága

A másik dolog , én sem akartam beruházni normáli hűtésre, mert úgy voltam vele megy az majd , de miután láttam, hogy melegszik szegény proci elgondolkottam, ne szenvedjen szegény s kapott vizet, mert megérdemli, nos nem pofázni akarok de ha van lóvé qx-re legyen vízre is+ mondjuk ezzel csak az a gond mostmár mindent vizezni akarok
De nem akarlak róla lebeszélni
Nagyon jó kis proci az is A melegedés meg szerintem a kettő között , nem számottevő. -
Laraxior
titán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
1. én akkor inkább egy Q9550e vennék. Garantáltan többet hoz a konyhára.
2. nincsen E1 stepping
(C0,C1,E0)
3. E0 lényegesen kevesebb hőt termel, és sokkal jobban megy, csak ugye a QX-ek régi C-s steppingek.
4. más különbség nincsen, csak a fekete logo
olyan mint egy Q9650 csak C steppinggel és lock nélkül. -
Laraxior
titán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
QX-ek azok mind C steppingesek... én már csak azért se vettem olyat
ez az egyik indok, a másik meg hogy a Q9650 olcsóbb mint a QX...és ugyebár jobba is megy
E0-s quadok semmit se termelnek nemhogy hőt..komolyan mondom én olyan értékekkel találkoztam ... kevésbé melegedett mint az e8400em..pedig csak 400-600MHz különbség volt köztük
...visszagondolva a Q6600ra... 4.2n se tudtam 3dmarkolni mert megfőtt még hideg vizzel is 
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Arc Raiders
- Villanyszerelés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- További aktív témák...
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2. és 3. generációs processzorok.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Egy ekkora házat én is el tudnék képzelni 
Nagyon jó kis proci az is A melegedés meg szerintem a kettő között , nem számottevő.
(C0,C1,E0)