- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma99
aktív tag
válasz
Speed® #24799 üzenetére
Köszönöm, közben meggondoltam a dolgot. Nem tökölök 7 éves a konfigom, szépen felmegy az apróra így, ahogy van. Ez az upgrade amúgyis tűzoltásszerű lett volna,
Szépen frissítek 1151-re, amennyiben a tápom bírja még a költségvetési határon belül is maradok, ha nem picivel túllépem. Aztán ez a progi amit használok ultragigatökömbököm beállításban is menni fog.
-
torma99
aktív tag
válasz
Fordissz #24796 üzenetére
Egy sima Asus P5Q lapom van. Akkoriban ez volt valahol a kínálat alja. Elvileg egy GTX 670 már jól futtatná a 1080p-ben a progit, csak használtat nem akarnék venni.
Tuning. Hát a CPU hűtésem világbajnok Noctua, viszont a ház elég siralmas hűtési szempontból. Most alapon 51 fokos a legmelegebb mag, gondolom azért 70-80ig el lehet menni vele.
Megpróbálom meghúzni akkor, ha bírja 4 Ghz körül, nekiugorhatok egy 460-nak / esetleg 1050 Ti-nek?
-
torma99
aktív tag
Szervusztok egy Q9550-esem van, visszaolvastam a topikot és látom, hogy már a 7850 is kihajtja a maximumon túl ezt a CPU-t (2014-es Hsz-ek).
Én nagyon elégedett vagyok vele, persze tudom, hogy már nagyon eljárt felette az idő. Kérlek benneteket és elnézést, de egy komment erejéig erősítsetek meg benne, hogy egy RX460 is túl erős lenne ennek a procinak és nem hozá azt a teljesítményt, ami normál esetben elvárható lenne a kártyától.
Jelenleg egy Zwift nevű kerékpáros programot használok és a jelenlegi konfigom Q9550, 6 GB Ram, 5770 Radeon folyamatosan már csak 720p-ben és ott is a minimum minimumján hajtja meg átlag 40 fps-el (minimum 17-18), de előfordul, hogy leesik 10 alá, így nagyban rombolja a felhasználói élményt, ezért terveztem, hogy a VGA-n frissítenék, de ezt lehet benéztem.
-
Andralin
aktív tag
Köszönöm!
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
szinesz.bob #24790 üzenetére
Nagyon köszönöm ezt a linket, érdeklődve olvastam végig, nem is tudtam eddig, hogy ilyen könnyen lehet BIOS-t szerkesztgetni!
Viszont szerencsére nem volt szükségem rá, anélkül is sikerült megcsinálni!
És tuti lett, tökéletesen működik, felismerte a Q9650-es procit, megy a virtuális támogatás és a hőmérsékletek is rendben vannak!
Mondjuk nagyon nagy mázlim volt. Belevetettem magam az angol nyelvű fórumokba, és nagy nehezen találtam a lapomhoz egy nem hivatalos, ki sem adott BIOS-t, ami már támogatja az E0 steppinget. Azt írták, hogy az Abit-nek egy holland mérnöke rakta ki a netre, miután már az Abit abbahagyta az alaplapok gyártását.
Sok-sok halott link után egy noname FTP szerveren leltem rá a kincsre, megosztom, hátha másnak is jól jön: [link]
Bevállalva a rizikót, hogy esetleg kamu a fájl, leszedtem, és felflesseltem a lapomra. És tádááááá! Elindult, azzal fogadott, hogy most már egy Q9650-es procit lát benne, és ott van felül egy EVALUATION ROM - NOT FOR SALE figyelmeztetés is. LOL!!!
Minden stabilan megy vele, így megpróbáltam húzni is egy kicsit. 3,60 GHz-re felhúztam és még így is atomstabil, fél óra CPU stressz teszt után sem ment 65 fok fölé a magok hőmérséklete.
-
Andralin
aktív tag
válasz
kicsipapucs #24788 üzenetére
Miért, a PC-k BIOS-át is lehet csak úgy hack-elgetni, módosítgatni?
Esetleg lézetik a PC BIOS-okra is olyan oldal, mint az XDA a mobileszközökre, ahol mások által főzött BIOS-okat lehet leszedni és kitárgyalni a működésüket?
Ha van ilyen, elárulod, hol találok ilyet?
Amúgy közben ezerrel olvasgatok, rájöttem, hogy az lesz a baj forrása, hogy a Q9650-hez E0 stepping kell, az én alaplapom pedig a jelek szerint ezt nem nagyon támogatja.
Hogy lehetne olyan BIOS-t szerezni, hogy főzni hozzá, ami megoldja ezt a problémát?
-
-
Andralin
aktív tag
válasz
beldeczki #24786 üzenetére
Uhhh, nem is tudtam, hogy van ilyen lista!
De ezt egyszerűen nem értem, hogyan lehetséges, hogy a Q9450-es tökéletesen működik, a Q9650-meg jóformán ugyanaz a proci, minden paraméterében megegyezik, csak valamivel nagyon az órajele, ezzel meg ilyen hibák jelentkeznek?
Amikor megvettem ezt az új procit, nem is gondoltam rá, hogy esetleg nem működne a lapomban!
És most valamit lehetne ezzel kezdeni? Legalább a VT támogatást belevarázsolni valahogy??? A hibás hőmérsékletmérés nem is érdekel már...
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert proci bővítés után komolyan gondjaim vannak.
A lapom egy nagyon tuti Abit lap, IX38 QuadGT, a kézikönyve szerint "Designed for latest 45nm prcessor with FSB 1333 MHz" és hivatalosan támogatja a Core 2 Quad sorozatot.
Eddig egy Q9450-el futtott (2,66 GHz, 12 MB L2), ezt cseréltem most le egy Q9650-re (3,00 GHz, 12 MB L2).
A gép fut vele, rendszer feláll, Windows fut rendben, de mindenféle hibák vannak!
- A BIOS-ban a mért CPU hőmérséklet stabilan 103 °C-t mutat, ami képtelenség, ez valami kamu érték. Nem is fluktuál az érték, hanem stabilan áll, a hidegen bekapcsolás első pillanataiban is. Ennek megfelelően rögtön bekapcsolás után szirénázni kezd a BIOS a hamisan érzékelt túlmelegedés miatt, amíg ki nem kapcsolom a Setup menüben a CPU hőmérséklet figyelését. Mindeközben a 4 CPU core egyenkénti hőmérséklete 35 °C körül mozog.
- A BIOS szépen beállítja automatikusan a 3 GHz-es frekvenciát, de nem ismeri fel milyen proci van benne, a CPU Brand Name üresen marad:
- Próbáltam több CPU és hardver listázó, tesztelő progival (pl. CPU-Z, Promark), és egyik sem ismeri fel a CPU típusát, vagy üresen hagyja, vagy Unknown-t jelez.
- És ami a legnagyobb gond: az új procival a BIOS Setup beállítások alatt egyszerűen eltűnt a "Virtualization Technology" opció! Nincs itt, nem lehet állítani, pedig a gyengébb Q9450-es CPU-nál még megvolt, látszott, működött is tökéletesen! Enélkül nem tudok virtuális gépet futtatni a VirtualBox-al, ami nagyon fontos lenne.
Szerintetek mi lehet a gond? Lehet ezzel kezdeni valamit? Az alaplapom firmware-je a létező legfrisebb, ennél újabb nincs hozzá.
-
Speed®
titán
válasz
Bandit21 #24783 üzenetére
Lenne rá egy marék apróm, hogy az MCH/NB nem bír a 4 modullal. Emellett az sem mindegy, hogy milyen az a 4 modul..nincsenek jó tapasztalataim az 1066os Kingmaxokkal
Próbáld ki 2 modullal hogy viselkedik, elvileg mennie kéne kényelmesen az OCnak, hacsak nem fogtál ki valami antituning darabot..de a 400 akkoris ujjgyakorlat többnyire.
-
Bandit21
addikt
válasz
Bandit21 #24780 üzenetére
A táp témához, még annyit (sajna dobott az időkorlát, így nem tudom a hsz-t szerkeszteni), hogy ha ez lenne a baj, akkor negatív irányba hagyná az fsb piszkálást, de 330-on sem indul a gép (és 340-en sem). Ebből gondolom, hogy valami bios szintű rendszerhiba lehet a dolog mögött, mert ilyet még nem láttam, hogy -3 és +6 irányban SE lehessen eltérni az fsb-től.
A biosban viszont, ha cruise-ra állítom a beállítások egyikét, akkor magától szépen felviszi az fsb-t 355-re, és így 3 ghz körül megy a lap, a memóriák pedig 1110 körül, tehát nem "elvi" baja van a biosnak a tuninggal, csak épp a manuális hozzányúlástól kap idegbajt a gép.
-
Bandit21
addikt
válasz
szinesz.bob #24779 üzenetére
Köszönöm, igen, a táp előfordulhat, van valahol egy nvidia 9600 gt-m, azzal lehet futok egy kört kíváncsiságból.
A bios a legfrissebb, utolsó, f14-es verzió, azt már nem tudom hova frissíteni, viszont máshol írták, hogy egyes biosok nem támogatták a tuningot, és épp vissza kellene haladnom, valamelyik 10+-os bios felé. Ezt viszont azért nem értem, mert a gyári honlap szerint a q9550-et csak a 14-estől támogatta az alaplap. Ergo vagy a procim megy, vagy tuningolni tudok?
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Van egy 2.1 rev giga p35-ds3 lapom f14-es biossal. Eddig egy c2d8200 volt benne, vettem egy c2q9550-et, illetve az eddigi 2x2 gb 1066-os kingmax ram mellé még 2x2 gb-ot (szintén kingmax 1066) Jó választásnak tűnik elsőre, mert a hd5850 "megtáltosodott" az Assetto Corsában pl. a bench 25 helyett 40 min fps-t ad, 34 avg pedig 51 lett. Boldog vagyok.
Arra viszont kíváncsi lettem volna mit tud a proci. Voltak gondjaim a 8200-al is, az elmúlt időben (a gép lassan 8 éves, alaplap, táp nem volt cserélve azóta) hiába próbáltam bármilyen tuningot, nem akart menni.Most a q9550-el sem megy semmi, és arra gyanakszom, lehet valamit a biosban szúrok el. A legérdekesebb, hogy nemcsak +, de negatív értelemben sem tudok, még csak 10 mhz-el sem hozzányúlni az fsb-hez, annak ellenére, hogy vigyázok a memória spd-re, emeltem (normálisan) feszültséget, (cpu, mem, fsb, és északi híd) is.
Van bárkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Igazából elégedett vagyok jelenleg a géppel, de a hd5850 vonatkozásában érdekelne, mennyit tud kihajtani még magából. 400-as fsb-ig szeretnék eljutni (ami röhejesen kevés tuning szempontból, anno a 2,4-es p4-esemet egy abit ic7-es lapban 3,6-on hajtottam, az 150%-os tuning volt, ez a 21% ahhoz képest semmi).
Próbáltam külön a ramokat is, csak az fsb:ddram osztóval nézegetni, de hiába emeltem feszt, 1110-en sem indulnak el, pedig a cpu-z szerint mind a négy modul pc8900-as, tehát 555-ön menniük kéne. Nem indult el a gép.
Próbáltam 3 Ghz-en, 350-es fsb-vel, valami 800-as memória osztóval, úgy sem indul.
Még annyi info, hogy a mem időzítéseket auto-n szoktam hagyni, ezzel lehet a gond esetleg? Lassabbra kellene venni annak ellenére, hogy 1066 körül megy, de mégis, magasabb fsb mellett?
Van bárkinek ötlete? TTudom a memória modulokat egyenként meg kéne nézni mit bírnak, de gyanús nekem, hogy a gép 300-as fsb-vel donwgrade-elve sem indult. Ahogy hozzányúlok az fsb-hez, a memória teszt után bootoláskor kifagy.
-
Ueda
senior tag
válasz
Laci2277 #24775 üzenetére
Tcase = 55,5 C
( bottal sem piszkálnám
)
-
galbi1972
tag
Sziasztok! Van egy Asus P5Q-EM-es lapom amibe tennék egy Xeon X5460 (E0) -ás procit. A gondom az, hogy a lap elvileg 75W-ig birja a CPU-t, de a procimnak 120W a TDP-je. Vagy tegyek inkább egy E5450-est ott csak 80W a TDP, viszont az X5460 már meg van de a másikat vennem kell. Elbirja ez a lap az X5460-ast Szerintetek?
-
Knobber
aktív tag
Egy Q9550 -es procit meg tudok BSEL moddolni? Van valakinek erre tapasztalata?
-
Zeban58
tag
Megnéztem, hogy az Assetto Corsa saját mérése szerint a CPU terheltség 40-50 százalékos, ezek szerint lehet, hogy jöhetne a GTX650-nél erősebb GPU a gépbe.
-
core i7
addikt
De rég volt már Core 2 Quadom hatalmas előre lépés volt már az lga 1366-is nekem
-
Zeban58
tag
válasz
customer114 #24765 üzenetére
Chieftec.
-
Zeban58
tag
válasz
customer114 #24763 üzenetére
500 W, 8 GB.
-
Zeban58
tag
válasz
customer114 #24761 üzenetére
És akkor mit érdemes vennem?
Eddig mindig csak Nvidiám volt, de akár váltanék is gyártót. 30-40e-nél többet nem hiszem hogy érdemes erre költenem egy ilyen gép esetében.
-
customer114
őstag
válasz
Zeban58 #24758 üzenetére
Én egy e5450@3.6 mellé tettek egy R9 270x-et, volt a vga-nak rendesen feladata, de a 60fps-t stabilan tartotta (droppok nélkül) pl. egy gta5 / fhd, high beállítással, és a mai játékokat is vitte rendesen. (de ne vegyél 270x-et most, max. 30e-ért, én is megváltam a sajátomtól)
-
Zeban58
tag
válasz
kicsipapucs #24759 üzenetére
Full HD, Assetto Corsa...
-
-
Zeban58
tag
Egy 3 GHz környéki Xeon E5440 mellé max. milyen VGA-t érdemes tenni? Jelenleg GTX650 van, megéri ezt GTX670-re vagy GTX760-ra cserélni? Kihajtja ezeket ez a CPU?
-
Roba
tag
Mit is jelent ez a funkció: FSB Strap to North Bridge?
Köszi.
-
-
Roba
tag
Üdv!
Jelenleg egy Q9650-es procim van, ami 9X445-ön (4Ghz) 1.28V-on ketyeg. Az FSB Strap to North Bridge 333 mhz-re van állítva. Mit is jelent ez a funkció?
Be lehet állítani a 400 mhz-et is. Ehhez a 4 Ghz-hez mennyi az optimális érték? Mi történik, ha beállítom 400 mhz-re?
Köszönöm.
-
286
tag
válasz
szinesz.bob #24749 üzenetére
3GHZen menne 1500 ön
3,2GHZ menne 1600 on a 1866 os Hyperx ekha leviszem 1200 környéke be tölt a win de kb 4-5 perc s kb mintha p1-es elé ülnék olyan lassú lesz :S
-
286
tag
válasz
szinesz.bob #24744 üzenetére
Memó frekit nem próbáltam lejjebb hisz 1866 van bent s 1900 támogat így is csak 1500-on menne vagy az lenne a baja ? Mert azért kellene a 400fsb egyrészt is hogy a memó felkússzon 1600MHZ-re
persze ctg 550 es táp van bent
-
286
tag
válasz
szinesz.bob #24742 üzenetére
ddr3 -as
-
286
tag
Sziasztok
Lenne egy GA-EP45T-DS3 +Quad 9400 kombóm
Próbáltam tuningolni 2888MHZ ig jutottam csak 3ghz nél már képet sem adott , adtam neki+feszt de akkor sem pcie-t fixen 100mhz en hagytam majd annyira meghülyült szegény hogy f3-ról vissza állította a régi f2-es biost is :S
Memória alapból 1333MHZ-en mennek alapon de 4x2gb 1866 osak vannak bent ,de próbáltam 1db modullal is akkor is ugyan az...
Mit nem csináltam meg mi rontottam el?
Itt vannak a beállítások ezek mellett már nem add képet illetve visszaállítja a biostKöszönöm a segítséget előre is
-
szinesz.bob
senior tag
Quantum Break-et nem kell játszani vele jelenleg. Az SSE 4.2 miatt.
A vicc, hogy a játék GTX720-al és I3-al elindul erős 5-6 FPS-el..... -
Ueda
senior tag
LGA 775 rendszer fogyasztása x265 kódolás közben.
Alaplap : Asus P5Q
Proci : Q9650
RAM : 8 GB
GPU : Radeon HD 7750Órajel Vcore RAM x CPU x265 Fogyasztás
teszt teszt üresj.
MHz V fsb fps W
---------------------------------------------
1800 0,85 300 x 6 3,65 80 65
3000 1,075 333 x 9 6 121 70
3600 1,225 400 x 9 7,1 170 77 -
Alpi.
addikt
Geekbench-et probaljatok ki. Az egesz jol mutatja majd a platformok kozti kulonbsegeket.
Van 1 szalas eredmeny is es ram teljesitmenyt is szamol. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
customer114 #24735 üzenetére
Sajnos most is vannak olyan játékok ahol ez számít legjobban.
pl.wot [link]
A cpuz-s teszt nem a legkomolyabb, de gyorsan lefut és ugyanazt az eredményt adja mint a cinebench csak rövidebb idő alatt.
A lényeg, hogy vannak játékok ahol a 2magos intel procik alázzák a 8magos 5GHz-re tuningolt AMD-ket, az egyszálas teljesítmény miatt.
Ezért mondom hogy jobb az i5 2400 mint a 4GHz-es Xeon 5450.Jobban "kihajcsa" a vgakártyát. -
válasz
customer114 #24735 üzenetére
Én nem tudom, a fórumtárs "erőlteti". Csak ajánlottam egy jobb alternatívát, ha már egy szálról van szó.
Gondolom azért érdekli, mert semelyik játék sem állandó 4x100% terheltség a procinak és időnként mindbe beleszól 1-1 szál külön produkálható teljesítménye. Szerintem.
-
customer114
őstag
válasz
kicsipapucs #24734 üzenetére
Ezt az egy szálas mizériát amúgy se értem, miért fontos ez annyira?
-
válasz
customer114 #24733 üzenetére
Semennyire nem hiteles, nem is használja senki. Bohóckodni jó.
Van a Cinebench-ekben is egy szálas teszt, ami összehasonlíthatóbb már.
-
customer114
őstag
válasz
szinesz.bob #24732 üzenetére
Ez elég gyorsan (1-2 másodperc alatt végzett). Elég hiteles ez? (lemaradt, hogy még mindig a Xeon E5450@3,6-ról van szó)
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
customer114 #24731 üzenetére
cpuz
[link]
Bár nem az a főprofilja a proginak, de van bent 1 szálas mérés is. -
customer114
őstag
válasz
szinesz.bob #24730 üzenetére
Küldj másik benchmark progit, amivel nézzem meg.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
customer114 #24729 üzenetére
A gond az 1 szálas teljesítmény.
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #24683 üzenetére
Nincs sokkal lemaradva az i5 2400tól.
-
feco43
csendes tag
de az miért van hogy 4 magbol a 3.dik mindig 39 fokon megy alapon a terhelve van akkor megy csak fel max terhelésen a 4 mag 55-60 fokig megy fel
-
rup1u5
nagyúr
válasz
szinesz.bob #24724 üzenetére
-
feco43
csendes tag
válasz
szinesz.bob #24724 üzenetére
azért irtam hogy Például i3-3220 csak egy példa az unoka tesomnak is ez van azért irtam ezt ő 36ezerért vette csak a proci anno a pcx-nél
-
feco43
csendes tag
nem vagyok annyira gamer hogy most váltsak pl i3-3220 + lapra is minek ha evvel is elmegy vigan legalább tudok játszani
engem nem érdekel a low grafon csak az hogy mennyen
-
customer114
őstag
válasz
szinesz.bob #24720 üzenetére
Valaki ezt meg ne lássa.
-
feco43
csendes tag
válasz
szinesz.bob #24720 üzenetére
hát még jó hogy
az e8400assal is mert de kb játszottam 10-20 percet valamiért ki lépet aztán amikor el indítani el indult de amikor el kezdte tölteni a story modot nem csinált semmit vártam 20 percet ha nem többet és ki léptem mert nem csinált semmit evvel a q8400el meg pik.pak megy az egész
-
feco43
csendes tag
Gta 5ben 1366*768 low be állítással szépen megy nem akad semmi baj
ezt már szeretem
-
feco43
csendes tag
dirt 3 multiban ultra be állítással 1366*768 fix 90 fps el megy mást még nem néztem meg nekkem eddig tetszik ez a q8400 am a 3as mag ha nincsen terhelve 39 fok ha terhelve van akk fel megy 56 fokig a max a többi mag 25-29 fokos a nincs terhelve gyári intel nagy profilú rezes venti van rajta
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob #24716 üzenetére
Oké, oké!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob #24714 üzenetére
Te hagyod figyelmen kívül a lényeget.
Nem tetszett, hogy alacsony a minimum fps az újabb játékokban... C2D+2x2GB ram. Vettem egy Quadot, felhúztam 3.8-ra. Még mindig kevés. Dobtam még 2x1GB ramot a gépbe, még mindig kevés. Aztán utána jött az i3 8GB rammal és hirtelen megszűntek az fps gondok. Igaz azóta már nincs is asztali gépem, de ez most lényegtelen. Szóval engem hiába próbálsz emggyőzni a Quadról, a saját tapasztalatomnak nem fogsz ellent mondani. Az, hogy más esetleg megeszi amit mondasz, legyen az ő gondja.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob #24712 üzenetére
Nem mondtam soha, hogy bármikor csúcs kártya lett volna, de fHD-ban még mindig jó. 6GB rammal sem változás.
A proci volt ott kevés, lásd be. Hiába fényezed a Quadot.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kriszbon #24709 üzenetére
A kérdés az volt érdemes-e arra váltani. Az csak később derült ki, hogy megvan már neki, ingyen...
(#24707) Martin97: Egyébként van oylan játék igen, de azt lehet orvosolni a grafikai beállításokal és bőven játszható fps-ed van. A proci limittel viszont nem tudsz mit kezdeni.
-
Martin97
aktív tag
válasz
kriszbon #24709 üzenetére
Nem kötekedésből/rosszindulatból írtam azt amit.
A szintetikus teszt az maximálisan kihasználja a 4 magot és emiatt nem lesz sokkal gyorsabb alatta a 2 magos pentium. Viszont ha megnézel egy olyan játékot ami csak 1-2 szálat használ vagy jól skálázódik az órajelemelésre, akkor fog kiérződni az igazi különbség. Ezek a procik az online multi játékoknál véreznek el.
Single player játékokhoz még jó a megrángatott C2D vagy C2Q. Nekem is ilyen van, és még maradni is fog, amíg be nem fejezem a sulit, mert addig nem tudnám kihasználni (2 hetente tudnák játszani néhány órát, meg nyáron meló után) az új gépet, csak állna bennea pénz, és elavulna.
Én olyan HD7770/gtx 650 környékén húznám meg a limitet, amit még érdemes melléjük rakni. De ez nagyban függ a tuning mértékétől és a proci típusától is.
Mindenki úgy cselekszik ahogyan akar, én csak kifejtettem a véleményemet, amivel senkit sem szándékozom megbántani. PEACE.
-
kriszbon
őstag
Nem tudom miért van ez a nagy hűhó a régi Quad körül, ha az van neki akkor használja, amíg nem tud eleget összegyűjteni újabb gépre, mert azért nem olcsó egy újra váltás.
Én megléptem, csak ugye drága procira nem tellett már a váltáskor, hiába adtam el a régi cuccok java részét.
Mert azért egy értelmesebb proci 60 környékén mozog szerintem, + még a lap és ram, még ha a VGA már meg is van, akkor sem olcsó.
Megráncigáltam amennyire tudtam a mostani kis kétmagost(amihez ugye Z-s lap kellett), és azért nem vagyok tőle elájulva.
Az meg hogy mikor tudok jobb procit venni a mostani beruházás után, csak a jó ég tudja.Na szóval 3 GHz-es Xeon procival ez volt szintetikus tesztben.
A 4.3 GHz-re ráncigált mostanival meg ez:
Tehát hacsak valaki nincs jól eleresztve anyagiakkal, és nem tud azonnal normálisabb platformra váltani, lehet kicsit csalódni fog, főleg ha előtte Quad proci volt a gépben.
De amúgy béke van, mert ez csak az én véleményem.
-
Martin97
aktív tag
válasz
feco43 #24705 üzenetére
Nagjából ennyit érhetnek: (De van megfelelő topikja is az árazásnak.)
Q8400: ~8-10 ezer.
Asrock g41m vs3 (r2): ~5-7 ezer.A ramok és a vga még jó lesz, azok maradjanak. Hozzádobsz még 3-5 ezret, és megveszel egy olcsó sandy i3-at (ix 2xxx) és egy olcsó 1155-ös lapot. Vagy egy haswell pentiumot (pl.: g3220) és hozzá egy 1150-es lapot.
Talán az utóbbi verzió picit olcsóbb és jobban tudod majd fejleszteni a későbbiekben, de alapból egy kicsit gyengébb olyan játékok alatt, amik kihasználják az i3 kínálta hyper threadinget. Amúgy meg mind kettő opció bőven elég a gtx 650-hez. És multi alatt az fps sem fog annyira ingadozni.
#24706 DEV_NULL: Lenne olyan játék, ami alatt a vga limitálna.
Egyébként meg egyet értek veled, főleg miután megtapasztaltam, hogy mire képes egy modernebb proci (még akkor is, ha laptopba szánták). -
Martin97
aktív tag
válasz
feco43 #24703 üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy milyen játékokkal játszol, de szerintem ha már ingyen van akkor a 4 magost használd. Abban a lapban túl sokat nem fogsz tudni tuningolni (még egy 2 magost sem, nemhogy 4 magost).
De lehet, hogy azzal jársz a legjobban, ha a mostani hardvereid eladod, és veszel egy újabb platformot helyettük.
Ahogy DEV_NULL fórumtárs is írta ez már egy régi platform. Nekem is hasonlók a tapasztalataim. PL. a laptopomon (i5 3230m, 8570m) a bf3 sokkal jobban fut (természetesen minimum részletességen), mint az asztalimon (E8200@3,6, r7 260x) annak ellenére, hogy rosszabb vga van benne. Az asztalin kb. részletességtől függetlenül sem lassul/gyorsul a játék futása, ami proci limitre utal.
Ha single játékokkal játszol, akkor még elég lehet. Főleg ha tudsz rajta húzni jelentősebb mértékben.
Remélem tudtam segíteni.
-
feco43
csendes tag
és ha húzatnám ?? kb 2,8-3 Ghz-ig mert már meg van a Q8400 proci am ingyen van nekem az egyik haveromtól van ő alap járaton használta 4 évig azt váltott i5-2400asra platformnal együtt még szeptemberben
-
DEV_NULL
őstag
válasz
szinesz.bob #24701 üzenetére
JÓ!!!!!!!!!!!!!!!44!!!!!!!4!!!!!!!!!!
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
DEV_NULL #24699 üzenetére
Indítsd el a bf3-at a 10 éves notin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És integrált vga-val!
Nekem is volt 2 magos core2-őm és nem bántam meg hogy cseréltem 4 magosra!
Az árakról, keress i5 2500-át 30K feleet adják. A K-sért 40K-t kérnek +lap+mem.
Érdemesebb már Z170-et venni i5-el és a bclk-t húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest