- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ljs
tag
Bocsánat! Az lemaradt, hogy az én lapom rev. 1.0
Még csak annyit, hogy jelenleg is "1 Active/ 1 Total (Run: All)" módban megy a memtest.
És dobálja a hibákat. :-(Tudtok olyan memória tesztelő progit ajánlani, ami kicsi és aranyos xeon E5450-emet is rendesen kezeli?
Más!
Írok egy kommentet, be kell jelentkeznem megint.
Választ akarok küldeni, be kell jelentkeznem megint.
Hirdetés privát üzenetet akarok nézni, be kell jelentkeznem megint.
Mindezt 5 percen belül.
Régebben csak akkor dobott ki, ha sokáig nem voltam aktív.
Nálam lehet a hiba (Eset-et használok, újságos kóddal frissítve) vagy az Apró szórakázik?Megírtam az üzenetet, el akartam küldeni, de megint be kellett lépnem.
Még két belépés. :-( -
ljs
tag
Ennyi hibalehetőség mellett kezdem megérteni gyermekkori barátomat, aki csak játékra használta a gépet, míg élt.
Witcher1.: Boltba be->100eft->új gép->játék
Witcher2.: Boltba be->200eft->új gép->játék
A Witcher3-at már nem érte meg, de akkor is így csinálta volna, csak akkor még többet gombolt volna le róla a "kedves" boltos bácsi. :-( -
ljs
tag
Szervusz!
Ez gyors válasz volt! Köszönöm!
Az ajánlott oldal:
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
Az EP45T-UD3LR felírat mellett egy @ van. Ha rákattintok, a betöltött képen rev. 1.3-hoz F12e BIOS van.
A BIOS-t rev. 1.x-hez írja.
Ezek szerint nyugodtan tehetem az én lapomhoz is?A RAM-okról:
http://hardverapro.hu/apro/kingmax__nano_ddr3
4x4 gb Kingmax FLGF65F-C8KL9A DDR3 1600Mhz
XMP nélkül 1333-nak ismeri fel a lap. XMP-vel 1600-nak.DE
A Win7 telepítő lévő memória teszter hardverhibát jelez.
MemTest86+ 5.01 nem ismeri fel csak 6 MB-nak a 12 MB L2-t.
Ráadásul csak 1 magosnak látja a CPU-t.
Ha több magosnak ismertetem fel (F3 memtest betöltése közben), akkor test7-nél nem akar tovább futni.
(De előtte memóriahibát dob.)
Utánaolvastam, többen is panaszkodnak arra, hogy a xeon kezelésével gond van a memtest esetében.
XMP nélkül:
Test 7: Block move, 64 moves HIBA kb. 3000!
Test 9: Random number sequence HIBA kb. 13000!
XMP-vel:
Test 7: Block move, 64 moves HIBA 58368!
Test 9: Random number sequence HIBA: most fut, de a test9-nél már elkezdte a hibázást.Nem tudom, hogy a modulok a hibásak, a memtest xoen kezelése miatt van gond vagy az alaplapon ment tönkre valami.
Mindenesetre a modulokat egyesével is le fogom tesztelni!
Megjegyzés:
az eredeti 2x2 GB Kingston és 1X4 GB Kingmax 1333-as gond és memóriahiba nélkül ment.
Azóta találtam párját a nagyobb modulnak:
http://hardverapro.hu/apro/4_gb_kingmax_1333_mhz_ram_-_elettartam_garis
DE
erről is kiderült, hogy hibás. Most gariztatom, de szinte biztos, hogy nem lesz FLFF65F-C8KM9-NEES, mint a másik.
Kérdés:
Ha csak 1-2 számban (pl. FLFF65F-C8KF9) és az utolsó 4 betűben térnek el, akkor is menni fognak együtt?Bocs a regény hosszúságú kommentért, de ennyit még nem szenvedtem gépbővítés során!
Üdv.: ljs
-
ljs
tag
Szervusztok!
Az EP45T-UD3LR+E5450 mellé szereztem 1600-as RAM-ot, de csak nem akarja az igazságot.
Kitaláltam, hogy az F1-es BIOS-t (ami mindenféle mikrokód nélkül felismerte a Xeont) frissítem.
http://ideafix.name/?p=1483
Ezen az oldalon találtam is 2 különböző verziót.
DE
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep45t-ud3r_10/download/
A gyári oldalon F8 az utolsó verzió, az is csak 695 Kb.
Az orosz oldalon is van F8-hoz bios, de a letöltött fájlban 1024 k-ra tüntetik fel az eredeti BIOS méretet és a mikrokóddal kiegészített BIOS is 1024 k.
Telepíthetem ezt nyugodtan vagy kapok valami nem kívánatos "ajándék"-ot?
Más!
Van az orosz oldalon F12e BIOS is a laphoz.
Az mivel tudhat többet? Béta BIOS ? Érdemesebb ezt telepíteni?További kellemes napot kíván: ljs
-
MrBrook
aktív tag
válasz
bugizozi #24193 üzenetére
Hali, nekem előző procim az volt, és azt kell mondjam, hogy singleben akár még egy 270es amd-t is kihajtana valszeg, viszont multiban a 7790et sem hajtja ki pl bf4-ben.
saját példa egy 260x-el.
assetto corsa okosan beállítva a videó settings
q9300@3.3ghz
single: 100fps körül
multi: 20 autó felett : 30fps körül
i5-4690
single: 120fps körül
multi: 30 autónál is fix 100bf4 multi
q9300 @ 3.3ghz
videó settings lowon kb, 30-50fps, kb játszhatatlan
4690
videó settings high: 70-90 fps.bár nekem csak 4giga volt a q9300-hoz, és bf4 igényli azért, de assettohoz nem kell szerintem sok ram és ott multiban nem nagyon volt 100%-on a gpu soha, most meg plafonon jár végig.
jah és ezek az értékek nem is fullhd, csak 1440*900
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy Q9300 proci max milyen videókártyát tud kihajtani manapság tuninggal és anélkül? Jelenleg egy 7790 van, meddig mehetnék még fentebb vga terén?
Köszi!
-
Szovie
csendes tag
válasz
Laci2277 #24190 üzenetére
Úgy néz ki ez a Scythe Kotetsu ennyit tud...
Lehet beruházok egy erősebb hűtőre, ami jó lesz majd leendőbeli skylakere is. Olyan kéne ami idle-ben ultra csendes tud lenni, de terhelve is bírja a gyűrődést, ott már nem baj ha hallom, de idle-ben csendet szeretnék. Ezért is lett most Fractal házikó.
Proci kupakjának felpolírozása számítana valamit? Vagy csak placebo?Ki sem merem számolni ahhoz hogy1.36V legyen terhelve mennyit kéne biosba beállítani...
Nem néztem még mekkora FSB-t bír a Giga lapom, 2db 1066 Kingston és 2db 800-as A-data van benne. Nem tudom a 800-as ramokat el lehet e vinni 450FSB fölé. A mostani 420-at minden gond nélkül viszi.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Szovie #24188 üzenetére
Az egész jó eredmény, ha tudnád megfelelően hűteni akár 1.36V is mehetne neki.
Kb nekem is annyit droppol a giga ep45 extreme lapom, sajnos ezzel együtt kell élni. Az asus p5q deluxe ezen a téren jobb, ott ha az emlékeim nem csalnak 0.01-0.02V a drop.
(#24189) kenand
Mint az alábbi képen látható az Aida rendesen felismeri a Tjmax értéket, ennek ellenére furcsa hőmérsékleteket produkál, ezért is kellett korrekciózni. A szobában 20 fok volt, a proci magok pedig 13-16 fok között ugráltak. Úgy gondoltam, hogy 15 fok korrekcióval már reálisabb képek kapok.
-
válasz
Laci2277 #24187 üzenetére
Szerintem az AIDA helysen ismeri fel a TJMAX-ot, de ha nem akkor a hivatalos Intel táblázat alapján korrigáld.
Én az L5420-as Xeonnal szívtam, mindig nagyom magas hőmérsékletet mutattak a mezei programok, és nem értettem, ha egyébként is jóval kisebb Vcore feszültségen megy akkor miért olyan meleg, már extrém hűtésben gondolkodtam, amikor rátaláltam a magyarázatra. Egyébként megfogva nem is volt meleg...
L-es xeonok TJMAX-a 70C, így 30C fokkal melegebbnek mutatják a pogramok- korrekció nélkül- mint amennyi valójában. AIDA jó. Realtemp, Openhardware monitor korrigálható.
Itt van a Realtemp leírásában is szó a problémáról -
Szovie
csendes tag
válasz
Laci2277 #24187 üzenetére
Cpu-Z, Aida szerint is terhelve 1.248V-on 4ghz-en stabil. 4.1-en már hibázik a prime.
Nagyobb fesszel még nem próbáltam mert már így is melegszik a kicsike.
Terhelve így is belekóstol 70fok környékébe (15 fok TJmaxtól Coretemp, Realtem és Aida szerint is).Amúgy nem értem ezt a Giga lapot, nagyon sokat droppol. 1.36 van Biosba beálllítva, terheletlenül ad neki 1.29-et, kiterhelve meg beesik 1.248V-ra. Vagy a feszültség mérő nem jó, esetleg mindkettő.
-
válasz
Szovie #24183 üzenetére
Másik topikban részletesen leírtam a dolgot a Xeonok hőmérsékletével kapcsolatban (de lehet ide is)
A legtöbb hőmérséklet figyelő nem ismeri a Xeonokat így rosszul állítja be a TJMAX értéket.
A hőmérséklet nem mért abszolút érték, hanem számított: TJMAX- a TJMaxtól való hőmerséklet különbség.
Pl 100-45= 55, de ha a TJMAX 85 akkor 85-45= 40 fok.Aida/everest ismeri a Xeonok tjmax értékét. Realtemp/Openhardware monitor progiban meg be kell állítani.
Tehát ha az X54xx-es xeonoknál a TJMAX értéket 100-nak gondolja a desktop hőmérséklet figyelő, akkor 15 fokkal többnek mutatja, mint a valós érték. Mivel a TJMAX 85 fok. Aida/everest ki is írja a CPUID résznél megfelelően a valós TJMAX értéket.
Pl realtemp átállítás (itt kell a 100-at 85-re állítani)
Az alacsonyabb TJMAX azonban azt mutatja, hogy a xeonok alacsonyabb hőmérsékletre vannak tervezve, 85 fok fölött throttingolni fog a rendszer. De ha nincs extrém tuning, nem kell brutális hűtő. Szerintem az északi híd hamarabb beadja az unalmast és hamarabb túlmelegszik.
-
Szovie
csendes tag
Nemrég lettem boldog tulajdonosa egy X5460-as procinak. Éppen azt nézem hová tudom tuningolni, ésszerű hőmérsékletek mellet, és ellentmondásba keveredett az Everest és a Realtemp.
A két program között konstans 15 fokos eltérés van minden magra. Melyiknek higyjek?
Screenshot: [link]Alaplap: Gigabyte P35C-DS3R
Hűtő: Scythe Kotetsu
Paszta: Arctic MX2Valamint ami még érdeeks, Everest szerint 1.216V a magfeszültség, de Biosban 1.35-re raktam. Az létezik hogy ekkorát droppoljon max terhelésnél? Idle-ben 1.28V-ot ír.
-
ljs
tag
Kérdés: todo Bckup-pal utólag is vissza lehet "varázsolni" a rendszert?
Mert az tuti, hogy legközelebb a szűz rendszerről csinálok egy mentést!
A WD-hez úgyis letölthető egy True Image. Legközelebb használom is.Nem mentség és nem is magyarázat: nekem még életben nem szakadt így össze Windows-om.
Olyan már volt, hogy a nagyon öreg HDD-ről hipp-hopp és nem bootolt, de akkor már jó előre lementettem a cuccokat.
DE ilyen, hogy teljesen friss telepítés után nem tud betölteni a rendszer...
Igaz, még soha nem tuningoltam...Illetve csak egyszer,
amikor a bicikli futását megkönnyítendő, a szokásos adag kb. másfélszeresét fújtam a gumiba.
Akkor 9 éves voltam és nagyon bejött a trükk! :-) -
korn
aktív tag
Marad a "vinyó legyalul -> egész rendszer újratelepít"-módszer vagy gyorsabban is hozzá tudok jutni a betegeskedő op.rendszerhez, hogy meggyógyuljon?
igen, valamilyen backup progival, pl todo backup
Egyébként nálam nagyon ritkán szállt el a win annyira, hogy vissza kellett rakni backup-ból... -
ljs
tag
Szervusztok!
A történet folytatása (megint tanultam valamit, amit Ti már biztos tudtok):
A frissen felpakolt Win7 (90 ezer frissítés és újraindulás után) alap 3 GHz-en atomstabil (naná!),
AIDA teszt, utána fejes a tuning-mélyvízbe eszetlen módon:
onnan akartam folytatni, ahol az Asus-ban abbahagytam (3.6 GHz), tehát nem jutottam sehová!
Nem indult a rendszer, majd többszöri állítgatás után ("nem vak ez, csak bátor"-módra)
addig állt fel a Win7, hogy közölje, nem tud elindulni (pedig már a betöltést is elkezdte).A rendszer nem tudja megjavítani magát (még DVD-ről indítva sem),
a visszaállítási pontok nem működnek (valamit engedélyezni kellene a rendszer HDD-n, de ahhoz meg nem jutok hozzá, mert nem tudok belépni az op.rendszerbe),
az XRecovery meg nem csinál semmit.A BIOS-t visszaállítottam default-ra, de már akkor sem jutott tovább a rendszer betöltése.
Marad a "vinyó legyalul -> egész rendszer újratelepít"-módszer vagy gyorsabban is hozzá tudok jutni a betegeskedő op.rendszerhez, hogy meggyógyuljon?
Tanulság: tuningolni csak lassan, szépen -ahogy a csiga megy a réten- úgy érdemes
(J.Attila örököseitől ezúton is elnézést kérek!)Lehet, hogy inkább egy becsületes politikus keresésébe vagy a perpetuum mobile megépítésébe vagy a fénysebesség+2-vel való utazás megvalósításába kellene fognom, mert az könnyebben menne nekem?
További kellemes napot kíván a tuning-majdnem-guru:
-
codec
senior tag
válasz
rudeee #24175 üzenetére
Üdv!
Sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni, ha bármi eltér a bios számára normális értékektől, eljátssza ezt a lekapcsol-újraindul történetet áramtalanítás esetén. Szóval vagy tuning, vagy áramtalanítás. A kettő együtt ezt eredményezi. Sokan állítják, ez nem okoz semmilyen kárt semmiben. Ezt mindenki maga döntse el, de Én nem ezt vallom. -
rudeee
senior tag
válasz
senzaj #24174 üzenetére
Nemhiszem hogy ez normális jelenség mert ha nincs húzva a gép, akkor nem csinálja. A HDD-nek sem tesz jót ha elkezd felpörögni majd 1 sec után leáll és 4-5sec múlva újra elindul.
Valami oka csak van ennek.
A táp rendben van, az ad elég kakaót a rendszernek, korábban nagyobb terhelésnél is simán elvitte.Bios módosítás után ha leáll és újra elindul a gép az oké, mert nyilván változás történt a beállításokban, de ez mindenfajta beavatkozás nélkül indul így ha áram alá helyezem és utána indítom el.
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuninghoz, illetve finomhangoláshoz.
Egy Gigabyte P45-UD3LR lapban hajtok egy Q8300-as procit. Mellette 2x2GB+2x1GB kingmax 1066/800Mhz ramok vannak.
Jelenleg alapfeszen megy a proci 400x7,5=3000Mhz és a ramok 800Mhz-en 1,92V-al.
A problémám az, hogy mikor bekapcsolom a gépet, akkor elkezd felpörögni a vinyó és a ventik majd rögtön le is áll kb. 1sec után, majd 4-5sec elteltével szépen elindul a gép. Ez biztos hogy nem normális jelenség és ahogy észrevettem csak akkor jön elő ha húzva van a rendszer. Ha alapon van 333x7,5=2500Mhz illetve 667Mhz-es ramokkal akkor semmi gond az indulással.
Egyébként furcsa, hogy csak akkor indul így a gép ha áram alá helyezem és utána kapcsolom be, ha nincs áramtalanítva és úgy indítom, akkor semmi gond vele. Igen érdekes jelenség.
Arra gyanakszom, hogy a biosban valamilyen értékekkel még játszani kéne, finomhangolni. Illetve szeretnék komolyabb tuningot is belevinni amihez tanácsra lenne szükségem.
Egyébként a gép húzott állapotban stabil, mert játékok alatt sincs vele gond.
Mit tudnátok javasolni, milyen beállításon kéne módosítanom vagy mely feszültségen kéne emelnem egy kicsit?
Köszi! -
Nagyon szívesen.
NB hűtés: az alaplap hátulja felől össze kell nyomnod a két kis push-pint (nyílfejet), hogy a lyukon ne akadjon fel a kis pöcök, hanem átmenjen rajta.
Arra figyelj, hogy ez egy kicsi chip, nincs rajta fém védősapka, ne billegjen a hűtő rajta, mert attól lesarkazódhat és utána nem fog működni. Tehát a két pöcköd lehetőleg egyszerrenyomd össze és át a lukon, utána meg a hűtőt ne billegetve vedd le.
Pasztának sima cpu paszta jó, mi mást használnál? Libazsírt?Ha van lehetőséged, akkor ne noname, 100 forintos zsírt használj, hanem valami márkásabbat.
-
-
Szia!
Van lehetőséged több profilt tárolni a biosban. Ha megvan egy komplett bios profil (tuning, letiltott hangkártya mondjuk, ethernet off, vagy akármi, csak példa), akkor a bios "főképernyőjén" nyomj egy F11-et. Az ki fog dobni egy új menüt, ahol nevet adva a profilnak elmentheted azt. Mentett profilt betölteni az F12- megnyomásával tudsz.
Beállítások: nagyon nem ajánlom auton hagyni az értékeket, sokszor irtózatosan túlfeszeli az auton hagyott értéket a lap. A 9700 led nem egy rossz hűtő, azzal azért bőven alap fölött fogod tudni járatni a procid.
C0 E5450, így sokat nem várnék tőled, de 3600MHz ebben a lapban is garantáltan meglesz, vagy inkább fölötte.
Memória: Ha megérkezik az új 4GB-os modul, akkor mind a 4 modult egyszerre bent hagyva szeretnéd használni? Összesen 12GB-ot? Ezt nem ajánlom.
1. Munkán kívül, ahol kell neki 8GB ram, oda kevés lesz a processzor is (játék pl.)
2. Az északi hídban van a memóriavezérlő és ezek nem ilyen mennyiségekre voltak tervezve. Akkoriban 2x1-2x2, hi-end gépekben 4x2GB ram volt. Minél több modult és minél nagyobb méretűket teszel bele, annál jobban terheli a memóriavezérlőt, ami egy ideig plusz feszültség adagolásával (az északi hídnak plusz fesz, abban van a memóriavezérlő) korrigálható, de összességében limitáló tényező lesz a tuningod végeredményét nézve.Ajánlom, hogy pasztázd újra az alaplapodon az északi híd hűtését. A gyári sajnos mindenre jó, csak egy dologra alkalmatlan: vezetni a hőt.
10-30 fokkal hűvösebb lehet majd.
Az értékek a biosban, amiket én semmiképp sem hagynék auton:
Load Line Calibration (on-ra tenném, for sure)
Vcore: Ezt majd ki kell tapasztalnom, mennyi elég a processzornak a stabilitáshoz. HA emlékszel, akkor kezdésnek állítsd be azt a feszt, amit a p5b adott neki auon
VTT: Ez megint egy kitesztelős muri, 1.30V fölé nem mennék, a kis konszolidált tuningodhoz nem fog kelleni, talán még ennyi sem.
MCH: Ez az északi híd, chipset, north bridge, IMC más néven.
Dram: A ramod feszültsége, te tudod milyen értékűek.
PLL: Ezt alapon hagynám, 1.50V-on, elég lesz neki.
Elsőre, 3 perc alatt összecsapva ennyi jut eszembe. Sok sikert!
-
ljs
tag
Köszöntök mindenkit!
Gigabyte EP45T-UD3LR+E5450 (C0)+Zalman 9700led (hangos, de brutális a hűtése, ezért szeretem)+DDR3/1333 (Kingston 2x2 + Kingmax 1x4, a 2. pontosan ugyanolyan modul beszerzése folyamatban)
Kérdés:
Ebben a lapban lenne arra lehetőség, hogy két BIOS-beállítást tároljak (és ha igen, hogyan lehetne közöttük váltani betöltéskor):
1. "munka" (nekem): alapon minden (Van értelme alulfeszelni?)
2. "játék" (gyereknek): tuningolt, de stabilan működő értékek ?A tuninghoz egyáltalán nem értek. Nem szeretném sem a RAMok, sem a CPU korai halálát.
DE egy Asus P5B-ben mindent Auto-n hagyva DDR2-es RAMokkal 9x400=3600 két pillanat alatt meglett.
Ezért gondolom, hogy egy több beállítást engedő DDR3-as lapban stabil értékek produkálhatók ezzel a procival.Böngészem a fórumokat, de nagyon nem értek az ezredvoltok-arányok-hőmérsékleti plafonok rejtelmeihez. :-(
Kérés:
Beállítások tekintetében tippekkel tudnátok segíteni?Segítségeteket köszöni:
-
Alpi.
addikt
Megfuttattam az E5440-esem ujra. -
MrBrook
aktív tag
Srácok ,asszem egy ritka(javítsatok ki ,ha nincs igazam) q9550-es lesz nemsokára eladó
FPO:L941B678
ebben a topicban egy ugyan ilyen fpo-val rendelkező, viden 8*463 as eredményt ért el a proci vidjén
jelenleg egy p43-as lapban 1.2v 8.5*400 on.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
kicsipapucs #24162 üzenetére
Eladtam én is bár egyáltalán nem terveztem. Ölembe pottyant a Xeon E5 így egyértelmű lett, hogy váltok. Csak azt sajnálom, hogy sosem hajtottam ki rendesen azt a procit. Szerintem 4,2-t az is tudta volna.
-
-
K!$$rác
tag
27 percet játszottam 12 kört mentem 19 autó társaságában, a procit max 80 %-ra terhelte.
a proci max 54.81 W-ot vett fel , AIDA szerint.
Az egyes mag max 72 fok-os, a kettes 68 fok-os volt ezalatt.
Fsb 420 *8,5 ,3570 MHz
1,120 V a AIDA CPU-Z szerint.
Dram 504 MHz 5:6 arányban.Felraktam 440 FSB-re így a ram 1033Mhz-en megy . lenyomok 12 kört aztán meglátjuk . de simán indul a win...
-
K!$$rác
tag
-
K!$$rác
tag
válasz
rup1u5 #24155 üzenetére
A "Zöld pokol" nevű pályán meghajtottam egy kört mentem min 44 fps max 50 fps volt. AIDA szerint az 1-es mag max hőmérséklete 72 fok volt a 2-es magé meg 68. Amúgy játszható a játék ennyi fps-sel is.
Két autónál singlebe 120 FPS-em volt.465 FSB-n ment az e6750-en és semmi fagyás nem volt, 470-nél fagyot de szerintem azért mert kevés volt neki a fesz. és ugyan így 70 fok körül volt.
corsair hx520w tápom van , egy HDD+ 5 venti megy róla .
-
rup1u5
nagyúr
válasz
K!$$rác #24154 üzenetére
Az emlékeim már eléggé homályosak York ügyben.
FSB-n nem nyersz annyit hogy érezhető többletet adjon. Érdemes az eredeti 1:2-es arányon hagyni stabilitás végett. 1066-os ramjaid úgy is bőven elegek hozzá. Viszont a mixelt ramokra allergiás lehet. Azt írtad 6GB-od van. Érdemes lenne 4*2GB azonos ramokra cserélni őket.
Válaszolva a kérdésedre FPS szempontjából semennyire sem fontos! Nem hoz semmit, legfeljebb szintetikus ram tesztekben. Inkább a minél magasabb CPU órajelre mennék rá.Prime95 SmallFFT-vel a proci stabilitását tudod kitesztelni, blend test meg a ramokra jó.
Ezt találtam ami talán hasznos lehet az elinduláshoz.
Annak a procinak szerintem 450*8,5-en minden különösebb állítgatás nélkül mennie kell. Kezdésnek innen indítanék a többi meg már csak türelem kérdése.
Adatlapodon a konfig részt érdemes kitőlteni. Sokat számít az is, hogy milyen táppal áll neki quadot tuningolni az ember. -
K!$$rác
tag
FPS szempontjából mennyire fontos a CPU: RAM arány ?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
K!$$rác #24145 üzenetére
Azt tudod, hogy a létező legtuningosabb stepingű CPU-t fogtad ki?
írd be itt a keresőbe az L830B550-et és nézd meg milyen eredményeket értek itt el vele egyesek.
Példa1(#24152) K!$$rác
Ráadásúl P45-ös lapod is van hozzá!Azzal a párossal csodákra leszel képes! Minimum 4.2Ghz 24/7-re garantált.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
K!$$rác #24149 üzenetére
Hát Te tudod, de nem hajtja ki biztosan szerintem.
prime-al általában 12órás tesztet szoktak nyomni, ha az végig megy hiba nélkül akkor mondható kb stabilnak a tuning,de valaki pl 24órát javasol, szóval a tuning nem egy gyors dolog. de a játékok is sokszor előhozzák az instabil tuningot, sztem nyugodtan próbáld játékkal, menj fel szerókra és gyakorolj, ha 2-3órán át játékban vagy és nem fagy ki addig, remélhetőleg a futamon se fog az idő alatt, aztán holnaptól ráfekszel rendesen
-
MrBrook
aktív tag
válasz
K!$$rác #24147 üzenetére
menj fel egy szerora ahol kb 20 autó van, és meglátod, a FÜSTöt/smoke-t vedd le lowra , meg a mirror/tükör qualityt. azok nagy hatással vannak az fpsre, illetve a legnagyobb hatásra, gondolom a rendering quality offon van v. ilyesmi a reflectionnél.
az én q9300-ommal 3.3ghzen volt kb 37 fps 22 autónál multiban. a 9550 12mb l2 cache-e nem tudom ,hogy mennyit számít pluszba, valszeg nem sokat.
prime 95! pl
vagy intel burn test.
-
K!$$rác
tag
válasz
MrBrook #24146 üzenetére
most 30-40-50 fps-em volt , de saját gépről futtattam a 19 autót. A szerveren is kb ennyi fps-re számítsak ?
most megpróbálom 3,2 ghz-en .
Feltettem a ház oldalát , megpróbálom így .
Tuninggal nem sokat fog nőni az fps?
felraktam 400 FSB-re indul ...
Mi a cpu tesztelő proginak a neve ? -
MrBrook
aktív tag
válasz
K!$$rác #24145 üzenetére
Az istenért sem akarlak elszomorítani ,de én pl azért váltottam félkonfigot, mert assettoban 20autónál(MP) már kevés a yorkfield, sajnos 30-50fpsnél ne várj többet, ilyen számú autóknál
mindenesetre egy kalappal!
meg azzal ,hogy leszeded a ház oldalát csak rosszabbítod a helyzetet, mivel nincs honnan kifújnia a levegőt a ventiknek, ellenben ha rajta van a ház oldala, akkor van honnan. de hátha mások kijavítanak ebben engem.
1.2volton illene vinnie 400as fsb-ig a procinak.
-
K!$$rác
tag
tegnap vettem egy Q9550-es CPU-t ,eddig e6750-esem volt és 3.6 Ghz-en járt de 4 Ghz-en is elindult .
Asus Maximus 2 Formula lapban van . Geil Ultra 1066 Mhz ddr2-es ramok társaságában .
Este egy tehetségkutató versenyem lesz az Asetto Corsa nevű szimulátorban így atom stabilra szeretném beállítani .
Most 360 FSB-n van 8.5 szorzó AIDA64 CPUID szerint 1.176 V-ot kap.
így most 3060 Mhz-en jár.
L830B550 számú ,most a tuning nem érdekes csak stabil legyen , mindjárt elkezdek játszani a játékkal azt kiderül hogy fagy vagy kékhalálozik-e.
Ezen kívül még milyen tesztet futtassak le ?
Gyári hűtő van rajta ,most 100%-os Aida CPU,FPU,stress cache mellett 81 fokos .
Nagy thermaltake armor házban van leszedtem az oldallapját és egy 8 cm venti fújja még oda a levegőt.Tapasztalatok szerint mennyire csökkentsem a feszültséget hogy 3 ghz-en stabil maradjon .
Elsőre 1,3 Volton indítottam be akkor 100 fokra egyből felment.
-
teratti
senior tag
Helló!
Van egy Xeon 5440-es procim egy Asus P5K Deluxe Wi-Fi lapban és meg szeretném 3.8-ra húzni ha lehet vagy valamennyire. Egy gyorstalpalót kaphatnék, hogy hogyan tudnám alapon vagy egy kis fesz emeléssel tuningolni? Még sosem próbáltam.... -
MrBrook
aktív tag
ha valakit érdekelne egy msi p45 diamond lap, akkor írjon majd. procim is eladó sorba kerül, de gondolom az nem nagyon izgatna senkit.
-
L5430 nagyon jó, csak drágább.
Persze kitartó kereséssel lehet találni.
Én legolcsóbban L5420-at és L5410-es is 5000Ft-ért vettem (előbbit itthon, utóbbit ez Ebayen Izraelből) -
válasz
fondorlatos #24138 üzenetére
Akkor L5410 vagy L5420, ezek 50W-osak és nem drágák.
-
fondorlatos
aktív tag
válasz
kenand #24126 üzenetére
Nekem az szamit hogy negy magos legyen relative olcson, minel kevesebbet fogyasszon (alul fogom feszelni, mint a mostani CPU-t is) meg nem utolso sorban, hogy ne kelljen lecserelni a mostani gepemet.
Koszonom a valaszt.
calf: neked is kosziMajd megirom mit sikerult beszereznem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #24136 üzenetére
Pontatlan voltam.
Auton, bios, szerint 1.32v a feszültség. Ezt csökkentettem 1,175v-ra úgy h., 20%-ot húztam.
Elnézést a pontatlanságért. -
senzaj
senior tag
válasz
Mezga Aladár #24131 üzenetére
Q9650 1,135V VID?
Az igen! Próbáltad már a végét? Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel bír többet, mint annó a Q9650-esem 1,3V VID-el..
-
tothl
addikt
válasz
Mezga Aladár #24131 üzenetére
Load Line Calibration ? On, vagy Disabled ?
-
calf
tag
válasz
kicsipapucs #24130 üzenetére
ok!
akkor este állítgatás
köszi!
-
-
calf
tag
válasz
fondorlatos #24125 üzenetére
Simán megéri!
Amúgy a E5420 is tökéletes választás és 9K-ba meg lehet kapni, estlegesen tudok is szerezni.
Nekem egy P5K Deuxe-ba megy most 3,3GHz-en full auto beállítással. Csak az FSB-n lett emelve.XEON 4EVER !!
-
válasz
fondorlatos #24125 üzenetére
Egy kis szerencsével L5420-ast olcsóbban is meg lehet csípni (8-9E de én egyet 5E vettem). 3.0.Ghz-ig általában simán húzható fesz emelés nélkül is. Többszálat kiahsználó alaklmazásokban jobb, mint a CoreDuo.
Viszont a hőmérséklet figyelés nem lesz jó, a valós 30C alacsonyabb, mint amennyit a programok mutatnak, mivel az L-es Xonoknak 70 C a TYJmax érteke és nem 100, mint a desktop Quad 775-nek. -
fondorlatos
aktív tag
Üdv emberek.
Szerintetek dual core e5200 ast érdemes cserélni xeon L5420 ast vagy L5430 ast 50 wattos tdp-vel max 12000ft ig? -
MrBrook
aktív tag
hát, úgy néz ki végre eljött az idő, sikerült egy kis pénzhez jutni, a héten már lehet megyek is vásárolni
4690 várlak -
cSuwwi
senior tag
Tudom hogy nem ez a beárazós topik, de azért megkérdezem:
Gondolkodok egy gép upgraden, lehet hogy megválnék hőn szeretett QX9650-emtől (C0-ás). Irodai gépben volt előttem, én pedig nem húztam, mert elég volt az alap 3GHz (pedig az X miatt ugye nem lockos).
Mennyibe fájhat egy ilyen manapság, remélem már antik ára van a relative ritkasága miatt (a nem húzás miatt meg pláne ritka)
Az aprón nem találtam eladót, sima Q-ast sem, a 9550-es meg más kategória.
Köszi -
senzaj
senior tag
válasz
donbos12 #24116 üzenetére
Tuning téren? - egész jók a komponensek, bár az X48 nem annyira bírja az extreme tuningot. Ettől függetlenül szerintem 0-24-re kényelmesen meg lehet rántani majd a 9550-est.
Fejlesztés téren? - Mehetne egy kicsivel erősebb vga a konfigba, esetleg -ha kifogysz- némi ram is.
-
donbos12
tag
Na ,azt hiszem megtaláltam a megfelelő topikot
.Ebből a konfigból mit lehetne kihozni szerintetek?A hűtő még nincs benne a gépben ezért az elméleti kérdés....addig nem is nagyon tekerném,igaz most is valami nagy dög hűtő van rajta ,de nem tudom milyen....
- Asus Rampage Formula
- Q9550 (E0)
- 4x1 GB Geil DDR2 800 C4 Ultra
- Asus U-75HA
- Zotac GTX 460 AMP! Editon 1GB
- Alpenföln Brocken 2 (még nincs)
- WD VelociRaptor 160GBÜdv
-
-
senzaj
senior tag
Itt egy kis jó kis videó, amin lehet látni, hogy mire is elég multiban a yorki..
-
PAtr0n
addikt
válasz
Speed® #24109 üzenetére
Mondjuk egy erősen CPU-based game-nél tuti kevés lehet a kvad, még húzva is, gondolok itt az RTS-ekre (ami sajnos nem igazán születik mostanság) azon belül is pl. az SC2-re, mert relatíve kevés egység esetén is szeret sok CPU-t zabálni. Nem is tudom mi lenne egy 4 vs 4 Supreme Commanderrel vagy egy Total war-al pl.
-
calf
tag
Kedves Kollégák!
Visszaálltam Intel Xeon-ra. kellemes meglepetés egy Asus P5K Deluxe lap E5420 procival.
Minden auto-n, csak FSB állítva 440-re, így 2,5GHz @ 3.3GHz első lépésre
Feszegetem tovább a héten és jelentem az eseményeketXEON 4EVER
-
-
takix
csendes tag
Intel core 2 quad 9650 proci milyen vidókártyát képes még kihajtani procilimit nélkül alap órajelen? (AMD)
-
Speed®
titán
válasz
senzaj #24100 üzenetére
Aki 775öt pimpel, az nem ok nélkül teszi általában..megvan a maga bája. És ugyanez itt van 1156on is, csak ugye jóval komolyabb tempóval, ezért írtam. 1155 azért költségesebb, oké, hogy értelmes lap hasonló áron van, de proci oldalon minimum +15k egy hasonló tempóra képes i5 és RAMon sem lehet spórolni, mert mezei DDR3 jó csak. Így 20+k a difi ~azonos tempónál, ami már nem kis összeg ugye. Arról nem beszélve, hogy nonK 1155nél van +600Mhz 3 gombnyomásra és ennyi, 0 izgalom. Én ezt az oldalát is nézem, szeretek berhelni (néha szívni
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest