- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
beldeczki
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24399 üzenetére
Ha neki a Win 7/8.1 jobban bejön akkor azt is tehet rá nyugodtan (nekem pl. nem igazán jön be a Win10).
-
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Megjött az 'új" lap. Mi a véleményetek, első indításra beletehetem a xeont, vagy inkább a core 2 duo-val
kezdjem? Szinte biztos, hogy újra kell telepíteni, de Win 7 vagy 8.1 lenne jobb az 5450 szempontjából? -
Jozias
csendes tag
Próbáltam a bios resetet, ugyanaz a probléma.
-
Jozias
csendes tag
Nem fontos a 8.1. Jó a win 7 is nekem.
-
Jozias
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Van 1 EVGA 680i SLI 122 CK NF68 AR lapom,vettem hozzá egy XEON 5420 -as procit. A lap látja biosban,de rendszer boot-nál ujraindul mindíg. Már cseréltem HDD-t,memóriát,de mindíg ugyanaz a hiba! Kérlek segítsetek!
-
-
Csendeske
aktív tag
válasz
beldeczki #24373 üzenetére
Megvolt a frissítés, és a reset is. De már most is tabletről írok!
Memória gondok is vannak, bár gondolom véletlen egybeesés, de egyetlen memória modult sem ismer fel az alaplap! Az összes slotban (4) cserélgettem a modulokat, de csak szapora csipogás a válasz, a bios-ba sem tudok belépni! -
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis sürgős segítséget!
Egy Gigabyte EP-45 UD3RL lapban járatnék egy E5450 procit.
A biosba betudok lépni, ott minden oké, de az op, rendszer már nem áll fel.
Odáig jut, hogy "rendszer automatikus javítása", majd egy pillanatra felvillan egy hibaüzenet, és újra indul. -
Barni22
tag
Asus P5Q-Pro; Core2Quad Q9550@3.6Mhz; Kingston Hyperx 4x2 GB (T1) 1066Mhz@1100Mhz; ASUS 7850 HD DirectCu II 2GB; CoolerMaster Evo 212; CoolerMaster Elite 431 Plus; Chieftec CTG-500-80P,Kingston hyperx 3k ssd 120gb bundle kit,2x Cooler Master R4-BCBR-12FB-R1 12cm,Asus DRW-22B2L,320 GB Western Digital Caviar Blue HDD (3,5", SATA3, 7200 RPM, 16 MB).
Nekem ez muzsikál jelenleg bírna többit is a proci+lap de bőven elég.sztem egy i3-at simán lenyom ez a config.amíg el nem füstöl nekem marad ez!775 rulez!
-
válasz
beldeczki #24367 üzenetére
Igen a HP lap számomra zsákutca volt, a Tyannal már majdnem minden okés. Napi használatra alkalmas, gyorsan bootol. Driverekkel sincs gond (leszámítva az alaplapi csoda integtráltat). Amelyik játék kihasznál több magot ott kb i3 szint, ahol meg mindként proci számít ott meg kissebb i7-et is karcolja teljesítményben. Egy szálon egy az egyben Phenom2 szintű. Használatban egy sima asztali gép, de a motorháztető alatt meg V8 van
Ja még annyi hogy sata2 van 3 helyett de szintetikus tesztekben vettem észre egyedül hogy lassabb. Felhasználásban észrevehetetlen, azaz nagy fileok mozgatásánál nyilván lassabb valamivel. (260-280Mb/s az eredeti 550Mb/s helyett) -
beldeczki
aktív tag
válasz
ligabi #24364 üzenetére
Én mindig is a magok hőmérsékletét figyeltem és most is azt figyelem csak. A külső hőmérséklet nálam is nagyobb pár °C-al, tehát ez nem lesz gond, csak a mag hőmérsékletek legyenek normálisak.
(#24365) MasterDeeJay: akkor örülök, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Az írásaid pedig követem, nem egyszerű ez a dual xeon.
(#24366) Laci2277: a fenti írásommal inkább arra akartam rávilágítani, hogy nem maga az AIDA a hibás, ha átlövöd 100-ra az értéket, akkor kapásból ugyanannyi lesz mint bármelyik más programban. Az a 15 fok pedig pont a 100-as tjmaxhoz vezet (85 auto állásban).
-
Laci2277
senior tag
válasz
szinesz.bob #24362 üzenetére
Egyetértek veled, az Aida csúnyán aláméri a xeon procikat(saját tapasztalat) hiába jó a tjmax. x5460-at és x5470-et próbáltam, 15 fokkal kellett korrekciózni, hogy egy alulfeszelt állapotban ne szobahőmérséklet alatti fokokat írjon ki. Furcsán nézett ki a 25 fokos szobában a kb 15 fokos proci hő.
-
válasz
beldeczki #24363 üzenetére
Nekem a bios alapból egyik procira 50 fokot ír a másikra meg 60-at de a ventiket meg leszabályozza minimumra. A vicc az hogy kézzel állítva max ventivel is annyit ír rájuk tehát bugos. Aida kiírja a szerintem valós 30-40 fok közötti értéket, más progik meg össze vissza írkálnak baromságokat, van amelyiknél 100 fokot ír. Szóval procihűtő kézmeleg akkor nem hiszem hogy 40 fok felett lenne (paszta is rendben), hiszek az aidának. Terhelve aida nálam 50-55 fok között ír, ami még reális is lehet tekintve hogy egy kilós réztömb van a procikon.
Ja btw BF4 nagyon jól meghajtja a dual xeont, kihasznál kb 6 magot multiban. Singleplayerbe szinte minden ultra-n megy, multiba a beálítások egy része ultra csak, AA nincs a többi meg medium. Teljesen élvezhető, nem kell neki koráj7Szóval számomra a jobbféle Yorkfield elég azaz kettő elég és nem is hangos, fogyasztásban meg kevesebb mint az AMD X6 túlhajtva! Videókari most lesz cserélve 580-as 3gb-os GTX-re azzal meg el lehet játszogatni. (750Ti nem megy a lapomban, de GTX 550-es ment, PCIe3-as karikat nem kezeli)
-
ligabi
csendes tag
válasz
beldeczki #24363 üzenetére
Szia! Nekem Asus P5K Green alaplapba került most bele egy Xeon E5450-es, BIOS szerint 50 fok, Aida szerint 48 fok környéke...viszont az az érdekes , hogy AIDA-ban, a CPU külső hőmérsékletem nagyobb, mint a magok hőmérséklete...ezek a hőmérsékletek nem magasak? Tudsz ebben segíteni? Köszönöm!!!
-
beldeczki
aktív tag
válasz
szinesz.bob #24362 üzenetére
Nyugi, ismerem az egész platformot, tudom mit beszélek (már rég teszteltem és tudok erről a dologról). Egyébként magával a fejlesztőkkel beszéltem erről a témáról és ők adták nekem ezt a választ, nem magamtól állítok ilyen dolgokat. Eredetileg nem tudták ezeknek a prociknak a tjmax értékét és minden programban (akár a BIOS-ban is) 100°C fokra lett állítva ez az érték. Na most ugye a programok a processzor hőszenzorokból nem a konkrét hőmérsékletet kapják meg, hanem egy értéket, amit a tjmax-ból von le minden egyes program. Ebből adódnak az eltérések a különböző programoknál (Afterburner is szvsz ez miatt ír mást). Később az Intel kiadott egy listát, hogy melyik procinak mekkora ez az érték, az AIDA pedig ezt követte. De igazából mindegy is, én AIDA-val mértem idáig is, pedig volt komolyabb tuning is, és semmi nyoma nem volt túlmelegedésnek se gyakorlatban, se a programban (AIDA), pedig 10°C eltérés sokat tud változtatni a helyzeten... De felőlem azt használtok amit akartok, én csak kifejtettem erről a véleményemet és megosztottam a megszerzett információkat.
Szerk.:
AIDA -> Fájl -> Beállítások -> Hardverfigyelés -> Tjmax hőmérséklet -> átállítod 100-ra, kapásból mást fog mutatni (szvsz azt amit Afterburner)
"De esetleg próbáld ki.....
"
-
beldeczki
aktív tag
válasz
szinesz.bob #24357 üzenetére
Nem mér alá egyáltalán, Intel által kiadott hivatalos tjmax értékekkel dolgozik, ami jelen esetben 85°C. Pont hogy a CoreTemp és társai dolgoznak 100°C tjmax értéken, ami a magasabb hőmérséklet kijelzést okozza.
-
lazac_
tag
Kb.: Hibáztam, véletlenül más processzort küldtem. Kérem, ha megkapja a levelet ne nyissa ki, küldje vissza, a postaköltséget megtérítem. Ezután azonnal küldöm a processzort, amit rendelt, megjelölt borítékban. Kösz a megértést.
Fura, mi az, hogy ne nyisd ki? Core i7 lesz benne?
-
calf
tag
Sziasztok!
Xeon E5420 procirol van szó ezért merek ide írni
Tudom ez gyenge volt, de kellene egy kis help németbőlich habe mich vertan und aus versehen habe ihnen einen anderen Prozessor zugeschickt. Wenn Sie einen Post bekommen bitte öffnen Sie diesem Brief nicht und schicken Sie den bitte zurück. Sie bekommen auch Porto zurück. Ich habe ihnen gleich hinterher einen richtigen Prozessor zugeschickt und der Brief ist markiert, das ist die richtige für Sie.
Danke für ihr Verständnis.Mit jelent ez?
Webfordítás olyan hülyeséget ad ki, behalok....Előre is köszi!
-
hunter9
csendes újonc
válasz
szinesz.bob #24357 üzenetére
Koszonom a valaszt! Igen,ezzel hutom: Cooler Master Hyper T4
-
hunter9
csendes újonc
válasz
ligabi #24354 üzenetére
Ilyen problemam meg nem volt,vagy tul van huzva a mhz biosban,vagy hibas.De ha tul lenne huzva,akkor nem indulna a gep akkor ha bele teszed a masikat is amivel nincs gond...Szoval igen jo kerdes
Gondolom felcserelted mar a slotokat,atraktad mar oket forditva..Lehet hiba van a gepezetben,teszteld le progival.
-
ligabi
csendes tag
-
hunter9
csendes újonc
válasz
ligabi #24352 üzenetére
A memoria sebesseget a proci szorzoval egyutt emeli automatan ha a procit emeled.Manualon pedig valaszthatsz is par kiosztott mhz-et.Valoszinu az lesz a gond,hogy nem egyforma a 2 memoria,es nem tudja egyforman emelni oket.Nekem 4 egyformam van,nincs is gond.
Nekem igy vannak:DIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM2: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM3: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
DIMM4: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
En erre gondolok,de lehet lesz itt aki tobbet pepecselt mar memokkal mint en,viszont dualban igy mukodnek,nekem ezt mondtak.Es igy a hz-ek is egyformak.A szamozasok,minden egyforma kell legyen allitolag.De nem vennek merget ra,csak atadom az infot.
Sotet kepernyore nem tudok mast ajanlani,csak hogy nezd meg teszter programmal,van a Windows7-ben is,(Windows memory diagnostic)lehet valami hibaja lesz.De lehet a lapon is...Nekem is lenne kerdesem,hatha valaki ezt mar kitapasztalta.
Szoval a Xeon e5440-nek a hofoka aidaban ilyen hogy:
CPU 23 °C
CPU #1 / Core #1 36 °C (97 °F)
CPU #1 / Core #2 32 °C (90 °F)
CPU #1 / Core #3 28 °C (82 °F)
CPU #1 / Core #4 34 °C (93 °F)
Amit jonak gondolok 2.800 eredetirol,huzva 3320-ig.
Viszont az Ati vga kartyamhoz hasznalt msi afterburner szerint pedig 52°C
Hol lehet az igazsag,melyiknek kell hinni? -
ligabi
csendes tag
válasz
ligabi #24351 üzenetére
Megnéztem az Aidában ahol mondtad és 800-nak írja...akkor szerintem az 1 Gb-os modulom 800 as csak, pedig 1066-os a matrica rajta...viszont van a két 1 Gb-os modul mellett egy 2 Gb-os bent, arra a memóriasebességre 1100-at ír (550 Mhz)...
Mitől lehet az, ha esetleg valaki tudja, ha csak a 2 Gb-os modul van bent, azzal elindul a gép, de csak sötét képernyőm van...Ha nem jó topikban kérdezem, segítsetek, hol tegyem fel a kérdésemet...
Köszönöm!
-
hunter9
csendes újonc
válasz
ligabi #24349 üzenetére
Aidaban az Effective clock-ot nezzed a memoriaknal,az a valos mhz.
Motherboard fulre nyomj,es jobbrol Memory Bus Properties-ben irja.Ha esetleg nem itt kerested.Ha itt is 800mhz,akkor passz.
Nekem e5440 van,tok jo,csak sajna azt veszem eszre,lassan hiaba a Xeon proci,a ddr2 lassu lesz az uj jatekokhoz.Ami nem csoda... -
ligabi
csendes tag
válasz
ligabi #24348 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, sikerült ezzel a BIOS-szal
Nem szorosan ebbe a topicba tartozik, de szintén ezzel az alaplappal kapcsolatban szeretném megkérdezni, az mitől lehet, hogy 2x1 Gb ddr2 1066Mhz-es memória van benne, de csak 800-nak ismeri fel...hiába állítom át a BIOS-ban is 1066-ra, AIDA64-ben nézve 800-nak (400Mhz) látja...pedig az alaplap támogatja az 1066-ot...
Köszönöm!
-
ligabi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, tegnapi nap vettem egy Xeon e5450 -es processzort és egy Asus p5k alaplapba került bele...legújabb BIOS-t 1201-est tettem fel, októberit...ezt találtam az ASUS honlapján..de minden indításkor kiírja hogy ismeretlen Cpu, frissítsem a BIOST...olvastam, ha minden igaz, hogy valami flashelt BIOS-t kell feltennem...de hol találok ilyet hozzá?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Gábor
-
-
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24340 üzenetére
Megjott a lapom
P5Q Pro lett a vegen,mert a p5Q tulaja meggondolta magat.Viszont ez keri a bios frissitest.En nem fogom frissiteni az tuti
Kezeli a Qeont ahogy kell 3.4-en megy a gyari e5440 -2.8ghz-es.
CPU Type QuadCore Intel Xeon E5440, 3400 MHz (8.5 x 400)
nekem eleg,teljesen elegedett vagyok -
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24337 üzenetére
Epp az Asus lapokat nezegetem p45 chipset-el,ASUS P5Q van kilatasban.Varom a visszajelzest a tulajtol,hogy jol kezeli e a Xeont,mert hogy az van benne neki,de soha nem nezte aidaban a hz-eket,nem is ertette mit akarok ezzel eloszor
Annyit tudok,hogy a legujabb bios van rajta,meg a lap adatait. -
hunter9
csendes újonc
En a Tseries Bios Update nevu programot hasznaltam bios frisiteshez.Igaz,ez Windows 7 64bit-es.Ja,es nekem AMI bios van,nem tudom mas fajta biost is tud e ez a program kezelni.
Nalam frissitett bios ota nem mennek egyforma mhz-en a magok Xeon e5440-en.Ilyen hogy 2 mag 2 ezren a masik ketto 2800-on.Erre is figyelj,mert ugy jarsz mint enNem tudom megoldani...
Sok szerencset!
Hm..Ez a pendrive-os bios update nem tudom nekem segithetne e.. -
hm3
csendes tag
Helló olyan kérdésem lenne hogy új procit raktam a gépbe egy xenon 5420-at támogatja az alaplapom mivel elindult vele minden szép és jó de következő indításkor már nemtetszett neki és kérte a bios frissítést visszatettem a régi procit letöltöttem a frissítést egy rom file volt adathordozóra rátettem biosban frissítettem is vele vagyis azt írta ki hogy done újraindult visszatettem az új procit ismét ment szépen újraindítottam de negint frissítés kellett próbáltam windows segédprigramnal de win 10em van és semmi se kompatibilis vele valakinek valami ötlet ? Asus P5Q SE2 alaplap.
-
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24330 üzenetére
Hat igen.Az cukkol,hogy jol kezelte a regi bios,csak fagyogatott,ezert is frissitettem.bios backup meg gondolom nincs.Amivel vissza tudnek menni a regi biosra,de ra se neztem mi volt rajta eredetileg,ez is nagy hiba volt a reszemrol.Azt tudom,hogy 8.5-szeres volt a szorzom,felnyomtam 333-rol 374-re ami 3179mhz,es jatszottam,kesz.Semmi egyebet nem toltam rajta.De hat neha kifagyott mint mondtam,es ez lett a vege.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
hunter9 #24329 üzenetére
Hát akkor nincs több ötletem. Valamiért a lap veszi vissza 6-osra a szorzót, amit te nem is tudsz feltolni kézzel. Annyit tudnék még erre mondani, hogy esetleg a procit tesztelni kellene egy másik lapban (persze ha megoldható), vagy ezen kívül az alaplap lehet a hibás. Mint írtam, operációs rendszer ez esetben nem lehet a probléma forrása, mivel már a BIOS-ban is látszik a hiba.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
hunter9 #24325 üzenetére
Na hát igen. A processzor 6x szorzóval megy, ezért nem 2.8-on ketyeg alapból (6*333 = 1998 MHz). Alaplap manual-ját nézegetve nem látok lehetőséget arra, hogy manuálisan állítsad a szorzót. Újratelepítés fölösleges, nem fogja megoldani a gondodat. Inkább próbáld meg azt, hogy SpeedStep-et kikapcsolod, és utána csinálj képet ugyanerről.
-
beldeczki
aktív tag
válasz
hunter9 #24321 üzenetére
Amúgy ratio status, meg ratio actual value érdekelne a legjobban. Ha ott passzolnak az értékek akkor valószínűleg egy újratelepítéssel megoldódik a gond.
(#24323) Benhill: P45 tuning barátibb mint a P35, szóval szerintem ha nem is sokkal, de menne több FSB-vel véleményem szerint.
-
Benhill
senior tag
Szép estét!
Jelenleg P35DS3-ban pörgetek egy Q9505-öt (444x8.5_3777mhz) 1.46250V
445-446 FSB-n már nem bírja lap, fagyogat, meg ilyenek.
IBT alatt 70fokra fölkúszik, alapon viszont 40fok.Van egy P45DS3 lapom, szerintetek betegyem alá, vagy ne szenvedjek vele?
Mennyit bírna még proci, 4ghz menne? -
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24320 üzenetére
kekeckedik a mobilos verzio,pedig kepet csinaltam,csak nem tudok belepni,hogy mellekeljem a fotot.
6x-os a szorzom most,maximum 8.5-re lehet emelni.Ennyit ir,de ez a resz el van szurkulve,nem latok opciot a szorzo novelesere az a baj.Ha kozben be tudok majd lepni mobillal,beteszem a kepet is. -
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24318 üzenetére
Probalkozok vele tolni.Mondjuk a memoriakat is emeli vele szepen,meg az fsb-t is,nem birja semmi vegtelensegig,most 6x333-on megy ugye,nekem meg kellene 6x500 hogy menjen 3000-en,de ra nezek hatha.
Bar ketlem,ha igy nem lesz jo,ujra rakom a gepem,megnezem mi fog tortenni,es ha semmi,akkor ez a lap beteg lehet sajnos.Gondolom en... -
beldeczki
aktív tag
-
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24316 üzenetére
E5440-et lat biosban,de az alap frekvencia jelenleg 2000 akkor is.
Elozmenye az volt,hogy Intel® Core™2 Duo Processor E6600 (4M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB)
volt benne,vettem egy Xeon e5440-et,ment szepen alapbol 2.8-on ahogy kell,de volt mar a nyar ota a gepnek egy olyan baja,(meg a core2 duoval hasznaltam) hogy gondolt egyet,es kekhalalt dobott.Kitakaritottam,hatha porosak a slotok,de nem valtozott semmi.Kozben megvettem bele a Xeont,fagyogatott tovabbra is,akkor frissitettem a biost a Tserie bios update-el online,es azota nem kezeli jol a procit.A fagyasok viszont elmultak,azota stabil.
Gondolod segithet egy rendszer ujra rakas ezen? -
hunter9
csendes újonc
válasz
beldeczki #24314 üzenetére
Esetleg ha van valami otleted,teszek be kepet tovabbi infokrol,en meg igy sosem jartam,szoval nem is tudom,talan tegyek fel egy friss win10-et,hatha csak a Win7 kapott agyfaszt,es hibasan olvassa ki az infot?!
Biosban szerinte 2.8-on megy.
Megnezem meg biosban is mit ir,milyen procit lat,nekem ez fel sem tunt hogy a cpu-z egesz mas procit lat./dl/upc/2015-09/13/570724_uydmel186brcevo6_untitled2.jpg
-
beldeczki
aktív tag
válasz
hunter9 #24313 üzenetére
Amit küldtem abban benne van a mikrokód is, tehát az nem lehet gond.
Ha megnézed akkor láthatod hogy a CPU-Z felül E5405-öt mutat, aminek 2 giga az órajele, de alul E5440-et ír + AIDA is. Érdekes, vmiért a E5405 órajele van beállítva (vagy is szvsz úgy ismeri fel a lap). BIOS-ban van olyan rész ahol kiírja procit, ott mit mutat?
-
hunter9
csendes újonc
-
hunter9
csendes újonc
Szevasztok sracok!Leirom a gondom,hatha valakinek lenne otlete,mit tudnek csinalni.Kovetkezo a problema:
Biostar p43-a7-es alaplapba vettem egy Xeon e5440-es procit,ment is szuperul vele,de frissitettem a biost,mert fagyogatott a gep,mar a regi procimmal is,es bios frissites utan nem kezeli jol a xeon procit.
A cpuz es az Aida is ilyet mutat azota:
CPU #1 Intel(R) Xeon(R) CPU E5440 @ 2.83GHz, 1993 MHz
CPU #2 Intel(R) Xeon(R) CPU E5440 @ 2.83GHz, 1993 MHz
CPU #3 Intel(R) Xeon(R) CPU E5440 @ 2.83GHz, 2823 MHz
CPU #4 Intel(R) Xeon(R) CPU E5440 @ 2.83GHz, 2823 MHz
Bios frissites elott teljesen jol kezelte a procit,ment 4x 3200ghz-en utana a fagyasok el is multak,viszont most ez van.Valaki hozzaerto ha tudna otletet adni mit csinaljak,nagyon halas lennek,koszonom! -
janoska123
csendes tag
-
calf
tag
Szia!
Nem vagyok szakértő, de véleményt írnék
Lényegi különbség nincs, max az E5472-nél.
Az 1600MHZ FSB-n adja le ugyan azt a teljesítmény, mint a többi.
(ezek után magasabbra venni szerintem szinte lehetetlen)Én E vagy X 5450-est ajánlanék. P35, P45(P43) lapban simán megy 3,6GHz-en.
Egy jó kis lapban meghúzva szerintem tökéletes mai napig és olcsó!! (max 10-11k átalakítóval)
További szép napot!
-
UFO1
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni van e valami lényeges különbség az alap órajelen kívül a Xeon E5420, E5430, E5440, E5450, E5460, E5472-ek között, tehát egyik vagy másik jobb széria e? Nem nagyon tervezem a tuningot a lap tudná (valami ASRock) persze nem baj, ha lehet.
Elsősorban játékra kéne (sajnos a 2 mag már kevés neki) és mivel nem nagyon szeretnék platformot váltani valami i-re és mint nézegettem nem is sok a teljesítménybeli különbség jobban megérné 10-en valamennyit kiadnom mint a 5-6-7x-esét az új lapra, RAM-ra, CPU-ra.
Egy GTX 560OC-t kéne, hogy meghajtsa akár alap órajelen is, 1024-es felbontásban.Vásárlásnál mire kell figyelni (végződés, típus megjelölés, stb.)
-
troller
senior tag
Szerintetek érdemes az aláírásomban szereplő procit lecserélni egy Xenonra?
8,5×400-on megy, az fsb-t nem hiszem hogy feljebb tudnám vinni, szóval csak magasabb szorzójú procival tudnék nagyobb frekvenciát elérni.
A dupla cache jelentene valamit játékok alatt? -
válasz
glutamin #24303 üzenetére
Én is azért írtam a cikket, hogy bátorítsak mindenkit arra nem ördöngösség az egész. Hozzám hasonló lelkes amatőrök is simán meg tudják csinálni a dolgot. (legalább 30 alaplaphoz készítettem moddolt BIOS-t, és kb. 10 alaplap foglalatot moddoltam- sajátjaimat és segítettem másoknak)
Próbából procit is reszeltem. A lábak forrasztását nem vállaltam be, inkább maradtam a 100Ft-os adapternél. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged