- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Ha van valakinek elado Q8400as kerem ertesitsen
-
-
Attix82
addikt
Hallo!
Lenne par kerdesem.
Q9550 QX9650
Max homerseklet az a T case? mert a Q9550 71c A QX9650 64c Vagy ezu mit jelent? A QX9770 55c....
A masik kerdesem: nagysagrendekkel alapon miert fogyasztanak tobbet a QX-ek?
-
odorgg
addikt
P45-nél meddig lehet elmenni VTT-vel, ami még nem káros a procinak?
-
CyberJedi
tag
válasz
rup1u5 #16388 üzenetére
Enermax Coolergiant EG485AX 480W-osom van nekem is, 15 és 16A-t ad le egy-egy 12V ágon.
Tuning biosból ment, Easytune csak mutatja.
Mivel magyarázható, hogy 3.8on csak az Intelburntest lefut, csak a furmark lefut, de egyszerre a kettő már nem.... ? Azonnali reboot-ot eredményez. Én arra gondoltam, hogy túl nagy az áramfelvétel. A táp 6 éves, eddig hibátlanul működik, megélte pár rendszerem.Lehet, hogy a szünetmentesemmel ki fogom tesztelni, hogy mekkora a Furmark és az IntelBurntest terhelése külön-külön, és akkor kiderül, hogy a kettő együtt meghaladja-e a max-ot...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
CyberJedi #16387 üzenetére
A tápnak elégnek kéne lennie. Hány A-t ad le a 12v-os ágon?
Nálam annó egy 420w-os Enermax noisetakerrel hajtottam 4ghz-en a q9550-et és egy gtx260-at. Az a táp 18A-t tudott 12v.on.
Szerintem nálad vagy a beállítások nem jók, vagy a procinak van vége.
Minden feszt normálra kéne rakni és biosból tuningolni. -
CyberJedi
tag
Jónak számít-e ez?:
QX9650 8x450=3.6GHz
EP45-UD3R alaplapon
nem normálra állított feszek:
CPU: 1,3 (BIOS) = 1,25 (CPU-Z)
FSB: 450
MCH Core: 1,26V
ICH I/O: 1.59VIntelBurntest+Furmark (8800gt) stabil, Thermalright Ultra 120 hűti.
3.8GHz-en azonnal újraindul a Furmark beindításakor (Intelburntest már fut olyankor), szerintem a tápom nem bírja (485W).Vélemény?
-
Kakaduku
senior tag
Prime95-ben mit kell elindítani, hoyg procit teszteljen?
-
c41r0^
őstag
válasz
darál0w #16332 üzenetére
na megnéztem, tesztelgettem...
sajnos nem megy a 3.5 GHz-en a Q9300 úgy, hogy elfogadható hőfok legyen a TX2-vel full terhelés alatt, csak BIOS 1.4V körül volt stabil 3.5ön a proci, csak ilyenkor nyaldosta a 75 fokot Prime alatt... mégsem a lapfeszek szóltak bele a dologba, a proci "feszéhes" úgy látszik. A max CPU feszt BIOS 1.3125 Vcore-nál határoztam meg (LLC OFF mellett), ugyanis ekkor megy fel max. 68 fokra kb. a proci, Prime 30 perc small ffts load alatt. Ez a max. amit ki tudok így belőle csikarni:
471 fsb x 7 szorzó, azaz 3,3GHz @ 1.3125 BIOS Vcore, valós full load esetén droop stabil 1.24V-ra, idle-ben 1.28V
RAM - 942MHz - 5-5-5-15@2.1V, minden más AUTO-n (érdekes, 2V-on kifagyott a gép egyszer szimpla böngészés közben, pedig aszittem ha 1066-hoz kell 2.1, 942-höz elég a 2V is... ugyan a fagyás nem biztos, hogy emiatt volt, de mióta 2.1 a ramfesz, azóta még nem volt)
lapfeszek
gtl auto
pll 1.5V
fsb term 1.3V - ezt kéne levinni még ha lehet, majd még próbálgatom lépésenként lefelé, bár ha 1.4 max 24/7-re, attól még így is messze vagyok
NB 1.3V - ezt is le kéne vinni még ha lehet, majd még próbálgatom lépésenként lefelé, bár mivel 1:1-ben hajtom a ramokat és 471 az FSB, nem olyan nagyon magas ez sem, gondolom én...
skew-ok auto-n
spread spectrumok - off
load line calibration - disabled (ez feltétel)
cpu margin - performanceRAM-ot próbáltam 942-n 4-5-5-15-ben (csak a CAS-t tettem 4-re), lap nem indult. Próbáltam 7.5x440-en, RAM 1057MHz-en 5-5-5-15@2.1V, ez is 3.3GHz, de a 471x7 esetén - a magasabb FSB miatt gondolom - memírásban jobb volt Everest alatt az 1057 MHz ramfreki-nél, ezért marad egyelőre a 471*7.
Esetleg még valakinek valami ötlete van? Elfogadható ez?
-
atius
csendes tag
cpu vid:1,25v
cpu steping E0gépem adatai:http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=8568
-
atius
csendes tag
Na szóval:cpu clock ration:x8
fine cpu clock+0.5
cpu freki:3.75ghz
cpu host freki:442
pci exp: 100
MCH freki latch:auto
memory multipler: 2.40b
memo ferki:1046mhz(6-6-6-18)cpu vcore 1,256v
cpu term:1,24v
cpu pll:normal
cpu ref:0.830vmch core:1.28v
mch ref:0.785v
ich I/o.normal
dram volatage:1.8v
na ez lenne...és nincs kék halál csak fagyi!Változo néha inditáskor de álltalában prime tesztelésekor.... -
atius
csendes tag
Hali!Lenne egy kis gondom nem rég kezdtem el tuningolni a q9550 procimat.De sajnos 3.7ghz felet egyszerüne nem sikerül stabilizálni(állandóna fagy).Nem tudom mi lehet gond.. az alaplapom GIGABYTE GA-EP45-DS3LR!
főbb Beállitásaim: cpuVcore:1,256v
cputerm:1,24v
MCH core:1,24V
Dram voltage:1,80
segitségért elöre is köszi.... -
Kakaduku
senior tag
Az mindegy hogy leesik, nem érdekel mert azért csak spóroljunk az árammal ha mondjuk world-ben dolgozok, de ha játszok akkor adjon neki rendesen! Szakítsa szét a vasat!
-
mcwolf79
veterán
válasz
darál0w #16360 üzenetére
energiagazdálkodás csak abbban az esetben fog működni, ha alapfeszen mozogsz.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Én ha 1,3 V-ra állítom a feszt a 3,6-hoz ugyanúgy leesik idle a fogyasztás. Csak mint írtam 3,4-en alapfeszen (BIOS-ban normal) eszik 85-90 W-ot, 1,3-ra állítva 3,6-on eszik idle 100-110 W-ot.
Úgyhogy dolgozik az enegiagazdálkodás akkor is ,ha nem alapfesz van beállítva.
Én legalábbis így vettem észre, ahogy mostanában nézegetem fogyasztásmérővel. -
Kakaduku
senior tag
válasz
darál0w #16360 üzenetére
Na basszus. Én erre nem is gondoltam. Megmondom őszintén nem is nagyon értek így hozzá. A mostani gépemen is csak az fsb-t állítottam át és kész. Semmi máshoz nem nyúltam hozzá.
Esetleg van valami írás erre a memória visszaosztásra, illetve frekvenciákra? Jó lenne valami magyarázattal. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Kakaduku #16359 üzenetére
energiagazdálkodás csak abbban az esetben fog működni, ha alapfeszen mozogsz. nem jelent teljesítményben visszaesst a működése. csak fogyasztásban
és hogy még mit kell állítanod...minden lehetséges feszt fixálni normal értéken. pcie freki 100. ramokat visszaosztani. és készvagy
-
Kakaduku
senior tag
Helló!
Nekem holnap fog megérkezni a Core 2 Quad Q8400-as procim. Azt szeretném kérdezni, hogy ha húzni akarom (nem vagyok nagy tuningos) de nem akarom kihajtani a lelkét a procinak csak olyan 3.00 Ghz-ig gondoltam, akkor kell foglalkozni más BIOS beállítással azon kívül hogy az fsb-t emelem és tesztelgetek? Olyanokra gondolok mint például az energia gazdálkodás. Most is húzva van a procim és amikor nem dolgozik akkor leveszi a szorzót. Ez nem tudom hogy teljesítményben számít valamit, hogy be van kapcsolva, vagy nem? mondjuk játék alatt.
-
hmiki28
tag
Sziasztok!
Q8300 és egy Q9550 között azonos orajelen,mekkora különbség van, játékokban?vagyis mennyit számit a plussz cache? -
hermanyi
addikt
válasz
mcwolf79 #16350 üzenetére
Játékban ami meglepett az az F1 2010 álmodni sem mertem volna ,hogy ennyire egységesen fogja terhelni mind a 4 magot .
1920/1080 ultra beállítások 8 X es élsimi és 88% körül mind a 4 magÉn az áramszámlát ráfogom a beépített sütőre
,mert a gép nem eszik többet mint a konyhában az izzó
-
mcwolf79
veterán
válasz
hermanyi #16349 üzenetére
Megnéztem a 3DMark Vantage New Calico teszt alatt max. 215 W-ot mutatott a fogyimérő. Még ez sem teljesen mérvadó, inkább egy BF
C2 lenne az igazi. Az használja rendesen mind a 4 magot, és azért a VGA-t is izzasztja rendesen.
Nekem is a 700 -as Hipro tápra még ráköthetnék kb. 3 db GTX 460-at, de tényleg mehetnék sepregetni,mert nem tudnám kifizetni az áramszámlátDe mutogathatnám a többieknek a fényképet, hogy nézzék: 50000 pont lett a 3DMARK Vantage tesztem
-
mcwolf79
veterán
Egyébként kipróbáltam teljesítménymérővel , hogy 3,6 Ghz-en mennyire megy az energiagazdálkodás.
3,4-en alapfeszen (minden normal) 85-90 W-ot csócsál a masina idle. 3,6-on 1,3 V-on 100-105 W között ugrál.
Kicsit kikerekedett a szemem,mikor elindítottam egy IBT-t és egy Furmark-ot egyszerre,és 300-310 W-ra felugrott a fogyasztásTudom, mit vár az ember, a teljesítményt meg kell fizetni (minden értelemben)
-
mcwolf79
veterán
Kis érdekesség:
[höööö]Más találkozott már ilyennel ,hogy a Coretemp mindenféle hülye órajeleket ír? Itt is 3,6 Ghz-et ír, de persze 8,5x400-on (3,4 Ghz) ment a proci. Bugos,vagy mi a fax van vele?
Mialatt a képet töltöttem fel akkor is 2,7 és 3,6 Ghz-es tartományban ugrált. Mi okozza ezt? Vagy tényleg szimplán bugos a Coretemp? -
mcwolf79
veterán
1,3 V cpu feszt adva 3,6 eddig szaladgál.
Persze ez a teszt még nem elég, de viszonyításhoz jó lesz.
1,3 V-ra állítva kap terhelés alatt (Everest szerint) 1,18-1,22 voltot.
Hőfok gondolom még megfelel (max. 61 °C) ?
[3,6 Ghz] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
mcwolf79 #16337 üzenetére
ha load alatt 1.17V akkor idle 1.2V körül lenne.
szal jah...annyira veszi vissza
nekem 1.15Vrol veete vissza vmi 1,07Vra...de ezt mindig is tudzuk, h a c2d és c2q energiagazdálkodása nem a legjobb....messze jobb az amd c'n'qja...nameg a core i széria energiagazdálkodása
-
mcwolf79
veterán
mint ugyebár írtam, a proci feszültsége normal-on van. Ez ha jól sejtem akkor a VID-et adja neki, ami elvileg 1,25 V.
Namármost az "oké" (NOT) ,hogy 1,25 -re (aminek sosem jár a közelébe a fesz az Everest szerint) droppol 1,17-re terhelés alatt. De miért van az, hogy idle csak 1,12-1,14-re veszi vissza????
Minden energiagazdálkodási funkció be van kapcsolva. A szorzót vissza is veszi szépen 6-ra (így 2,4 Ghz-en megy).
Ennyi az energiagizdálkodás? Mert ha igen,akkor sz@rok rá, adok neki annyi feszt amennyi kell a 3,6-hoz,oszt csókolom -
mcwolf79
veterán
válasz
darál0w #16334 üzenetére
Túl kicsire sikerült összezsugorítani
A lényeget leírtam. Az alapfeszen (BIOS-ban normal-on) eléggé leesik a kapott feszültség. Terhelve is csak 1,15-1,17 V-ot kap. Valszeg ez nem elég a 3,6 Ghz-hez.
Majd még játszogatok a feszekkel, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyi kell 3,6-hoz (esetleg 4 Ghz-hez).
Feljebb vettem IBT-ben a RAM-ot 2000 MB-ra egyből feljebb kúszott a hőmérséklet. -
mcwolf79
veterán
Na megvan a Kicsike (QX9650).
Eddig alapfeszen 3,4 Ghz-ig jutottam.Sajnos elég nagyod droppol az alaplap a procifesszel.1,25 V a VID, terhelve 1,17-re esik.Valszeg ez a ludas,hogy megbukik az IBT 2 perc után.
Egyelőre így marad. Mindenképp alapfeszen akarom hagyni,mert nem árt ,ha működnek az energiagazdálkodási funkciók.
Majd még próbálkozom,hogy mennyit bír. A hőfokok jók, terhelve max. 55 °C. -
c41r0^
őstag
köszi a válaszokat, akkor a 3.5-nek mennie kell, 100% load-nál, CPU tekintetében droopolt 1.25V körül, nincs mese... nem adom alább
ha már ezért cseréltem a P43-at P45-re
este kiderül, hogy mi a helyzet, egyébként 24/7-re kéne nekem is
nevo - az 1.375V nem kicsit brutál a procinak léggel 24/7-re? gondolom drooppal 1.3 körül lehet, de én biztos nem járatnám így sokáig (a TX2 miatt se, meg amúgy sem, huzamosabb ideig 1.4V körül már degradálódhat a York-ok)... ha csak próba-tuning volt, akkor nem szóltam, viszont akkor nem egészen "megerősítés"
-
nevo
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
c41r0^ #16327 üzenetére
köszi, ma este megnézem, amit ajánlottál, PLL 1.5ön fixen, fsb termination voltage 1.2, NB 1.3 (az 1:1 miatt), többi AUTO-n - ha így sem menne, akkor fsb terminationt told fel 1.3Vra. ha még mindig nem, akkor 1.35V
cpu margin okozhatja, próbáljam optimized-en? TM2-t ne vegyem inkább disabledre? - nemhiszem, h gond lehet belőle...
hogy mekkora feszen kell vinnie ez kicsit tág fogalom...
a Q9550ek jobb darabjai 1.2V alatt 4ghzen vannak...
a rosszabbak 1.3Von.
ha pedig a legkisebb yorkot nézzük, akkor ennyit tudok mondani
-
c41r0^
őstag
válasz
darál0w #16326 üzenetére
próbáltam 6*500-at is, szintén ugyanúgy ez a kékhalálos fagyás volt (mondom furcsa, mert tuningoltam már nem 1 CPU-t és szinte soha nem ez volt a jelenség, ha nem bírta, inkább csontrafagyott vagy prime-ban hibázott, és mind azt jelentette, hogy nem elég a CPU fesz, na mind1), de a procinak 1.3V volt adva, ez 3 GHz-hez bőven elég kell legyen neki, és minden más alaplapi északi hídhoz tartozó cuccnak sárga max. fesz volt beállítva, mostmár kételkedem... lehet, hogy a procinak sok az 500as FSB? pedig vígan megy pár perc prime-ot...
köszi, ma este megnézem, amit ajánlottál, PLL 1.5ön fixen, fsb termination voltage 1.2, NB 1.3 (az 1:1 miatt), többi AUTO-n
cpu margin okozhatja, próbáljam optimized-en? TM2-t ne vegyem inkább disabledre?
meg még megpróbálom az LLC-t mégis bekapcsolni, ha azt mondod, hogy 1.3V-nál még mindegy, hisz CPU 1.3V alatt vagy kb. ott vagyok mindig (följebb nem is tenném 24/7-re, TX2 miatt), ez csak nem degradálhatja... mikor 4GHZ-en toltam az E7400-amat (10*400) még a P5Q-L Pro-ban, akkor az LLC-t bekapcsoltam, de csak azért, mert a lap sokat droopolt, itt a P5Q-nál már azért sokkal kisebb a droop, mivel ugye 8 (legalábbis látszólagosan) fázis van, nem 3, de ki tudja... bár nem hinném, hogy a CPU fesz miatt instabil a gép, mert full load mellett tartja a fix droopolt feszt, és csak 5 perc után fagy ki a rendszer
bocs, hogy "hangosan" okoskodok, csak próbálom a tényezőket kizárni
amúgy kb. mekkora (cpuz által kiírt, valós fesz, full load esetén, nem a BIOS-ban beállítottra gondolok) feszen illene vinnie a 3.5-öt egy Yorknak kb.? mert most így BIOS-ban ~1.37V-on kap LLC off-nál full load mellett 1.24 körül, ha jól emléxem
köszi
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
c41r0^ #16325 üzenetére
PLL -1.5V. se fel, se le. ennyi kell neki.
FSB - 1.1V az alap. 1.4V a max amit lehet neki adni 24/7. kezdésnek nézd meg 1.2Von.
NB 1.1V az alap...de mivel tuningolsz, és 1:1ben hajtanád a ramokat egyből huzd fel 1.3Vra. SB egyéb feszek mind AUTO-n (na erről szeretnék igazán kérdezni) - maradhat.
skew-ok auton
loadline - disabled (na ezt semmiképp sem veszem enabledre, mert nem akarok túlzott fesztüskéket, mikor droopolna egy természeteset a cpu ) - 1.3V alatt be leeht kapcsolni...de szvsz felesleges. -
c41r0^
őstag
Hali!
Adott egy Q9300 1.1875 VID-del, 2x2 GB Geil Ultra 1066@2.1V@5-5-5-15 rampár, és egy TX2. Egy P5QL-Proban volt eddig (P43), 3 GHZ-en használtam, 400*7.5-ön, BIOSban 1.25V körül, valós fesz 1.15V körül volt terhelés mellett (ennyi vdroopolt a lap), és kb. 62 fok volt full loadon, ramok 1066-on 2.1V-on. Semmi különöst nem állítottam a BIOS-ában, minden feszt auton hagytam és minden memória állítási lehetőséget is, kivéve a fő CAS-okat 5-5-5-15-re, de skew is normálon volt, load-line calibration is disabled-en (így nincsenek nagy fesztüskék).
Most lecseréltem egy P5Q-ra a lapot, és lazán viszi ugyanezt. Azonban nézegettem a beállításokat, már van PLL, ami a másik lapban nem volt, sőt van NB fesz is, míg a másikban asszem csak fsb fermination voltage volt.
Na a lényeg, hogy feljebb szeretném húzni a Q9300-ast, a legjobb lett volna az 500x7, be is bootol így a Win, de Prime small FFT-s mellett kifagyott:
7 szorzó
500 fsb
PCIE: 100
Auto memosztó, memó 1002 MHzen 5-5-5-15, minden más auto, 2.1V-ot kap (mivel ez ment 1066@2.1V-on rengeteg ideig, ezért ezt lazán bírnia kell)
cpu fesz: 1.3685V (efölé nem megyek semmiképpen, TX2 nem bírja, kifagyás előtt is full loadon már 72-3 fok körül volt, ez már sok azért), valós load fesz 1.28V körül, mivel loadline disabled
GTL - auto
PLL, FSB, NB, SB egyéb feszek mind AUTO-n (na erről szeretnék igazán kérdezni)
skew-ok auton
loadline - disabled (na ezt semmiképp sem veszem enabledre, mert nem akarok túlzott fesztüskéket, mikor droopolna egy természeteset a cpu )
cpu margin enhance - performance (eddig még sosem volt gondom belőle, ha a cpu nem bírta az órajelet, akkor optimized-en vagy compatible-n sem ment...)eist nem is aktív (de úgyis kikapcsolnám
)
c1e enabled (legalább ennyi energiatak. legyen)
TM2 - on - ha minden igaz ez csak annyi, hogy ha eléri a cpu DIE a kritikus 85 fokot, akkor feszt és órajelet csökkent - célszerű ezt kikapcsolni?
spread spectrumokat mindig kikapcsolom, tudom, hogy belső interferencia csökkentő, de tuningnál jobb a disabledNamost így azt produkálta, hogy úgy fagy ki, majd kékhalálozik prime95 small ffts alatt, ahogy még sosem láttam gépet tuningkor, szerintem nem a cpu fesz a kevés, mert ekkor mindig vagy csontrafagyott a gépem vagy a prime hibázott pirosba, sztem a gtl, mch, pll, fsb, nb feszekkel kéne variálni. Arra rájöttem, hogy ha ezek AUTO-n vannak, akkor nem a gyári minimum értékekkel dolgozik a lap, mert a standard gyári gtl, mch, pll, fsb, nb feszekkel ugyanilyen egyéb beállítások mellett 7*500-on el sem indul
szóval a fő kérdésem a tapasztaltabbaktól, hogy a gtl, mch, pll, fsb term. voltage, nb feszeket P45-nél meddig kell felvennem, hogy a 7*500 stabil legyen?
közben fejlemény, mert fagyások, de az írásom megmaradt:
Most úgy fut a prime már 20 perce, hogy 440*7.5, azaz 3300-on vagyok, 1.3V-ot adtam a CPU-nak, memó 1057-en 5-5-5-15-ön,2.1V-on, és ezen kívül minden lappal kapcsolatos feszt a minimum sárgáig emeltem, tehát ilyen 1.3-1.5V körülre, SB és SATA feszt nem állítottam el, azt nem is kell, minden más u.az, mint feljebb, de megint lefagyott
most épp azt próbálom, hogy 440*7.5, cpu 1.3V, memó 1057-en 5-5-5-15-ön,2.1V-on (tehát semmi változtatás) és ezen kívül minden lappal kapcsolatos feszt a max. sárgáig emeltem (liláig már nem), , SB és SATA feszt megint nem állítottam el
ennél jobban már nem fogok felmenni a lapfeszen, ha nem bírja ezt se, akkor mégiscsak a cpu fesz nem elég neki, azt meg tartósan biztos nem adok neki 1.3V felett (load 1.225), mert a TX2 a szűk keresztmetszet mert így 65 fokon tartotja a cpu-t
-
mcwolf79
veterán
Ha a postás is úgy akarja holnap Én is belépek a klubba egy QX9650-nel. Kíváncsi vagyok hogy fog hasítani a 3,6-on működő E8400-as C2D után.
Tudom,hogy "minek veszek QX-et?". Sajnos egy P43-as Gigabyte lapom van, ami 410-es FSB-nél erőssen megfexik. Jól fog jönni a kötetlen szorzó-variálás.
3,6-nál ennél sem szeretném alább adni. Egy Ninja 3 megy rá, úgyhogy a hőmérséklettel szerintem nem lesz gond.Világoljatok már fel: írjátok hogy így meg úgy LLT . Ez micsoda? Az energiagazdálkodási funkciók?
Én ha egy mód van rá szeretném használni ezeket. Azért nem mindegy, hogy mindig fullon hasít, vagy néha pihen (és kevésbé cincálja a pénztárcát).Ha Én mondjuk beállítom 9x400-ra (ez a cél),akkor vissza fogja venni idle 6x400-ra? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16318 üzenetére
írd ide nyugodtan. azért van.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16316 üzenetére
mi az hogy megnézted?
fixálni kell. mcht megemelni. többi alapra egyelőre. és mivel a ramjaid sincsenek kitesztelve azt is vissza kell osztani.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #16313 üzenetére
ram visszaosztva?
feszek fixálva?
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
válasz
HartgeH3-2.8 #16311 üzenetére
IBT vagy Prime95 pl.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Na ez kicsit meglepő számomra.. csak FSB-t emeltem 475re és lazán bírja..
Mivel kezdjem el küldeni Prime95 vagy Orthos?
Melegedésnek semmi nyoma.. Overclock 43%
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok a procim elkezdett fázni.! Gondoltam kicsit jobban munkára bírnám.Akár itt vagy P.Ü ben tudna nekem valaki küldeni Asus P5Q Deluxe-hoz és Q9550 hez egy jó bios setupot amivel elérhetem a 4Ghz et? Ramok az Corsair 800as, szerintem bírná.
Addig is élek az "olvass vissza" adta lehetőséggel
Köszi -
hermanyi
addikt
kérdésem lenne
milyen hűtőt ajánlotok a procimra ? megfizethető árban
jelenleg egy EKL Ag van rajta ami 3700 ig meg is birkózik vele ,de onnan már kezd hangoskodni az 1800 as fordulatnál ha 90+ % os kihasználtság van -
potkem
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm.
Az a gond hogy ma adtam el a gépem belső részét, egy adok veszek oldalon, ás gyorsan kellett döntenem. Millió olvasnivaló.( már fáj a szemem)
Itt 16000 hozzászólást már nem volt kedvem átolvasni.
Még így is sajna néhány napig gép nélkül leszek.
Több helyen is érdeklődtem mire ráleltem erre a topicra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest