- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
Zomb€€ #16132 üzenetére
Azért nem, mert ha a feszültséget maxra teszed és nincs drop, a terhelésváltásnál létrejövő tranziensek nem tesznek jót a proci élettartamának. Ezek akár 100-150mV-os tüskék is lehetnek. Te mondhatod azt, hogy nem adsz több feszt mint az Intel által előírt maximum, de tudtodon kívül szinte állandóan ennél nagyobb fesszel bombázod a chipet. Amennyiben van egy 40mV-os feszültségesésed ez nemcsak csökkenti a tranziensek amplitúdóit, de valamelyest ki is simítja azokat. A maxon járatott procinak persze hosszabb távon ez sem jó, csak lassabb lesz az agóniája...
A keskenyebb csíkszélesség kedvez a fogyasztásnak, hiszen kisebb feszültségen üzemel a CPU, de kihívást jelent a chip fejlesztőknek, gyártóknak az ezáltal vékonyodó szigetelő határrétegek védelme. minél vékonyabb ez a szigetelő réteg, annál érzékenyebb a túlfeszültségekre, mert az így kialakuló töltéscsatornák miatti szivárgó áramok előbb-utóbb működésképtelenné teszik a tranzisztorokat és a CPU paraméterei rossz irányba változnak. -
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #16038 üzenetére
Az a megoldás sem rossz
Amugy a Northbrige-en, az én lapomnál is hasonló méretű rézdarab virít, ami nálam is melegebb szokott lenni az átlagnál, de amióta leaplikáltam, és tettem rá pasztát, a gyári gumis ragasztószerű valami helyett, azóta 10-15 fokkal jobbak a hőfokok, mint előtte, szóval érdemes ránézni
-
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #16035 üzenetére
A venti probléma nálam is fenn áll, nagyon alacsonyan pörög a venti alapjáraton ezért mindíg aszt írja hogy gáz van
Megoldásként vettem egy ventiszabályzót, biosban pedig kikapcsoltam a szabályzást, így mostmár nem rinyál
Szóval vagy ventit cserélsz, vagy veszel egy szabályzót, ez a 2 megoldás van.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zomb€€ #16014 üzenetére
Alaplap Gigabyte Intel LGA-775 GA-EP45-UD3P (mATX): 19.990,-
gianni-nál van elvileg
nekem meg a szekrényben rostokol a Giga EP45 UD3 valami meghalt benne mert telepítésnél lefagy állandóan legyen az windows vagy akármiha minden jól megy nekem meg lesz a Q9650 a hétvégén kíváncsi leszek mekkora különbség lesz az E8400 hoz képest
-
-
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15918 üzenetére
Nekem vólt Q9550-esem, aszt is fix 3,6-on használtam, most Q8400-am van esztis 3,6-on használom, és semmi teljesítmény csökkenést nem vettem még észre az Q9550-eshez képest
Egy lényeges külömbség vólt szerintem a 2 proci közt, az hogy a Q8400 26K-ért vettem, a Q9550-est meg 50Kért amit 1 hónap utánn el is adtam, ugyan annyiért.
Szerintem sem ér annyit a Q9550-650, mert az árán kivül, csak a tesztprogikban fogod észrevenni a külömbséget, pl a Q8400-hoz képest azonos órajelen.
De persze aszt veszel amit akarsz, a tuning meg eggyiknél sem bisztos
Ha Q9950-650-est veszel ,legalább majd összetudjuk mérni a Q8400-al -
rup1u5
nagyúr
válasz
Zomb€€ #15916 üzenetére
9-es szorzó jól fog jönni P35-be de ettől még ne vedd biztosra a 4Ghz-et. Azért ott már sok függ a lap tápellátásától. 3.8Ghz szerintem sima ügy. Kis molyolással talán a 4Ghz is de elképzelhető hogy 3.8 fölött irreálisan kell majd feszelni a procit a lap miatt.
Szerintem nem ér meg 55K-t.
Inkább kisebb quadot vennék. az a pár100mhz +/- nem ér annyit. -
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15900 üzenetére
Nálam 470-et ment max, de oda már irreális feszeket kellett adnom a procinak 1,4-1,5v.
Aranyszabáj, hogy P35-ben a 2 magosok mindíg jobban mennek, mint a 4 magos társaik.
Pl: E8400-al megvólt anno az 500-as FSB lazán, mig a Q9550-el 470 volt a max a P5K-ban, de azzal is csak Vantage stabil vólt, Játék alatt már elvérzett szegény. -
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15898 üzenetére
Nekem tavaj vólt P5k+Q9550 párosom, 450-es FSB-vel 8,5-es szorzóval ment 1,24v-al
Szóval szerintem a 450-et bírni fogja, de persze nincs egyforma lap vagy proci, úgyhogy eszt garantálni nem lehetOFF:
Látom Gigabyte SOC-al rendelkezel, leírhatnád róla a tapasztalatokat, privátba, vagy 460-as topikba. Tuning, melegedés érdekelne legfőképp
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Zomb€€ #15850 üzenetére
konkrétan nem ismerem a lapodat.
ha nem nézted még volna, a cpu kompatibilitási listát lesd meg....
és hány fázisos? mert ha csak 3, akkor négy magosnál a tuning lehet, hogy kicsist korlátozott lesz, mert nem bírja stabil fesszel nagyon.
de ebbe nem szólnék tovább bele, mert mint mondtam, nem ismerem a lapodat.
csak arra akartam felhívni a figyelmed, vásárlás előtt járd körbe alaposan a témát.... -
Insolent
aktív tag
válasz
Zomb€€ #15847 üzenetére
Szia, én lecseréltem a freezer 7-est nem azért mert nem hűtött hanem mert már hangos volt a ventije. 50-55Cfok körül tartotta a Q9550-em, 2500rpm-es fordulaton és akkor még tuningról még nem is beszéltem.
Ideig óráig jó, elbírkózik vele, ha tűröd a hangját akkor hajrá. Én kb egy hetet használtam vele, aztán lecseréltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest