- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya597
tag
Halihó újra!
Egy Core 2 Quad Q8400-ra esett a választásom,elméletileg szerdán meg is jön.
Aztán jelzek a tuningal kapcsolatban. -
xmad
őstag
válasz
Tiszteletes #17984 üzenetére
én úgy tudom hogy az MCH-nak kell több fesz.. nekem bevált még amikor 2 magost tuningoltam a p43-ba
-
szijartg
őstag
válasz
Mondjuk ezt nem értem én sem... egyik gépemben p5kc lap+e8400proci, alapon minden és az is 2x indult.
Sőt, maximus II is megcsinálta q6600-al 8x400as szorzóval!
Amúgy én sem tudom, hogy ez mitől lehetett! -
balintka
addikt
válasz
Tiszteletes #17994 üzenetére
Csak egy rövid kérdés
Mire nem elég a Q9550 alapon?? Az 2,83 Ghz nem? Én a Q8400-amat alapon használom és sose fogom tuningolni.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Telefunen #17993 üzenetére
Egyet értek, de nagyon bosszantó azért hidd el. A Xeont leszámítva a 775-ös platformnak azért mégis csak ez a "még megfizethető" árszegmensben leleldző csúcsprocesszora, és ha lehet én is úgy szeretném tuningolni, hogy ne legyenek ilyen anomáliák.
De igazad van! Ne aggódjak ezen. Majd szoktatom magam a gondolathoz.
-
Telefunen
őstag
válasz
Tiszteletes #17989 üzenetére
Szerintem nem érdemes ezen rágódnod, vagyis ez legyen a legnagyobb gondod a gépeddel
-
public73
senior tag
válasz
Tiszteletes #17989 üzenetére
MSI Platinumos kolléga mennyi volt a max FPS a lapjában?
max. FSB-re gondoltál, ugye?
515-520-at még vitte, azzal gond nem is volt.....
7/24-ben E8400-zal 8*500-ra volt belőve, nem okozott gondot neki. -
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Telefunen #17988 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon hasznos volt. Hát nem tudom, hogy érdemes-e végig nyűglődnöm most egy lapváltást esetleg P45-re, vagy X48-ra, mert már attól felállt a hátamon a szőr, mikor egy mezei tápcseréhez ki kellett pakolnom még az alaplapot is a házból. (Nyomorult Mugen2-től nem tudtam kivenni/betenni a tápegységet.) Az elmúlt 3 hónapban mát eleget barkácsoltam. Szerintem már csak akkor nyúlok hozzá, mikor platformváltás lesz.
Akkor csinálhatok akármit az FSB mókolás okozza ezt a jelenséget, és nem a feszekkel van a baj.
MSI Platinumos kolléga mennyi volt a max FPS a lapjában?
T.
-
public73
senior tag
válasz
ez sajnos az MSI lapodnak köszönhető (2-szer indulás)...
3 napja cseréltem le egy ugyanilyen P35 Platinum lapot Asus P45-re, mert szintén falra másztam a lap hiányosságitól!
próbáld ki, hogy visszaállítod a Default értékeket, minden szorzó, FSB, szorzó, ram AUTO-n legyen.
és voálá, megszűnik a 2-szer indulás, fut minden fajául....
de ha már emelsz 1 FSB-t, akkor a lap bekakál.....
felejtős az MSI.....Telefunen
bármit csinálhat, ha van OC, akkor nyűglődik a lap.....a 2-szer indulás garantált.....
-
Telefunen
őstag
válasz
Ne áramtalanítsd a gépet, csak kapcsold ki és be, Giga P35 olyankor nem csinálja (áramtalanítás után meg nálam alapon is downclockolva is, szóval nem is nagyon foglalkozok vele)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
tápot nem kellett volna cserélni...bőven elég volt.
Giga p35ös lapoknál tuningnál ez megszokott jelenség. ugy látom MSInél is. mármint a duplaindulás. de ezt kérdezd meg egy MSIs topikban.
Meg szeretném kérdezni, hogy a fent írt órajelekhez melyik paramétert mire állítsam, amivel biztosak lehetünk, hogy minden komponens megkapja elsőre azt az energiát amit igényel?
ez csak teszttel derül ki.
VTT 1.2V az tuti, h elég. és mch is elég alapon, azaz 1.25Von. pcie freki 100.
többi feszt is normal értéken fixáld...ez nem egy egetrengető tuning
cpu feszt meg ki kell tesztelni.
-
Tiszteletes
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban keresnélek benneteket. Az adatlapomon láthatjátok, hogy milyen konfigot hajtok. A Q9550 most 3,4Ghz-en megy a P35-ös lapban 400-as FSB mellett. Tuningolva jött elő az a jelenség, hogy a számítógép bekapcsoláskor nem indul elsőre, hanem nekifut még egyszer, és csak másodszorra indul el a boot-képernyő és a winfos betöltése. Nemrég volt Logouton egy nagyon jó cikk a tápok valós teljesítményéről. Elolvasva gondoltam megvan. Az én 500W-os Chieftechem valójában csak 360W-ot ad a 12V-os ágaknak összesen. Ez okozhatta a jelenséget. Tápcsere. 650W-ra, és a jelenség ugyanúgy tapasztalható.
Nagyon sokat játszottam már a voltokkal, de nem sikerül olyan beállítást elérnem, aminél megszűnt volna a dolog. DDR2-es ramokat hajtok 4-4-4-12-es időzítéssel 800Mhz-en szinkronban. 1,8-2,1-ig minden feszen adta ezt a jelenséget. Ezeket a VTT-ket ille CoreVoltage-eket is piszkáltam. A procinak is feljebb vettem a feszültségét, de a jenség változatlanul megvan.
Meg szeretném kérdezni, hogy a fent írt órajelekhez melyik paramétert mire állítsam, amivel biztosak lehetünk, hogy minden komponens megkapja elsőre azt az energiát amit igényel?
Előre is köszönném a segítséget!
Üdv,
T.Amúgy a jelensége ezen az órajelen már megvolt az előző videokártyámmal is. (Tápot is baromság volt cserélnem szerintem.)
-
hermanyi
addikt
válasz
balintka #17982 üzenetére
nem nem arányos itt semmi semmivel
sok függ mennyi áramot vesz fel a proci lehet ,hogy egy 2.5 ös melegebb mint egy 2.66 os ha a 2.66 os kevesebb energiával beéri
nincs 2 egyforma processzor ,ezt az egyet meg kell tanulni és hiába ugyanaz a proci az egyik gépben ennyit meg annyit megy az közel sem biztos ,hogy másik gépben is fog annyit menni
-
balintka
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
nem tesztelnek le minden egyes darabot...de aki kicsit is ért hozzá, az otthon megoldja és lesz egy szép alulfeszelt energiatakarékos CPUja.
17975) balintka core voltage a cpu-zben van...az már ott alapesetben a doppolt alapfesz és az energiatakarékos alapfesz között ugrál.
coretempben a VID rublika jelzi ezt az alapfeszt, amiről szo van. de ott is 2 érték kaphato.
terhelt állapotban a valos alapfesz, tehát a VID. illetve IDLE állapotban az "energiatakarékos VID".
-
xmad
őstag
enyém igy megy (ami a feszt illeti)
-
raus
aktív tag
Szoval beszereltem tegnap a Q9650-et. E0, a VID-je 1.2875V, kicsit magas de ettöl meg lehet nagy "overclocker". Megörültem hogy mind a 4 mag diodaja müxik es nem ragadtak be, szepen fej-fej mellett mernek. Az E8500-am egyik diodaja idle-ben be van allva 43C fokra, felfele mert szepen de 43C fok ala nem megy. Elegedett vok mert a VID környeken is jol megy mar. Vekonyan bankartyaval felhordtam az AS5-öt es a maradekot ami a kartya elen volt, beledolgoztam a H50 talpaba. Elötte mindket felületet Arctic Clean-nel pucoltam meg ket menetben.
Jelenleg (Everest Winben merve)
1.2830-1.2900V Vcore (LLC enabled)
1.2500V FSBVtt
1.5610V CPUPLL
1.4020V NB Vcore
1.0980V SB VCore
1.5940V SB PLL
1.6540V VDDR
CPU GTL Vref 0,1,2,3 +50mV
NB GTL Vref +40mV
...
8.5X475 azaz 4037MHz, FSB Strap 200MHz, DDR 1582MHz 8-8-8-24 1N, P.Level 9Prime95 small fft fut es stabilnak tünik, a magok fel ora utan 64-61-65-65 fokosak ennel feljebb nem mennek. A Lynx alatt 6937MB full terhelessel az elsö menet vegen 73-75-75-74 fok es 112Watt, ami tul sok de ilyen hömersekleteket ugy sem produkal semmilyen valos alkalmazas vagy jatek sem. Jatekban olyan 54fok max/mag. Megprobalom meg az 1.2830 - 1.2900V Vcore-t lejjebb vinni kis GTL vagy Vtt hangolassal es a P.levelt 8-asra beallitani es elegedett leszek. Nagyobb tuninghoz (500-as FSB vagy 4.2 - 4.4 - 4.5GHz) mar komoly viz kellene. Ami viszont durva hogy a 4GHz-re huzott E8500-am 500-as FSB melett 28GigaFlops-ot tudott Lynx-ben, a Q9650 szinten 4GHz-en 54GigaFlops-ot. Az idle höfokok 36-39C.
Jatekokban amelyek nincsenek optimalizalva 2 vagy több magra, ott hozza az E8500-am teljestmenyet, a max FPS-ek picit magasabbak(gondolom a 12MB cache miatt), es a minimum FPS-ek amik megduplazodtak!!! A shaderintenziv programok mind több FPS-t produkalnak. A tesztprogramok CPU pontszamai meg eröteljesen megnöttek. PL Vantage-ben az E8500-zal a Performance eredmeny P18187, CPUscore 44313, a Q9650-nel P18610 CPUscore 52797.
A Win7 CPU elmenyindexe az E8500-zal 7.0, a RAM index 7.2, a Q9650-nel pedig CPU: 7.5 RAM: 7.5.
Azonkivül az egesz PC olyan simabb, pattogosabb. Nagyjabol ezt vartam a Yorkfield-töl.
Remelem a Crysis2 hasznalja majd mind a negy magot. -
raus
aktív tag
válasz
kicsipapucs #17949 üzenetére
Nekem a REX-hez (X48) A CPU GTL Vref-ekhez mind a negyhez +50mV-ot ajanlanak, a NB GTL Vref-hez meg +40mV-ot. Beallitottam es mindjart tornazhatok 470+ FSB-vel, auton ilyenkor mar elszall es kekhalal. Ha van egy kivant FSB es szorzo erteked es kitapasztaltad hogy az adott Vcore eleg hozza, akkor le-föl allitgasd a GTL-eket, van egy pont ahol jo, alatta kekhalal es felette is kekhalal. Mondjuk a P45 az mas de probalgatni kell, sok-sok "bioszba be, elment es ujraindit winbe es teszt" ciklus mire rajössz a megfelelö ertekekre. Quadnal azt is mondjak, vedd lejjebb a Vcore-t es told az FSB Vtt-t föle. Akkor is bejöhet a stabilitas.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #17967 üzenetére
mármint stabilan gondolom
érthető...
-
Razermazer
őstag
válasz
darál0w #17962 üzenetére
Léggel nem is fog menni 471-480-a határ léggel és jóindulattal
. A víz áldásos hatásának köszönhetően -20 fokkal hűvösebben tartható a lap és a proci. Ez tuningnál elengedhetetlen.
Kicsipapucs Modolhatod akárhogy rakhatsz rá ventiket orkánt is csinálhatsz, egyszerűen a levegő nem tudja elszállítani azt az irdatlan hőmennyiséget, amit a lap és a proci termel. És a másik hogy 500-hoz kegyetlenül bele kell vágni a gtl-ekbe. Olvastam hogy darálow sose nyúlt hozzájuk, ennél a lapnál kell nincs mese. Szétfeszelheted akkor sem fog menni, a jel már annyira zavaros nem stabil, hogy értelme nincs is erre való a gtl, hogy ez ne történjen meg. Hogy melyik a jó beállítás, azt neked kell kitapasztalni órákat lehet vele szórakozni, én is így csináltam és jó is lett. Természetesen vízzel, én bele sem vágtam léggel, főzőlap az a konyhában van
. Megyek is vizezem tovább az i7-et. Ha kell a blokk, és az alaplapi hűtő ott van viheted megéri. Tudok hozzá még adni tartályt is, és pumpát, és radit is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17965 üzenetére
még 1 dolog...
probáld meg 1 rammodullal.
-
válasz
darál0w #17964 üzenetére
A többi feszt véleményed szerint mire tegyem? 4GHZ-hez az alábbiakat használom:
cpu: 1,16V
pll: 1,55V
fsb: 1,24V
NB: 1,24V
SB: 1,55
SB 1,1: 1,15
Ram: 1,9V
NB GTL: +20mV
GTL-ek auton jobbak, mint manualon bárhol.
500-as fsb nézéshez más feszt nem is kéne bonyolítgatnom, csak nb és fsb? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17963 üzenetére
máshogy nem lehet megoldani...ha ilyen feszekkel sem képes rá, akkor nem fog menni
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17961 üzenetére
ezesetben semmit...nem fog menni, csak extrém hűtéssel.
-
válasz
darál0w #17958 üzenetére
Felnyomtam, sőt néztem én 1,4-es is.
2 dologra volt jó.
1. Szétfőtt a chipset (90 foknál lekapcsolt, úgy állítottam be)
2. Felcseszte az agyam. Rohadtul nem akar összejönni az 500-as fsb sem, bioson minden alaklommal átmegy, bootol, de winfosig nem jut el, logónál elfagy. Mittegyek? 4GHz-nél is most szaraxik a lapocska, más refeket kellett beállítanom, mint eddig, csak akkor vált stabillá! Nemtom mi van. -
paprika
aktív tag
Most van egy kis időm és szórakozok a Biosokkal
F10-ről vissza F6-ra. Eddig úgy néz ki h stabil és mindenből kevesebb fesz kell a procinak. Bár mintha jobban melegedne
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17957 üzenetére
oké.
akkor ugy különösebb dolgod nincs így elsőre,mint mch és VTT 1.3V kezdésnek.
cpu szorzot csapd visszább, dram : fsb 1:1
többi fesz maradhat normal értéken.
pcie freki 100.
mi volt az utolso érték ami még ment?
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17955 üzenetére
everest mutatja a képen
ds3p.
milyen ramjaid vannak?
-
válasz
darál0w #17954 üzenetére
Milyen lapban volt az 500-as fsb? UD3R/P? Nyomjunk egy max validot fsb-ben az én lapomnak, azt mondom. Segíts benne, ha időd engedi, bár én inkább kisfeszes tuningokkal próbálkoztam eddig és az eredményeim jobbá tételével töltöttem az időm, most jáccogatnék vele, itt az este/éjjelem.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17953 üzenetére
quad csak 1 volt nekem.... Q8200 ~500as FSBn ment.
viszont rengeteg embernek segítettem belőni quadot. és 1x sem piszkáltattam velük refet
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17951 üzenetére
quadnál sem éppen számottevő fontosságu...én sosem állítgattam őket.
-
válasz
darál0w #17950 üzenetére
Hát, 2-2,5 hónap múlva lesz egy szabad hétvégém, akkor nekiesek
A 4ghz is csak beállított reffel érhető el értelmes fesszel, de az még megvan az előző tulaj jóvoltából, nem én babráltam. sebaj. Amúgy ezek duonál is hasznosak? Mármint a refek. Mennyit számít számokban kifejezve? Mondjuk a feszt nézve %-osan. Adott freki mellett. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsipapucs #17949 üzenetére
az léggel volt...tudom...nade ettől jobb lap nincs quad alá
ref értékeket probálgatni kell...
-
válasz
darál0w #17871 üzenetére
Nem tudom, hogy ő mivel csinálta, de lipi mester ugyanezzel a procival csinált egy ilyet, ami biztosan léggel volt.
Egyelőre nagyon nem akar menni a kicsike 500-as környékén, a gtl refekhez már 8millió meg 1 féle leírást kaptam, mégsem értem, gyanítom anélkül esélytelen a dolog. Mért nincs erre valami általános jellegű szabály? -
balintka
addikt
válasz
hermanyi #17947 üzenetére
Hát végülis alapon tényleg elbír, de nekem a Q8400 alapon is eléggé melegszik terhelve. Idle-ben 30-32 fok a kupak, úgy nem sok. Mondjuk adhatna az Intel kicsivel magasabb bordát és jobb lenne a helyzet azzal.
Biztos h 1-2 fokot jelent a réz mag, jobb lehet a hőátadása, mint az alumíniumnak. -
paprika
aktív tag
válasz
szijartg #17942 üzenetére
ÁÁÁ értelek
Ha én cserélném ezt a Q9450-et akkor tuti 1.25 Vid alattit vennék. Bár szerintem attól hogy 1.25 Vid attól mehet még jól tuningban. Mennyit kellene rádobnod a jelenlegire? Közbe látom 23 ért vinnék. Hát ha van fölös ennyi pénzed akkor vegyed meg az 1.25 viddel rendelkezőt!!!
-
paprika
aktív tag
válasz
balintka #17930 üzenetére
Sokat számít a +6Mb . Annak idején én is ezért vettem meg a Q9450et. Valahol itt az oldalon olvastam hogy 12-15 % sebességben azonos órajel mellett.
szijartg :
Szerintem 48 ezret nem ér meg a Q9550 ha csak nem valami jó darab. Kérdezd meg mennyi a Vid . Én +tartanám a helyedben a q6600at.
-
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17927 üzenetére
Igazából nekem sem kell Több 3600 nál de ha menne jobban is miért ne ?!
Szerintem ez az F10 Bios nagy hulladék mert neked is ott száll el a tuning ahol nekem. Ilyen pedig nincsen.Viszont nekem más a procim , Az is fura hogy 3600 felett mindkettőnknek 1.4 V kell. Most túrom a netet valami Bios után.
-
balintka
addikt
válasz
szijartg #17929 üzenetére
Sztem sok, a reális teljesítményét tekintve. Alig gyorsabb, mint a 2,66-os Q8400, a cache játékban nem hiszem, h sokat számítana. Javítsatok ki, ha tévednék. Én a helyedben a Q6600 helyett egy vadiúj Q8400-at vennék 3 év garival, alig több mint 10.000 Ft-ot kéne rátenned.
-
szijartg
őstag
Srácok, egy q9550-ért mennyire reális összeg a 48-ezer?
Elvileg fél-egy éves, hajtva nem volt! Állítólag!
Agyalok, hogy lecseréljem-e a q6600-ot.
23-ért vinnék -
odorgg
addikt
-
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17925 üzenetére
Skew értékeket hagyd alapon . Ha a ramokat a névleges sebesség alatt futtatod nyugodtan vegyél le a ram feszből is .Pl ha nekem csak 960 on van visszaveszem 2.060 ra 5 5 5 15 be-
Érdekes hogy kicsivel nagyobb proci sebességhez mennyivel több fesz kell
Holnap nem biztos hogy lesz időm szórakozni vele de nézek valami jobb biost .
-
odorgg
addikt
válasz
paprika #17919 üzenetére
3,8-az megvan, bár a Vcore ott is magas nekem is 1,4V, míg a 3,6 az 1,3-al megy.
Ramoknak 2,1 az alapfesze, akkor viszateszem oda. Nemtom a CPU Clock Skew, meg MCH Clock Skew-ekkel érdemes e foglalkozni, mert próbálgattam őket állítgatni, de eddig csak instabilitást okoztak. Lehet nekem is Bios-t kéne downgradelnem, hátha az is hozna valamit a konyhára, mert nekem is F10 van fenn, csak az én lapom 1.1-es verzióju
Mondjuk sok lehetőségem úgy sem lenne, mert F9 alatt nem támogatja még a procit a lap. -
paprika
aktív tag
válasz
darál0w #17912 üzenetére
Nos úgy nézem az én processzorom totál nem akar stabil lenni 3600 felett. Toltam neki 1.45 Vcore-t . Termination 1.380 MCH Core: 1.380 5 perc prime után halott. Állandóan az egyes mag száll el. 3600 ig nagyon szépen megy viszont utána nem akar tovább. Lehet ludas ebben a Bios ? F10 . Viszont Bootolni meg simán tudok 4G-n . Nem értem én ezt
Nem hinném hogy innét már user error lenne .
-
paprika
aktív tag
válasz
odorgg #17918 üzenetére
Próbálj először 3800 stabilat vagy 3900 at. Ha +van lépj feljebb. Most állok neki én is szórakozni a Q9450 el. A Ram feszt vedd vissza kicsit. 1000 MHZ- hez sok lesz a 2.2 V . Nekem a 1066 os Corsairek futnak 2.080 V-n. Valahol olvastam hogy a sok ram fesz is vesz el a stabilitásból ( Pár ezer hozzászólással visszább).
-
odorgg
addikt
Help me!
Cél a 4Ghz lene, jelenleg a win betölt, de prime fél perc alatt eldobja magátBeálítások:
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: [Auto]
CPU Clock Ratio ...........................:8x
Fine CPU Clock Ratio.....................:+0.
CPU Frequency .............................:4.00Ghz (500x8)
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 500 Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........: 100
C.I.A.2 ...........................................:[Disabled]Advanced Clock Control:
CPU Clock Drive...........................: 800 mv
PCI Express Clock Drive................: 900 mv
CPU Clock Skew ..........................: 0 ps
MCH Clock Skew .........................: 0 psDRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [Standard]
(G)MCH Frequency Latch...............: 333
System Memory Multiplier ..............:[2.00B]
Memory Frequency (Mhz) ...............:1000
DRAM Timing Selectable ................: [Manual]
Standard Timing Control
CAS Latency Time........................: 5 [4]
tRCD ......................................... 6 [4]
tRP'........................................... 6 [4]
tRAS.......................................... 18 [12]Motherboard Voltage Control
Load Line Calibration........................[Disabled]
CPU Vcore….……….........................: 1.48125v
CPU Termination…..... ......................:1.340V
CPU PLL………………….....................:1.500V
CPU Reference.…………........................:0.903V
MCH/ICH
MCH Core……………....1.38v
MCH Reference….…….0.848V
MCH/DRAM Ref.…...... 0.970v
ICH I/O……………….....1.500V
ICH Core…………...……1.100V
DRAM
DRAM Voltage ……....2.2V
DRAM Termination .…Normal
Channel A Reference: Normal
Channel B Reference: Normal -
ut3
csendes tag
Kezdem cserélni a Vga-t!
-
raus
aktív tag
Megjött a Q9650. Pici es uj dizajnu a doboz mint az uj i5 es i7, valamint 2010-ben gyartottak.
A matrica is mas. A gyari cooler egyszerü fostalicska, de rezmagos a talpa, a venti rajta delta gyartmany.A proci jelölese:
SLB8W
3GHz/12M/1333/05A
L037B484Meg nem szereltem be, nem tudom a VID-jet de tudtok esetleg valamire következtetni az adatokbol?
AS5-tel szerelem majd es Corsair H50 fogja hüteni. -
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
A minap összeraktam egy Q9300-GA-P35DS3-2x2 GB OCZ Reaper 1066 MHz. Elkezdtem húzni a procit, de 347 MHz (2,6 GHz) FSB felett jön a háromszor újraindul-FSB alapra áll be játék. A feszültségek és az egyéb értékek is alapbeállításon vannak egyelőre. A BIOS-ban milyen feszültség-, és egyéb értékeket adjak meg, hogy elérjem nagyjából a 3 GHz környékét?
-
ut3
csendes tag
Ja Igen,jut eszembe....
Próbaképpen felraktam DIRT 2 - (nemtom ez érdemi infó-e).....jelenlegi vassal,játék full felbontáson 1600x1200/100Hz,minden maxra állítva,úgy teker,hogy csak no
-
ut3
csendes tag
DRÁGA POLGÁRTÁRSAK!-NE KÍMÉLJETEK!!!!!
-
ut3
csendes tag
Ahoj Mindenki!
Engedelmetekkel,lenne 1(pár) kérdésem,sajna tanácstalan vagyok.....
A jelenlegi gépemet szeretném "feltupírozni"hátha kihúzok még vele1-2 évet:Lap : GIGABYTE EP45 DS 4
Cpu : CORE 2 DUO E8500
3.16GHz/6M/1333/06
SLB9K Q820A821
Cooler : SCYTHE INFINITY,+ ZALMAN 120mm venti
Vga : HIS ICEQ4 HD4850/512/256 GDDR3
Ram : GEIL BLACK DRAGON 2x2GB DUAL Kit 1066MHz 5-5-5-15
Táp: CORSAIR WX550
ház : ANTEC NINE HUNDREDNos első körben kicserélném a vidikarit egy HD6850 1G/256-ra. A kártya már itt van,de időhiány miatt eddig még nem került be a helyére - (de sztem ma este belezörgetem....megesz a kiváncsiság (is)Sokak szerint "csak"ez a csere már drámaian sokat lökne a gép teljesítményén
1. kérdésem: Szerintetek is?2. kérdésem: Látva a konfigot,a 6850-es vga-val,véleményetek szerint érdemes lenne 1 procicserét még megejteni (valamelyik Qxxxx-re gondoltam) tempóban/teljesítményben látványos lenne-e?
Tuningolni a cuccomat nem merem,bár kezdeti szárnypróbálgatásaim már voltak....szerény eredményekkel - igazából nem merem állítgatni a biost,nem szeretnék kivégezni a vasban semmit
3. kérdésem: Tudtok ebben segíteni?Állítólag ez a lap/cpu/ram igencsak"felidegesíthető"...Segítségeteket,válaszaitokat előre is köszönöm!!!
Szép estét mindenkinek!
Laci
Ha valaki hozzászólna a kérdéseimhez tegye már meg legyen szíves,hogy privátban is jelzi,azt ugyanis hamarabb észreveszem!Köszönöm!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged