- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
endreee
csendes tag
Üdv,
Tegnap szereztem be egy Q8400-as procit a régi E6550-es helyére.
Az a kín, hogy a Starcraft2 még minimum grafikán is beszaggat, ha sok egység harcol a pályán...
Lefuttattam több benchmarkot és közel hasonló eredményeket kaptam mint a netes review-kban. A Black Ops meg pl tökéletesen fut, míg a régi procival nagyon szaggatott.
Lehet, hogy a SC2 nem szereti a 4 magos procit?
Van valamilyen ötletetek? Esetleg jobban járhatok, ha inkább egy E8500-ast veszek, a quad-ot meg eladom?THX
P5B
4 GB DDR2
5770
FSP400-60GHN -
sgteam
aktív tag
válasz
pEEpEE1019 #16990 üzenetére
NEM
-
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16992 üzenetére
nézegettem én is de drágán vesztegeti sajna
broken re viszont lehet beruházok nála -
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16990 üzenetére
nem neked a hűtő csere lett célozva
-
sgteam
aktív tag
válasz
pEEpEE1019 #16985 üzenetére
biosban a cpu voltage-t vedd lejjebb mondjuk 1.15v és teszteld le, hogy megy-e. ha nem stabil adj neki még egy kicsit 1.2v ezen azért mennie kell. és nem lesz ennyire meleg.
-
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16985 üzenetére
A hűtődet megveszem ha gondolod
a VID az gyári azzal nem tudsz mit tenni biosban állítsd be hogy mennyi feszültséget kapjon "kisebb értékre" amivel még stabila hőfok meg ház függő is hiába a 90-100 köbméter levegő/ óra ha az a meleg bent a házban kering és nem tud távozni , de szerintem nem sok
-
pEEpEE1019
tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem nem sok egy kicsit a VID a procinak ahhoz képest hogy csak alap frekvencián megy ?? Illetve nem sok a hőmérséklete ahhoz képest hogy egy Alpenföhn Matterhorn hütő van rajta ??
Várom válaszotokat és előre is köszönöm !
[link] -
Scorpus
csendes tag
válasz
darál0w #16983 üzenetére
Végülis mind a két lapban 9650 lesz, csak az egyikben Q9650 a másikban QX9650. Kérdés az, hogy melyikben legyen a QX-es? A sima Q9650-et kipróbáltam a P5Q SE-ben meghajtani, 3.6GHz-et vitte, bár eléggé melegedett, a 4.0GHz-nél még BIOS-ban látom hogy annyi, de bootoláskor a "Windows betöltése" feliratnál ahol bejönne a négy színes pötty (Win7 x64) ott kifagy a gép. Ha visszaveszem a frekit akkor jó, csak az FSB-t állítgattam, feszültségeket nem, mert egyrészt nem vagyok olyan profi benne másrészt nem akarom széthajtani, de az jó lenne ha alapon menne a 4GHz, bár ahogy sejtem a hűtő lehet a ludas, TT MaxOrb EX. Ugyanebben a P5Q SE lapban az E8400-ast (E0) röhögve 4.0GHz-re felhúztam alapon és még szerintem ment volna tovább is, de nem volt merszem kísérletezgetni.
-
Scorpus
csendes tag
Sziasztok!
Adott két gép, az egyikben egy Asus P5Q SE alaplap, Q9650, Thermaltake MaxOrb EX hűtés, 2x2GB G.Skill DDR2 1066MHz 5-5-5-15 RAM-ok vannak.
A másikban Asus P5E3 Pro alaplap, E8400, Scythe Mugen 2 hűtés, 2x2GB Mushkin DDR3 1600MHz 6-8-6-24 Redline Frostbyte RAM-ok vannak.A második gépben le kéne cserélni a procit, na most vagy arra van lehetőség, hogy az elsőből ki lesz véve a Q9650, vagy pedig tudok szerezni QX9650-et. Viszont melyiket lenne jobb ebbe a második gépbe tenni? Mennyire lehetne jól meghajtani a procit figyelembe véve a konfig leírt tulajdonságait (alaplap, procihűtő, RAM-ok) ?
-
Balinov
titán
vegre jutott idom probalgatni, igaz nem sok. 7.5*400, ramok 800-ra by SPD idozitesekke, vcore leveve 1.275-rol 1.200-ra. Sztetek meddig mehetek le? Stabilitast Quadnal (Q8300) mivel erdemes tesztelni? prime95 gondolom kicsit idejetmult mar
-
Slyer
senior tag
Helóheló!
Ma vettem egy használt Q9300-at, megy állatul, tényleg jó példány, 1V-on meg full load alatt órákig. Viszont a magok hőfoka egy kicsit aggaszt...
szóval az 1. mag fix 59 fokos, alapon is, és full load alatt sem mozdul. a 2. mag load alattmax 59 fok, a 3-4 max 44-45 fokosak. nem tudom ez normális e... Gigabyte EP45-UD3 lapom van, Noctua NH-D14 hűtővel. Artic MX-2-őt használok. valami tipp vagy ötlet esetleg?
köszi előre is
-
jozsi252
veterán
válasz
Razermazer #16966 üzenetére
Igen arra gondoltam énis, legközelebb jobban fogok vigyázni a mennyiségre, vettem is mx2 pasztát hozzá és akkor lehet hétvégén megcsinálni aztán kíváncsi leszek hogy mit változik a hőfok szórása. thx a segítséget.
-
Razermazer
őstag
No eddig szöszöléssel itt tartok, ha adnék neki biztos gyorsabb lenne, de lassan eljutok az 500-ig így is.[link]
-
Razermazer
őstag
válasz
jozsi252 #16965 üzenetére
Ja hát valószínű meghalt a szenzor, de ez nem befolyásolja a proci működését, ha nincsen megcibálva nagyon, rá se ránts használd. Nálam is ez egyik 4 fokkal többet mutat állandóan a többi együtt szalad. De mivel írtad hogy nagyon megkented, lehet hogy a maradék magok között azért olyan nagy a különbség, mert a paszta már szigetel, és egyenetlen. Kend újra de csak a közepére egy gombostűfejnyit(nagyobb fejű gombostűre gondoltam) egy plasztik kenővel szépen egyenletesen kend el, hogy egy vékony hártya legyen csak rajta a kupakon. Ennyi.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
A következőben kérnék segítséget. Adott 1 Q9400-es proci, vettem jó fél éve kb 1 scythe mugen 2 hűtőt rá. És amit kaptam pasztát hozzá azt mind rákentem proc kupakjára ( valószinű hogy nemkellett volna annyit
) szóval visszatérve géppel semmi gond, azon kívül hogy mintha azóta egyik mag hőfokérzékelője elhalálozott volna, maggal nincs semmi gond gadget-be látom hogy müxik de a hőfok megse moccan 42 fokról. 2 mag 32-33 környékén van uccsó mag pedig 25 környékén.
Normális dolog hogy ekkora különbségek vannak hőfokba, a működő magokon, és ez ígyvan mindig tehát terhelés alatt is arányosan nőnek de a különbségek megvannak.
-
sgteam
aktív tag
üdv
srácok a cpu hőfoknál mi a mérvadó? értem úgy, hogy az aida írja, hogy cpu 27fok de magok 39 és 40 most akkor 27fokos a cpu-m vagy 40? ugyan ez van a teszteknél is cpu 58 fokos de a magok 67-70.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #16961 üzenetére
azt.
-
Razermazer
őstag
válasz
Flashrider86 #16958 üzenetére
Szerintem a system memory multipliert kell állítgatni.
-
Flashrider86
tag
válasz
Razermazer #16946 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
válasz
Flashrider86 #16945 üzenetére
Nézd meg mennyi a Vcore, a CPU magfeszültség normal beállításban a BIOS-ban! Az Everest vagy Coretemp segédprogikban megnézheted a VID feszültséget, az is elég. Ha a VID 1.1V felett van, akkor nyugodtan csökkentsd le a Vcore feszt 1.06-1.1V közé, ezzel sokat spórolsz.A feszültséggel négyzetesen nő a fogyasztás, míg az órajellel egyenesen arányosan.
A normal, vagy auto beállításhoz képest így sokkal kevesebbet fogyaszt ill, kevésbé melegszik. Nekem 1.06V-on megy 3.1GHz-en és a VID 1.275V. Auto állásban a lap 1.24V-ot ad a procinak, láthatóan teljesen feleslegesen.jános: ha már mindenáron csereberélni akarsz, nem lenne egyszerűbb platformot váltani és nem ezt a meglévőt pofozgatni?
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,mi a különbség QX9650 és Q9650 között?
-
Razermazer
őstag
válasz
Flashrider86 #16945 üzenetére
Konkrétan semmivel ha nem emelsz feszültséget. A 3 ghz talán meglesz bár a szorzód elég alacsony, de nem olyan rossz az. 7.5x401 kell ezt szerintem simán viszi. Először kezd csak szépen emelni az fsb-t nézd meg hol a vége alapórajelen, a ramokat oszd vissza 800-vagy 667-re ha engedik, hogy ne szóljanak bele a proci tuningjába. Ha nem megy tovább alapórajelen akkor kell emelni általában együtt a Cpu, Fsb, PLL, Nb, feszütségeket, de csak apránként finoman, nem kell szétfeszelni 3 ghz-ért(éppen hogy csak egy kicsi kell neki). A fogyi ha emeled a feszültségeket eléggé megugrik. De szerintem ha jó a procid, nem is kell hozzányúlni simán vinni fogja a 3ghz-et.
-
Flashrider86
tag
Hello Ph fanok !
Egy olyan kérdésem van,hogy szeretném egy picit húzni a 8300-as Yorkimat. Most minden alapon van. A cél a 3 ghz- vagy egy picit fölé. A feszt nem szeretném emelni,hol kezdjek neki? Szorzó állítás,minek adjak plussz feszt? A lapom egy Gigabyte Ep45 udlr.Ja és még a legfontosabb mennyivel fog megugrani a fogyasztásom,ha emelem a sebességet,de a feszt nem?
-
Razermazer
őstag
válasz
lipi67 #16941 üzenetére
Annyira nem akarom szétgyilkolni, mert valljuk be oda azért kell már feszültség, még ebben az alapban is. Hiába a gtl ami nagyon finom dolog, rengeteg feszültséget lehet megspórolni velük. Minél nagyobb a fesz annál nagyobb az elektromos zaj, a jel egyre zavarosabb. Hát nálam az alap órajelét 0.95 volton tudja, a 460fsb-t 1.184-en és valószínű a 470-et is. Itt már a gtl-be rendesen bele kellett nyúlni + 40mv gap magonként és +20 az északi hídnak. A memóriák moderat-on, strongon még nem tudtam stabilizálni, de 4 modulnál nem is lesz egyszerű, vagy egyáltalán nem is fog menni. Eddig windows 7 töltöképernyőig jutottam tovább sose bármilyen értéket állítottam. Ez a lap egy boszorkánykonyha, de már kiismertem. Alacsony feszekkel is stabilan lehet benne tuningolni ezért szeretem. De ez az i5 655k ez valami iszonyatos egy dög, míg a quaddal szenvedni kell minden 10mhz-ért, addig ez úgy viszi a 4500mhz-et mint a vaj és alig állítok valamit. Szerintem nyáron váltok, egy kis kuckóba levizezve bedobom, és jó sokáig elég lesz.
Na annak a proginak a nevét nem tudtam ez a wprime letöltjük.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dime27 #16942 üzenetére
BUÉK! Neked is (és mindenkinek) öreg harcos!
Mik?
Nincsennek ramjaim, Bagi Peti adott kölcsön micronokat, 800-asok (vagy ki tudja,ahány progi annyi jelzés) d9mgh. 1:1-ben nem bírnak sokat és ugye..kicsi a szorzóm, szinkronban kell majd járatnom.
Azt hittem, nem térek vissza P45-re, el is adtam mindent, de...
Yolan tuti UD3R-je újra elcsábított. Procit is véletlenül láttam meg és jó az a 12MB L2.Azt nem tudom, hogy ha lesz pénzem, i7 3x2 x-y ram, vagy ez, 8Giga DDR2 (G.K.)-gondoltam ezt vártad-
meg ssd. Hajlok az utóbbi felé.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Razermazer #16879 üzenetére
Nocsak. Tetszik?
Szólj ha 4,7GHz-en teszteled wprime alatt!!!Én vettem egy q9450-et. Előző tulajnál 1,025V-on ment alapórajelen, 2,66GHz-en, én most 1,056V@3,2GHz-nél tartok. [link]
BUÉK!
-
hermanyi
addikt
Boldog Gigahertzekben gazdag új évet !
-
potkem
aktív tag
-
potkem
aktív tag
Boldog Új Évet mindenkinek.
-
válasz
Razermazer #16935 üzenetére
NB-nek mindenképpen kell plusz fesz, de a modulokat kitesztelheted egyesével, hátha vmeikkel probléma van.
-
Razermazer
őstag
Valami nem stimmel a memóriáimmal mert 4 gigánál ki lehet hajtani a teljes kapacitást, engedélyezve van a pagefile 4 gigára szintén így jó. Viszont 8 gigánál nem engedi a maximálisan való futtatást, lehet hogy emelnem kéne a pagefileon hogy az is 8 giga legyen hmmm, ezt nem értem. Vagy 8 gigánál, már nagyon meg kéne cibálnom az északi hidat, mert 4 modul az már sok?. Mielőtt levizeztem akkor flottul ki tudtam pörgetni a 8 gigát is és a pagefile le volt tiltva. Most meg nem lehet, hogy valamelyik modul megadta magát?. Ötlet?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Speed® #16928 üzenetére
Mákod volt
, én meg nem tudom rávenni magam, hogy áttegyem a P35-be, pedig most van időm..
Még várok a bulldozerre, kíváncsi leszek mit írnak majd róla, aztán ha összeszedem magam, akkor lehet, hogy át /vissza/ nyergelek én is.
Csak az bosszant most, hogy nem a procival van bajom, hanem a lap nem bírja és kilátástalan a helyzet, mivel pénzt erre már semmiképpen nem adok ki, egy fillért sem. Ilyen alapon dobhatnám a csatornába is..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #16932 üzenetére
szétfeszelve nekem se volt...még 500as FSBn se
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #16930 üzenetére
azt be kell, h valljam...én 1x sem szaroztam ref értékekkel...auto és kész...hál'istennek mindig normális procit fogtam ki
-
Razermazer
őstag
460 fsb-t viszi 1.2 volt alatt, 471-et nem akarja gtl varázslással sem ott már kell a 1.2 volt feletti érték. Harcolok vele
de mostmár inkább alszok majd holnap.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #16920 üzenetére
Q8200. M1 stepping. ettől minden jobb
-
hermanyi
addikt
válasz
Razermazer #16917 üzenetére
nekem megvolt 6 percig igaz csak gyorsba csin és semmit nem álitottam csak FSB term és nb volt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Razermazer #16917 üzenetére
ds3pben alacsony fesszel megvolt az 500...szal nem kell víz
-
Razermazer
őstag
válasz
Attix82 #16916 üzenetére
Nem a quadok elenyésző hányada megy egyáltalán 500-on, ahhoz már bűvészet kell, és víz. Igen kicsit vagy gigabyte ds3-as csoda, vagy asus maximus 2 fomula. Ebből az előzőt még kapsz az utóbbit már nem. Meg ez a egész lutri, vagy megy vagy nem, mire nem elég az a 430 FSB?. Én is csak teszt erejéig próbálom elérni az 500-at úgysem azon fog menni.
-
Attix82
addikt
Kerdesem lenne, ha veszek egy jo lapot a Q8400 ala akkor normalis fesz mellett megoldhato lenne a 8x500?
Gondolok itt am ostanival annyi vna hogy 8x430ig atom alacsony fesz melett birja a proci, aztan meg emelni kell drasztikusan....ezen a dolgon az alaplap segithet?
-
Razermazer
őstag
válasz
hermanyi #16913 üzenetére
Szerintem a Ninjat vedd brutálisan jól sikerült meg szép is
még ráver a mugen 2-re is tapasztalat(arról nem is beszélve hogy a mugen 2 -t már nem is fogják gyártani). Ott voltam a tesztjén i7 megrángatva és kellemes 50-55 fokon tartotta egy jól szellőző házikóban(rajta természetesen a venti, mert passzívba nem az igazi a tuning. Mindennapi használatra kiváló úgy is). Ez a thor's hammer tök jól néz ki, de már alapvető hibákban szenved a cpuval értintkező direct heating nem rossz(ahol a direct heating érintkezik a kupakkal, ahol nem hát ott bezony melegebb lesz) de utána semmi hőelvezető kicsi lamellázat vagyis kettő bazinagy az nem elég. Szemben a scythe remekül kialakított alsó lamellázatával és nem direct heating kialakításával. A scythe is kísérletezett evvel a megoldással, nem véletlenül vetették el. Nem sokat nyertek vele. Mondjuk én Thort bírom a marvell képregényekbe
vagy a Stargate-be de hűtőbe nem igazán.
UI: FSB 450 1.144 volton stabil ez még csak a a lap tesztje 7-es szorzóval, de szerintem benne van a 480-is, a régi quadommal a 471 megvolt. 500-at meglátjuk az nem lesz egyszerű szülés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged