Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
-
DroneZ^
őstag
válasz
Pietrosz
üzenetére
mert mindig is hűvös gépem volt, elözö AMD-m és Intelem 50 fok felé sosem ment... vagy a hyper tx kellene vagy a scythe infinity... épp most találtam 1et eladot sztem azt fogom megvenni, amugy mennyivel jobb a scythe mint a hyper tx? elözö configomhoz mérten szabtam ki hogy 60 alatt legyen, kicsit sok már nekem a 70
nemtom mennyit befolyásol a proci élettartamán, föleg ezert szeretnem hogy hűvös legyen, röviden! -
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
nem tom kinek sikerült fennakadni...asszem te linkelted nem én...
a lényeg, hogy azért nagyjából ugyanrról beszélünk...jómagam 8x400on használom a gépet...
amúgy ha választani kéne, hogy 8x425 vagy 8x400 monnyuk egy asus 965ös lapban, ahol a straps miatt akár 1 fsb emelés is drasztikus romlást eredményezhet mem oldalon, hát biztos, hogy a 8x400at választanám....
performance level, pedig = static read control delay-el ami ugyancsak keményen beleszól a ramod elérési idejébe...
az eredményeim amúgy szinte detto uezek
-
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
itt a két véglet a 62 ill a 76 nanosec...
namármost egy rossz tuninggal te sokkal többet ronthatsz ezen...akár 100nanó fölé is belőheted annak ellenére, hogy a procid 3Ghz vagy a felett megy...és az 50 és a 100nanó között pedig óriás különbség lesz hidd el...ill próbáld ki... -
Larry303
addikt
válasz
Pietrosz
üzenetére
ezt nem gondolod komolyan? én nem kis ramtweakről beszéltem, hanem azt ajánlottam a kollegának, hogy az ideális összehangot találja meg a tuning belövése során...semmire nem megy a tuninggal, hiába megy 200Mhz el magasabb órajelen uaz a proci, ha egyszer két szer annyi a ram elérési ideje...
amúgy meg az alakalmazás fogja eldönteni, hogy mire támaszkodik jobban...egy tömörítő pl iszonyú ram függő, egy zeneszerkesztő softver ahol szinte csak lebegőpontos utasításokkkal dolgozik a proci az meg nyilván proci függő...
tehát nyilván neked is igazad van, én még mindig csak azt mondom, hogy a jó tuning nem biztos, hogy az elért legmagasabb cpu frekit jelenti! -
Superman
nagyúr
válasz
Pietrosz
üzenetére
Azért ha megnézed a legtöbb embernek Kingmaxa van, talán nem véletlenül. A mostani PH cikk, ami a játékos konfigokról szólt is a Kingmax ramokat helyezte előtérbe, még a csúcs játékgépbe is azt "tettek" az írók. Na persze, ha OCZ, vagy egyéb méregdrága ram lenne, akkor azért már egy szuper MAC-et vehetnénk.

-
Larry303
addikt
-
törölt tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nem akarok belédkötni, de van egy olyan érzésem valahonnan a mélyből, hogy Achinak esetleg lehet valami tapasztalata a témában. Esetleg több proci és lap fordult meg a kezei közt, mint nekünk kilincs.
A 3 fázisú tápellátás meg alapon bírja a quadot, de NEM ahhoz tervezték, hogy szarrá hajtsuk benne a kentsfieldet.
Végül pedig: én egyszer üzleteltem veled és értelmes embernek tűntél, nem olyannak, aki nem tud különbséget tenni a gúny és a bunkóság között, pedig most látszatra nagyon ez a helyzet.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Pietrosz
üzenetére
pff... nem veszed észre magad, hogy te kötöttél belém?? akkor még1x:
poénosan utaltam prmcsk-nek, a lapja gyengéjére, mert már nekemis durrant el izmosabb quad tuninggal 3 fázisu lap, erre te jöttél hogy ez nem igaz, a te s3mad milyen fasza. ok nem is mondtam h mind xar, csak, hogy nem erre való. hihetetlen, és még én vagyok a bunkó.
-
WiZARD
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
addig görcsöltem ezen a k*rva superpi-n, és hogy nem ment le semmi normálisabb időzítés mellett, hogy feltettem most egy XP-t a másik vinyóra.
na ott egyből lefutott.
szóval vista szopat.talán (mondjuk még le kell tesztelni hosszabban) mégiscsak jó lesz ez a 1056 4-4-4-12

-
szacsee
nagyúr
válasz
Pietrosz
üzenetére
Ahogy autóra rakod a feszt akkor ha nekiállsz húzni abban a pillanapban a lap emeli a feszt is méghozzá rendesen (lehet rosszul tudom, de asszem így van).
Ezáltal, ha mondjuk EIST alatt visszaveszi a feszt 1,1V körülre azt a fogyasztás-külömbséget amit ott spóroltál simán bekajolja, ahogy terheled a procit és így jobban jár vele. (szerintem)
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz
üzenetére
Ramok 5-5-5-16-auto-trd6-on, 2,4-es szorzó, 8*440 és nem bootol. 7-es trd-vel bootol. Most írtad le azt amit Én is leírtam...ráadásul ez a stabil beállításod...
Ne keverd/keverjük meg a dolgokat ennyire...
Van boot:
400fsb;
2,5ös szorzó;
5-5-5-15-tRD7
Beton stabil hónapok óta 2,14Von.Nincs boot, csak bios nullázás:
400fsb;
2,5ös szorzó;
5-5-5-15-tRD6
Bármilyen feszt adtam nem tudtam bootolásra bírni...Tehát akkor szted hol a határ? 6 és félnél?
Én mindig beállítom az adott fsb-hez a szorzót egyben ezzel órajelet, majd az időzítést. Miután ez meg van...leszorítom a tRD-t, addig míg bootol a lap...Ez az érték nekem eddig mindig stabil volt...Mivel az fsb emelésével együtt emeled az órajelet adott szorzóval így igen...elképzelhető ilyen is...422on van boot, de 423on nincs...
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz
üzenetére
Nem csak fsb, hanem órajel, szorzó is.
Pl:
266FSB Stock
Standard= MCH Strap of 11
Extreme= MCH Strap of 3333FSB
Extreme= MCH Strap of 7400FSB Overclock:
Turbo= MCH Strap of 6
Extreme= MCH Strap of 6501FSB Overclock
Turbo= MCH Strap of 9
Extreme= MCH Strap of 9Manuál állítva a tRD-t, ha elindul a lap, akkor az stabil is. Ha elkezded állítgatni a többi időzítést és a tRD marad fixen, akkor képzelhető el instabilitás...ez természetes is.
-
helkis
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
akkor ez mit jelent?

Brief announcement to all Gigabyte owners: The recent released beta BIOS's on Gigabyte's website have fixed the lax MCH strap and tightened the memory settings. "Memory Performance Enhance" setting now controls the MCH Strap and sets it aggressively at low FSBs.
For DQ6 users: the beta F5L BIOS on Gigabyte's website has fixed the non-working "Memory Performance Enhance" feature and the board now self-tunes RAM sub-timings quite well. I've only just started testing, but these are some quick checks with 10 min stable Orthos runs using the 1:1 divider.
266FSB Stock
Extreme= MCH Strap of 3333FSB
Extreme= MCH Strap of 7400FSB Overclock:
Turbo= MCH Strap of 6
Extreme= MCH Strap of 6501FSB Overclock
Turbo= MCH Strap of 9
Extreme= MCH Strap of 9Standard seems to use default values in all cases. So far Turbo/Extreme settings have not once caused an error in Orthos. I highly suggest that if Gigabyte just published a beta BIOS for your specific board that you flash to it, the improved dynamic RAM sub-timings alone has helped stability on my board. Strangely enough I can now use Option 1 OR Option 2 for my Ballistix RAM, but I am still testing this.
-
Thrawn
félisten
válasz
Pietrosz
üzenetére
Itt a link
A súgót olvasd el vagy valamelyik RI/OS R5 topik 1. hsz-ét. -
Soak
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
beállitásaimnál (jobb dolalon ahol a privik is vannak ) . ott tudod beállitani ,hogy az utolsó oldal legyen a kezdő .
Nekem az a bajom ,hogy össze vissza rak az oldalakon, mnidig középre vagy alulra, fel kell scrollozni
szerk: az utsó hsz-edhez rak vissza ahogy nézem. De ahh, ez a [Szerkesztve] nagyon hiányzik
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pietrosz
üzenetére
na végigolvasgattam itt a hétvégi termést, de nem sokat sikerült kihámoznom belőle. Ez a 312W ez csak a CPU? Egy kicsit soknak tűnik nekem. A tápom 216ot bír 12Vos ágán, bár több ág is van és összesen valahol asszem 360W körül tud pumpálni specifikáció alapján, nem tom elég lesz e ha megrántom a procit? 5let?
nem tom ezek a plusszos méricskélő műszerek milyen szignifikancia szinten működnek, de gyanítom, hogy nem cpu-fogyasztásmérésre vannak kaibrálva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3317, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- PocketBook Touch Lux 5 (PB628) /hibás/
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

csak annyit hogy az alaplapi PWM lehet a gond.Fura, hogy P5E lap majdnem megegyezik a Maximussal és ugyan ez a gond ott is fennáll.Aki esetleg perfekt english az elmondhatná a szöveg lényegét nagy vonalakban. 

nemtom mennyit befolyásol a proci élettartamán, föleg ezert szeretnem hogy hűvös legyen, röviden!

... de végülis mind1
(Prime95) Ha nem megy a töltés, akkor 9x356mhz-en (C1E+EIST) használom default fesszel.