Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mex3000
csendes tag
Nekem fölleg játékra kellene .Mert uj gépet akarok össze rakni és kb ijen árba néztem procit és a döntésem e kettö procira esett...de lehet h várok vele mert még eshetnek az árak szoval fognak is ... És akkor már gondolkozhatok azon is h a Q 6700 ast vegyem e
habár adigra sokkal jobbat lehet kapni ijan árba ? az "addigra" = nyár közepe -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
redraven85
üzenetére
Azt várhatod...nálam van, mint a kép mutatja...
Tőle vettem (na jó csak viccelek nem ám befordulsz)
, de tőle származik! 
Lentről felfelé a prociig 10-es belső...D-Tek-től 13-as..még finomítva lesz..
-
redraven85
tag
válasz
szacsee
üzenetére
Attól még nekem király lenne
Nekem úgyis ittfigyel a sarokba a Tribe ami várja,hogy bekössem valahová
Annak
úgyis 8/6 os a csövezése.. Jelenleg Nyugdíjas kolegára várok,hogy hozza már a 8800GT blokkot ,hogy vizezhessem őt
Reagásál a képre :

Milyen baromi nagy csövek má azok

-
szacsee
nagyúr
válasz
redraven85
üzenetére
Röviden?
Igen!
Részletesen: aki mindent hűt, az ha normális, akkor vastag csövekkel dolgozik, és kis ellenállású blokkokkal, a keresztmetszet ne nagyon csökkenjen 10mm alá, vagy max 8mm..
A Maximuson a csonkok is max 6mm belsővel rendelkező csövet képesek fogadni..
Nemtom mennyire számít jónak, de aki mindent vizez, az kb így csinálja...mindenen blokk...a maximusnál csak az NB vizes, és az hűti vissza a feteket és az SB-t.
-
szacsee
nagyúr
válasz
redraven85
üzenetére
Csákó! Normális ember a Maximus vizesblokkját nem köti rá a rendszerére, inkább lecseréli..

-
redraven85
tag
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Azért azt figyelted a teszt végén,hogy csak a 2 kari 400 wattot eszik?
Ha ehez teszel még 4 giga ramot meg 4 magot és egykis tuningot ..+pár meghajtót akkor egy jó erős 750-850 wattos táp is kellene majd
(havernak 560 wattos tápja volt a 4 mag,4giga ram,2x8800gt SLI -t nembírta el és leégett..szóval tudom mit beszélek,segítettem neki új tápot nézni
) Ami nem túl olcsó ha körülnézel
A FarCry nál meg az SLI ér el kevesebbet mint az egy kari?
Ez teccik
Amúgy két kártya csak akkor rúg labdába ha szerecc élsimítani max grafika és max felbontás melett. Más értelmét nemlátom miért vennél 2 darab GTX et legolcsóbban 85 ezerért darabját
Ha vízzel hűtöd majd akkor javaslom az asus maximus formula lapját..azon már kivan építve a víznek a hely.Így még a blokkokra sem kell költened. -
Superman
nagyúr
Tulajdonképpen igaz, annyit tennék hozzá, hogy az előző lapom P5K Premium volt, de gyakorlatilag ugyanaz, mint a Deluxe.

Viszont: ma reggel bekapcsoltam a gépet, gondoltam egyet és a CPU PLL Voltage opciót 1.68-ról feljebb tettem 1.76-ra és simán lefutottak a stabilitástesztek feszültségemelés nélkül 463-as FSB mellett (3704MHZ). A Maximus Formulanak az egyetlen előnye a P5K Premiummal szemben, hogy sokkal szélesebb körben lehet variálni és állítgatni a különböző opciókat, nagyobb a játéktér, jobbak a lehetőségek. Persze, aki vízzel, vapo-val, kompresszorral hűt, annak tökmindegy....
De 24/7-ben 3.7GHZ-en nem tudtam volna használni a Q6600-ost egy P35-ös deszkában.
-
bim
veterán
válasz
Kristof86
üzenetére
azt majd egy abit/asus user megirja neked. ez az én gépem.mint feljebb olvastad superman procija még a maximusban sem nyujt többet mint a P5K deluxeban...tehát ez nem kifejezetten lapfüggő dolog. az elöző quadom meg sem nyikkant 450 es fsb-vel és valahol 3,5 körül volt a vége. a mostanit meg lazán használom 8x450-en 1,381 biosfeszel. ennyit tudok neked elmondani.
quad alá nem vennék DS4-nél gyengébb gigát.esetleg DS3P-t még talán... -
floxet
tag
hi
nincs netem perpill, lecci privit irjatok
tud valaki g0lelohelyet?a legtobb helyrol kifogytak. Thx,ezer koszonet aki ir
jo ejt,sok mhz-et mindenkinek -
yakuza.tora
addikt
válasz
redraven85
üzenetére
Érdekes, amit az SLI-ről írtál. Már több helyről is hallottam, hogy nem éri meg, mert nincs számottevő teljesítménynövekedés. Azonban ebben [link] a tesztben mintha máshogy lenne! Tudom, hogy extra felbontásoknál, de akkor is jelentős fps különbség van!
A chipset melegedéséről is hallottam, de én vízhűtéssel fogom kordában tartani. -
yakuza.tora
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Éreztem, hogy lesz olyan versenyző, aki nem fogja kihagyni a lehetőséget és beszól!
Nem tudom, hogy mennyire lesz jó a GX2-es, mert ez valójában két kártya, ami sli-vel van összekötve! [link] Ebben a kategóriában inkább az ATI X2-je jobban tetszik. Mégiscsak egy nyákon van a 2 db GPU! -
Kristof86
tag
11129, nem kaptam még teljes választ.
Mesterek kérem válaszoljatok!!!
-
most minek, enyémbe is fos a vga, oszt mégis megvagyok, mivel nem kimondottan játszok. Lehet oda is elég a 8500gt mert nem jatszani vette hanem konvertálni, vágni, szerkeszteni, autocad stb.
Mellesleg egy 8600gt e6300 2800-ra huzva több pontot kap 3dmarkban mint az én x1800-am
-
-
Skizz
addikt
válasz
viktor82
üzenetére
Most megveszi 50k-ért a q6600-at aztán 4 év mulva mikor tényleg kihaszálja majd a legtobb progi annyiert mar 8 magot vehet vagy mittomén... Fölösleges most q6600-at venni, ha teljesítményre vágysz. Hétköznapi használat alatt semmivel se nyujt többet egy c2d-nél, tuning alatt igaz hogy elhúz. Én speciel fölöslegesnek tartok megvenni egy c2d-t is 50 rongyé', mikor a 3600-ra húzott e4300 levegőt se hagy egyeseknek, s csak röhögök rajtuk.

-
mex3000
csendes tag
tud vki e 2 procirol teljesitmény táblázatot v ijesmit ?
-
mex3000
csendes tag
Mejik éri meg jobban Core2 Duo 3 Ghz vagy Core2 Quad 2.4 Ghz ? Mert nem sokkal drágább.....
-
Superman
nagyúr
460-as FSB után 463-ra tettem az FSB-t, de crash crash hátán volt, úgyhogy visszatettem 460-ra, majd 1-et emeltem rajta. 461-es FSB stabil 1.456Volttal. Idle 39 fok a processzor, a loadról inkább ne beszéljünk.

-
Kristof86
tag
Nah és hogy muzsikál a Gigabyte p35c-ds3r,
vagy az Asus pk5-e alaplap a Quad q6600 q0 processzorokhoz. ???
Nem szeretnék 10k val többet kidobni néhány mhz-ért cserébe. -
Superman
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Betettem a kedvencek közé. Szerintem úgy kéne csinálni, ha pesten járok, akkor talizunk. Nem szívesen adnám fel ezeket a holmikat, ha érted, mire gondolok. Írd meg például priviben, hogy idő dolgában, hogyan állsza jövő héten. Én szinte minden héten megfordulok pesten, szóval nem nagy ügy talizni. Még meg is várhatom a munkát, ha egy nap alatt elkészül.

-
subaruwrc
félisten
ez egy jó megoldás
nos Superman ?
itt megtalálsz vagy püben -
Superman
nagyúr
Ez jó tanács, köszi, már nem nagyon maradnak le egymástól. Viszont két dolgot észrevettem. Ez a lap jobban droppol, mint a P5K Premium. 1.456Volt a Vcore, ez terhelés hatására 1.448-ra esett le, persze a 3680-hoz még így is jó volt és a 460-as FSB-hez. A másik, hogy baromira melegszik a processzor és nem tudok úrrá lenni azon, hogy az első két mag jóval melegebb, mint a második kettő.
Terhelés hatására akár 10 fokkal is. A második két mag szinte végig 86 fokos volt, míg az első kettő 95.Kérdés: lehet úgy FSB-t emelni, hogy a Vcore emelése helyett kompenzálok valamivel? Tehát mást emelek meg, vagy állítok be helyette? Bár eddig ez nem nagyon ment, mert ha nem volt elég a Vcore egyszerűen újraindult a gép.
-
Kristof86
tag
Helooooooooooooo!
Most vettem egy q6600 q0 processzort, de még nincs meg az alaplap hozzá.
Az órajelet persze felhúznám, ameddig az alaplap engedné.
Úgy 25-30k-t szánnék rá.
Eddig nézegettem a Gigabyte p35c-ds3 , p35-dsr9,p35-ds4, de utánnaolvastam, hogy nem nagyon jók ezek az alaplapok a q6600 tuningolására.
Asus p5k-e wifi , vagy az abit35-pro az amire még gondoltam.Lécci segítetek döntenem, ne féljetek megosztani a tapasztalataitokat velem

Kösszz
-
Larry303
addikt
ha a háttérben hozzányúlkál bármillen feladat a procihoz akkor maradnak le nálam a magok külön (akár egy flashes weboldal is okozhat lemaradást) ...könnyen ellenőrízheted, adsz egy egyszálas proginak affinitást, és az a mag le fog maradni rendesen a többitől...és mivel ugye időre van beállítva a prime, így nem is fog annyit elvégezni, mint a többi mag...
persze ha minden futó proccesnek belövöd a prioritást, és a prime fogja élvezni az elsőbbséget akkor nem lesz lemaradás...
másik eset, hogy eléri a mag azt a hőmérsékletet ahol bele fog nyúlni a szorzóba a tm... -
Soak
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Jah, gyárihűtő mellett
... Nekem a blitz nagyon ejön, brutális miket tud ez a lap... megy benne a proci mint a mérgezett egér... van egy bugja ,hogyha leállitom szakszerüen akkor nem indul el addig mig nem áramtalanitom (táp kikapcs ... szerk: elvileg ez csak quadal jelenik meg, legalábbis Achill3us aztmondta ,hogy neki Duoval nem csinált ilyet... remélem egy uj biossal ezt is megoldják) ... ezen kivül 100%os...A maximust is illene a procinak limitálnia
... 500-520 körül 100% hogy megy -
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
8-as. Érdekes volt megfigyelni a P35-ös lapnál, hogy ha 9-es szorzóval próbálkoztam, akkor jóval nagyobb Vcore feszültséget kellett a processzornak adnom, mintha nyolcast állítottam volna be. Nem tudom, ez minek tudható be, kis érdekesség. Egyébként a Prime stabilnak tűnik 1.408Volton. Persze más beállításokat is kellett finomítani.
CPU 35 fok idle, alaplap 31.
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
Még sehogyan sem. Egyelőre 5:6-on mennek 1080MHZ-en, 2.26Volttal, az AI Clock Twister Auto-n van. 3600MHZ-nél kezdődik az, ami úgy hívok, hogy semmilyen feszültség nem elég a processzornak. Prime fut fél órát 1.38Volton, újraindul a gép. Fut fél órát 1.392Volton, újraindul a gép, fut félórát 1.4Volton, újraindul a gép.

-
H.O.D.
senior tag
Hát, tegnap este összetoltam a vasat...
Egyelőre nem tűnik túl melegedősnek a cucc. Még csak 9x300-nál tartok mondjuk, itt terhelve 45-48°C között bóklásznak a magok. Este folyt. köv

-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
Jelenleg az északi híd 43 fokos, déli 37, CPU 31. Ez így még jó is lenne, sőt a videokártya GPU-ja 40 fok.
Az egyik review-ban olvastam, hogy 3.6GHZ-re húztak egy Maximus Formulában egy Q6600-ost, mégpedig gyári hűtővel. Ebben kételkedtem erősen és a legmagasabb FSB, amit elértek (persze a szorzó csökkentésével) 497 volt. Hát nem tudom, hogyan és milyen Vcore melett (nem írták), de a melegedése a magoknak tényleg erőteljes...Ja, ami a gaztetteket illeti, már készülök a déli hídnak 2 Voltot adni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
habár adigra sokkal jobbat lehet kapni ijan árba ? az "addigra" = nyár közepe

.... 

, de tőle származik! 

(havernak 560 wattos tápja volt a 4 mag,4giga ram,2x8800gt SLI -t nembírta el és leégett..szóval tudom mit beszélek,segítettem neki új tápot nézni

Terhelés hatására akár 10 fokkal is. A második két mag szinte végig 86 fokos volt, míg az első kettő 95.