- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
VinoRosso #11939 üzenetére
Nem most csak elkezdtem jobban kitapasztalni a lapot biosban történő MHC. FSB feszültségeket állítottam és mértem a valós feszeket multiméterrel és amikor az FSB feszt emeltem akkor tapasztaltam ezt!... igaz kb 4-5°C volt a változás de akkor is!
Yakuza.tora: halál komolyan mondom... vegyél egy Maximust oszt cserélünk megnézzük kinek melyik jön be jobban!
Tudhatnád, hogy ilyenben nem viccelődök! -
WildDaemon
aktív tag
válasz
yakuza.tora #11936 üzenetére
DQ6... vagy vegyél egy maximust és cserélünk kiprobálni a másikat is!
-
WildDaemon
aktív tag
Az mennyire normális jelenség szerintetek ha a biosban emelem az FSB feszültségét akkor a proci hőtermelése is növekszik?
-
WildDaemon
aktív tag
A processzor saját védelme 116°C-nál kapcsolja le a procit/gépet.
Az Orthos meg ahogy elfigyeltem eddig hasonló képpen a CoreTemp-el a processzor gyári szorzó értékét veszi feigyelembe és csak az fsb-t nézi így számolja ki a proci sebességét..
A Prime kapcsol le 60°C-nál szerinted? vagy mire érted? Nekem még annó léggel prime alatt volt 92°C is a procim mégis men 4 órát... -
WildDaemon
aktív tag
Nem tükrösítettem ki teljesen mert ez is 2 óra volt amire kiszedtem belőle az egyenlőtlenséget...
Majd hétvégén szétszedem megint és akkor polir tovább..
Csak mondom a procival nem tudom mit kezdjek..
zavar ez a 5-től 10°C-ig való eltérés meg az hogy homorú... ennyiért már lehetne tökéletesen egyenes rajta a tető.... -
WildDaemon
aktív tag
Ha elkészül a klimaradim modolása akkor visszakerül a rendszerbe (párhuzamosítom)
Szal aszondod bármilyen radit teszek be a rendszerbe sokkal hűvösebb nem lesz?
Vagy ha visszakerül a radi akkor számíthatok még valami jobbra?MOD: a polir jelen esetben nem a fénysités hanem a felületi egyenlőtlenségek elsimitására szolgált...
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
szacsee #11814 üzenetére
Rázavartam a prime-ot ..
Szal feszültségek:
bios: 1,450V
idle: 1,424V
load: 1,392Vhőmérséklet:
prime inditásakor 5mp-en belül: 45,45,43,39°C
prime 5 percc után: 63,63,57,55°C és ezt innetől tartotta végig.....
ez akárhogy nézem a legmelegebb és aleghidegebb mag között 8°C különbség van....
Mit csináljak? Holnap felhívom Gianni-t mert ma nem tudtam.. aztán ha másnem lehet polirozom a procit is...Jah mindezt teszi ugy, hogy a 3870 GPU blokkja is a rendszerben van és ezt egy Black ICE GTS240-es radi 2 12cm-es ventivel hűti... a klimaradit szétszedtem modddoláson megy keresztül jelenleg...
Szerintetek mit kezdjek a procival vagy ez mennyire normális? szerintem nem az.
MOD: eddig ugyanezzel a feszültséggel 70°C fölé felment..
-
WildDaemon
aktív tag
Nah szóval szétkaptam a gépem tegnap este lepucoltam a pasztát és fogtam egy tolómérő sík lapját és a proci egyeneségét szemlevételeztem...
Hát igen erre gondoltam én is... homoru a procim burkolata...nem nagyon csak egy kicsit de az már pont elég a rossz hőátadáshoz... ráadásul a heatkiller talpa sem egyenes hanem érdekes formát egy H betüt rajzol ki a talprész vagyis a két hosszabik oldali széle megvan emelkedve középen meg a rövidebb átló középvonalában szintén megemelkedezz, igy a tolomérő sík lapját végighuzva kirajzolódik egy H betö....
Hazamegyek polírozok addig már nem rakom össze a gépet amig ezt ki nem küszöbölöm..
Csak a procit nem nagyon merem a gari ugrása miatt...MOD: procira valakinek ötlete?
-
WildDaemon
aktív tag
Soak: 75 fokos volt a procim 2 óra prime után.. vizzel hűtöm. az F7-es biosban van egy új funkció ami load-nál ha feszültség esést észlel akkor emeli a feszültséget megközelítőleg a biosban beállított feszültségre.
Mod: az MHC-nál lehet ki illetve bekapcsolni közvetlen a Vcore fölött van.XaraX: Igen ... kihagytam a 8-as szorzót, 9*434 vagyis 3900Mhz volt amin hajlandó volt elindulni a kisdög!
-
WildDaemon
aktív tag
X38-DQ6 új bios jött ki feltettem tesztelem a procit most egyenlőre 460 FSB 7-es szorzóval 1,6 voltal mostmár megy vagy 2 órája a Prime stabilan... köv 8-as szorzó max fsb kutatás de ha 7*460 megy akkor elvileg menni kellene 8*460-nak is nem?
-
-
WildDaemon
aktív tag
Q6600 FPO:726A127 milyen feszt lehet adni neki max szerintetek ami "egészséges" lehet?
Hűtés vizzel dupla radi, heatkiller rev.2.5.
3600Mhz-n stabilan megy a proci 1.4Volton.
3960Mhz fölé nem hajlandó menni a procim.. eddig a max fesz amit adtam neki 1.65V biosban.
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
erozsolt #8881 üzenetére
30k-ból jön ki nekem úgy, hogy használtan veszem meg a cuccokat.
komplett rendszert nem sokat tudok mondani amit azt mondanám megéri megvenni.
Jobban jársz ha utánna nézel és úgy veszed meg akár több helyről is a cuccokat!
De szerintem ha már költesz 30K-ra akkor a vízzel jobban jársz szerintem!
De a 30-ba csak a CPU hűtése van benne... további blokkra mint pl MOBO-ra, VGA-ra további pénzt kell szánni! -
WildDaemon
aktív tag
válasz
#96302336 #8856 üzenetére
Én az enyémet szobahőn léggel(Zalman CNPs7700CU) járatom 3330Mhz-n 9*370 1.3V-on
prime alatt load@1.28V prime 3óra után stabil max temp: 72C°szobahőmérséklet 23C°.
Most rakom majd össze a vizet ha meglesznek a cuccok : DDC-VC, Cape Coolplex 10, Black Ice GTS240, HeatKiller rev. 2.5. -
WildDaemon
aktív tag
Mondjatok nekem olyan cpu hőmérséklet kijelző progit ami a valós hőt mutatja...
Everest, core temp, speedfan... mind mind más más hőértékeket mutat...
Minek lehet hinni mi az ami a ténylegeset mutatja? -
WildDaemon
aktív tag
Q6600-hoz milyen vízesblokkot érdemes feltenni?
-
WildDaemon
aktív tag
MÉg egy kérdés Q6600-nál scythe ninja plusz rev. b-vel mi a maximális feszültség amit még bír a proci?
-
WildDaemon
aktív tag
-
WildDaemon
aktív tag
Q6600 GA-X38-DQ6 feszültségbeállításokat mondjatok nekem kinek min és mennyin megy a procija stabilan?
Ha hazaérek majd próbálom optimalizálni a gépemet 3,7Ghz-n prime stabilra. -
WildDaemon
aktív tag
válasz
Core 2 Duo #8544 üzenetére
Hy!
Én most vettem egy Q6600-at GA-X38-DQ6-al 1,4V-al 3700Mhz-n hajtom levegővel!
G0 stepping: B szintén. Fpo:726A173
És még menne... de azt majd egyszer ha lesz vízhűtésem !
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Fotó állvány eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!