Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laza...
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Olyan vagy, mint az egyszeri ember: Csak nyomod a monológodat. A műholdak nem tőled függnek, a pályájuk görbéjétől.
Az hogy mennyi műholdat fog a telód, megint nem a jó helytől, hanem a műholdak pályájától függ

Az hogy szerinted hogy van, felejtsd már el, mert félre tájékoztatsz embereket.
A gps fix ahhoz kell, hogy a teló alapból tudja az előre odakészített adatokból hogy hol találja meg a műholdakat, ezzel a pozícionálás ideje lerövidül. Miután már fixet fogott a teló, az A-GPS-nek mint olyannak, ez után már semmi köze nincs a navigációhoz. (konkrétan: 0)
Ebből következik, hogy A-GPS nélkül is működik a telefon, csak a fix sokkal tovább tart, mert amit megkap fájlból adatokat, A-GPS nélkül ezt is a telónak kell kiszámolnia.
Ha lenne minden telóban normális GPS antenna, akkor nem kellene ehhez 5-15-30 perc, de mivel elég gyenge jelet fog (30SNR alatt), ezért nehezebb a pozícionálás is. (40+ értéknél kezdődik a "jó" minőségű vétel) Az A-GPS pont ezért született meg, hogy ne kelljen fél órát várnod.
Kioktatást nem is akarok, de jó lenne ha tisztába kerülnél a működéssel, mert ez csak fröcsögés (ha úgy tetszik, okoskodás) részedről.
Szívesen
-
Laza...
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Ne terjessz hülyeségeket légyszíves. Ha lövésed nincs a műholdak keringéséről, módjáról, akkor először olvass utána. Különösen ne állíts olyat, amiben egyedül Te hiszel, és közzéteteszed mint valami tuti módot. - köszi!
A legújabb rom az 1.0.8, ami alapból nem használja az A-GPS-t (elszúrták) ez a német rom ezt a hibát javítja, egyébként az 1.0.8-al megegyezik
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Na ezzel én is találkoztam,ugyan még mindig nincs v3-am mert el sem indult kínából,de a karórámon sokat próbálgattam a gps-t. Azt tapasztaltam,hogy ez a dolog programfüggő. A Navitelnél ha be van kapcsolva a gsm tornyok és wifi alapú pozicionálás,akkor használja annak az adatait,ami ugye több 100m-eket is tévedhet.Azt vettem észre,hogy olyankor hiába van a gps bekapcsolva,belekavar a google location mintha annak nagyobb prioritása lenne, ezzel ellentétben a Sygic nem foglalkozik ezzel,csak a gps-ről érkező pozíciót használja,annak mindegy,hogy be van-e mind a 2 kapcsolva és az tökéletesen navigál. A Navitel olyankor gyakorlatilag mozgás közben néha még az irányt sem tudja.
A googlemaps-al és a 3 betűssel nem próbáltam. -
rokarudi
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
Akkor bocsánat, csak úgy emlékeztem, hogy te akartad kipróbálni, de akkor rosszul

RVR400: A fehéredés nálam az volt, hogy a 900-as 1.0.1 rom flash-elése után a kijelző elhalványodott ("kifehéredett") és vibrált.
Az a baj, hogy én még mindig gyötrődök a gps-szel. Seperc alatt megtalál egy rakás műholdat, de menet közben nem használható, pedig most szükségem lett volna rá. Ugrál, össze-vissza tervez, ilyesmi. Gondoltam az alatt a pár hónap alatt, amíg kijön az 1.1.4. bepróbálkozok a német rommal
(most a cseh gps fixes van fenn) -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
Másik telefont látja, de valamiért az útlevelemre meg sem nyikkan... Pedig a bordó/barna színű. Simán becsukva csak a külső borítójára téve kéne már működnie, nem?
1.0.4 gyárilag ezzel jött januári. És otg is megy szóval nem értem.
De a tv-s funkciókra kíváncsi lennék, mert tervezek egy olyan TV vásárlását, aztán hátha van valakinek tapasztalata itt, hogy miként muzsikál
-
Lorena I.D.
csendes tag
-
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Érdekes...
Jómagam elég sok firmware verziót kipróbáltam. Jelenleg az újabb 1.0.1-t raktam fel tegnap a telenor net+ telefonálás miatt, de annak ellenére, hogy gyorsan van gps fix az endomondoban össze-vissza mér. Sokáig használtam 1.0.7/1.0.5. hibridet és azzal nem volt panaszom egyáltalán a gpsre. Most meg 2 km-en mér 3 és felet meg ilyesmi, pedig mindent ugyan úgy csinálok és ugyan azon az útvonalon próbálom. Fura... -
I.papi
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nem nincs már semmi app,ezt is körbejártam..
Kezdtem az 1.01-es stockkal amivel kaptam,majd végigjátszottam minden rommal..
Teló nem melegszik,nincs app beragadva..
Kikapcsolt állapotban is ha felteszed,jelzi ugye szoftveresen a töltést(elem ikon zölden,%),
Úgy hagyod fél nap és lemerült a telep..
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Engem az érdekelne,hogy a telenor 3G megy-e azon az 1.0.1-esen kívül mással,vagyis majd az újabbal.
A kínai iNew telefon nem szereti a telenor kínai ZTE állomásait,hát ez hihetetlen. Naná,hogy telenoros flottában vagyok és lassan úton van a telefon,de szeretem a kihívásokat. :-) -
raulicio
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Ha megnézed a needromon az az általatok"fake"-nek titulált rom nem csak egy db rom, hanem majdnem az összes megjelent hivatalos inew v3 romot tartalmazza a link vagyis folyamatosan frissítve lett az aktuális új verziókkal. Tehát a 37 ezer megtekintés az hónapok alatt jött össze és nem konkrétan ez a legújabb rom kapta.
Amúgy könnyen meglehet, hogy kamu, bár azért kíváncsi leszek arra, amit az inew "hivatalosan" kiad, miben különbözik majd. Láthattunk már ennél cifrább dolgokat is...
MÁS:
Valaki írta, hogy a képernyő néha minden értelmes ok nélkül bekapcsol, erre nekem megoldást jelentett a gravitybox. 2 fix is van ezzel kapcsolatban én mindkettőt bekapcsoltam és azóta nem vettem észre, hogy csinálná a telefon.
-
balaaa88
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
Naigen, csak szeretnék hinni.
Hogy valamelyest javul a helyzet. Például észrevettem én is, hogy nagyon ritkán naponta / több naponta (amikor látom) minden ok nélkül bekapcsol a telefon kijelzője úgy, hogy alvásban volt (nem használom a flip tokot). Elvileg GravityBox-ban van rá megoldás, de nem pipáltam be. -
RVR400
veterán
-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
lejárt idő...
szóval belenéztem a zipbe, gyakorlatilag ő is hasoló dolgokkal játszadozik mint mi:
- lecseréli az etc/firmware mappa tartalmát modem fájlostul
- módosítja a gpsconf fájlt egy olasz ntp szerverre (én ezt magyarra állítottam az enyémben és az XTRA szervereket is beírja
- pluszban kicsrél egy library file-t és egy nlp (network location provider) fájlt is -
R46N4R0K
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Hello junkpod,
Próbáltad a navigációt iGo-val? Esetleg tudnál csinálni egy olyan verziót, amit SPFlashTools-szal fel tudnék rakni? (Bocsi, nem vagyok egy IT zseni és nem akarok semmit elrontani).
Jelenleg 1.0.8 GPS fixes (cseh) 850/2100 verziós telóm van, 900-as WCDMA-t kipróbálnám vodás kártyámmal, hogy működik-e. -
adams55
tag
válasz
junkpod
üzenetére
@ RVR400 : Meg kell érdeklődni, milyen verziójú készüléket küldenek , mielőtt megveszed. Én megkérdeztem, megnéztem.
@ Junkpod :
Az is érdekes , hogy te mint hozzáértő szenvedsz a telefonoddal, akárhogy töltöd fel a romokat, mindíg nyűglődsz vele. Más kérdés, hogy a gsm modult azt csak egy rom felrakásával meg tudod változtatni anélkül, hogy semmi probléma nem adódna. Nem gondolkodtál még azon, hogy nem véletlen adtak ki 2 verzióval ilyen mobilt? Aki pedig lilásodással küszködött, azután következett be, hogy 850-es gépre egy 900-as romot tett. Amint visszatette a régit, eltűnt talán ez sem véletlenül. Biztos csak egy " szoftver " telepítése okozta ezt. Szoftver? Ez nem egy Angry Birds, hanem egy OS. Telefon beállításait tartalmazza, minden olyan adattal, ami nélkül csak egy szép műanyag / fém kijelződ lenne. Etesd a trollt, mert te olyan nagyokat mondtál eddig, inkább kérdeztél. Te vagy a szakértő, a developer mókolásokkal kigoogle-zett fájlok cserélgetésétől hozzáértő lettél. Lezártam az okoskodást. Egyébként mint láttad választ írtam NEM NEKED, megnyugtattam egy leendő tulajt, hogy megéri megvenni a telefont, mert nem fogja megbánni.
-
rokarudi
aktív tag
-
Mecy_Lacee
senior tag
-
L.Dick
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Először nekem sem működött, csak miután a csak WCDMA módot kapcsolva be tudott jelenkezni a hálózatra, viszont ettől kezdve megszűnt a problémám. Szívesen lementem és megosztom a romot, de ehhez segítségre van szükségem írd meg privátban miként tudom lementeni és elküldöm, esetleg adj meg egy közvetlen elérhetőséget
-
L.Dick
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Sikerült a telenoros 3G problámát megoldanod?
Az eredeti leírásomból kimaradt, hogy kikapcsolt wifi-vel megfelelő jelerősségű 3G mellett sikerült, mert a telefonnak be kellett jelentkeznie. Én azóta is így használom a telefont, hogy engedélyezem a telenoros 3G-t, és nem tapasztaltam semmi rendellenességet a hívásoknál.
Nekem concorde telefonom van és tegnap betévedtem a kínai szervíz menübe, ahol valószínűleg ellenőrizni, illetve kalibrálni lehet a készüléket és a sok kínai macskakaparás között az alábbi érdekes bejegyzést találtam, ami esetleg érdekes lehet a számotokra: cxq_v3_inew_v1.0.8.
-
karikusz
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nincs. Anno írta itt valaki, hogy a GPS test progi csinálta neki ezt. Leszedte, és utána nem volt ilyen problémája. Nekem is volt fent, leszedtem és jó volt, nekem se indulgatott magától újra. Tegnap előtt feltettem a google drive-ot. Azóta megint újraindul állandóan, hiába szedtem le a drive-ot.

Szerk: Az olvastam, hogy a flip/videónézésnél voltak ilyen gondok. Lehet, hogy ott kellene keresgélni, hogy valamit érzékel a telefon, vagy hogy egy-két program ehhez kér hozzáférést, és ezért kavar be.
Azt tudja valaki, hogy ezt az érzékelést hol lehet állítgatni?
-
barrique
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Szia!
Épp most chat-eltem a Geekbuying-os csajszival,azt írta,hogy ha sima "registered airmail"-csomagként jön,akkor valóban ingyenes a szállítás,rákérdeztem a PayPalra is,arra is azt írta,hogy nem kerül pénzbe...
Ott most 159,99$ az iNew v3.
De persze,ha megrendelem,majd kiderül... -
nash13
aktív tag
-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
zsír új needromról: [needrom v108 német gpsfix]
viszont itt már kiemelik az LCD drivert, ezek szerint erre is figyelni kell, nem véletlen, hogy hibás lett a kijelzőm az 101-essel: LCD Driver IC : 1-nt35512_HD_dsi_vdo_truly
-
I.papi
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Az 1.08-as stock nekem csak download onlyval ment fel,de igen..
Hozzáteszem az összes romot feltettem szinte ma ami elérhető és STOCK,formattal kezdve mindig..De a hiba 1.01 alatt keletkezett ma reggelre..felraktam tölteni este,ma meg pislogtam reggel ahogy nullára ment és kikapcsolt..
Elég sok dolgot kipróbáltam ma elhiheted..
Van ötleted?
-
rokarudi
aktív tag
-
tepimartin
tag
válasz
junkpod
üzenetére
Le tudnátok írni a mókolás teljes folyamatát? Hogyan álljak neki stb? Mindenképp meg szeretném én is csinálni, na de a kínai szoftverekhez nem értek.
Illetve melyik ROM-ot érdemes most felrakni? Megjött nekem az 1.0.8-as gyári rommal a teló. Ez majdnem tökéletes viszont a GPS egyáltalán nem működik meg az akksim szerintem nagyon durván merül. Láttam ezt az 1.1.1-est ez jobb mint az 1.0.8. GPS fixes?
A harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy van olyan recovery amelyben megtalálható a wipe battery stats menüpont? Mert ami most fent van nekem abba nincs benne. Pedig ehhez a menüponthoz kapcsolódik egy leírás amivel lehet valamennyit nyerni az akksival.
Előre is köszi!
-
RVR400
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
The UMTS frequency bands are radio frequencies used by third generation (3G) wireless Universal Mobile Telecommunications System networks. They were allocated by delegate to the World Administrative Radio Conference (WARC-92) held in Málaga-Torremolinos, Spain between February 3, 1992 and March 3, 1992.[1] Resolution 212 (Rev.WRC-97), adopted at the World Radiocommunication Conference held in Geneva, Switzerland in 1997, endorsed the bands specifically for the International Mobile Telecommunications-2000 (IMT-2000) specification by referring to S5.388, which states "The bands 1,885-2,025 MHz and 2,110-2,200 MHz are intended for use, on a worldwide basis, by administrations wishing to implement International Mobile Telecommunications 2000 (IMT-2000).
(#3022) I.papi: Nem értem az összefüggést, hogy mi köze a csoportos rendelésnek a vámhoz? Ha nem akar vele bajlódni, akkor adja meg a rendelés adatait, és intézd el Magadnak a dolgot. De Te tudod, hogy mennyi pénzt akarsz kidobni az ablakon...
-
-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
ha már mentés, akinek 101-es 900Mhz van fent attól kérem, hogy készítsen egy mentést a W üzemmódú modem paraméterekről és azt dobja fel valahová.
Illetve ha már ott jár akkor örülnék két screenshotnak a maui-meta fő ablakáról a zöld adatmezőkkel is ami a modem üzemmódokat mutatja mindkét W/T üzemmód esetén. -
diego65
csendes tag
válasz
junkpod
üzenetére
Nálam nincs különbség, ha nyomom a gombot, ha nem, bejön a bootloader kép, és ott megáll. Drivert legelőször telepített, de balga fejjel, nem néztem meg, hogy mit. Videokon láttam, hogy aksi ki-be, és úgy konnekt, de az sem működik. Elvileg nagy változást nem kellene tapasztalj, mivel itt nem ROM frissítés van, csak paraméterek változtatása (nézz bele az ini-kbe!) Én az összes file nevet is lefordítottam, mert a win7 nem komálta. (Crome + google translate) Még próbálkozok, nem tudom, nem e valamelyik driver akad össze...
GPS-nél van változás? Én arra számítok csak...
Root? Nálam a VROOT is működött, nem volt vele gond. -
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
úgy néz ki mindent letöltöttem az nvramba amit kellett, de nem érzékelek változást. H+ esetén továbbra sincs telenor.
most próbálom root-olni, hogy MTUban ránézhessek a sávokra, bár már nem hiszem, hogy az számít...a kínai csoda helyett van jobb root, ez nekem 22%-on áll már negyed órája...
-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
na sikerült jobb fordítást csinálni a google docs segítségével: [iNew V3 patch manual]
Na ezek alapján a labwindowsnak is van szerepe.
SZVSZ felrakok egy tiszta 108 officialt és arra rátolom majd ezt a pecset

-
junkpod
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
na, átolvasva (!) a használati utasítást, arra jutottam, hogy kb az alábbi lehet a helyzet:
- telepíteni kellene az USB drivert
- telepíteni a META programot
- elindítani a META-t, a manual szerint beállítani, majd betallózni a nekünk megfelelő ini fájlt
- elindítani a letöltést, ami frissíti az NVRAM-ot (itt érzek némi veszélyt)
- és készDe hogy az a több mint 1 GB méretű 7z tömörítvényben lévő programok mire jók, az már rejtély maradt nekem is, totál nem szól róla a manual semmit, mintha azt véletlen csomagolták volna hozzá a pakkhoz. Hétvégén kísérletezem majd.
(az android google fordító app fényképező módban csodálatosan fordítja a kínai szöveget magyarra)
-
Laza...
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Innen töltheted, garantáltan gyors (remélem
)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Boyoye digitális beltéri HD tv antenna / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Vicces 
(most a cseh gps fixes van fenn)

Persze 1-2 hónap mit számít! 
Mert hogy telón és központilag is tiltva van. Tehát jobban belegondolva a teló hibája sem okozhatna ilyet (ha van ilyen baja), mert hát ott az a bizonyos központi tiltás is.Hiába porzik a kártyám, nem merem feltölteni a telót!