Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokarudi
aktív tag
Akit érdekel, még ma 20 EUR-ért meg lehet venni a Sygic program EU és Oroszország verzióját időkorlát nélküli térképfrissítéssel. Szerintem ennyi pénzt megér :-)
-
rokarudi
aktív tag
Nekem is Royaltek van. Tök jó, mert cserélhető akkus, és jó bele valamelyik Nokia akkumulátor is.
Ja, és az is jó, hogy a telefont nem kell a szélvédő alá rakni, hogy jelet fogjon, hanem el lehet rakni máshová is (levegő befúvó rács pl.), úgyhogy nem melegszik fel olyan könnyen a napsütés+navigálás miatt

Ja, és a Maps-et hogyan vetted rá, hogy használja a BT vevőt? Nekem nem sikerült összehoznom vele.
-
rokarudi
aktív tag
Na, végleg megoldottam a GPS problemát. Vettem a vaterán 4000-ért egy BT GPS vevőt, amivel nincs hold keresgélés, külföldön is működik, és mivel csak a BT-t használja a telefon szerintem lassabban is merül navigálás közben. Fura módon a Google Maps nem nagyon szereti a vevőt, de Sygic probléma nélkül navigál vele.
-
rokarudi
aktív tag
Új rom az 1.1.4. alapján aroma installer-rel:
-
rokarudi
aktív tag
Úgy látom ez is egy devteames rom, és ők az 1.0.9-est is csak bekamuzták, úgyhogy attól félek, hogy itt az 1.1.1 is csak a saját rom verziójuk, mert a rom mellett nincs kép arról, hogy melyik verziót használják.
-
rokarudi
aktív tag
Már az 1.1.1-ből is van fixes verzió, teszek egy próbát. [link]
A tsunami állandóan azzal idegesít, hogy eldobálja a wifi kapcsolatot.
-
rokarudi
aktív tag
Kipróbáltam a Tsunami romot, már kb. egy hete van a telómon (850-es). Igazából én nem vettem észre nagy különbséget a többihez képest, gps fixes, úgyhogy megtalálja a műholdakat, de nálam könnyen el is veszti őket. Nem zárogatja le olyan gyakran a képernyőt, mint a német gps fixes rom, és van benne néhány plusz program is, bár az ilyenek engem inkább csak idegesítenek.
Amúgy szerintem lehet ezeket a romokat farigcsálni, de eddig a Nagy Megváltó Rommal én még nem találkoztam, és attól félek nem is fogok. Nem sok esélyt látok rá, hogy a kitkat-et kiadják rá, addigra ez már eléggé kifutott telefon lesz, a kínaiak meg eddig is azt kamuztak, amit akartak. Pedig jó kis telefon lenne ez, valószínűleg a kínaiak azt a pénzt, amennyivel ezek a telefonok olcsóbbak a többinél a szoftver optimalizálásából csippentik le.
-
rokarudi
aktív tag
Na, a Greenify és az xposed modul barátkozása sikeresen megfektette a telefont (minek piszkálom még mindig
), úgyhogy felraktam az 1.1.1-et. Nekem kicsit nehezebben ébred az alvó állapotból és a gps sajnos megint (nálam!) elég harmatos. Az én telefonomon csak a gps fixes romok azok, amikben működik valamennyire a gps, de azt hiszem, hogy inkább a vaterán beszerzek egy BT GPS vevőt, mert ez így ebben a formájában nekem sajnos nem igazán használható navigálásra, még a varázslások után sem 
-
rokarudi
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
Ez azért bíztató

Kipróbáltam, hogy a MUT-ot is felrakom, és úgy is tesztelem a GPS-t, és az volt a furcsa, hogy a beállításokban az a-gps kikapcsolása a MUT beállításait nem nagyon változtatta meg. A location based services-ben az a-gps ebben az esetben is be volt kapcsolva, és ha innen kivettem a pipát, akkor az ygps kiírta, hogy "agps turned off by settings", vagy valami hasonló.
A kérdés, hogy ilyenkor kell-e hinni a MUT-nak, hogy az agps bekapcsolva marad, vagy valami más megoldása van a dolognak? Mindegy inkább letöröltem, hogy ne zavarjon bele ebbe az egészbe

-
rokarudi
aktív tag
Viszont úgy látom, hogy a Concorde már az új 1.1.4-gyel (vagy a needromossal
) küldi vissza a telefonokat a szervízből 
673. hozzászólás a linken
..."Romvr, nem akarom védeni a Concorde-ot, de az én telefonom az általad felsoroltak közül egyiket sem produkálja a frissített rom-al. Lehet, hogy mégis hardware baja van a tiédnek ?
Az enyémnek már csak az akkumulátor problémája van. 100%-ra feltöltöm, kikapcsolom, kiveszem az akkumulátort, visszateszem, bekapcsolom, és 5x %-ot mutat. Tölti is sokáig.
Illetve van még egy furcsaság, hogy időnként magától bekapcsol a kijelző. És nem a térerőtől függően, csak úgy.
Nézzük meg, hogy ugyanazt kaptuk-e.
Kernel verzió:
Kernel 3.4.5, builder19@ubuntu-desktop #1
Tur Mar 25 19:04:13 CST 2014
Build-szám:
cxq_v3_v1.1.4" -
rokarudi
aktív tag
válasz
junkpod
üzenetére
Akkor bocsánat, csak úgy emlékeztem, hogy te akartad kipróbálni, de akkor rosszul

RVR400: A fehéredés nálam az volt, hogy a 900-as 1.0.1 rom flash-elése után a kijelző elhalványodott ("kifehéredett") és vibrált.
Az a baj, hogy én még mindig gyötrődök a gps-szel. Seperc alatt megtalál egy rakás műholdat, de menet közben nem használható, pedig most szükségem lett volna rá. Ugrál, össze-vissza tervez, ilyesmi. Gondoltam az alatt a pár hónap alatt, amíg kijön az 1.1.4. bepróbálkozok a német rommal
(most a cseh gps fixes van fenn) -
rokarudi
aktív tag
válasz
Laza...
üzenetére
Kicsit félek ettől az új fw-től. Úgy várjuk mint a messiást, de elég régóta piacon van már a telefon, és nem is ez lesz az első frissítés. Az elejétől fogva ismertek voltak a típushibák, és az előző frissítésekben nem nagyon lettek ezek javítva. De drukkolok, hogy ne legyen igazam :-)
-
rokarudi
aktív tag
Szerintem a gyári 1.0.8 romra próbáljátok feltenni, ha jól tudom akkor ír ki ilyesmit, ha a rompartíciók mérete nem egyezik meg a két romban. De biztos lesz valaki, aki ezt nálam jobban tudja

-
rokarudi
aktív tag
Próbálta már valaki a Thl W8-as akkut a V3-ban? Azt olvastam, hogy csak külső töltés után működik rendesen, a telefon nem tudja rendesen feltölteni. Viszont ha állandóan cserélgetni kell, akkor a hátlap azért nem hiszem, hogy túl sokáig bírja.
-
rokarudi
aktív tag
Kicserélgettem a fájlokat és töröltem a modem fájlt az mddb mappából a cseh gps fixes 1.0.8-ban. Most lusta voltam teljes rendszert lepucolni, viszont csak a cache és dalvik cache törlés után nem érzékelte a sim kártyát, nem volt hálózat. Szerencsére a fájlok visszapakolása után minden a régi. Ha lesz egy kis időm, megpróbálom factory reset után is. Viszont azt vettem még észre, hogy ugyanaz a rendszer mintha több műholdat érzékelne mostanában. Lehet, hogy hülyeség, de nem lehet, hogy az adatbázisukon faragtak egy kicsit a kínaiak?
-
rokarudi
aktív tag
-
rokarudi
aktív tag
Sajnos akárhogy bűvészkedtem, akárhogy próbálkoztam és akármennyit vártam, a sima 1.0.8 a paraméter frissitéssel is döglött gps-t produkált. Most a gpsfix-es rendszer van fenn, annál viszont szintén kinyírja a gps-t a kínai trükközés. Sajnos az én telefonom nem volt partner a gps peccselésében.

-
rokarudi
aktív tag
Úgy látom más is járt így:
-
rokarudi
aktív tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Na, így jártam én is. Én felraktam mindhárom init (az e-set és a w-set is a második körben), és nekem sem nagyon látja a műholdakat. Ilyenkor ha az ember factory resetet csinál és felpakolja a gyári 1.0.8-at, akkor ezek a paraméterek is nullázódnak, és újra kell bütykölni, vagy megmaradnak?
-
rokarudi
aktív tag
Hm, a meta azt írja, hogy "enumerate COM port failed", és nem engedi kiválasztani az USB com opciót. Jajnemár.
-
rokarudi
aktív tag
-
rokarudi
aktív tag
Bízzunk benne, hogy a rom gyártó szakik közül lesz olyan, aki tudja, hogy mire lehet ezt használni.

-
rokarudi
aktív tag
Lejött a file, viszont eléggé kínaiul van a használati utasítás

Jutott már valaki vele valamire?
-
rokarudi
aktív tag
Azon gondolkodtam, hogy a gps jel vételi erősségét nem lehet-e valamilyen beállításnál (fájlban?) szoftveres módon növelni? Gondolom, ha a mobil térerő gyenge, valahogy azt a jelet is tudja erősíteni a telefon. Nem vagyok műszaki ember, lehet, hogy nagy hülyeség, elnézést előre is a hozzáértőktől.

-
rokarudi
aktív tag
A Concorde oldalán azt írják, hogy tesztelnek egy új romot az 5005-ös telefonnhoz, egy "új európai epo pályaszinkronosat", amit a gyár küldött nekik, és nemsokára felteszik az oldalukra. Ebből tudunk valahogy mi is profitálni?
-
rokarudi
aktív tag
Szerintem aki ilyet vett, nem biztos, hogy elfogultság nélkül tud róla véleményt mondani, én sem

Amúgy szerintem az egyik legszebb telefon mostanában, nem csak a kínaiak között. Vannak hibái (bár nem annyira egetrengetőek), mint a gyengébb akksi, a gps beállítása, a telenoros sim kezelés, de úgy tűnik, hogy az újabb romok, ezeket fokozatosan javítják.
Nekem volt egy rövid idő romcserélgetés közben, amikor az idegbaj kerülgetett, de ez az én hülyeségem volt, nem a telefoné. Úgyhogy összegzésképpen, ha az ember tisztában van vele mit várjon a telefontól (ha telenoros, akkor azért még van teendő a vásárlás után), akkor nem lesz vele gond.
-
rokarudi
aktív tag
A 850-es telefonra a 900-as 1.0.1-es rom felrakása után némi idő múlva nekem is ugyanaz a vibrálás és fura színű képernyő lett az eredmény, mint junkpod-nak. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, most visszaraktam az eredeti 1.0.8-at, egyelőre megszűnt. A lényeg, hogy lehet, hogy nem biztos, hogy a két típusú telefon mindenben megegyezik, és hogy később nem lehetnek fura problémák az esetleg eltérő hardver miatt.
-
rokarudi
aktív tag
Én csak érdeklődnék, hogy valaki hosszabban is használta a GPS-t, és úgy is tartotta a jelet? Mert a kolléga által belinkelt fórumon sem a fixálással volt probléma, hanem azzal, hogy a fixált jelet tartsa is a navigáláskor.
Ezt nem kötözködésből kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok, mert remélhetőleg nem olyan hosszú idő múlva nekem is lesz egy ilyen telóm

Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Warhammer 40.000
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Elektromos autók - motorok
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(most a cseh gps fixes van fenn)