- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- votlage71: Kábel menedzsment
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
nekem ezzel az Improve YouTube chrome pluginnal van lekorlátozva 720p-re a t460-on: [link]
-
válasz
FoxiestFox #123439 üzenetére
dehogy fontolom, van jogtiszta 2016-os.
a 97-est meg szeretem, az erőforrás igénye kb mint a calculator-é.
Van libreoffice is, szuper de nem teljesen problémamentes. -
Francia91
veterán
válasz
2010-est használok, az is ugyanolyan jó, mint a 2007-es
-
t72killer
titán
válasz
Ha nem kell excel makrókat vagy telehivatkozott diplomamunkát írni, akkor a libreoffice is tökéletes.
-
válasz
FoxiestFox #123377 üzenetére
T420 kijelző kompatibilis bele?
-
Pöttön
őstag
válasz
FoxiestFox #123377 üzenetére
Ne is mondd, én anno átszerettem volna szerelni az enyémet ips-re, de nem találtam hozzá értelmes áron alkatrészeket, így hagytam a lecsóba.
Meg lehet szokni ezt a jó öreg tn-t is.. -
Pöttön
őstag
válasz
FoxiestFox #123375 üzenetére
Köszi a megerősítést!
És kb mennyit kostálhat egy új lcd bele?
Érdemes lehet bontásból szerezni bele 1-et? -
válasz
FoxiestFox #123344 üzenetére
Ja, csak olyanra nem emlékszem, hogy 3évig futott volna egy konstrukció, hát most az lesz. Beszúrnak egy 14700HX cpu-t ami tulajdonképpen a 13850hx facelift-je, és az utolsó csavarig marad minden. És már rendelhető is, €100-150-el drágább mint ugyanolyan 13850-es konfig.
-
válasz
FoxiestFox #123197 üzenetére
Van olyan barátom aki a mai napig 20+éves géppel nyomja, de azon nincs net, se update. És úgy megy minden mint új korában összeraktam. De ha be vagy hálózva illetve elvárják, hogy nagyjából friss legyél szoftveresen, akkor ha ma veszel egy 1,5-2 millás workstation-t ,abból kinézem, hogy talán 6-7év múlva is értékelhető sebességgel fog rajta vánszorogni a firefox office és az edge, de egy X13 vagy T14, hát majd meglátjuk.
Az meg hogy hardveresen ilyenek a gépek, arra kb annyi behatásunk van, hogy semennyi. Egy dologban dönthetsz, és abban is egyre kevésbé, hogy veszed, vagy nem veszed. -
flintnovik
csendes tag
válasz
FoxiestFox #123182 üzenetére
Egy-egy ilyen után mondjuk én sem tudnám meleg szívvel javasolni a GreenCellt. Nagy kár, hogy lassan minden akkuvásárlást (legyen az eredeti, márkás, márkátlan) egy stressz-teszttel kell kezdeni, prime95-tel lemeríteni, feltölteni, pár cikluson keresztül, és figyelni nem-e megolvad..
#123186 Tikakukac: Azoknál a daraboknál vsz. én sem kockáztatnék.
#123185 ricsip: Én sajnos nem vagyok benne olyan biztos, hogy bármi következménye van az ilyeneknek.
Legfeljebb a végfelhasználó szívhatja meg, ld. megemelkedett szállítási költségek a Li-ion akku tartalmú csomagoknál (sok futár egyszerűen nem is vállalja a szállításukat).A laptop gyártó arra fog mutogatni, hogy "teccett volna gyári alkatrészt használni", cinikusan, miután az üzleti kategóriás laptop 2. életévében adott ki új modelt eltérő alakú akkuval, a 3. évtől pedig beszüntette a régi gyártását. (A T60, T61, T400 szériánál valahogy meg tudták tartani az akku formátumot 4 éven keresztül, hasonlóképp a 410/420/430 esetében.)
Az akkugyártó pedig nyilván a userre fog kenni, amit csak lehet. Nem jó töltő, nem jó gép, túlterhelted, stb. Akkor is, ha előtte explicit megegyeztél a gyártóval a cella típusában és a BMS terhelhetőségében, lásd [videó]. A legtöbbjére pedig, Kínai cég lévén, nem vonatkozik kb. semmi. Betilthatjuk a UnitPackPower cég összes akkujának importját. Csinálnak egy új dobós céget Kínában, és ott folytatják, ahol abbahagyták.
És hogy egy pozitív példát is hozzak az akkukhoz: EM3EV (sajnos a videó készítője elkepesztő infantilis módon viselkedik, de a lényeg ott van - profi BMS (magánemberként szinte beszerezhetetlen, főleg kis tételben), cellánként biztosíték, rendes know-how a ponthegesztő használatához, jóval erősebb sín, műanyag eltartó a cellák közt, a BMS limitje vastagon alulméretezve a cellákéhoz képest, a töltőjükön opció a 90%-ra töltéshez...
Sajnos erre még Ny-Európában is igen csekély fizetőképes kereslet mutatkozik. Mert hát amazonon 1.5x ennyi amperórát ígérnek az ár feléért... És a legtöbb ember egy 30 euros kapacitásmérőre sem ruház be mielőtt sorra hagyja az 5 csillagos értékeléseit amazonon/alin... -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123184 üzenetére
Csak mert ami képet lefestettél az igencsak borzasztó, bőven a szőrszálhasogatós szinten túl már személyi sérülés és nagy mértékű anyagi kár okozásához is bőven elég. Ami miatt az első lakástüzes haláleset után a műanyaglakat rá fog rohadni annak a disztributornak az ügyvezetőjének a kezére, aki engedte ezt értékesíteni.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123182 üzenetére
Ezt az utolsó mondatodat amúgy hogyan kellene szószerint érteni? Diagnosztikai program van (SZAVAHIHETŐ!!!!) hőmérsékletkiolvasásra, aminél be lehet állítani h. sípoljon a túlmelegedés kezdetekor vagy álljon ott az ember 1,5 órán keresztül a gépet ég felé fordítva és a lézeres hőmérővel 5-10 másodpercenként csipogtatva az akku környékét?
-
t72killer
titán
válasz
FoxiestFox #123165 üzenetére
Gyengébb pl az x13 yoga a mezei x13-hoz képest? Én nagyon jógit akartam, de őszintén nem néztem teszteket. A sima x13 meg tesztekben legyűri az alapon járó asztali 4770k-mat...
-
válasz
FoxiestFox #123165 üzenetére
Ez a yoga 2013-as
Nem melóra volt csak otthoni netezésre.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123160 üzenetére
Tavaszi óraátállítás után sokáig kínlódok ezzel a korai ébredéssel.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123154 üzenetére
Semmit, csak kíváncsi lettem volna arra a boltra, de úgy látszik az nem most lesz.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123140 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #123145 üzenetére
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #123131 üzenetére
Szabad tudni melyik bolt volt? Nekem x220 aku kell, a kingsenner két évig birta, annál ez se eleht sokkal rosszabb, teszek én is egy lutri próbát.
-
t72killer
titán
válasz
.
Nálunk potom 37 fontért dobálják a nagyobbik, 4cellás x13 akksit, de pár évig kivárok vele. Az eredeti kb duplájába kerül, még az is viselhető. Totál más világ, mint a Toughbook, amiről menekültem... -
ricsip
addikt
válasz
Vakszerencse. Magyar shop is csak annyit csinál, h. berendeli csájnából part number alapján az akksit. Aztán valamit hoz a Nagy Víz túloldaláról a Szent konténerszállító hajó.
-
Bogyi007
veterán
válasz
FoxiestFox #123101 üzenetére
tesla7-re írjál rá. Ő foglalkozik ThinkPados billentyűzetek beszerzésével és eladásával. Az én X260-as notimba tőle szereztem be a vadonatúj billentyűzetet.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122987 üzenetére
Yoga.. Mindegyik Yoga ilyen.
Nem 12 magos, 12 szálas, 2db P és 8db E-core. Csak a P multi.
A Yogaság miatt kisebb 46Wh-s aksi és a fos Intel kombinációja az üzemidő probléma egyik forrása. Ugye nem Win 10-zel használod? Mert az nem fogja megfelelően kezelni a különböző magokat és gyengébb lesz az üzemidő.#122990 zsolti75: Igen páran akartak Yogát, miután használták, nem akatak többet... Na utána többet nem kapott senki.
-
válasz
Ez kell a népnek.
-
HSM
félisten
válasz
"Ha ilyen egy 12 magos cpu amiben a magok nagy része energiatakarékos mag, milyen lehet, amikor mind performance?"
A 8 magos Ryzen 5850U relatív csendes akár közepes terhelésen is a T14 G2-ben. Mind performance mag. -
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #122777 üzenetére
Hónapja volt a 130 milliós bentley bentajga hazai tesztje, Vályi Pista jól lehúzta benne a gagyi, krómmal gőzölt műanyag betéteket
Ha egy olyan drága dömperbe elfért ez a minőség, majd pont laptopba jobbat fognak rakni
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #122781 üzenetére
Emlékeim szerint akkoriban nem a világos/áttetsző ABS kezdett kilátszani a cafatokban málló fekete máz alól...
-
válasz
FoxiestFox #122777 üzenetére
Ez majd idővel kiderül. Anno a P50-P15 sima bill gombjai már volt hogy egy éves korukban fényesedni kezdtek, a legöregebb P16-ok most 1,5évesek, szóval meglátjuk.
Olyan szar csak nem lesz mint a Precision-ok ezüst bill festése. Láttam olyat, hogy egy évesen több gomb is totál fehérre volt kopva. -
válasz
FoxiestFox #122772 üzenetére
Olyan a tapintása mint a sima műanyagnak.
Az autóiparban kezdték ezt használni pár éve a gombok kopásállósága miatt. -
válasz
FoxiestFox #122769 üzenetére
Nem. Csak be van vonva valamilyen fémes porral.
Olyan mint ha metál festékkel lenne festve.
Nem ezektől lesz jó egy gép, nekem tökre megfelelt a P50 kopasz rücskös műanyagja is. -
válasz
FoxiestFox #122736 üzenetére
nyóc
-
válasz
FoxiestFox #122736 üzenetére
8-asa van! (ott van fentebb a kép)
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122729 üzenetére
Azt ugye tudjátok, hogy SW nélkül nem működnek? Tehát kell hozzá a megfelelő audio driver, és a megfelelő SW DSP, hogy úgy szóljon ahogy kéne. Megint csak Win alap driverrel nem fog úgy működni ahogy kell, se a hangszóró, se a mikrofon.
(pl. Linux-on ezért minding nagyon szarul szólnak, és a multi mikrofonos rendszerek meg le sincsenek kezelve megfelelően.) -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #122660 üzenetére
hm, a dellnél a legalja vostróinkat is simán bemondásra javítják.
Kifejtve: leírom a pontos tünetet és hogy mit próbáltunk, azt az irodista kollegina letelefonálja a központi számmal. Néha visszakérdeznek (másik töltő, más tipp hogy néztük -e, általában azt is néztük már lejelentés előtt) és küldik a szerelőt.
A szerelő sráccal szoktam beszélgetni, volt már párszor
. Ő jellemzően nem is tudja, mi volt a bejelentés, hanem megkapta a szériált és az alkatrészt, hogy mit kell cserélni. Gyakorlatilag ő nem diagnosztizál, csak kicseréli, amit kell.
Összefolyik a latitude szervizeléssel az emlék, de azt hiszem az utóbbi két-három évben 2 latitude alaplapcsere (1 nem kapcsol be többet, 1 lan lehalt), 3-4 vostro alaplap csere (3 integrált hang és 1 nem kapcsol be) és egy kijelző meg egy másik fajtánál zsanér és fedlap leszakadás.Gyakorlatilag ezért sem merül fel lenovo céges beszerzésnél, mert plusz pénz lenne ott a helyszini gari és a dell helyi partner szervizével nagyon jók a tapasztalatok. Az más kérdés, hogy a gépek minősége nem tökéletes, biztos fog elhullani a 3 év gari leteltével belőlük.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #122660 üzenetére
A minap Louis Rossmann beszélt erről: [link]
A linken az látható, hogy a Levono a saját weboldalán azt terjeszti, hogy ne vegyél használt gépet (se laptopot, se PC-t), mert az rossz, tele van vírussal, és egyébként is csak lehúzás stb.. Amikor a s#ar mondja, hogy büdös vagyok...
Szóval nem csak rombolják a thinkpad márkanevet, de már a FAQ-ban is agymosó propagandát terjesztenek.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122650 üzenetére
Nos, szinte lehetetlen. Ezért khm. szóval tenni kell érte, hogy legarizódjon az adott eszköz. Szerintem sejted mire gondolok
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #122656 üzenetére
A kettő üti egymást, de túl sok karcosan visszajött történet volt már a gariztatás történelmében, hogy higgyek ebben, esetleges egyéb huncutságokról nem is szólva.
-
embe
nagyúr
válasz
FoxiestFox #122646 üzenetére
Jajjjjj!
Ez már olyan összeesküvéselmélet szagú.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #122650 üzenetére
ha nagyon hangos, akkor szerintem igen, de nem próbáltam én se még ilyet gariztatni.
-
Laca0
addikt
válasz
FoxiestFox #122646 üzenetére
Ennyire azért csak nem rossz a helyzet...
Amúgy én nagyon Lenovo párti vagyok, ezen kívül csak Dell notebook-okkal foglalkozom. Az összes többi márkában csalódtam.
Viszont eddig minden Lenovo-nál be tudtam alapból állítani a tárolási módot a Vantage driver frissítése után.
Viszon igaz, ami igaz, saját gépnek most azért vettem Thinkbook-ot, mert a mostani Thinkpad-ek sokkal hajlékonyabbak, sérülékenyebbnek tűnnek. A Thinkbook sokkal merevebb, stabilabb! (más kérdés, hogy szar a hangszórója, szar a mikrofonja és cicereg a tápáramkör)
-
Laca0
addikt
válasz
FoxiestFox #122643 üzenetére
Köszi! Valóban csak annyi kellett.
Csak az volt a fura, hogy amikor a Vantage-ből mentem a frissítések keresésére és ott válaszottam a power driver-t, akkor azt írta, hogy nem kompatibilis ezzel a géppel.
De ha direktben felmentem a lenovo support oldalára és ott kerestem meg a gépet, az onnan letöltött driver már jó volt hozzá. -
magellan2600
tag
válasz
FoxiestFox #122627 üzenetére
Sérülést nem látok rajta, és tiszta is. Hétvégén fogom szétszedni pasztázás, takarítás céljából hátha ott látok majd valami érdekeset. Ebben bízom még.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #122445 üzenetére
engem az tart vissza az X tablettől hogy akkor elveszíteném az okostelefon nélküli életforma előnyeit: folyton azt kaparásznám útközben meg miegyéb
a sima x230-at legalább kicsit körülményes elővenni meg használni a metrón.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #122317 üzenetére
te most hozzám beszélsz?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
FoxiestFox #122584 üzenetére
mi ez a cucc?
-
válasz
FoxiestFox #122584 üzenetére
Mondjuk ebben van igazság, volt hogy végigmelóztam egy napot és észre se vettem hogy kicsúszott a tápból a madzag és akkuról vagyok
. De nekem akkor se hiányzik az a nagy ződ izé
-
válasz
FoxiestFox #122579 üzenetére
Már én se emlékszem, valami nagy zöld akku ikon volt
.
Igen volt valami kereső hülyeség is, na az aztán, kellett mint egy falat kenyér, a windows-ból is azt irtottam ki először.
-
válasz
FoxiestFox #122572 üzenetére
Akkor én nem vagyok nerd
. Már T42-ön is tiltottam a toolbar-t.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122572 üzenetére
De most őszintén akkor nem lenne jobb inkább azt ajánlani, hogy rakják fel a rendes manager SW-t, mert akkor egyből jobb élmény lesz, mint a BIOS-t mondogatni, amibe esetileg aszt se tudja, hogy jut el.
Eleve Win nem rakja fel a Power managert egyáltalán, így az üzemidő és esetileg a teljesítmény elve gyengébb. -
válasz
FoxiestFox #122568 üzenetére
Szerintem a legtöbb helyen fent van, mert Win10 óta csak a Vantage-dzsel van akksi a toolbaron (régen elég volt feltenni a Battery Managert).
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122568 üzenetére
"consumer szellemű TP userekre"
Egy konzúmert felhasználónál 1000% elvárnám, hogy ezek fenn legyenek, mert eleve problémák lehetnek több mindennel, ha nincs fent. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122561 üzenetére
Amúgy nem értem miért minding BIOS-ra hivatkoztok, minden Lenovo vezérlő SW-ben(Vantage vagy Keyboard Manager), ott van az opció, egyáltalán nem kell BIOS-ba menni érte.
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #122558 üzenetére
Mikor francia cégnek dolgoztam, és francia nyelvű windows serverre léptem be, hát egy élmény volt ott gépelni. Sosem találtam melyik betű / spec. karakter hol volt az én gépemen. Ilyenkor jól jött a képernyő billentyűzet
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #122549 üzenetére
van aftermrket, de nem beépített.
Nyögvenyelős amiket találtam. -
válasz
FoxiestFox #122499 üzenetére
Ja de várj, volt közben egy 20-30 perces ebédszünet is, akkor sleepben volt...
-
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #122479 üzenetére
Impozáns lista, hozzátennék még kettőt akiket követek This does not compute és az LGR ha a különleges retro hardverek is bejönnek
ill akit korábban linkeltem a régi TP akkufelújítós videóst.
-
vargas0502
tag
válasz
Én még ezekhez hozzácsapnám az LGR csatornát is. [link]
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #122477 üzenetére
Ami G40 tőled volt az már másnál van,de azért nem maradtam G40 nélkül.
-
válasz
25 éve tech kontent-ekkel telik a munkám, szabad időmben semmi ilyesmit látni és hallani sem szeretnék
.
Meg egyébként is amerre halad a tech-világ meg a "nagy fejlődés" az számomra megdöbbentő, szomorú. -
válasz
FoxiestFox #122477 üzenetére
Szuper cucc volt.
A youtube mindig ajánlgat videókat, nem győzöm tiltani az ilyen számteches és telefonos csatornákat, de ezt kivételesen megnéztem. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #122471 üzenetére
A "fos" elég jól jellemzi. Már majdnem egy évtizede talán linkeltem ide is valami mod-ot, hogy valaki megcsinálta az X301-be IPS panel tételt, de mivel az alapvetően a szalagkábel moddolásával is jár, ami nem triviális, nekünk földi halandóknak felejtős.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #122471 üzenetére
Nekem jó pár éve volt ilyenem, 1440X900, de az a kijelző csúnyán fakó volt, nem tudom hogy többfélével szerelték-e. Amúgy könnyű, vékony gép volt, de akkor nem szerettem meg. Lehet hogy ma már tetszene?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #122466 üzenetére
Van a családban 10 éve használatban egy X301 (mostanában lesz nyugdíjazva csak), az nem ragad.
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #122466 üzenetére
Hát igen. Drága imádott 600e-m is attól lett a végére használhatatlan.
De még mindig álmodozom arról, hogy eljön a nap, amikor egy 600e-bilt beleügyeskedik valaki egy framwork 16 osba. -
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #122461 üzenetére
Engedjétek el ezt a sztorit srácok...., nézzünk inkább egy pár képet 800-as szériáról ha van olyan kedves fórumtárs akinek van ilyen gépe és szívesen osztana meg velünk képeket róla.
(Szerintem tuti nincs amúgy ilyen fórumtárs, kb. itthon ez a lehetetlen ketegória.) -
magellan2600
tag
válasz
FoxiestFox #122432 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122455 üzenetére
Miért költenék rá ilyen összegeket?
Mert fogsz. Mert tudom mennyi és milyen alkatrész van már kint a placcon, ami gyári és nem utángyártott vagy miket bontanak el
Én már lejöttem a szerről, ha veszek egy romot, azt más, jobb állapotú romokból újítom fel, nem pénzből. Évek alatt, ahogy találok hozzá dolgokat.
Egyfelől azokért is pénzt kérnek. Oh boi, mi pénzek a ritka és típushibás darabok, lásd palmrestek. Ki sem találnád mit találsz hamarabb: egy full patika komplett gépet vagy egy másik romot, amin egy olyan darab vagyis darabok nem lesznek patika állapotban, amik az első 3 hónapban mennek szét a birtkolástól kezdve. Mindezt ugye 10+ éves vasakon egyre korosabban. Lásd 200-as előtti gépek, amikből a teljesen használhatatlan darabok árai mennek az égbe, amiken semmi sem ép, egy centi se.Tényleg nem tudom miért indultál be így, ez a példány kellene ennyire a meglévő tudomisén mennyi mellé, vagy csak unatkozol, de légyszi inkább valaki máson töltsd ki, én abszolút nem igénylem, de tényleg.
Semmilyen beindulás nem történt, ha aludtál egyet, olvass rá megint, nem is értem mi a problémád vagy mi történik most, ami nálad így felkorbácsolta a folyamatokat, mikor ez egy ezer meg egyszer letárgyalt felállás, csak ezt általában lelkes újoncok csinálják akiket pont arról beszélünk le, hogy vegyenek egy romot és majd apránként újítsák fel
Mindezt ismétlem, egy olyan géppel, amiből még simán veszel egyben patika állapotút alig többért és nem azon fogsz agyalni, hogy a bal törött sarokért cserébe felrakod-e a karcosat, amin legalább még ép.Téma lezárva, szerintem legyen pihi, mert itt valami félrement
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122452 üzenetére
Akkor csinálj karcos kijelzős x220t-t 100k feletti betolt pénzből, plusz meló
Mikor kasztnit cserélsz és nem fogod tudni kiszedni a zsanért, akkor gondolj rám, szóltam
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122450 üzenetére
De érted. Veszel egy totál rongyos gépet mondjuk 20-30k-ért. Darabjaira minimum költeni fogsz a panelt kivéve is háromszor ennyit és a fedlappal a sírás fog kerülgetni, mert a tabnál ugye nem úgy megy az, mint a simákon. És olyan 5 x220t meg x230t-m van, amik konkrétan nem voltak többe mint 50k és mintha a dobozból vetted volna ki őket.
Ezért nem látom értelmét felműanyagozni egy olyan gépet, amin a plexije az egészet hazavágja. Használni nem jó, mert az első karcnál kezdheted előről, gyűjteménybe nem jó, mert csúnya. Pénzt költeni okés, na érted
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122447 üzenetére
Akkor viszont az egész értelmetlen
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122445 üzenetére
Már a panelcserénél többe leszel mint egy patika vassal hidd el
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122442 üzenetére
De amúgy nem akarsz szépet? Árban horror felújítani őket, sőt, a zsanér miatt azért van itt más baj is. Akkor szerzek neked egy patikát
-
válasz
FoxiestFox #122438 üzenetére
Felújítani nem tudom mennyire lehet, ezek a bajai:
- palmrest bal sarka letörve
- kijelzőt oldalirányban megtartó kis gumipöckök hiányoznak (így lecsukva is el tud fordulni a kijelző)
- ebből következően a bill kicsit szétkarcolta kijelző bal részét, alját (nem zavaró, csak kikapcsolt állapotban látszik igazán)
- foltos kijelző (világosabb "pöttyök" látszanak, ha ott homogén a terület)
- palmresten a thinkpad matrica hiányzik -
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #122423 üzenetére
T570-et néztem ki amúgy alapból. Várok még egy whitepont-mentesre... Anno te voltál az talán pont, aki a T530 hangját magasztaltad? Mert az pont ellenkezőleg van. A memóriád jó mindenesetre!
Az anyagminőség honnantól kezdett el ismét jó lenni? Ezt még nem érintettük. Ergonómia szubjektív, kifejthetnéd konkrétabban.
Szerk.: kigyomlálást is konkretizálhatnád.
A beleérzés egy dolog, de a kérdés nem egy után-/beleérzésről szólt. Talán a P50 jelenthet megoldást, ahogy látom, köszönöm az infót.
-
válasz
FoxiestFox #122423 üzenetére
egyet értek!
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #122417 üzenetére
Jó tudni. És mire jutottunk/mire emlékszel? S zavar-e ez téged, hogy szeretném a jót? Nézd, nem könnyű, mert nem mindenki a tényadatok alapján számol be itt, sokkal inkább lelkiekkel tölti fel a "tapasztalásokat". Nézd el nekem az újbóli nekifutást.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #122372 üzenetére
Nem léptek sehova, csak a Thinkbook bill kiosztását kapta nem a ThinkPadét. Najó de léptek, vissza még egy minőségi szintet...
-
válasz
FoxiestFox #122355 üzenetére
Mindenhol ez van, kérdés esetén a legtöbben lapítanak, senki sem mer felvállalni egy véleményt, mert tuti jön valaki és beleszáll a válaszába. Nem az van, hogy kultúrált módon válaszolna, hogy bocsi, én mást olvastam, esetleg erről beszéljünk még. Egyből jön a bújtatott lehülyézés, hogy a saját kis egóját növelje vele.
-
válasz
FoxiestFox #122320 üzenetére
Az egyik régi laposomban LightScribe képes meghajtó volt, tök jó feature, de nem hallottam még olyanról aki használta is volna.
-
válasz
Neked tuti
Nekem van egy külső usb-s, de már évek óta hozzá sem értem. -
Reggie0
félisten
válasz
De attol meg rafer
-
válasz
FoxiestFox #122147 üzenetére
-
Susana
tag
válasz
FoxiestFox #122130 üzenetére
Köszönöm megoldódott
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #122117 üzenetére
Elég kellemetlen. A jobb gomb az amúgy jó, persze olyan nyúlós a kattanás érzete, de legalább van benne érzet
De a középső és a jobb az necc (céges T580-on meg az új T15-ön nem volt ilyen, valószínű ezen a gépen szét lett használva ez a két gomb, kétlem, hogy házilag javítható volna). Na mindegy, annyi baj legyen. Sokan úgysem szeretik a trackpointos matatást, csak én egész megszoktam.
A W520-on odáig fajult szép lassan, hogy kb nem is működik már az egyik trackpoint gomb nekem. Mondjuk a jó időszakában tényleg elég jó kapcsolás érzete volt, jobb, mint a mostaniaknak. No de ott 10 év+ távlatban ez megbocsátható azért
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #122094 üzenetére
Képben vagyok, sajnos jópár éve kénytelen vagyok együtt élni velük az összes idegesítő dolgukkal munkaeszközként, így elég közelről érint a dolog. Ráadásul 144Hz-es 1440P-s monitorral egy kisebb felbontású mellett nálam azonnal kiestek a mainstream DP-felezős dokkolók még annak idején a T480s-emmel.
Úgyhogy egy mozdulattal akkor kiesett minden egy vezetékes USB-C Lenovo dokk, és áldom a HP-t, hogy csinált legalább egyetlen típust, ami kapcsolható egy gombbal a 2 sávos DP + USB3 és a 4 sávos DP + USB2 mód között.Így nem kellett a középkori monitor támogatás, vagy a típus-specifikus, mechanikusnak álcázott, túlárazott ultra USB-C dokk, vagy az akkor még használhatatlanul bugos cserébe alaposan túlárazott TB3-as dokk 'csábító' lehetőségei között választanom.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #122001 üzenetére
Hát igen, azokban még volt ktaft.
Igaz nekem már nem original ami van a T42p-ben,de még a mai napig eljátszok vele 1,5 óránál többet. Most, hogy beszéltünk róla elő is veszem egy kicsit, hogy retrozzak egy jót.
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #121999 üzenetére
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #121989 üzenetére
Végül úgy hagytam éjszakára, este 8 körül elindítottam és reggel úgy találtam h. sikeresen befejezte (az írás szerint 6:30 körül végzett). Tehát idle desktop, bekapcsolt képernyő mellett kellett neki vagy 10 óra h. végigfusson.
Az 50Wh --> 38Wh átállítást írt ki eredményképpen. Tehát kb. 75%-os állapotú jelenleg az akku.
Ezt a windows jegyzi meg ezek után, vagy az akku flash-be íródik be? UEFI most már ezt a 38Wh-t mutatja mint real capacity, az 50Wh design capacity mellett?Boccs, ha nagyon pedant, de azért kérdeztem korábban ilyen részletesen, h. hogyan lehet ezzel az akku kapacitással trükközni használt gépeknél? Mert gyanús nekem h. hirtelen így lement volna a kapacitása, hogy előtte meg 100%-nak írta UEFI-ban is. Eladás előtt ki tudták valahogy resetelni belőle az elhasználódás tényét, így amíg én ezt a kalibrációt tegnap este le nem futtattam, addig a nemvalós gyári 100%-os állapotot tudta magáról hírdetni mikor belenéztem a Lenovo UEFI Diagnostics tool-al?
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121991 üzenetére
Nem volt őszinte a mosolyom, maradjunk annyiban
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #121980 üzenetére
"P70 pedig valszeg nemsoká megy apróra, nem tudtam beleszeretni, inkább megtartom a PC-t és odaülök, ha játszani akarok."
Annyira nem jön be? Pedig gondolkoztam én is egy P70-esen, csak itt van az M6800, amibe lassan megérkezik a Quadro M3000M. Ha lenne lovettám, beneveznék a P70-re is, főleg, hogy ha jól tudom M5000M-es verziód van. Jól tévedek?
-
moleculez
veterán
válasz
FoxiestFox #121982 üzenetére
Komoly kontraszt, tetszik a setup.
Nálunk annyi történt hogy kalandos úton* visszakerült hozzám az M1 Max MBP, szóval az lett a napi harcos. Az X270 a kissebbik fiamnál (ma 10) húzza az igát, Debiannal a fedélzeten. Szereti a billentyűzetét, azon szeret sztorikat írni. Úgy kb odafigyel a testi épségére (mármint a gyerek a gépnek), de nem kíméli és köszöni jól van a gép. 🤷🏼♂️ Pedig amikor látom hogy a kijelzőnél fogva emeli fel fel, azért tanítom hogy figyeljen a cuccaira🤦🏼♂️
*Szóval befejeztem az egyetemet és igazából a fullos macbook kihasználatlanul állt. Gondoltam eladom amíg értelmezhető mennyiségű pénz van benne. El is ment 1800£-ért, fel is adtam DPD-vel, de azok elhagyták a csomagot. eBay kártalanította a vásárlómat, én meg próbáltam a DPD-től visszaszerezni a péézem’. Majd 4 hónap után felhívtak a Newcastle melletti kis falu postájából hogy náluk van ez a csomag, mit csináljank vele, há mondom küldjétek vissza de izibe’
Hétfőn meg is érkezett. Mostmár ittmarad -
fatpingvin
addikt
válasz
dupla ThinkLight, kiváló
-
vargas0502
tag
válasz
Lehetne a kép címe az is, hogy Dávid és Góliát? A viccet félretéve én is még a mai napig megtudok lepődni a saját W701-en, hogy mekkora méretre...mindent is visz.
Számomra öröm egy ilyen gép elé leülni mindig egy kicsit játszani,stb... nem kell külső monitor,stb.. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #121980 üzenetére
4k-val legjobb tudomásom szerint nincs gondjuk...
viszont nekem meg most beindult az agyam, hogy az USB-C töltőcsatlakozó replacementet ténylegesen fel lehet huzalozni adatforgalomra is, ha 2.0 tempó elég akkor elég triviális a BT modul helyéről elvinni két eret...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121961 üzenetére
Igen, ez van. Btw, EC-re nem hiszem, hogy meg lehetne oldani a PD-t.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #121956 üzenetére
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #121925 üzenetére
Szépséges.
Viszont a palmrest a tapipad alatti élen előbb-utóbb meg fog repedni, ez annyira patika, hogy a helyedben megfontolnám, hogy megelőző csapásként megerősítsem azt a részt hátulról üvegszállas epoxival. (Pláne, hogy már lehetetlen gyárit beszerezni belőle, az utángyártott kinaiak meg épp csak annyira mások tapintásra, hogy idegesítő legyen.) -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #121956 üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #121945 üzenetére
Nem emlékszem pontosan 2005-ben milyen netek voltak, de arra igen, amikor még a telefonvonalba sípolós, COM-portos 56K-s modemmel volt netem. Őszintén szólva, nem vágyom vissza arra a sebességre.
Betölteni többnyire betöltött az is, de kellett hozzá türelem vastagon. Arra mondjuk nagyon jó volt, hogy legalább több időt töltöttem a természetben netezés helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest