Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bencze

senior tag

válasz S_x96x_S #114107 üzenetére

Ez az E14 konfig egy elég erős ár / érték aránynak tűnik, a második SSD slottal főleg, de azért zavart a gondolat, hogy 1.4 HDMI van rajta és összesen 1 usb-c, 2 usb-a amiből az egyik 2.0, azért jól megadják a módját, hogy feljebb tereljék az embert. Hogy jól megkavarjam a történetet találtam összesen 1 cégnél egy kínálathoz képest jó árú P14s-et és az lett végül, r7 5850, 16+16 gb ram, iga csak 256-os ssd amit ki kell cseréljek, hivatalosan ennek nem lehet 2 ssd de gyakorlatban azt mondják ha szerencsém van létezk olyan amit befogad az LTE helyre. Realtek wifi de olcsón cserélhető Intelre. 1400 euró (3 év garival számolva 300-al kerül többe az E-nél, + 16 GB RAM, - 512 SSD). Szorítok, hogy ne jöjjenek vissza, hogy ja bocs mégsincs raktáron. Ez nekem overkill árban és teljesítményben, de féltem, hogy 1-2 év múlva veszek egy 4k monitort aztán máris megbánom, hogy dokkolóval kell tökölni mert az E-t nem tudom rákötni HDMI-n.
    Németországban vásárolom és sajnos ANSI-t szeretnék, de amúgy a P-ben általában egyszerűbb cserélni mindent, ha egyáltalán lehetséges layoutot cserélni, bekockáztatom, hogy mennyire zavar. Nem nagyon lehet válogatni, legtöbb cucc egyszerűen nincs raktáron sehol. Egyébként sajnos úgy értettem a P billentyűzete már az új, 1.5mm billentyűutas az 1.8mm helyett szóval újra sikerült rontani, de ez van, azt hiszem, így is jobb az összes többinél.

A frameworkben a legjobb a right to repair támogatása, nem hiszem, hogy 1.5-3 ezer eurós gépekkel akarnának versenyezni így ehhez hasonlítani nincs értelme, nagy cégek úgysem vesznek mert nem elég erős a cég háttere, magánembernek meg drága. R2r támogatásban meg senki nem rúg labdába sem, és amúgy fontosnak gondolom, hogy az ember szavazzon a pénztárcájával, legalább aki kicsit műszaki és érti mit jelent, ha csak teheti ne olyan cégnél költse a pénzét aki fogyasztó ellenes (ez jelenleg kb mindegyik, csak a mérték nem egyforma).
    Ha most elérhető lett volna vettem volna egy DIY verziót, az elég olcsó relatíve. Sokkal életképesebb ezen a vonalon, mint pl a fairphone ami papíron jó projekt gyakorlatban meg fanatikus kell legyél, hogy megvedd. De ha meg is nyitják az előrendelést idén Németországban amint ígérték, az Q1 vége-Q2 lehet mire megjön. Gondolom a hiány miatt is, de a használt piac is eléggé elszállt.

Új hozzászólás Aktív témák