Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• oleee

tag

Sziasztok!

A kovetkezo szempontok akapjan keresem a tokeletes munkagepet fejleszteshez:

-meret: 13-14", max 1.5-18 kg
    -kijelzo: minimum FHD, lehetoleg IPS (2 eve egy ceges MBP retinat hasznalok, igy megszoktam a nagy munkafeluletet...), *nem* erintos
    -hw: dedikalt gpu nem kell, viszont 16 GB memoria annal inkabb
    -sw: fusson megbizhatoan az Ubuntu!
    -budget: 700 EUR kornyeke

Regen volt egy Thinkpad X220-am, nagyon szerettem. Nyilvanvalo valasztas lehet egy Thinkpad T4xx vagy egy regebbi X1 Carbon - de hogy melyik generacio, azt nem tudom (egy ideje nem kovettem ezt a piacot). Sima, esetleg S vagy P?

Megeri az X1 QHD kijelzoje miatt feladni a T4xx szerelhetoseget es robosztussagat? Allitolag hasznalt X1-esek kijelzojen gyakorta vannak billentyuzet okozta maradando nyomok, mint a konzumer Samsungoknal...Milyen mas tenyezo van, ami segithet donteni kozottuk?

Bar itt fel van sorolva mindket gep, itt-ott olvastam, hogy esetenkent baromi lassu a boot ido es nem kielegito a teljesitmeny Ubuntuval Thinkpadeken, esetleg van errol valakinek szemelyes tapasztalata?

Mi van az X390-el vagy a TP 13-mal? Ezekrol kevesebbet hallani, hogyan viszonyulnak a fenti vasakhoz szerintetek?

A magyar es nemet hasznalt piac is jatszik, tudtommal Nemetorszagban rengeteg A/B-ware refurbished kereskedo van.

Koszi elore is! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés