Új hozzászólás Aktív témák

• bacsis

Közösségépítő

Sziasztok!
    Lenne egy ERŐSEN RETRO!!!! Thinkpad kérdésem\problémám!
    MA kicsit pakolgattam a laptopjaimat, és ráakadtam egy táskára, amiben 2db Thinkpad 600-as gép figyelt. Pentium 2-es modellek még
    Nosza nézzük mi van velük. Aztán eszembe jutott, hogy sok-sok évvel ezelőtt kaptam, mert foglalkozósak.
    Lássuk csak, az egyik elég szép állapotú. Kapcsolom, egy halom POST hiba kód után, végül csak a 192-es hibakód marad, és nem hajlandó tovább lépni\Bootolni. NA lessük meg a másik gépet. Viseletes... kijelző törött, proci hiányzik... Na mondom lehet a 2-ből kéne egyet csinálni. De aztán beugrott egy pillanat kép. Pár napja láttam a verandán egy igen erősen viseletes Thinkpadot. MEgyek ki érte, és tényleg ott van, asszony hozta be pár napja az udvarról. Hogy került ki azt már nem tudom, de kb 6-8 éve!!!!! kivitték a lányok a homokozóba. Szóval legalább 6 év homokozóba, meg mindenfelé kint hempergéssel tellett a gépnek. NE tudjátok meg milyen állapotban van\volt. Ok kapcsoljuk be, és beszarás SIMÁN INDUL! Szokásos hiba kódok, de aztán túl lehet jutni rajtuk és egy Win2k elkezd bootolni :Y beszarás, túlélte a gép. De hát annyira viseletes hogy az nem kifejezés. Csavarok szétrozsdálva, berohadva, mindenhol sár\homok. Ok ez lesz a donor, gondoltam kibányászom a kijelzőt, és az alaplapot is és lehet 2 jó gépet faragok belőle.
    Elkezdtem szét szedni, majd megértettem, hogy azokra a Thinkpadokra az IGAZI thinkpadosok miért lefitymálóan néznek, amikről én még ódákat zengek. Parádés megoldások. NA de nem is ez a léyneg. Hanem hogy annyira megizzadtam a szétbontással, hogy először csak a betört kijelzős proci hiányos gépet szedem rendbe, a lap cserét nincs az a pénz, hogy megcsináljam most. NA szóval kijelző át, proci\hűtés át, bekapcs, és pöccröcc indul a gép. Majd 192-es hibakód, és ennél a gépnél sem tudom átvergődni.
    Gyors guglizgatás. Írják hogy FAN gond. egy szem FAN van a gépben a CPU venti. Mivel az a kint talált gépből jött át, ami meg uyge működött, így kizártam hogy az lenne a hiba. Nézzük mit írnak még: Battery. áhá tényleg azt nem dugtam rá. Előszedtem azt is a roncsból, rárakom. De továbbra sem semmi...
    Akkor ez mi? alaplap? Tehát mind a 2 gép alaplap hibás? És akkor nincs mese, át kell tennem a leharcolt gép jó alaplapját, vagy van erre bármi más gyógyír? Ez nem az a kategória, hogy kikapok 3 csavart oszt kiemelem...
    Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés