- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #56041 üzenetére
Itt helyben a win10 és win11 topicokban valamint szerte a világban mindenhol lehet olvasni tapasztalatokat arról, hogy az egyébként kifogástalanul működő gen 4 gépeket nem dobják ki a szelektívbe, hanem gond nélkül telepítenek rá Win 11 rendszert azért, hogy 2025.10 után is használni lehessen a rendszert. (Természetes, hogy a hardver gyártók ijesztgetnek, hogy nem lesz kompatibilis, nem fog működni, bizonytalan lesz, de csak azért, mert nekik az az üzlet ha újat vesz az ember.) Az LTSC egy plusz lehetőség akkor, ha az ember nem tart igényt a főverzió frissítésekre. De ugyan ilyen jól működő alternatíva a Win 10 IoT LTSC 21H2 is, ami pedig 2032-ig támogatot. Licensz ügyben pedig itt helyben a Hardveraprót szokták ajánlani. Tele van 1-2-3 ezer forintos win és office kulcsokkal, köztük néhány helyen Enterprise LTSC is rakható a kosárba. Persze ugyan olyan illegális mind, akár LTSC akár nem, de veszik mint a cukrot a 2000 plusszos eladóktól.
-
teptep
senior tag
válasz
volandy #56037 üzenetére
Tapasztalatok: Saját, és az általam felügyelt családi/rokoni/baráti gépek mindegyikén átálltam a Win11 LTSC verzióra. Nagy részük hivatalosan nem támogatott. Például gen 7 laptopok, i3-4170 asztali, i7-4790 asztali. Gond nélkül települt az oprendszer és minden driver. Minden funkció kifogástalanul működik. És a támogatási időszak végéig folyamatosan kapják a biztonsági illetve komulatív frissítéseket. Tehát hosszú évekig semmi dolgom nem lesz velük, nem lesz főverzió frissítésük, csak használni kell. A [támogatási időszak] vége:
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 2032.01.13-ig támogatott
Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 2034.10.10-ig támogatott -
teptep
senior tag
válasz
csongi007 #55893 üzenetére
Pontosan melyik burkolati elem van eltörve?
Felső burkolat (HP 15-dw LCD Cover)
Csuklótámasz (HP 15-dw Palmrest)
Alsó burkolat (HP 15-dw Bottom Case)
A csuklótámasz kapható (usa) billentyűzettel vagy anélkül, billentyűzet világítással vagy anélkül, ezüst és fekete színekben is. Magyar billentyűzettel én nem találtam. (Azt mondjuk nem tudom, mennyire egyszerű [átszerelni] a billentyűzetet?) Rá lehet keresni alin, ebay-en, vagy hazai boltokban is. -
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #55890 üzenetére
Vagy kuka, vagy 20 mp, vagy akku.
-
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #55888 üzenetére
Ha sem akku sem gombelem nincs benne, akkor minden indításkor hibát fog dobni, amit el kell kezelni. Ha a default BIOS beállításkkal felbootol rendesen, akkor nem gond. A pontosidőt viszont minden esetben be kell állítani. Ezt rábízhatod az oprendszerre is, de annál bitonytalan, hogy a bekapcsolás után mikor fogja majd valamikor szinkronizálni az órát. Sokkal biztosabb, ha letöltöd az [UpdateTime] alkalmazást. Klikkelsz a scriptre, és bepipálod a szolgáltatás telepítését. A Win indulása után amint lesz netkapcsolat, a szolgáltatás azonnal szinkronizálja a pontosidőt. Ezt követően leállítja saját magát és nem terheli tovább a rendszert.
-
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #55886 üzenetére
Az [árukereső] boltban
11e az utángyártott, 35e a gyári. Ha annyit nem ér meg, akkor olyan helyen kellene ócsót vásárolni, ahol van lehetőség a boltban berakni és tesztelni, hogy működik-e a töltés.
-
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #55884 üzenetére
[Service manual] Nincs benne semmi utalás a 3 Voltos elemre.
A fő akkumulátor milyen állapotban van? Aida mit ír róla?
Vagy rendszergazda parancssor: powercfg /batteryreport
Az is ki szokta írni az eredeti és a tényleges kapacitást. -
teptep
senior tag
válasz
oil120 #55864 üzenetére
Az alvó állapot üzemmódjai:
S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
Ez utóbbi (Modern Standby) alvó állapotban figyelheti például a leveleket vagy akár frissítheti a windows-t is. Volt olyan kezdetleges verziója, amelyik tiltotta ventillátort és megfőzte a processzort. Most már megízhatóbb, de én például nem szeretem. Ha van rá mód, akkor letiltom, és ez esetben a klasszikus S3 aktiválódik helyette.Az alvó állapot üzemmódjának az ellenőrzése: parancssor(rendszergazda):
powercfg /a
Ezen a [képen] az látszik, hogy a beállított üzemmód az S0, az S3 pedig le van tiltva.
(Amennyiben az S3 nincs támogatva BIOS szinten, akkor el kell engedni.
Ilyenkor a hibernálást szokták javasolni helyette.)
Az S0 tiltásához készíteni kell egy reg fájlt és rá kell klikkelni:
--- S0 ModernStandby-Disable.reg ---
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power]
"PlatformAoAcOverride"=dword:00000000
-------------------------------------
Újraindítás után a powercfg /a már az [S3 aktiválást] fogja mutatni. -
-
teptep
senior tag
válasz
vaakuum #55809 üzenetére
Mechanikailag a Pavilion a stabilabb. A készülék váza (csuklótámasz, palmrest) fémből van, az alsó és a felső burkolata műanyag. A HP 250 a HP kínálatának a legalja. Ha nagyon muszály és nincs más lehetőség, akkor vehető, de ha ott a Pavilion mellette, akkor inkább azt kell választani.
-
teptep
senior tag
Általánosságban az a jellemző, hogy a dokkoló és a laptop is a PD 3.0 szabványt támogatja, azaz 100W teljesítménnyel tölthető. Ha a laptopon játszani szeretnél, akkor minden esetben csatlakozatnod kell a saját (például 230W) töltőjét, hogy az akkutöltés biztosított legyen és a játéknál sem jelentkezzen korlátozás a teljesítmény hiány miatt.
Másik megoldás, hogy olyan dokkolót és laptopot vásárolsz, ahol mindkettő támogatja a PD 3.1 (240W) szabványt. Természetesen az Elitebook ezzel is használható lesz.
-
teptep
senior tag
Victus Gaming Laptop 16-s1076ng (9Z332EA) [specifications]
1 USB Type-C® 5 Gbit/s Signalrate (USB-Stromversorgung, DisplayPort™ 1.4a, HP Sleep and Charge);
(USB-Stromversorgung = USB Power Delivery)
A gyári töltő 230W. A dokkolód milyen töltési teljesítményt (Power Delivery szabványt) támogat? Mert például ha csak 60W-al töltöd, akkor az Internetezni elegendő lesz. De ha odatekersz a játéknak, akkor merülni fog az aksid. És a játék közben néha pihentetni kellesz, azaz kell egy töltő kör - mint a Forma1 időmérőn a mért kör előtt
Igaz a specifikáció nem tartalmazza, hogy a laptop Type-C port melyik PD szabványt támogatja? Általában azt lehet feltételezni, hogy a port a PD 3.0 szabványt támogatja, ami 100W (20V 5A) töltést tesz lehetővé. De nem érzem azt, hogy ez elegendő lenne egy hardcore játék közben az akkumulátor töltésére is.
Például a Lenovo LOQ sorozatnál szoktam találkozni olyan adatokkal, hogy a port 140W töltési teljesítmény fogadására képes - ha a dokkoló is tudja ezt biztosítani. -
teptep
senior tag
válasz
attila199207 #55749 üzenetére
Ez attól függ, hogy a tűzfalasok hogyan konfigurálják a rendszert. Már írtam, hogy nekem rendben működött. Céges gép a céges hálón. Saját gép otthonról Cisco Anyconnect VPN távoli asztallal csatlakozott. De te valahogy másképpen akarod csavarni.
-
teptep
senior tag
válasz
attila199207 #55746 üzenetére
Húúú, de nehezen értem meg! Tehát a céges laptop otthon csücsül és VPN kapcsolódik a céges hálózatra. Eddig értem. Te közben a saját laptopoddal valahonnan (cégtől? otthonról? Ezt nem értem) rá akarsz csatlakozni a céges gépre. De hát pont az a VPN kapcsolat lényege, hogy létrehoz egy alagút kapcsolatot a cég felé, és kizárja az egyéb (Teamviewer, Anydesk, Tavoli asztal) távoli kapcsolatokat. Tehát nem fogsz tudni rácsatlakozni.
"Sajnos a céges szervernél MAC szűrés van" És ez probléma? Saját géped hálókártyáján beállítod a céges gép MAC címét oszt kalap
-
teptep
senior tag
válasz
attila199207 #55744 üzenetére
Nálunk tiltva van a saját gép használata a céges hálózaton. Csak az kap VPN hozzáférést, akinek van céges Laptopja erre a célra. Ezért egy retya (szekrényben rothadó) laptop a nevemre lett iratva, hogy megkapjam az engedélyt. A saját gépről a szerveren elérek minden mappát - amihez megvan a jogosultságom. A webes szolgáltatásk is remekül működnek. Egyedül az SAP az, aminek bizonyos moduljai nyögdécselnek. Ilyenkor WakeOnLan a céges gépemnek és távoli asztallal rácsatlakozok. De erre csak ritkán van szükség. A VOL nem megy át a VPN vonalon, ezért az egyik állandóan üzemelő gépet veszem igénybe a VOL parancs kiadásához. Ami ebből Téged érint, illetve érdekel: Próbaltam a Teamviewert és az Anydesket is, amíg a tűzfalon ki nem zárták a szervert. Elfogadhatóan működtek, de sokkal stabilabb a távoli asztal, mert akkor közvetlenül (külső webes szolgáltató nélkül) kapcsolódok a géphez. Azt kellett megbundázni, hogy a céges gépen nincs ugyan rendszergazdai jogosultságom, de föl lettem véve az asztal távoli felhasználóinak a csoportjába.
-
teptep
senior tag
A telepítő nem tartalmaz Raid drivert, ezért ki kell kapcsolni: Belépsz a laptop BIOS-ba és keresd a lenti beállítási lehetőségeket. Ami megtalálható, azt leírt módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable
- Intel Optane disable
Másik lehetőség, hogy a support lapról letöltöd az Intel Rapid Storage Technology Driver-t. Az EXE fájlt kicsomagolod a telepítő egy mappájába, és a linkelt képernyőn klikkelsz a Load Driver feliratra és kitallózod. -
teptep
senior tag
HP Pavilion 9R2N5EA, Ryzen 3 5300U, 8GB, 512GB, 144900 Ft
15.6" (1920x1080) LED mat IPS 250nits 45%NTSC
1.75 kg, Alu váz, műa fedlap és alsó burkolat, Win11Home
HP Pavilion 15-eh3001nh, Ryzen 5 7530U, 16GB, 512GB, 189990 Ft
15.6" (1920x1080) LED mat IPS 250nits 45%NTSC
1.75 kg, Alu váz, műa fedlap és alsó burkolat, opr.nélkül -
teptep
senior tag
válasz
AMD Power #55621 üzenetére
#55589AxBattler A panel minősége legyen akkor mérvadó: IPS legyen
#55590teptep HP 255 G10 (8A5G4EA) IPS:nem bill.világítás:igen
#55603AMD Power Valószínűleg ezt a 255 G10 rendelem majd meg.
#55615AMD Power 15.6" diagonal, FHD (1920 x 1080), IPS
itt a 8A5G7EA laptopot linkelted, ami 16GB, IPS, bill világítás nélkül.
De végül is a 8A5G4EA laptopot vetted, ami 8GB, TN, bill világítással. -
-
teptep
senior tag
Két féle stanby mód a jellemző: S3 a klasszikus, és S0 a modern stanby.
S3: a processzorok ki vannak kapcsolva, a memória pedig önfrissítésben van
S0: háttérfeladatok futtatása mellett gyorsabb leállás és elindulás
A BIOS egyiket, másikat vagy mindkettőt támogatja. Az oprendszer ha van, akkor a modern stanby módot részesíti előnyben. (Sokan panaszkodnak például arra, hogy ilyenkor -mivel áll a venti- a processzor esetlegesen túlmelegszik.) Win alatt a powercfg /a paranccsal lehet lekérdezni, hogy melyik az aktív és melyik áll rendelkezésre a BIOS részéről. Regedit paranccsal választani is lehet, ha mindkettő támogatott. Gondolom hasonlóan kezeli a Linux is. Linuxos olvasmány1 olvasmány2 -
teptep
senior tag
válasz
AMD Power #55591 üzenetére
Ugyan az a sorrend, ahogy kezdted a nyitó hozzászólásban. Volt itt szó azóta az IPS panelról és a bill.világításról. Mőgé írtam, hogy melyiken van. A 15s kapott csak 2 igent. Amúgyúgy látom, hogy a sorrend az proci erősorrend is
-
teptep
senior tag
válasz
LurkerSheik #55569 üzenetére
Belinkelted az eh3001nh (9R2N7EA) support lapját.
Tessék a leírást is megnézni, több oldalon, ne csak a képeket.
Megnéztem. Több oldalon. Nem csak a képeket. Például a drivereket:
Driver-Storage
Realtek Card Reader Driver
Alcor Micro Card Reader Driver
Vagy a felhasználói útmutatót:microSD-memóriakártya-olvasó (csak egyes termékeken)
Tehát attól függ, hogy a Te terméked egyes, vagy kettesElső 10-15 percben nyilván csendes a gép aztán ahogy melegszik úgy kezd a venti magasabb fokozatba kapcsolni.
Ilyenkor milyen alkalmazást futtatsz, mennyire terheled ki folyamatosan a gépet? -
teptep
senior tag
MNE001BA1-1 14" 1920×1080 LCD Panel, valóban 400 nits
-
teptep
senior tag
válasz
Nanobanano #55364 üzenetére
A beollózott képek szerint jelenleg a gépedben van egy 4 GB-os Samsung DDR4-3200 memória. (Illetve kettő, de a másik a képen nem látszik.) A másik kép szerint a laptopod ezt csak DDR4-2666 sebességgel használja. Ezért mind a két típus jó neked. Az árukeresőben ezt a szűrést kell beállítanod:
DDR4 memória, Típus:Notebook memória, Kapacitás:8 GB, Sebesség:2666-3200MHz
(Már amennyiben 2x8 Gigával szeretnél bővíteni.)
Olyan típust válasszál, amit legalább huszon valahány helyen forgalmaznak. Illetve van egy RAM topic, ahol az összefoglalóban a következő gyártókat javasolják (abc sorrendben): A-data, Corsair, Crucial, CSX, G.Skill, GEiL, Kingmax, Kingston, Micron, Mushkin, Patriot, Samsung. -
teptep
senior tag
válasz
speedimi #55349 üzenetére
Kicsit fura, hogy terhelés közben a "CPU" hőfok stabilan 28 fok, meg sem rezdül. Találtam egy másik mérést: ITT a Core i5-1235U kihajtása közben szintén stabilan 28 fok "CPU". A Core1234 hőfok csak 70-ig szalad meg, és utána lemegy 60 fok környékére.
Nálad az a 90 fokos megszaladás pedig valóban katasztrofális. Az alsó grafikonon látszik, hogy a túlmeleg valós, a CPU pedig visszaszabályoz, throttlingol. Sajna én nem tudom megmondani, hogy ez (garanciális) hiba vagy egy üzemszerű tulajdonság? Ha ez utóbbi, akkor az a hűtési rendszer nagyon elcseszettül lett megtervezve! Egy vadi új gépnek szerintem nem lenne szabad throttlingolni a teszt elején.
Annyit megér, hogy vagy telefonon rákérdezel a HP supportra, vagy email elküldöd a grafikont. És elmondod, ami látszik: a CPU hőfok megszalad és a CPU throttlingol amíg lassan fel nem pörög a venti. Aztán majd mondanak/írnak valamit...
-
teptep
senior tag
válasz
speedimi #55345 üzenetére
Melyik alkalmazás mutatja neked a 90 fokot? Ha az alaplap is érzékelné a proci hőmérséklet növekedését, akkor fel kellene pörgetnie a ventillátort. Nézd meg (például) az Aidával is az értékeket. Az Aida "Rendszer stabilitásteszt" indításával nézd meg a hőmérsékletek alakulását és közben figyeld meg, hogy a ventillátor mikor pörög fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest