Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
frizso
senior tag
válasz
koshmar
üzenetére
Hp betegség, azaz Hp alaplap elöregedésből adódó bekapcsoló áramköri hiba (szervíz szerint valami megfőtt benne). Hp 8710P kicsit öregebb (2007-es) notit én még évekig ezzel a bekapcsolási hibával használtam, azaz, ha tehettem inkább csak alvóba küldtem le, mert idővel romlott az állapota és már csak úgy indult, hogy a bekapcsoló gomb sűrű nyomogatása mellett dugtam rá a tápot és ha jó ütemben nyomtam beindult. Voltam vele szervízben, azt mondták, hogy alaplap csere érett, de ha nem zavar, akkor használjam így. Ezt tettem 18 évesen feküdt ki teljesen, most már csak egyfolytában újtaindul, ha tápot kap
Bontottam és a haverom törött gépét ezzel felújítottam. Imádja a 17 colos kijelzőjét
-
frizso
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Valaki még emlékszik esetleg arra, hogy a HP Compaq 8710p notinál mit jelent az a jelenség, hogy:
tápkábelt csatlakoztatod a laptop beindul (kép nincs, a venti maxon pörög), HDD jelző sárgán világít és a power led meg zölden mindeközben a töltés jelző 7 sárga villogása után leáll a gép. Ezt követően újrainul és kezdi előről a végtelenségig...
A gépet ma telepítettem újra és minden rendben működött. Lement alvó állapotba és pár óra múlva meg ezt a jelenséget produkálta.
Akksiról indítva csak annyi a különbség, hogy nem indul újra, de minden más azonos.
Mi lehet a gond?
Meghalt? isten nyugosztalja a nagykorú gépem!Valakinek valami ötlet?
Köszönöm!
ui.: memókat cseréltem, a cmos batteryt lehúztam (cserélni nem tudom jelenleg), power button 60sec kisütést próbáltam akku nélkül, kivettem mindent a gépből (memó, SSD) és akkor is ezt csinálta. Neten néztem, de hasonló hibát sehol sem említenek.
-
frizso
senior tag
válasz
trikko
üzenetére
Ha tudsz, szedj le egy másik WIN7-et és azzal is tegyél egy kísérletet.
win 7 32 bit vagy 64 bit amit telepíteni akarsz?A leírtak tényleg elkeserítő és meglehetősen bosszantó is.
A bios csak egy tipp, bár notiknál nem sokat számít, de ki tudja?! Ha belépsz van egy olyan lehetőség, hogy load bios default vagy load default setting, erre klikk és utána kilépésnél save & exit setup. Már kész is és ezzel alapra állítottál mindent, ami a gép számára az optimális beállításokat jelenti.
-
frizso
senior tag
Akku töltési problémával kihez lehet fordulni? (HP 8710p noti akkuról van szó)
-
frizso
senior tag
válasz
trikko
üzenetére
Ha osztott a vinyód, akkor formázd telepítés előtt és úgy próbáld meg újratelepíteni a WIN7-et, ha így se megy akkor a bios-t állítsd default-ra és próbáld meg újra a formázni a vinyót és telepíteni.
Egy Acer géppel volt hasonló problémám egy éve, de már nem rémlik, hogy pontosan, hogy is oldottam meg a kérdést

-
frizso
senior tag
Keresek HP 8710p tulajokat, tapasztalat csere céljából!
-
frizso
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Attól függ mire szeretnéd használni???
Minőségben mindkettő nagyon jó, szóval csak a funkcionalitás fog dönteni!
HPQ 2510p
- kicsit lassabb proci, de annál energia takarékosabb (több mint 4 óra akkus üzemidő, persze nem 3 cellás akkuval)
- van benne DVD író ami a másikban nincs ez viszont nagy előny
- magasabb a kijelző felbontása, de ez ekkora méretnél nem biztos, hogy nagyon fontos
- pár tesztet elolvastam a vinyóra azt írták a 4200RPM-es és kicsit lassú
- 2 usb, 1 mini usbHPQ TC4400
- erről már kevesebb tesztet találtam, de az kiderült, hogy érintőképernyős noti
- nincs benne optikai meghajtó
- sokkal gyorsabb benne a merevlemez
- itt van még egy rövid teszt
- 3 usb nincs mini usb
- teljesítményben sokkal erősebb
- van svideó kimenet
- dokkolhatóSzóval szerintem, teljesítményben mindenképp a második a jó választás, és az még érintőképernyős is! Nagy hátránya az optikai meghajtó hiánya!
-
frizso
senior tag
Valaki erre: (#4630) frizso
-
frizso
senior tag
válasz
csabors
üzenetére
Megvan a megoldás, a 945-ös chippel rendelkező notimban a T5600-as procit tudom állítani, de a 965-ös chippel rendelkező notimban a T7500-s prockót már én sem bírom állítani!!!

Szóval valami igazság van abban, amit mondasz, lehet hogy az Intel az új 965-ös chippel rendelkező notikban tényleg fixálta a feszt, vagy letiltotta a fesz bárminemű buzerálásának lehetőségét!!!!!!!!!

-
frizso
senior tag
Sziasztok!
Valaki gariban jártas megnézné, hogy ez milyen garancia és mire lehetne még bővíteni?
Mi kell az érvényesítéséhez?
Köszi!
-
frizso
senior tag
A Hp Pavilion notikba lehet videókarit cserélni?
Ha lahet, akkor hol lehet venni notiba videókarit? -
frizso
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szia!
Én egy Pavilion Dv9000-est vettem és nem bántam meg! (lásd adatlapom)
Nagyon szép és jól kidolgozott notiról van szó, a teljesítménye meg egyszerűen lenyűgöz
Szerintem igen jó választás volt!
Az én billentyűm valami skandináv feliratozású, de abszolut nem zavar, kicsit hasonlít az angolra, csak az ékezetes betűk hiányoznak az é,á kivételével.
Üdv Zsolt -
frizso
senior tag
válasz
Adrián29
üzenetére
Mi gond lehetne?
Annyira túl vannak biztosítva a notik, hogy a tuning felső határa előtt figyelmeztetett a progi, hogy hé öreg ez má kicsit sok lesz, vegyé vissza, és autómatán visszaállt!!!
Ha COOLBITS-al húzod a vidókarit, akkor kárt nem tudsz tenni benne, mert végleges beállítás előtt teszteli az általad beállított értékeket és ha nem megfelelő (tehát hibázik, vagy káros) autómatán visszaállítja az uccsó jó beállított értéket!!! A lényeg, hogy ne nagy léptékben menjél felfelé, mert akkor előfordulhat az is, hogy kifagy a gép
-
frizso
senior tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Videókarit simán, COOLBITS.reg + Riva Tuner, bár a riva nem is kellene, mert a Coolbits.reg regisztrálás után az Nvidia panelen feldobja az órajelek tuningolási lehetőségét! Van olyan funkció, hogy optimál órajel beállítás észlelése, ott nekem 490/460-at állított be, de a GPU még sokkal tovább bírta a tuningot, a memómak 460 a vége!
e felett már szemetel 
Proci tunig még nem jött össze
Próbálkoztam a Clockgen progival, de ebben sajna nincs beleintegrálva az én alaplapi chipsetem beállítása, és így a tuning elején rossz memória címzéseket ad meg. Pár másodperc és fagyi!
Biosból sajna nem lehet tuningolni! -
frizso
senior tag
válasz
Adrián29
üzenetére
Azt nem tudom, hogy szokás-e tunigolni, de én kipróbálnám!!!
Azaz a videókarit go7600 már sikerült is a a Gyári 450/380-ról felhúzni 565/460-ra és itt még stabil és semmivel sem melegszik jobban!!! De a teljesítménye nagyon sokat nőtt!
Alap 3dmark2005: 3447pötty
Tuning 3dmark2005: 4463pötty -
frizso
senior tag
-
frizso
senior tag
Hi, prószálgattam a A T5600 procim alap feszét (1,15v) csökkenteni NHC-vel és arra jutottam, hogy 0,95 volton 1833Mhz mellett stabil
Ez a minimális fesz ami adható neki!
Ez normális, hogy ilyen alacsony feszen is stabil, vagy minden notinál így van
-
frizso
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
ÁÁÁ

Maradok az 1.15-ös bios-nál!
A 1.26-os bios nagy újítása csak annyi, hogy a ventit kikapcsolja
Ezzel lehet megtakarít néhány wattot és így az akku tovább bírja, de a poci 20 fokkal és a videókari 10-15 fokkal lesz melegebb, a játékról meg ne is beszéljünk. Ekkor minden tűz forró lesz, proci 70-80, videókari 85fok
ellenben az 1.15-ös alatt lágy (alig hallható) venti mellet mindez csak: proci 55-60 videó 70-75 fok! 
Inkább egyen többet a gép, minthogy a melegedés miatt tönkremenjen, mert nem hiszem, hogy hosszútávon ez a túlzott melegedés jót tenne neki! -
frizso
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi!

Már leltem is külső hűtőt hozzá 4k-ért
-
frizso
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Az a gond, hogy a Hp oldalán sincs fennt az a Bios ami a gépen eredetileg fennt volt!!!
Ott csak 1.6; 1.15; 1.16.... és újab biosok vannak de az enyémen 1.12-es bios volt
-
frizso
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Beléptem a klubba egy Pavilion dv9071ea-s notival!
Nagyon állat a gép, de van egy kis gondom
Ha frissítem a biosát akkor a gép ki akar gyulladni úgy felmelegszik!!!???
Miért lehet ez?
Még a vinyó is felmelegszik
Raktam rá egy régi biost ezzel minden visszaállt az eredetibe
Mi lehet a gond
Üsv Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Futárcégek
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - Ryzen7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bontottam és a haverom törött gépét ezzel felújítottam. Imádja a 17 colos kijelzőjét

(bár jobb helyeken adnak csregépet!)

Pyttawrx