Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz bigdady #15203 üzenetére
Ezt az OFF szálat lezárnám.
Attól függ milyen sürgősen kell a pénz...
Lehet venni hamarosan lejáró papírt is, aminél nincs eladási díj, mert lejáratig megtartod.nagyobb összegnél 0,25%+6000 forintról beszélünk, mert 2 millió felett a 0,3%-os rész az FIX 6000, de szerintem sok esetben még ez is versenyképes a bankok díjaival(összeg függvényében).
-
axioma
veterán
válasz bigdady #15203 üzenetére
Tudsz venni 2-3 heten belul lejaro DKJ-t bankkartyaval. Ezert ha elore tudod hogy kelleni fog, akkor maga a penz bejutasa es a papir eladasa kb. ingyenes (ha jobb kamat lenne, akkor me'g pluszba is jonne ki, de jelenleg a diszkontalasi kamatlab olyan kicsi ennyi idore, hogy 4 millional se biztos hogy nem megy vissza kerekites miatt). De amugy a DKJ ido elotti visszavaltasanak a dija a kamatkulonbseg, legutobb azt hiszem nem erte el a 100Ft-ot, igaz milla alatti osszeg volt, de tkp. elhanyagolhato (amig alacsony a kamat). Esetleg delutan tudok pontosabb szamot hozza, ha erdekes lehet neked.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz bigdady #15222 üzenetére
Bocs, matematikus vagyok, tudom. A problema ott van, hogy a _hasznalata_ nem biztonsagos (4 kulonbozo szamjegyet nehezebben lesnek le mikor beirod). Tehat ki kene venni a lehetseges negyesekbol, mindent amiben szerepel egy szamjegy 3x. Ekkor - me'g ha ezt tudjak is a rossz fiuk igy kevesebbet kell probalni - me'g mindig 1:9800 az eltalalas valoszinusege, ami alig nagyobb mint az 1:10000. Ezt akartam vele mondani.
-
sifarr
senior tag
válasz bigdady #16682 üzenetére
Hogyan engedhetné el a tr illetéket komolyan gondolod?
A hozzászólásom nem a BB-ről szólt, hanem a tulajdonosáról.amíg a törvény szerint 0,3%megy államnak addig nem fognak elengedni ennyit 0.15%-ból....
A 0,15 %-ot nem értem.
Emlékezetem frissítéséül belekukkantottam a BB kondíciós listájába.
A legtöbb csomagnál (Komfort, Zéró, Bázis, Hello) az elektronikus utalásoknál ott a díj: x Ft + y %, min z Ft max q Ft + (0,3 % max 6000 Ft.). A minimum összegek nem is kicsik.
És még a 20 ezer alatti tr illeték mentességet sem adja meg az ügyfélnek.
Akkor miről beszélünk? -
sifarr
senior tag
válasz bigdady #16687 üzenetére
Nézz utána jobban elsők között engedte el 20e alatt a tr illetéket..
Segíts nekem kérlek! A szeptember 30-tól hatályos kondíciós listából néztem ki a díjakat. Ezekben a díjtételeknél nem szerepel a 20 ezer alatti elengedés. Rákerestem a pdf-ben 20.000-re és a 20000-re is, nem adott találatot. Hol szerepel (oldalszám, lábjegyzet, szöveg, stb), hogy nem kell 20 ezer alatt fizetni?
(Megtaláltam. A Firefox volt a keresésnél béna.)Egyébként eszembe jutott egy kis történelem is.
Van régi, lezárt, de elő gránitos számlánk. Elektronikus utalás ingyenes. Bejött a tr illeték. Bankok, Gránit is ebben a csomagban díjat módosított, elkezdte átterhelni a díjat.
MNB megszólalt, rápirított a bankokra, hogy ez a bankok által fizetendő illeték. Gránit díjmódosítás vissza, a korábbi levont összegeket visszafizette. Ma is tr illeték mentes a csomag. Nem lehet, hogy te is egy hasonló, régi csomagban vagy a BB-nél?Hogyan engedhetné el a tr illetéket komolyan gondolod?
Itt a példa, elengedi.Minden ami kisebb mint 0.3 az veszteség lenne a banknak... majd ő fizessen hogy elutaljam a
pénzem?
Igen, ő fizeti a ráfizetést. De pl. a Rafi prémium számláknál is a bank ráfizet a nullás utalásokra.[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz bigdady #16687 üzenetére
Mi a különbség hogy a tulaj vagy a bankról van szó illetéket tekintve? Nem teheti meg az állam slussz pasz
Persze, igazad van, semmi.
Viszont korábban is mondtam, hogy én az államról írtam.
Ne mondja azt az állam, hogy a tr illeték nem növeli majd az ügyfelek költségét, mert azt a bankok fizetik. Nem mondja azt, hogy a telekomadó (már ott is résztulajdonos) nem növeli az ügyfelek számláját, mert azt a telekom cégeknek kell fizetni.
De ezt mondja, azután pedig a cégek tulajdonosaként úgy viselkedik, mint minden normális tulajdonos. Áthárít minden adót.
Mert én tudom, hogy minden adót, illetéket, költséget + profit a végfelhasználó fizet meg.
De miért kell "átverni" az átlagpolgárt?
Ja, tudom ... -
sifarr
senior tag
válasz bigdady #16691 üzenetére
Hidd el nem fizet rá a bank sosem.
Összességében sosem, ezt tudom. De nem erről beszéltünk.Rafinál sem prémium csomagban bejön annak az ellenértéke..
Ezt is tudom, azt is, hogy hol. Ahogy az itt kedvelt CIB BM ECO számla sem azért ingyenes, mert a CIB szereti az ügyfeleket. Nem is lesz a kedvezménynek hosszabbítása.A Gránit hülye volt gondolom mert atharitotta...
Nem csak a Gránit. Más bank is megtette, ahogy később a visszavonást és díjvisszafizetést is.Többi bank új díjat vezetett be ami ugyanennyi mint az illeték és nem annak hívta...
Ez így volt sok esetben. Az MNB-s morgás is csak azért volt, mert azonnal léptek a bankok. Túl hamar nyilvánvaló lett, hogy az átterhelés elkerülhetetlenül meglesz. Hogy valójában ki fogja az illtéket végül megfizetni.
Később okosabbak lettek a bankok. Csomagkivezetések, új csomagok, új díjtételek ...
De azért az MNB ma is látja, hogy a +0,3 % max 6000 az áthárítás. De már nem szól, nem érdekli. Már politikailag irreleváns.Tökéletes adó volt amiért nem az államot utálod hanem a bankot...
Ez rám nem igaz. De az ügyfelek elsöprő többségére igen.
Telekomadóval is ugyanaz volt/van a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #17049 üzenetére
Nem csak CIB Bank "probléma Topik", ahogy a BB. Push hibát én is írtam itt, és más hibákról is korábban.
Nekünk nem jött még a Push tolódásról e-mail a BB-től, neked mikor küldték
-
Bacusuz
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz bigdady #18173 üzenetére
Arra figyelj, hogy ha jól emlékszem nem minden államkincstári fiókban van lehetőség készpénz felvételre, valamint ha nagyobb összeget vennél fel előre jelezni kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
axioma
veterán
válasz bigdady #18310 üzenetére
A cib-nel ugy kezdodik a kerdes, hogy melyik netbank... de amugy kerheto hogy melyiket kapcsoljak be (nem is tudom mi a default de telefonon siman megcsinaljak), es a java-snal (azt hasznalom neha) a #withkey ad kodot az appban amit be kell irni (azaz app nelkul nem fog menni). A masikra majd aki hasznalja remeljuk valaszol.
-
-
RR-13
őstag
válasz bigdady #18402 üzenetére
Erre itt a folyamat a Hsz-emben, amit 2020-08-24 -én, írtam.
"Az új telefonon majd telepítés után, az alkalmazásban a "Regisztrált már?" részt kell érinteni, akkor megjelenik a "Profil újraaktiválása" majd meg kell adni a Felhasználó azonosítót (ami a 8 számú azonosítód), majd az újraaktiváló kódod, amit elvileg megadtál a másik telefonon, amikor regisztráltad magad az appban."
-
dptrsk
addikt
válasz bigdady #18517 üzenetére
"Amennyiben a számlavezetési díj terhelését megelőző hónapban legalább a mindenkori nettó minimálbérnek megfelelő összegű jóváírás érkezik átutalással (saját számlák közötti átvezetés, készpénzes befizetés nem számít bele)"
Kedvezmények nélküli havidíj: 2 361 Ft
[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
válasz bigdady #18520 üzenetére
"tárgyhónapban az Ügyfél bankszámlájára (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságtól, vagy egyéni vállalkozótól legfeljebb három részletben összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza jóváírás érkezik a Bank által jegyzett devizában."
"A Premium Gold 2.0 számlacsomag havi számlavezetési díja az igénybevételi feltételek legalább egyikének teljesülése esetén nem kerül felszámításra, egyéb esetben a díj összege 11.138 Ft / hó"
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- LEGO klub
- Politika
- PlayStation 5
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- RAM topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Revolut
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest