Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
ma átvettem engusztól az nzxt harisnyázott hosszabbítókat
jó cuccok
szerintem jónak tűnik..
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz UdVi86 #20495 üzenetére
Olyan vészesen nem gáz, de nem is egy prémium minőség, nem is ezért cseréltem. Az volt a probléma, hogy az a ~2 millis harisnya szerintem nagyon elütött minden más kábeltől, amik egyébként 4 milliméteressel van harisnyázva. Nameg ugye Magyarországon sehol nem kapni 6 to 6 pin hosszabbítót, úgyhogy ez az egyetlen alternatíva, így is annyiba került, mintha külföldről rendeltem volna egy simát.
Amúgy csomagolására made in China van írva. Valahogy itt van a szemem előtt a kép, hogy 5 négyzetméteren 200 kis kínai ember csinálja folyamatosan harisnyázza a kábeleket.
jenei92: Milyen ház ez?
[ Szerkesztve ]
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
gabe_
őstag
Köszi a véleményeket. Az egyszerűségre törekedtem (legfőképp a ráfordítható kevés idő miatt). Bár későbbiekben, ha megint felbuzdulok, előfordulhat, hogy egy pár módosítást elkövetek még rajta.
UdVi86: Úgy méreteztem, hogy a vinyókat a sínbe beragasztott piros filc elég jól megfogja, így nem akartam csavarral rögzíteni, hogy ne legyen ami átviszi a rezgést a házra.
Sovány szakácsban sose bízz!
-
UdVi86
aktív tag
válasz Cthulhu Dawn #20494 üzenetére
Szerintem nem hátrány. A lényeg, h a harisnya ne jöjjön ki a zsugor alól. Az hogy elcsúszik a vezetéken nem gond, azt vissza lehet tolni. Ha meg "rásütöm" a fémre is a zsugort, akkor az nem engedné, hogy elcsússzon és nagyobb az esélye, hogy a harisnya jön magában. Szóval nekem tökéletes így. A 7mm-es 1:4-es amúgy is jobban szorítja a harisnyát, mint a 4mm-es 1:2-es. És sajnos csak 1m zsugorom volt, épp hogy elég lett, muszály volt ekkorára vágnom. A ventire kell még, meg a bekapcsoló, reset gomb vezetékére, de arra jó lesz már az 1:2-es is.
Amúgy szép lett a harisnyázásod. Kár volt kiadni a pénzt a harisnyázott kábelekért, tényleg elég átlátszóak. Az MDPC-sen semmi nem látszik át, meg ahogy látom a tied is eléggé sűrű.
-
UdVi86
aktív tag
válasz Cthulhu Dawn #20492 üzenetére
Aha, világos a dolog. Mondjuk én is kiszedtem minden vezetéket, pontosan lemértem minden harisnyát 15cm-re és minden zsugorcsövet 1,25cm-re. A vezetékek pedig egyforma hosszúak. A harisnyát szépen ráhúztam a vezetékre és az egyik oldalon a fém végétől (teljesen a végétől) 2cm-re toltam mindet, valamint a zsugorcsövet úgy tettem, hogy ne menjen pont rá a fémre, ahol rázár a vezetékre. Tehát így is elvileg egyforma és az is lett, ha nézted a képet. Ja és jó is, hogy nem tettem a fémre a zsugort, mert így ha erősebben meghúzom, nem a harisnya jön ki a zsugorból, hanem a zsugor csúszik el a vezetéken, amit utána visszatolhatok a fém végéhez.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz UdVi86 #20486 üzenetére
Nem, ezekhez semmi köze . Ugyebár úgy indulunk, hogy ki van húzkodva az összes vezeték, na megcsináljuk az első szálat ahogyan akarjuk. Erre az egy szálra rá is melegítjük a zsugorcsövet, szóval ez már kész. A második szálat pedig ehhez mérten állítjuk be, tehát, hogy a kábelen hajszálra pontosan ugyanott érjen véget a harisnya, és főleg a zsugorcső, majd így tovább az összesen, ilyen egyszerű csak . Persze így időigényesebb is egy picivel, mivel állandóan állítjuk egy már kész szálhoz mérve, de így lesz tökéletes, ezt 12 harisnyázott vezetékem tanúsíthatja .
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
TomiLi
addikt
válasz Cthulhu Dawn #20484 üzenetére
elárulod a hadi titkot?
Én is ilyen szépet szeretnék....Bogyorisz
-
FID
őstag
Ez lesz az elején 2 oldalt benne meg 2 fénycső ami szépen megvilágítja majd a rácsot.
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
aero.
veterán
válasz Gorneck #20439 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a Xigmában van ilyen Mondjuk nem túl nagy felbontású képeket néztem róla, habár ez ilyen "fél" kábel menedzsment ahogy látom.
Van ebből alsó tápot verzió is, amit úgy hívnak, hogy Thermaltake V3 Black, csak nincs nyílás ott nincs nyílás a tálca alján.
gabe_: örvendetes, hogy ilyet is látni a topikban, szép munka!
[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
válasz Cthulhu Dawn #20484 üzenetére
Ugyanazzal a módszerrel kell melegíteni mindet, gondolom ez a titka. Én először egy párat úgy csináltam, ahogy itt mutatja, tehát először a vezetékre zsugorodó részt és ezután a kábelre zsugorodót melegíti. De nem nagyon vált be. Szerintem érdemes az egészet egyszerre melegíteni alulról és szépen összehúzza felül is egyenletesen. Majd a láng felett szépen körbeforgatni egyszer. Nálam ez vált be. A képen látható is, hogy egyenletes lett, leszámítva az első két kék harisnyás kábelt, amit még az első módszerrel csináltam.
-
TomiLi
addikt
válasz Cthulhu Dawn #20471 üzenetére
Tényleg nagyon szép lett! Ahogy a nagy könyvben meg van írva!
Előre levágtad egyforma métetűre a zsugorcsöveket?
Bogyorisz
-
FID
őstag
válasz urbanjozsi #20480 üzenetére
Nincs! De már nagyon várom! remélhetőleg a 7n elér hozzám. Meg most az elejét csinálgatom. ha szombatig meg jön a lapos vas akkor lesz új videó. Mert akkor nagyjából meg van a ház. Még szét kell vágnom egy atx tápot és meg is vagyok. Utána jöhet a rengeteg elektronika ami nem a ledekre értendő! Remélem a hifiből ki guberált alkatrészek passzolnak majd.
Szerk: jones965
Tettszett a színe. Mert 3 fő szint terveztem a gépbe: Csillámos piros, fekete, és fém.
Bár elkövettem egy nagy hibát: Ahol fől van csiszolva az oldal lap véletlen megfogtam kesztyű nélkül és ráfújtam a lakkot kicsit be rozsdált! Nem zavaró de majd ha kész lesz ki javítom.[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
W.
tag
válasz Cthulhu Dawn #20471 üzenetére
Az eredeti állapotról nem készült kép?
(#20472)Jones: Istenem, ez kiölt pár agysejtet[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz urbanjozsi #20473 üzenetére
Szolnokra nem, messze van .
-
jones965
Modder
válasz urbanjozsi #20473 üzenetére
Könnyebb volt, mint gondoltam, csak tudod a megfelelő technika és minden szuper.
Ugye hogy sok mindent tanulhat még az ember ? Vannak igazán ötletes modderek.
Hajrá Fid, már rég halluttunk felőled. Egyébként meg vagy videózom, vagy dolgozom.
Van felkérés Joy részéről, a kapcsolásos Radikal TV adásra, de még nem konkretizáltuk.
Videot majd csinálok, ha kész az egész.[ Szerkesztve ]
-
-
jones965
Modder
válasz urbanjozsi #20470 üzenetére
Flex, majd egyre finomabb csiszoló vászon.
Még majd fel kell polírozzam, mert a gyári lakkozás megsérült rajta, de ezt natur akarom hagyni.(#20471) Cthulhu Dawn:-tényleg nagyon szuper lett. Jöhetsz hozzám inasnak.
A kábel harisnyázással úgy is el vagyok maradva, most egy ilyen ügyes kéz jól jönne.De hogy az orrszőrödet is odavágtad.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Ennyire tellett az elmúlt estéken.
(#20441) gabe:- nem létező kalapom megemelem. Nagyon igényes munka.
[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
Gratulálok én is. Nagyon igényes munka.
Egy kérdésem lenne. Hogyan oldottad meg a vinyók rögzítését? Látom, hogy ki van alakítva egy sín neki, de hogy van rögzítve? Én gumigyűrűs csavarral és a lemezen két mélyedés kialakításával (amibe beleül a gumigyűrű) fogom megoldani.
-
Erdei88
veterán
válasz gamekiller01 #20453 üzenetére
A lamellákat hogy csiszolom le? Mert azt is átfújnám, de lehet akkor azt kihagyom.
Sokba fog ez nekem ez a moddolás kerülni. Festék, papír, lemez. Arról a pár 10 óráról amit még küzdeni kellesz vele, nem is beszéltem
-
Erdei88
veterán
Radit szeretném lefesteni. kérdésem hogy az eredeti fekete festéket, le kellene szednem róla, vagy ráfújhatom-e az új színt, sötét kéket?
-
viktor82
őstag
válasz Erdei88 #20447 üzenetére
Sajnos problémák leptek fel a blokkal nem tudom mért,de felengedte kúszni 90fokig a karit és mire hejre hoztam 2x lekelett engednem a vizet és elfelejtettem a szoritót a pumpára vissza tenni és levágta a csövet mind a két gtx elázott!nagy mulasztás volt,de remélem Udi kollégánk tud segiteni a bajon!
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
viktor82
őstag
válasz gamekiller01 #20446 üzenetére
Már én is mattra festeném ,és arra is akartam,csak nem én vásároltam a festéket,de szerintem szép lett ez igy is!
[ Szerkesztve ]
”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
-
viktor82
őstag
Elkészült a ház modom,de mire üzembe helyeztem sajnos a 2gtx tönkrement igy 1 8800gtx muzsikál most benne!
picasa”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
gabe_
őstag
Köszi!
A plexit az oldallaphoz belülről beragasztottam. (A plexire és az oldallapra is mélyítést martam, így egy szintbe esnek, nincs lépcső)
A 4670 hűtőjével csak az volt a bajom, hogy iszonyat hangos volt a kis ventillátora. Egy közlemez segítségével csavaroztam rá egy sima 8centis ventit, amit fordulatszámszabályzóval még halkítottam. (Így net, filmnézés közben 33-36fokos a gpu, ami játék közben 48-52 fokig megy fel, 20fokos szobában)Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Készítettem egy gépházat alumíniumból és plexiből. Vélemények?
Adatai röviden:
Súlya: 6.7kg (üresen)
Méretei: 415x420x223mm
Maximum mAtx alaplap fér bele, 1db 5.25" hely, 5db 3.5" hdd hely.
(A kábeleken még lehetne igazgatni, egyenlőre még csak 'belehánytam' a konfigot)Sovány szakácsban sose bízz!
-
Gorneck
legenda
Nemtom, de ez alapján simán el lehet rendezni rendesen azokat a kábeleket...
Gorneck#1239
-
aero.
veterán
válasz Dark KillerX #20430 üzenetére
A felső táp miatt szerintem nem éri meg, mert nem tudod eldugni a kábeleket, már ha ez egyike a céljaidnak.
-
MattX
tag
válasz sly105 #20434 üzenetére
Ha itt tartunk nálam is van egy kis fincsiség!
-
Cthulhu Dawn
őstag
Terveim szerint holnap szétkapom a gépet, egyrészt mivel a pci-e hosszabbítók miatt átalakul az egész kéjbül menedzsment rendszer, másrészt meg holnapután szeretnék pc-style kompatibilis képeket csinálni, és jó lenne kisikálni a házat. Szurkoljatok .
szerk.: Te jó isten, kertben akarom csinálni a képeket ahhoz pedig le kell vinnem egy csigalépcsőn a házat . Érdekes mutatvány lesz, főleg a kb. 1 kilós processzorhűtő miatt.
[ Szerkesztve ]
-
csuki00
tag
válasz ADAM1337 #20432 üzenetére
Csak ennyit tudok.... ha megnézed urbanjozsi képeit most csinált egy ventiszabályzó keretet és ezt a feketét használta ha jól tudom.
Pirosról nem tudok..... valószínűleg ebből van piros is.... de nem tudom. Valaki mintha festett volna pirossal, de az csillámos piros volt.
-
ADAM1337
nagyúr
Milyen piros és fekete alu festéket ajánlotok ?
-
csuki00
tag
válasz Dark KillerX #20430 üzenetére
Nem az én világom, de nem néz ki rosszúl. Ránézésre megér 12őt, de neked kell tudnod. Ha neked megéri látsz benne fantáziát. Gondolom van egy elképzelésed mit szeretnél a magadénak tudnod.
Ami pozitívumként szól mellette, hogy teljesen fekete(gondolom ezért választottad, és nem akarod átfesteni)...leszámítva a narancs lefogatókat amik bántják a szemem, de ez magánügy
amit nem tudok, hogy az alaplapi tálca mögött mekkora a hely, mert az jól tud jönni a kábelelvezetésnél, és nekem nem tűnt túl nagynak ott a hely.
A táp felül van ami persze kinek mi tetszik jobban....
én úgy gondolom, hogy jobb ha alul van, mivel az nem szól bele olyankor a gép levegő áramlásába.
.... most durván ennyi jutott eszembe
Mindenképpen gondold át milyen legyen a végső összkép és úgy válasz hozzá házat.
-
Dark KillerX
addikt
Szerintetek modding és ár szempontjából is,12000Ft-ot megér ez a ház?[link]
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
az én gépemet senki nem nézi meg?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
csuki00
tag
Képeket! Képeket!
-
Zefír
őstag
-
csuki00
tag
Cthulhu Dawn írta, hogy este dob fel pár képet róla.
W.: Na igen, de nem szívesen bontanám meg a gyárit. Ha meg már harisnyázik az ember akkor tök mindegy, hogy a hosszabbítót vagy az eredetit csinálja meg mivel a kábelek nagy részét úgyis mindenki elrejti.
-
Zefír
őstag
válasz csuki00 #20413 üzenetére
Kereszben még nem próbáltam a noctuát, de sztem beférne, Hűtésre, felül a 2db 12cm-es venti simán elég, hátul nemtudom hogy betegyem e azt a 8cm-eset, de lehet hogy egy 10es AC_t veszek bele.
ODD lesz, cska aképeken nem látszik, az eredeti helyén lesz, csak hát ugye mivel fel lett boríva, ezért alul, és egy noti dvd író lesz benne, hogy elférjen fölötte egy rendes 3.5" os HDD. (kereszben, egyik képen látszik is hogy bevan jelülve egy vágás, ott fognak a kábelek kijönni a HDD-nek)
Este majd teszek fel eg yképet az eredeti házról, de ha kint voltál a 2009es MTH-n akkor láthattad, oylan mint amibe Bacsis koléga tette a P3as gépét.Szerk: Tudom, már sokszor leírtátok hogy holllehet harisnyázott 24pines hosszabítot kapni, de most megint leírja valaki? szálanként harisnyázottat.
PC gear, ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
csuki00
tag
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Mostanában nem nagyon jártam erre, mert tudtam ha elkezdem olvasgatni a topikot akkor nemtudom megállni, és ,megmutassam nektek.
Igazából, azvolt aterv, hogy csak akor rakom fel ide, és mutatom meg nektek, hamár kész.
DE nem bírtam
[link]
Pár kép, de nem akarok elmondani túlsokat a dologról, rábízom a fantáziátokra -
csuki00
tag
válasz Cthulhu Dawn #20410 üzenetére
Engem érdekel, bár ha egyszer eljutok odáig, hogy harisnyázom akkor magamnak szeretném megcsinálni, meg amilyet elképzeltem, olyat nem árulnak készen
Amúgy gondoltam, hogy nem egy csúcsminőség.. túl olcsónak tűnt.
-
Cthulhu Dawn
őstag
No, ma elmentem a harisnyázott NZXT hosszabbítókért. Kezdeném azzal, hogy nagyon pici harisnyában van, szerintem ez már 2 milliméteres, szóval 3-4-esek közt hülyén nézhet ki, én szerintem újra is fogom harisnyázni (ha már itt tartunk, Örs vezér tere közelében van valakinek fölösleges, és eladó 3-4 mm-es zsugorcsöve, nincs kedvem megint olyan messzire elmenni érte). A másik pedig az, hogy a harisnya sem valami csúcsminőségű szerintem, ha alatta nem fekete kábelek lennének több szín látszódna, mint harisnya, de ezt majd csak akkor tudom megerősíteni ha leszedtem a hosszabbítóról. Esetefele csinálok róla képeket ha valakit érdekelne milyen is.
-
-
W.
tag
válasz Cthulhu Dawn #20398 üzenetére
Az a noktuja az tényleg szép, egy venticsere, és tényleg álomszép Én most itt nagy gondolkodásban vagyok, valszeg egy prolima lesz, egész olcsón megúsznám, Trueból meg nem találok rev.C.-t, noname helyről meg nem szeretek rendelni. Szerintem szép lesz egy fekete házban kék nyák és krómos hűtő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest