- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JanR
addikt
Szeretnem a gepem belsejeben a kabeleket mind beburkolni valami fekete anyaggal!
Nezegettem mar a harisnyakat hozza, de egyreszt nem tudom mekkora meretet kell vasaroljak, 2 nem tudom hogy mivel fogassam le.
Kerdesem volna:
Hogy igy nezzenek ki a tapkabeleim mit kell tennem, vagy ez a kabel gyarilag ilyen?
Nekem nem kell, hogy fekete feher legyen, mert csak feketet szeretnek!A kovetkezo kerdesem:
A tapkabelem ilyesmi modon nez ki. Szoval a gyari burkolat nem vegig van rajta, de en szeretnem ha az egesz fekete harisnyaval lenne burkolva, hogy tudnam megoldani?Azert fordultam hozzatok, mert moddolni szeretnem a hazamat es ti ebben mar jartasok vagytok!
Elore is koszonom a segitseget! -
UdVi86
aktív tag
Az alsó tényleg kicsit mosógép filinges.
Az lcd panellel van a legnagyobb gond, ugyanis ha fentre teszem, akkor nem látom, de a nagy kivágás mellett jól mutatna. Belenézne az ember a gép belsejébe és közben a hőm. vagy a hardver adatokat látná a kijelzőn.
Elől fent is lehetne, csak lelóg a mögötte lévő ventik elé. Ezért kicsit ronthatja a légáramot. Meg itt pl. filmnézés közben zavarhat, amikor ugye nem kíváncsi az ember a hőm.-re.
A mosógép meg ilyen öszvér megoldás lett, de valahogy furcsa nekem is. Az alapötlet ugyanis egy kocka ház volt.Amúgy kicsiben lehet fel se tűnne, ahogy írod. 28x28x35cm-es a ház.
-
zuchy
őstag
válasz
UdVi86 #20789 üzenetére
Az alsó tényleg olyan, mintha mosógép vagy mosogató gép lenne.
Mondjuk kicsiben másképp hatna, a képről mosogató gép jön le, de ha megépíted, akkor nem hiszem, hogy egyből az jutna az embereknek az eszébe, mivel annál jóval kisebb.
De valahogy a felső jobban bejön.Cthulhu Dawn: Nem egy nagy durranás szerintem se, de pofás...
-
zuchy
őstag
-
plejik
addikt
Na holnap megkezdődik a projekt nálam is.A haf takarólemezeinek megtervezés ,méretezése ,és a dupla radi beszerelésének helykialakítása.
Ledsort honnan lehet beszerezni?
jones965 - nagyon király lesz.
-
urdongo
tag
válasz
urdongo #20779 üzenetére
Jah és a 10 db LED amit rendeltem valamint a 9 db összekötő kábel, postával mindennel együtt volt 2500 FT!!! Csak megjegyzem még, hogy ezekből a superflux ledebkől már 3 db-nak is komoly fényereje van egy gépházon belül jól elhelyezve (ezt pedig kétoldalú ragasztóval tökéletesen meg lehet oldani).
Ha végre itthon lesz a gépházam és összeraktam mindent bele implementálom a ledeket is.
-
urdongo
tag
Nos ma délelőtt hozzám is eljutottak a LEDmester LED moduljai.
Leközlök pár képet hogy bírtam őket életre hátha vannak olyan nehézfejűek mint én is akiknek nem biztos, hogy elsőre világos mit is kell velük tenni.
Róla van szó:
Így világít:
Én így oldottam meg a feladatot:
(nevezetesen megcsonkítottam egy 12V-ról működő thermaltake ventilátort, így kaptam egy molex csatlakozót a rendszerhez, melyből lejön egy piros és egy fekete ág (ugye erről ment a venti). Nem árt ha a vezetékekről a szigetelést egy jó fél cm-en eltávolítjuk, így a két végét össze lehet sodorni és nem lesz érintkezési hiba (ha nincs forrasztópáka otthon.)
Végül erre rákötöttem (szigetelőszalaggal egyelőre) a ledmodulhoz rendelt (56-ft-os) fehér összekötő kábelt....először fordítva kötöttem rá és nem világított
. De a led nem ment tönkre.
Aztán sorba kötöttem még néhány leddel (kipróbáltam 5 db. is világít egymás mellett ha kell.) Tehát egy molexről simán mennek.
Remélem tudtam segíteni valamit az erre rászorulóknak.
-
Erdei88
veterán
Ma kezdem a festést vagy holnap, attól függ milyen idő lesz.
Kérdésem az lenne, hogy a ház több helyen szegecselve van. Ha azt kiszedem vagy kifúrom, akkor utána hogy fogom tudni rögzíteni újra?
-
jones965
Modder
válasz
CsiguszMaxim #20767 üzenetére
Csinosak azok a piros ventik. Mth-n is meg lehet majd csodálni?
Remélhetőleg igen, hacsak el nem lopják.
Egyébként a ventik lapátjai is házilag lettek pirosak.
-
CsiguszMaxim
senior tag
-
válasz
CsiguszMaxim #20763 üzenetére
MUHAHAHA
<= sátáni kacaj.
Ha szép állapotban van, akkor jó áron eladható, mert drága lett.
-
-
ADAM1337
nagyúr
Sajnos ma nem volt időm festékért menni.
De a holnapi napomat rászánom az egészre ha minden jól megy. -
válasz
CsiguszMaxim #20760 üzenetére
Mert előbb kedves barátomnak el kéne hozni az 50m harisnyámat, úgy ~fél éve megy érte.
Ha az megvan, akkor kezdek neki. -
Krisinto
őstag
akkor fasza kis cucc
-
Krisinto
őstag
hevius:
ha fel tudnád oldani a 4.magot a procin akkor tuti lenne -
Hevius
tag
ADAM1337: Kíváncsian várom a képeket én is.
Senkinek semmi véleménye a gépemről?
-
csuki00
tag
válasz
Prosector #20748 üzenetére
Simán ráfeszül, nincs ilyen hogy ovális.... (tudtommal)
D1Rect: régebben nekem is kellett volna, de sehol nem találtam, amit meg belinkeltek ronda. Valahogy nincs sata érzésem ha ránézek
Külföldi oldalakon találni, sőt még találtam olyan oldalt is ahol méretre gyártanak.... Nem drága csak mire elpostázzák na az a horror
-
Ha már SATA kábelnél tartunk, rövidebb SATA kábelt lehet kapni valahol idehaza?
(#20743) ADAM1337: Mi lesz?
-
ADAM1337
nagyúr
Ma jön meg az új házam.
Ha minden igaz estére dobok fel új képeket a házról, fekete/piros festéssel. -
Prosector
addikt
Sziasztok!
Harisnyázott sata adatkábelt lehet kapni vhol?
Pcgear-ben nem láttam.
-
plejik
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #20733 üzenetére
Jó az..
Eddig is szépen teljesített , én már ezeket is sokallom árba.
-
plejik
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #20731 üzenetére
A tripla egy MagiCool Xtreme Triple 360.
-
plejik
addikt
Vegy eléglehet a tripla radi?i7 920 4ghz..+gtx295....Tényleg bocs hogy ide ,de itt ezzel is foglalkoztok néha.
-
plejik
addikt
Szerintetek ,érdemes egy ilyen tartályból beszerelni kettőt egymás mellé egy haf932 be méretbe elférne ,természetsesn összekotve.Mert méretben ez férne le ,vagy elég ebből csak 1db.Mert van nagyobb is de az túl hosszú.Ez 150mm az pedig 300mm.
Tudom nem feltétlen ide vág de mind esztétikailag érdekel mind teljesítményben ,lesz egy tripla radi ,jelenlegi és egy plusz dupla radi is a rendszerbe.
Lehet eléggé érthetetlenül fogalmaztam.
-
Hevius
tag
Hát igen, ez a BTX dolog csak egy ilyen nagyon halvány gondolat mert praktikusabb lenne, de lenne meló vele az is biztos, majd meglátom még.
Egyébként valami értékelés a jelenlegi állapotról? A gépház kábeleit nem tudtam elrejteni sehova így az látszik ott lent. De még arra se jöttem rá, hogy az előre kivezetett hang és mikrofon csatlakozót hova kéne kötnöm, mert teljesen más van a kábelek végére írva mint ami az alaplap útmutatóján van.
szerk.: Mondjuk nem sok látszik a teljes belsőről majd csinálok képet, még az IDE kábellel kéne valamit kezdenem, mert az nagy ellenség még de majd max. dvd olvasót cserélek satásra.
-
Hevius
tag
Én is szeretnék majd bele vágni egy modingba, és előtte a tanácsotokat kérném, hogy megéri-e egy ATX-es gépházat átalakítani BTX-esre, mert nekem a gépház a bal kezem felől van ha ülök az asztalnál és így az ATX-es gépházamnak ha plexit vágnák akkor majdnem hogy semmi nem látszódna belőle. Persze ez csak akkor lényeges ha akarok plexit. Vagy inkább vennem kéne valami nagyobb jobb gépházat?
Itt volna egykét kép a jelenlegi felállásról: szemből, srégan
Tanácsokat szívesen várok +ötleteket, hogy egyáltalán lehet-e valami ütőset kihozni belőle.
Bocsi a nem túl jó kép minőségért telómmal tudok csak fotózni...
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Új házban gondolkodom, de segítséget kérnék. A mostanim egy aOpen H700b torony (ami valszeg eladóvá válik majd), de szeretném lecserélni.
Ki is néztem egyet, Corsair Obsidian 800D. Minden nagyon teccik, egyeüdli visszatartó dolog az, hogy nem biztos, hogy megint szeretnék egy ekkora házat. Viszont nagyon teccik a belső praktikussága, az igényessége, a jó szellőzése, az is, hogy belül is fekete. Illetve az is, hogy külsőleg elegáns és letisztult is egyben. Csak a ház méretével van bajom.Tudna ajánlani nekem valaki egy ehhez hasonlót, de méreteiben picivel kisebbet?
thx előre is
-
válasz
Cthulhu Dawn #20714 üzenetére
A tied is egy ATX lappal.
(#20713) tatabánya: Jó lenne, ha tudnál kicsit nagyobb fényképet linkelni.
-
csuki00
tag
válasz
tatabánya #20713 üzenetére
Hehe...
Nekem is volt egy ilyen házam 1-2 hónapja adtam el.Nem kifejezetten az a tuning ház!
Cthulhu Dawn: Nem kicsi, lényegében csak a 5,25 ös helyeket spórolták le róla hosszban. Elforgatták az Odd, meg a Hdd helyet így nyerve olyan 10-15 centit...
(nagyon jó kis házakat lehetne csinálni ezekből ha átgondoltan tervezték volna meg és minőségibb anyagokból kivitelezik....
Amúgy én szerettem
-
tatabánya
senior tag
Hello mki! Gondoltam belinkelem hogyan is férek én el egy GMC R2Toast belsejében, ha a kábelek jobb elrendezésére van ötletetek szívesen fogadom. Harisnyát honnan szoktatok rendelni? Üdv.
-
válasz
CsiguszMaxim #20708 üzenetére
Így teljesen érthető.
Egyébként Enermax-ból asszem lehet kapni 425-öset, az is van olyan jó.A HDD tartó keret-et pár szegecs tartja, csak le kell csapni a fejüket, és kivehető.
Ventihely kivágás. -
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
urbanjozsi #20710 üzenetére
Köszi mindenkinek a + véleményt
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #20708 üzenetére
A táp alatt, a ventinek megfelelő méretű lyuk kivágása, hogy a táp kintről szívja a friss levegőt. A HDD-nél ha jól látom, a kábelek hátul mennek, így azt nem bántanám. Az I/O panel feletti ventihelyre raknék egy ventit, annak a rácsát szintén kivágnám.
Röviden ennyi
Amúgy rendezett kis kuckó! -
Stirbi
addikt
válasz
CsiguszMaxim #20704 üzenetére
faja a cuccos, ,,szexi" aza vga
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
D1Rect #20706 üzenetére
Jelen esetben semmire
Az egész dolog HX450-essel indult de azt már egy ideje nem lehet kapni. Ha lenne azt vittem volna. Eggyel feljebb ott az 520-as kb 20-22k körül de ahogy nézelődtem azt se nagyon találni már. Így mikor böngésztem az aprókat megláttam ezt. Vadi új volt 22k-ért. Lehet később mást is visz még és mivel sztem jó ára volt nem akartam otthagyni.
(#20706) D1Rect: Dehogynem. Tervbe van véve egy festés harisnyázás stb. De a HDD-re és vágásra vonatkozó részt nem értem.
Hol és mit kéne vágni?
-
-
válasz
CsiguszMaxim #20705 üzenetére
Meg.
Viccet félretéve, nagyon jól sikerült a kábelrendezés, grat!(pici off: minek neked 600-as táp?)
MOD: nem gondolkoztál még rajta, hogy kivedd/elforgasd a HDD tartó keretet, kivágd a táp alatt a szellőzést/tetejében dettó, fesd az egészet feketére belülről?
-
CsiguszMaxim
senior tag
Asszem annyira rondák voltak a képek, hogy megöltem a totyikot.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Szép jó estét. Beköltözött az új táp
A képekért előre is elnézést kérek de közel s távol sehol fényképezőgép
. A jó minőségű kép az előzmény.
[link]Szerk: Mióta cseréltem észrevettem milyen hangos a VGA
-
photoCELL
csendes tag
Hú emberek, ahányszor benézek ide, mindíg olyan nagy kedvem támad egy kis moddolásra a gépemen, csak a jelenlegi ilyen szempontból nem szerencsés...
Viszont most szereztem egy Power Mac G4-est...
Már csak egy kis pénzt kell gyűjtenem, és én is belekezdek a ház szépítésébe... Áprilisban biztos, hogy el fogom kezdeni...
Első nagy probléma az, hogy ez ugye Macintosh, és nem ATX-es alaplapoknak tervezték...
És bárhogy néztem, ebből vízhűtés lesz....
Remélem mihamarabb közreadhatom a képeket...
Ha volt már valakinek ilyen házzal dolga, az szóljon nekem, mert lenne 1-2 kisebb kérdésre/segítségre szükségem...
üdv. CELL -
törölt tag
válasz
Cthulhu Dawn #20696 üzenetére
Nem kell ide vágóeszköz, fogsz egy exkavátort, egy láncot, lánc a gép köré, aztán uccu neki.
D1Rect: Vegyél egy sima 140mm-es ventit és fesd be.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar