Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gerner1
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hysterycs
tag
-
krealon
veterán
válasz
Hysterycs
üzenetére
Használva volt a boztonságos eltávolitás lecsatlakozás előtt?
Ha kikapcsoláskor távolítottad el, akkor a hibaernálás/gyorsindítás ki volt-e kapcsolva (Shift + kikapcsolás)?
Ha egyiksem, akkor a gyorsítótárazott kiirandó adat elveszett, ezért minimum összekócilódott a fájlrendszer és adatvesztés lépett fel.
-
bh
junior tag
válasz
Hysterycs
üzenetére
ha fontos az adat esetleg az adatmentés topikban találhatsz szoftvereket amikkel megpróbálhatod lementeni ami rajta van
-
Hysterycs
tag
Igaz, elírtam, bocsánat. TOSHIBA MG09ACA18TE, 18 TB. Tegnap csatlakoztattam le , amíg egy új HDD-re másoltam egy másik meghajtóról, ma visszacsatlakoztattam és nem férek hozzá az adatokhoz. A kábeleket már cseréltem, de másik HDD-vel használva nincs gond velük. Abszolút nem értem mi történhetett, amikor a hiba észlelése után széthúztam a csatikat, akkor láttam, hogy a csatlakozó lába hiányzik (hogy ez mikor törött le, azt nem tudom) ezért gondoltam hirtelen erre, mint a hiba forrása, tévesen.
HDS látja, nem jelez hibát, Windows is látja és a szabad helyet is helyesen jelzi, viszont ha el szeretném érni az adatokat, akkor egy másik HDD (amit lemásoltam tegnap) gyökér könytára közül mutat egyet, ami valóban sosem volt ezen a meghajtón, és ha ezt meg akarom nyitni, akkor a következő hibaüzenetet kapom. Így most már inkább ez úgy tűnik, minha a Windows kavart volna meg valamit és talán inkább "szoftveres" a gond.

-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Sajnos a Sata (adat) csatlakozó "lába" letörött és azóta az adatokhoz sajnos férek hozzá. Windows felismeri, HDS sem jelez hibát, látható a meghajtó, csak a tartalom nem. Mivel a csati amúgy a többi részén épnek tűnik, tudtok esetleg valami házi gyors megoldást erre?
Köszi!
-
bh
junior tag
válasz
paizinho
üzenetére
újabb seagate-eknél gyakori. csak a fej mozog, valószínű nincs baj. nem a leállás hanem a load-unload cycle nő,legalábbis én ezt tapasztaltam

ha windows akkor HDSentinel-ben ki tudod kapcsolni a fejparkolást, ha linux akkor meg HDParm-al -
paizinho
tag
Sziasztok !
Seagate Skyhawk AI 8TB HDD 5 mp-enkénti „tikkelésében” szeretném a tanácsotokat kérni.
Típus : ST8000VE001-3CC101
HDSentinel szerint : 100/100, 519 nap, 9428 leállás, 55TB adat.
Nem kattog, mint amikor a HDD „meghal”, hanem olyan mintha mozgatná a fejet. A HDD led ritkán fel is villan a tikk-eknél. A HDD-n filmeket tárolok.
Köszönöm előre is ha lesz lehetőségetek válaszolni a kérdéseimre:
1. Utalhat-e ez a hang kezdődő problémára, vagy ez a működés sajátossága?
2. Tudok-e valamilyen ellenőrzéssel meggyőződni arról, hogy okozhat-e problémát ez a hang?
3. Vagy használhatom és a rendszeresen lefutó SMART ellenőrzés eredménye alapján valamikor (de mikor is?) kezdjek el gondolkodni a cserén ?Köszönöm
-
killer15
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy western digital 3,5" 4TB winyó. Eddig azt csinálta, hogy a bios és a windows is csak minden második indítás után látta. Most odáig jutott, hogy csak a lemezkezelőben látszik van ott valami és a windows feldog egy ablakot, hogy lemez inicializálása, de eszköz hiba miatt nem sikerül. Próbáltam USBn, másik készülékbe de semmi.
Kérdés az lenne, hogy lehet-e javítani vagy kuka.
Üzemóra az utólsó adat szerint 150 óra volt benne. Semmi fontos adat nincs rajta. -
Aureal
őstag
Ez a nyavalyás csak beindult mostanra.
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, sajnos az a bajom a sentinellel, hogy úgy próbaverziós, hogy bizonyos funkciói csak a fizetős verzióban érhetők el (a teljes teszt is), nem úgy hogy mondjuk 15 napig használhatom, hogy teljes képet kaphassak megéri-e megvenni...
A 0km-es lemez az viszont biztos, hogy 0km-es volt, és a hologramos záró matrica nem volt se megsértve, sem helyette más ráragsztva. De ha teszt szerűen is ránéztek volna, szerintem 86,5MB/s írási sebesség egy SATA SSD-nek igen becsületes volna.
Mellesleg ezt a hdd teszt programot mennyire ismeritek egyéb témaként (a hamisítványokat kiszűrendő)?
https://h2testw.org -
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
OK! Köszi
-
King Unique
titán
válasz
Aureal
üzenetére
HDS
—►Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Gyenge szektorokat jó esetben van amikor egy részletes önteszt vagy olvasási teszt is rendbe rakhat, de a legjobb az írási teszt, viszont utóbbi destruktív és a merevlemezen lévő adatok törlésével jár.
Nálam nemrég egy 5 TB-os 2,5" WD külső merevlemez produkálta ezt, szinte a semmiből egyszer csak elkezdte gyártani a gyenge szektorokat, holott nem érte se rázkódás, se ütődés vagy leejtés, végig stabil tápellátást kapott USB 3.X porton, nem melegedett tartósan 45 vagy pláne 50 °C fölé. Úgy látszik ezek manapság ilyen szarok, ellenben a sokat szidott Seagate-ek meg működnek gond nélkül (kopp-kopp).

A HDS is csak a S.M.A.R.T.-ból olvassa ki az adatokat és az alapján írja azt amit, ahol ha 2 óra működése idő van és 600 GB összes írás, akkor az 2 óra és 600 GB. Egy vadonatúj belső / külső HDD-nél normál esetben persze 0 óra és 0 GB, de ha egy más által már kipróbált és visszaküldött példányt adtak el újra, akkor reális lehet. + akár akkor is, ha a gyárban tesztelték a HDD-t.
Mivel az ADATA maga nem gyárt belső HDD-t, ezért teljesen logikus és reális, hogy a nagy merevlemezgyártók (Seagate, Toshiba, WD) termékeit használja és rakja bele a külső merevlemezeibe.
-
Aureal
őstag
válasz
Aureal
üzenetére
Sentinel infó a hdd-ről.
Mondjuk nem tudom mennyire igaz amit ez a program kiír, mert mindenki erre hivatkozik, csak épp 0km-es cuccokra is ír ki pl. olyat, hogy összes működési idő 2 óra, írt adatmennyiség meg 600 GB, ami teljesen fals,
de persze a demó verziótól sok mindent nem lehet várni. A videókat azért a lemezről szépen lejátsza.
Külön érdekes, hogy Adata csomagolásban ez egy WD vinyó tulkép. Még egy Low Level Format Toolt megnézek holnap rajta… Mindent sikerül végül lementeni róla amúgy.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
És ez a különbség okoz -13TB méretváltozást? Más is volt ott, nem jól ismerte fel a HDD-t, vagy nem is tudom...
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez a #56622-ben említett eltérő logikai-fizikai szektorméret miatt volt, a PC-ben SATA-n 512e, az USB-s adapterrel meg 4Kn (4Ke) alapon volt kezelve a HDD.
-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséget, úgy néz ki sikerült. Hátha más is belefut ilyen problémába, ezért leírom: a parancssoros lépéseket végigcsináltam, de úgy nem lett jó a végeredmény, a windows nem látta a meghajtót. Ezek után a lemezkezelőben töröltem a kötetet és ott újat hoztam létre, majd formáztam. Ezután már működik és a windows látja USB-s drive-ként mind a 3TB-t.

-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
GPT-védőpartíció van a lemezen, megpróbálom parancssorból törölni és újat létrehozni.

-
ranger69
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, este tudom megnézni. Nem cél a HDD-n lévő adatok megtartása. Ha teljesen törlöm a meglévő partíciókat, majd újraparticionálom és újraformázom, akkor elvileg lehet ezt a 3TB-os WD HDD-t USB-s meghajtóként használni? Azzal tisztában vagyok, hogy GPT partíciót kell létrehozni a lemezen a mérete miatt.
-
King Unique
titán
válasz
ranger69
üzenetére
Nem derült ki hogy ez a "jelenlegi állapotában sajnos nem ismeri fel." pontosan mit jelent, nem ártott volna erről egy screenshot.
Ha megjelenik a lemezkezelőben, de GPT-védőpartícióként, akkor az eltérő logikai-fizikai szektorméret a gond SATA és USB csatlakozás között (bővebben).
Ha nem cél a HDD-n lévő adatok megtartása, akkor GPT-védőpartíciónál lehetne pl. parancssorban teljesen törölni, majd újraparticionálni és újraformázni.
-
ranger69
tag
Sziasztok!
Asztali gépből kivett 3TB-os WD HDD szeretnék külső USB-s meghajtóként használni. A notebook jelenlegi állapotában sajnos nem ismeri fel. GPT partíció van a lemezen. A SATA-USB adapter jól működik 2TB alatti MBR diskkel és elvileg kezel 8TB-os lemezt is.
Milyen megoldás javasolt? Törölni kell a meglévő partíciókat SATA meghajtóként, majd próbáljam meg úgy csatlakoztatni a notebookra USB-s meghajtóként? -
Aureal
őstag
1TB Adata usb3 hdd-t írás közben elmozdítottak (lehet véletlenül kihúzódott a kábele). Utána egy ideig csak kattogott visszadugva, de a win nem látta. Mostanra már látja a gép, de marha lassú a mappaszerkezet megjelenítés.
Ez milyen problémára utaló jel?
Chkdsk segíthet? Mi a teendő vele vagy milyen progival kéne megnézni mi van vele? Esetleg ez kimúlóban van így?
Köszi! -
-
csgabee
tag
Sziasztok!
Ha túláramot kapott WD merevlemezhez ugyan olyan verziószámú nyáklapot tudok venni,akkor átcserélés után létezhet,hogy működnie újra? -
tibaimp
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Támogatja az, csak itt a WD nagyot hibázott, mikor annó kiadta a Red szériában az olcsóbban előállítható SMR-es HDD-ket a CMR helyett. Az EFPX már CMR. Így viszont Nálad keverve a kettő az gond. Ha veszel még egy EFPX-et, ami már Red PLUS, akkor megoldódik gondolom.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha a WD40EFAX verziók, akkor simán lehet, hogy az SMR miatt van!
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
lehet nem jó helyen vagyok.
Adott egy nas, amiben 2db 4TB WD RED van, RAID 1-ben. Előjött egy olyan gond, hogy be szokott lassulni a másolás a nas-ra.
A health értékei jók a nas, és a wd szerint is. Mégis a read sebességben az egyik nagyon lassú.
-
Jarod1
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
nem lett véletlenül RAW formátum a hdd?
-
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, nem teljesen merevelemz probléma inkább probléma megelőzés.
Van egy WD 4TB purple HDD-m. Kb 5 évet ment 0-24 ben egy NAS-ban 100/100% os szóval teljesen rendben van, pótolhatatlan adat nincs rajta. Mi lenne a helyes döntés vele? Használni amig el nem pusztul, vagy eladni amíg még van értéke aztán venni egy újat lassan?
-
bh
junior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
attól nem feltétlen hibás, lehet csak hirtelen lett leválasztva aztán amiatt sérült a particios tábla
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Temu
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Akciókamerák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Van még One UI 8 a Samsung tarsolyában
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 860 Evo 250GB 2,5" SATA SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de persze a demó verziótól sok mindent nem lehet várni. A videókat azért a lemezről szépen lejátsza.