- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #56503 üzenetére
A felhozott Fedora mondjuk pont Secure Boot kompatibilis és annál maga a készítője ajánlja az ISO kiírásához a saját fejlesztésű médiaírót, ami eleve DD képfájl módot használ.
De ugye mint már le lett írva, ők korrekten legalább beleraktak egy visszaállítási opciót is, ami visszaállítja az USB-s meghajtó partícióját és fájlrendszerét a kiírás előtti állapotba.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #56502 üzenetére
Én eleve kihagyom a 'nem secure boot' kompatibilis isokat, nem kockáztatom a vírusvédelmem, így nekem jó a meglevő fat32 partícióra másolás is ami nem okoz ilyen problémákat és még sok más előnye is van.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #56499 üzenetére
Ez nem újdonság, mivel ha a Linux ISO-t DD képfájl módban írod ki (Rufus is tud ilyet), akkor eleve ilyen lesz, sőt csak akkor lesz ilyen.
Linux, Linux-alapú ISO-t kiíró speciális programoknál egyébként az innen letölthető és Windowsokra is elérhető Fedora Media Writer korrekt, mert azzal utólag a visszaállítás is megoldható, arra is ad opciót.Igen, tudom, most jönne a "Live Linux pendrive egyszerűen" bejegyzésed, hogy azoknál is elég ám csak rámásolni az ISO-fájl tartalmát FAT32 fájlrendszerű pendrive-ra, de már amelyiknél mert nem feltétlen bootol úgy a 300-400+ disztróból mindegyik, meg attól még a DD képfájl mód marad a standard kiírási módszer.
Na mindegy, bőven elég itt erről ennyi, sőt még sok is, mert ez ugye HDD probléma téma és nem pendrive, de a leírtak egyébként ugyanúgy érvényesek és használhatók pl. külső HDD meghajtóknál is, akár az is lehet telepítéshez használt adathordozó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Red Pro 4TB 7200rpm Megbízható archiválás és biztonságos backup! 3év garancia
- WD Black SN770 2TB NVMe PCIe Extra gyors tárhely, friss vásárlás, 2év garanciával!
- Crucial P5 Plus 1TB NVMe PCIe Villámgyors rendszermeghajtó, 1 év garanciával!
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest