Új hozzászólás Aktív témák

• peter889

őstag

válasz liksoft #53830 üzenetére

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitok.
    Meg tudnád mondani, hogy a Hitachin és a Toshibán kívül vannak-e még más HDD-k is ami érzékenyek a hibátlan tápellátásra?
    A legjobb volna, ha látnék egy listát konkrét típusokkal az érzékeny HDD-kről, és akkor olyat nem vennék.
    Nem tudod, hogy a Toshiba x300 is érzékeny?

Azért is kérdezem, mert most HDD vásárlás előtt állok, több HDD-t is akarok venni, de az érzékenyeket kihagynám.
    ---------
    #53831, u299975
    Meg tudnád mondani, hogy a Chicony Hipro 380W tápban van-e túlfeszültség-védelem?
    Tudjátok esetleg, hogy a villanyórákba szoktak beleépíteni túlfeszültség-védelmet?
    (Nemrégiben szereltek fel nálam egy digitális kijelzésű villanyórát, nem tudom, hogy vajon van-e benne.)
    A számítógép házam már régóta jól szellőzik, terhelés mindig 50 százalék alatt van, kisfogyasztású proci és videokártya.

Ja vannak plusz HDD adatkábeleim, azokat is cserélgetem hiba tapasztalása esetén és az tápkábeleket is variálom olyankor.

Viszont pár hónapja előfordult, hogy valami nagyon nem várt esemény történt, és véletlenül számítógépet a lábammal kicsit meglöktem. Ezt követően semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam, külsérelmi nyom nem keletkezett. Igaz, nem indítottam el akkortájt a Sentinelt.
    Szerintetek ilyen mechanikai behatás okozhat a toshibámnál tapasztalt bad szektorosodást?

Köszönöm szépen előre is.
    -----------
    Nemrég írtam, hogy egy ideje a szobai asztali gépem érzékeny a huzatra, olykor csak akkor kapcsol be, ha felmelegszik. Mondjuk ez elég ritkán fordul elő.

Megnéztem, hogy az AIDA64 program a Cpu dióda hőmérsékletére mindig jóval alacsonyabb hőfokot ír ki a szoba hőmérsékleténél. Most is 11 fokot ír, miközben a szoba hőmérséklete 21 fok. (Többi hőadat teljesen normálisnak tűnik.)
    Gondolom a hőérzékelője meghibásodott.
    Nem tudom, hogy van-e olyan védelem vagy jelenség a gépben, hogy túl alacsony Cpu dióda hőmérsékletnél nem kapcsol be. (De ez annyira nem fontos.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés