- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Danecay #51419 üzenetére
Mint említve volt, ha a Windowsban nem használod a szoftveres leválasztást, akkor az okozhat gondot, sőt akár az alapértelmezett gyors eltávolítás (letiltott írási gyorsítótárazás) mellett is. Íme egy dokkolós példa. Ha a Windowszal együtt állítod le a dokkolót és utána kapcsolod ki, meg akár ezen ok miatt, akkor elvileg megtörténik közben a szoftveres leválasztás és úgy nem lesz probléma. Elvileg, mert gyakorlatilag akár előfordulhat kivétel is (példa), bár annál nem derült ki, hogy a gép kikapcs szabályos leállítást, vagy erőltetett, megszakításos kikapcsolást jelentett-e.
A HDD 0-ról történő üzembehelyezésénél a dokkolóban nem szimpla formázásra, hanem inicializálásra és particionálásra céloztam, max. utána jön a formázás (bővebben). Persze ha most fontos adatok vannak a HDD-ken, akkor ezeket nyilván nem kellene erőltetni, mivel destruktív műveletek. Ha a dokkolóba téve történt mind eredetileg, akkor úgy meg eleve oké.
-
Danecay
addikt
válasz
King Unique #51417 üzenetére
Köszönöm a választ! A dokkoló pár nap eltéréssel kereken 1 éve van meg és még nem csinált ilyet. A gyári kábelével van összekötve ami semmilyen igénybevételnek, hajlítás, feszítés nem volt kitéve, ennél csak régebbi, vékonyabb és hosszabb kábeleim vannak jellemzően nyomtatóhoz. Biztos volt olyan többször is, hogy nem választottam le szabályosan de ettől még nem szállt el soha, viszont a legutóbbi, másfél héttel ez előtti formatálás után amit a dokkolóban tettem meg ami önmagában kizár egy hibalehetőséget, már csak szabályosan állítottam le, pontosabban gép kikapcsolása után kikapcsoltam a dokkolót is. Volt korábban egy Kínából rendelt dokkolóm is ami tönkre is ment de a HDD-knek még akkor sem lett bajuk.
Közben mégiscsak találtam másik kábelt, de csodálkoznék ha az okozná a problémát.(#51418) Doky586
Mármint hogy úgy is szabálytalan leválasztásnak számít mint ahogy írtam fentebb, hogy gép kikapcsolás után kikapcsoltam a dokkolót is, majd a legközelebbi bekapcsolásnál már a dokkoló kikapcsolva maradt?
Mondjuk ettől nem tudom miért sérülne meg de ettől eltekintve más okból kifolyólag az asztali PC-n pont ki van kapcsolva a gyors indítás. -
Doky586
félisten
válasz
Danecay #51416 üzenetére
Nem választottad le mielőtt kihúztad. Ha nem kapcsoltad ki a gyorsindítást, akkor ez kikapcsolt gépre is érvényes.
-
King Unique
titán
válasz
Danecay #51416 üzenetére
Erről, illetve a helyreállítási, adatmentési lehetőségekről és a hibát kiváltó lehetséges okokról az adatmentéses topikban már volt szó. Vagyis az utóbbi lehet az OS-ben a szoftveres leválasztás hiánya, USB-n (kábel, aljat-csatlakozó) / SATA-n (HDD - dokkoló slot) csatlakozási, érintkezése probléma, illetve eszközhiba (dokkoló / HDD hibája) miatt is. Valamint ha pl. máshol eltérő logikai szektorméret szerint inicializált és particionált HDD kerül bele, vagy netán hardveresen titkosított, akkor is. Viszont ha eleve a dokkolóban lettek inicializálva és particionálva a HDD-k és végig ott használva, akkor az utóbbiak kizárhatók.
Vagyis az előbbieket kellene tisztázni, valamint ha van rá lehetőség, akkor kipróbálni a dokkolót másik USB-kábellel, másik HDD-vel, vagy a HDD-ket máshol, másik megfelelő dokkolóban, stb., hogy meg lehessen találni a hiba forrását. Mivel az, hogy esetedben csaknem álladóan RAW lesz a partíció, az nyilván abnormális.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Ahogy keresgéltem a topikban úgy látom, hogy elég gyakran előforduló probléma a RAW-á váló partíció. Nem tudom, hogy van e a javításra és visszaállításra tuti módszer, de én kb. másfél hete csesztem el egy fél napot a külső dokkolómban lévő 1TB és 500GB-os HDD-imről történő adatmentéssel. GetDataBAck-el csináltam, de annyira szétszedte a mappaszerkezeteket és a fájlokat, hogy a 2 HDD-ről csak a fontosabb és nagyobb méretű állományokat mentettem csak le, összesen kb. vagy 300GB-ot.
Ez volt az előzmény, viszont most másfél hét elteltével az 500GB-os HDD és az 1TB-os HDD 2 partíciójából az egyik ismét RAW-os lett, úgy hogy az óta nem is történt rá írás, de még olvasás sem nagyon, sőt többnyire ki is volt kapcsolva a dokkoló. Ezt megelőzően laptop-al volt jellemzően használva és ott jelentkezett a RAW jelenség, visszaállítani már az asztali PC-vel állítottam vissza és az óta is arra van kötve ahol szintén RAW-os lett. A dokkoló egy LC-DOCK-U3-III USB3-as példány, USB hosszabbító nélkül közvetlenül az alaplapi USB-re csatlakoztatva, a laptopnál szintén.
Mi okozhatja a problémát? Jó lenne ezt megfejteni mert így félve merek bármit is itt tárolni. Ma pont azért kapcsoltam be mert egy rendszermentést akartam ide csinálni amikor is tapasztaltam, hogy újra RAW-os partícióim vannak. Így még egy itt lévő rendszermentéssel sem érezném magam biztonságban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Proxmox VE
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest