Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Danecay

addikt

Sziasztok!

Ahogy keresgéltem a topikban úgy látom, hogy elég gyakran előforduló probléma a RAW-á váló partíció. Nem tudom, hogy van e a javításra és visszaállításra tuti módszer, de én kb. másfél hete csesztem el egy fél napot a külső dokkolómban lévő 1TB és 500GB-os HDD-imről történő adatmentéssel. GetDataBAck-el csináltam, de annyira szétszedte a mappaszerkezeteket és a fájlokat, hogy a 2 HDD-ről csak a fontosabb és nagyobb méretű állományokat mentettem csak le, összesen kb. vagy 300GB-ot.
    Ez volt az előzmény, viszont most másfél hét elteltével az 500GB-os HDD és az 1TB-os HDD 2 partíciójából az egyik ismét RAW-os lett, úgy hogy az óta nem is történt rá írás, de még olvasás sem nagyon, sőt többnyire ki is volt kapcsolva a dokkoló. Ezt megelőzően laptop-al volt jellemzően használva és ott jelentkezett a RAW jelenség, visszaállítani már az asztali PC-vel állítottam vissza és az óta is arra van kötve ahol szintén RAW-os lett. A dokkoló egy LC-DOCK-U3-III USB3-as példány, USB hosszabbító nélkül közvetlenül az alaplapi USB-re csatlakoztatva, a laptopnál szintén.
    Mi okozhatja a problémát? Jó lenne ezt megfejteni mert így félve merek bármit is itt tárolni. Ma pont azért kapcsoltam be mert egy rendszermentést akartam ide csinálni amikor is tapasztaltam, hogy újra RAW-os partícióim vannak. Így még egy itt lévő rendszermentéssel sem érezném magam biztonságban.

Új hozzászólás Aktív témák