Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

Üdv!

Mai feladványom egy WD20EARX: néha csinál olyat, mintha másolnék róla. Teljesen szokványos fejmozgatás hang, mint amikor valami jól töredezettségmentesített fájlt másol az ember, kb. fél-harmad másodpercenként egy hang, jellemzően ritmikus és azonos, néha egy-egy hosszabb. Már mindent megnéztem a windowsban, hogy mi okozhatja, de semmi ötletem nem volt, aztán beugrott, hogy meghallgatom BIOS-ban állva is: ott is csinálja... Van ebben valami belső önellenőrző izé, ami végignézi a felületet, vagy ez mi lehet? Ha használom (olvas/ír), akkor nem csinálja, csak mikor pihen, akkor se mindig... ma például délelőtt nekiállt és azóta csinálja, előtte nem figyeltem, de néhány hete lehetett. Ilyenkor ezzel elvan egy jódarabig, aztán egyszercsak "végez", és nem csinálja megint valameddig... Újraindítottam a gépet, kábeleket átmozgattam, hasztalan, nem töri meg a dolgozásban :) HDD visszajelző LED nem pislog, szóval gyanús, hogy nem a gép/BIOS/windóz mondja neki, hogy dolgozzon. HD sentinel nem ír rá problémát, olyan gyorsan ír/olvas, mint újkorában. Ha tudjátok, hogy ez mi lehet, akkor súgjátok meg, előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés