Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu

veterán

válasz ggg666 #34722 üzenetére

Hogy a bánatba ne próbáltam volna ki? :) Csak utána írtam le a "sikerem" történetét miután megbizonyosodtam mindenről.
    De már akkor tudtam, hogy sikerrel jártam amikor csak üresen rádugtam a tévére és az látta mindegyik partíciót. Amikor gpt-ként volt megformázva akkor is érzékelte a tévé az eszközt csak a rajta lévő anyagot nem látta, és a hdd tárkapacitását sem. Olyan volt mintha egy háttértár nélküli valamit csatlakoztattam volna.
    Amikor mbr-ként formáztam meg akkor ugye már látta a tévé a 2TB-ot, de a harmadik fennmaradó "haszontalan" maradt. De a legnagyobb baj az volt, hogy eleve a Windows nem tudott ezzel semmit sem csinálni. Erre kellet megoldás, hogy aktívvá tegyem ezt a kisebb fennmaradó részt. Egyszerűen nem akartam elfogadni, hogy ilyen piti dologra a mai világban nincs megoldás, amikor komolyabb dolgokat is lehet orvosolni.

Tegnap rengeteg oldalt elolvastam ezzel a témával kapcsolatban amiből számomra az derült ki, hogy a Win 7 úgymond fogyatékossága az egész, hogy képtelen kezelni a 2TB- nál nagyobb adatrögzítőket. Sokan mondák a Linuxot mint megoldást, illetve megemlítették a Windows 8 64 bit-es verzióját aminek állítólag szintén nincsenek ilyen korlátai. Ha nem találtam volna meg a feljebb megnevezett programot akkor ezek következtek volna.

Természetesen leellenőriztem mindent, négy külön partíciót csináltam a lemezen. Mindegyikre külön egy-egy nagy, kb 30GB-os filmet tettem. Gond nélkül ment mind a négy helyen. Még azt is leellenőriztem, hogy az utolsó partíciót leformáztam a tévével, hogy vesz föl rá e rendesen. Minden okés volt.
    A tévé gyárilag megadott korlátát is leellenőriztem, hogy 2TB fölött már nem ismeri fel az eszközt. Valóban, ha picivel túl van a 2TB-on akkor még olvassa, de 2.1TBos részt már nem látta.

Úgyhogy okés minden. Bár megmondom őszintén kicsit csodálkozom rajta, hogy itt senki nem említette meg ezt a programot, pedig olvasva a dolgokat kiderült, hogy egy igen csak általánosan használt és ismert progiról van szó. Nem számonkérésként mondom ezt, isten ments, csak furcsállom, hogy senkinek nem jutott az eszébe. Partícionáló programot keresve a google szinte ezt dobja ki elsőre.
    Na mindegy, a lényeg, hogy a probléma megoldódott.

Új hozzászólás Aktív témák