Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZÁEL

tag

Sziasztok!

Remélem, jó helyre írok.
    Számomra nagy problémával fordulnék hozzátok, okosokhoz segítségért.
    Arról van szó, hogy jelenleg van a gépemben 1db 1TB-os merevlemez és ez van 2 részre osztva.
    Egyik része 40GB-os a windowsnak+office+programoknak. Ez a C meghajtóm.
    A maradék tárhely filmek, videók, zene, fénykép, stb. Ez pedig a D meghajtóm.
    Megjegyzem: legális, boltban vett windows 7-em és office 2010-em van.
    Viszont vettem egy új winchestert a gépembe és erre az új vinyóra szeretném inkább felrakni a windowst és így megszüntetném azt a régi 40GB-os partíciót.
    Az a kérdésem, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni?
    1.Először is, hogyan kell beállítani, hogy majd erről az új vinyóról bootoljon a gépem?
    2.Simán telepítsem fel a win 7-et erre az új vinyóra? Vagy át lehet valahogy tenni a régiről 40GB-os partícióról a windowst az új merevlemezre? Bár én inkább azt szeretném, hogy nem rakom át, mert az már egy nagyon régóta fent lévő win 7 és tele van mindenféle szeméttel és ezért frissen telepíteném fel. De akkor meg ki fogja írni a bootoláskor, hogy 2 windows van fent a gépem, nem?
    3. Plusz hogyan tudom aktiválni a windowst, ha még fent van a régi 40gb-os partíción? Vagy simán lehet? :)
    4. Hogyan tudom majd egyesíteni a régi 40GB-os C meghajtómat a D meghajtómmal?

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák